FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 mar 2021, 21:48

Sutra Dal ide na magnetnu, nadati se da nije nista ozbiljno, jer je momak stvarno bio dobar danas, i biti ce od velike pomoci :thumbup:
Ako Varesanovic nedo Bog duzi period bude van terena, obavezno treba promovisati Tarika Ramića, baš mi se svidio kako igra.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 21 mar 2021, 21:49

Zeko87 je napisao/la:
21 mar 2021, 21:46
hordasDoboj je napisao/la:
21 mar 2021, 21:44
Ne bi mi bila mrska ovakva pobeda da smo u zadnje 3 imali 5 ili 6 poena. Bio bih presretan jer to bi znacilo dani kad lose igramo dobije ko TC na pocetku sezone.

Problem je sto je ovo 5. utakmica u polusezoni gdje mi nemamo igre, ne pravimo prilike. Imamo srece sto je borba ispod nas.
U širokom smo odlično igrali 3-4 zicera, nije ušla. Napadači su nam truba, odbrana i sredina manje-više odrade zadatak.
Ne bih ja imao problem sa ovim rezultatima i ovom tabelom da je 150+ minuta Dal uzeo, 100+ Dervisagic i 50+ mali Ramic.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 21 mar 2021, 21:50

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
21 mar 2021, 21:48
Sutra Dal ide na magnetnu, nadati se da nije nista ozbiljno, jer je momak stvarno bio dobar danas, i biti ce od velike pomoci :thumbup:
Ako Varesanovic nedo Bog duzi period bude van terena, obavezno treba promovisati Tarika Ramića, baš mi se svidio kako igra.
Iskreno, ma stranu emocije.
Al nista on nije bio bolji od ostatka ekipe.

Al da ga je bolje gledati na terenj od Hebiba, to jest.

Kako god, ja mislim da je za njega sezona gotova. Nazalost

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 21 mar 2021, 21:51

Odigra tekmu Cmiljanic :kafa:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 21 mar 2021, 21:51

sve ce to adzija i usara pozlatiti

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 mar 2021, 21:52

Zip je napisao/la:
21 mar 2021, 21:50

19 god, prva utakmica nakon vise od 4 mjeseca, ja sam vise nego zadovoljan. Jedino sto mi se ne svidja sto je previse slabasan, mora malo ojacati i bit ce bombona.
Na usporenom snimku nimalo dobro nije izgledalo..

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 mar 2021, 21:54

21 mar 2021, 21:51
Sabotirali ga! Cmilja zabio 2 gola, ali dusmani mu ga ponistili ! :mrgreen:
Meni je vala bio ok danas, na stranu sto nije gol zabio. Ok, jeste imao one 2 lopte prodane, ali u tom trenutku nas je yebena krupa stisla, i svi igraci su na nasoj polovini bili, nije jedini koji je grijesio..Onaj prodor i par oduzetih lopti su mi ostavili OK prvi dojam, pa cemo vidjeti sta ce biti dalje..

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 21 mar 2021, 21:57

21 mar 2021, 21:52
Zip je napisao/la:
21 mar 2021, 21:50

19 god, prva utakmica nakon vise od 4 mjeseca, ja sam vise nego zadovoljan. Jedino sto mi se ne svidja sto je previse slabasan, mora malo ojacati i bit ce bombona.
Na usporenom snimku nimalo dobro nije izgledalo..
Ma ne ulazim u to koliko godina ima, samo kazem da nije pravio neku razliku na terenu da bi se svrsavalo.

Treba realan biti. Da ima potencijala i da ce nam pomoci, to svakako.

Svi se nadamo da nece biti nista lose o povredi, ali...

ono je u 90% slucaje pokidani ligamenti koljena. Pidro je imao mislim istu povredu.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 21 mar 2021, 22:00

21 mar 2021, 21:54
21 mar 2021, 21:51
Sabotirali ga! Cmilja zabio 2 gola, ali dusmani mu ga ponistili ! :mrgreen:
Meni je vala bio ok danas, na stranu sto nije gol zabio. Ok, jeste imao one 2 lopte prodane, ali u tom trenutku nas je yebena krupa stisla, i svi igraci su na nasoj polovini bili, nije jedini koji je grijesio..Onaj prodor i par oduzetih lopti su mi ostavili OK prvi dojam, pa cemo vidjeti sta ce biti dalje..
Ma pusti ti to bio dobar, sta cemo za opkladu :lol:

Iskreno bio je solidan, tj vidjelo se da ima nekog potencijala, iako je prodao jednu loptu, jednom ili dva puta Fanimo utrcavao nije pruzio al generalno za prvu tekmu ok

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 21 mar 2021, 22:06

Na ljeto nam treba 10 igraca. Nadam se da pogancer iz Kaknja nece biti osoba koja ce selektovati ekipu.

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 21 mar 2021, 22:07

Dje je bio dobar ili solidan? Ja to nisam tako vidio. Izgubio svaku loptu. Ne znam jel ijednu dodao nekom od nasih igraca.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 21 mar 2021, 22:09

21 mar 2021, 21:44
Ne bi mi bila mrska ovakva pobeda da smo u zadnje 3 imali 5 ili 6 poena. Bio bih presretan jer to bi znacilo dani kad lose igramo dobije ko TC na pocetku sezone.

Problem je sto je ovo 5. utakmica u polusezoni gdje mi nemamo igre, ne pravimo prilike. Imamo srece sto je borba ispod nas.
Ali nema ko iskreirati sansu, barem po postavama koje su do sad bile na terenu. Fanimo,Milanovic,Mesanovic, Handzic, Hebibovic, Jukic i Velkoski, oni su igrali u ta 4 mjesta u napadu. Ne mozes reci ni za jednog da je kreativac i da ce napraviti sansu ili sebi ili nekom drugom. Niti jedan ne ulazi i ne trazi prostor, pogotovo krila, a da osutaju iz vana o tome samo sanjati. Bio je i Tino na mjestu poluspica, ali kad se tu Tino stavi, gledas ocaj na polovici Sarajeva, jer nema nikog da prenese loptu, da preuzme loptu od stopera i uputi je dalje. A onda kad Tina spustis na mjesto 8ce, dobijes igru kao danas u prvom poluvremenu, niko ne prati Tinu, zbog staticnosti krila i ostatka ekipe izgubile se lotpe i lopte.

Tino - Djokanovic vezni, poluspic Mustedanagic, imat ces prenos lopte, te kreativne igrace u vidu Zinedina i Tine, pritom Zinedina nije strah osutati, tako da imas veliki plus u tome, a i dobar je izvodjac prekida. Na lijevom krilu, Mesanovic, vidjeli smo i danas da se trgnuo malo na lijevom krilu i da je korisniji bio nekih 20tak minuta na lijevom krilu, nego sve minute koje je odigrao na spicu. Na desno krilo Jukic, te mijenjati ga sa Fanimom. Milanovica rotirati na poziciji lijevog krila. U vrhu napada Cmiljanic/Handzic. Pejovic je zamjena za Susica, Djokanovica mijenjati sa Ramicem. Varesanovica, ukoliko se pokaze da nije nista teze, mada kao sto rekoh danas sve ukazuje na tezu povredu, u slucaju suprtonog njega mijenjas sa Mustedanagicem, a moze odigrati i na lijevom krilu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 21 mar 2021, 22:16

Danas smo toliko 'teški' i spori bili da je to nevjerovatno. Jedini živahniji i energičniji igrači kod nas su bili Đokanović i Milanović. Svi ostali kao da su nosili olovne kopačke. Nadam se da će poslije ove pauze biti drugačija priča i da ćemo doći do svježine.
Ne znam, smatram da je Jelešković najkvalitetniji čovjek za kondiciju, slušajući ga na bordo sedmici primjeti se da čovjek ima znanje al ovo nam se ne smije dešavat da jedva hodamo na početku. Ja kao laik koji veze o tome nema, jest glupo što komentarišem ali treba to mjenjati, ono što možemo izgubit na početku zbog cijene da kasnije letimo, teško će nekad bit stić/nadoknadit kasnije kad budeš na vrhuncu. Sad imamo sreće što smo imali veliku prednost, da je početak sezone, mi bi sad kasnili za prvim 6 bodova i bili bi u donjem dijelu tabele.

Meni malo upada u oči što naši nikako ne 'posjećuju' Koševo osim kad je utakmica. Prije je bilo obavezno trenirat na glavnom dan prije neke utakmice, da se osjeti teren i da se igrači malo priviknu pa da imaš prednost kakvu takvu.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 21 mar 2021, 22:24

Koliko god štete po nas bilo na dosadašnoj relaciji poslovanja Sarajevo - Mladost DK, Mladost DK - Sarajevo, mislim da smo im sa Šabanovićem yebali kevu :mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 21 mar 2021, 22:25

Ne bih da pehiram, ali onaj položaj koljena i onaj neprirodan pokret u "kontra stranu" mi ne ulijeva nadu. Ono su vjerovatno ligamenti. Kod nas druga povreda i ne postoji.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 21 mar 2021, 22:34

U ova 4 meca defanziva sjajna samo 2 gola primili. U napadu prosto fale Rahman i Tatar i to je fakat. Ekipa se napadački jos trazi. Sve kao nesto kruzis ali nema igraca taj zadnji pas da posalje kao sto je Amar bio.....
Neka ovo bude i nauk da je nekad bolje igraca na ljeto kao slobodnog pustiti nego ga pod svaku cijenu u januaru prodavati, ako vec nemas adekvatnu zamjenu.....

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 21 mar 2021, 22:36

BordoSarajevo je napisao/la:
21 mar 2021, 22:24
Koliko god štete po nas bilo na dosadašnoj relaciji poslovanja Sarajevo - Mladost DK, Mladost DK - Sarajevo, mislim da smo im sa Šabanovićem yebali kevu :mrgreen:
Samo da ga ne vrate naši preko ljeta, da sa nama prođe pripreme. Ako ga nece Mladost, poslati ga u Sim Bau ili Igman.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 21 mar 2021, 22:42

Covid19 je napisao/la:
21 mar 2021, 22:07
Dje je bio dobar ili solidan? Ja to nisam tako vidio. Izgubio svaku loptu. Ne znam jel ijednu dodao nekom od nasih igraca.
Pa bio je match Winner u debitantskom nastupu, za razliku od nekih koji imaju redovnih i zagarantovanih 90 min i 5x više plaćeni od njega i 10 god iskusniji. Imao je min 5-6 uklizavanja, izgarao od želje da se dokaže i jedan od tih startova mu je možda sezonu i dalji razvoj stopirao.

I dođe onda pitar i pita šta je uradio. ...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 21 mar 2021, 22:44

Zeko87 je napisao/la:
21 mar 2021, 22:42
Covid19 je napisao/la:
21 mar 2021, 22:07
Pa bio je match Winner u debitantskom nastupu, za razliku od nekih koji imaju redovnih i zagarantovanih 90 min i 5x više plaćeni od njega i 10 god iskusniji. Imao je min 5-6 uklizavanja, izgarao od želje da se dokaže i jedan od tih startova mu je možda sezonu i dalji razvoj stopirao.

I dođe onda pitar i pita šta je uradio. ...
Pricam o cmiljanicu :mrgreen:

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 21 mar 2021, 23:02

:kafa: :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, bordobijeli, broj6, Burberry46, N3R3D, sekac, SineTalexy, VolimoSarajevo i 106 gostiju.