P.S. Juce sam se citirao nakon utakmice, kad sam najavio patnju i pobjedu ma guzovee. Citirat cu se i nakon Širokog.
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Sve tačno.skoroalen je napisao/la: ↑22 mar 2021, 11:31Od 4 odigrane utakmice, jedna je derbi na Grbavici gdje su nam u zadnje vrijeme traume nabili. Jedna je gostovanje gdje smo u zadnjih 20 godina ostvarili dvije pobjede i par remija. Dole smo fasivali i kad smo puno jači bili nego sad. Ostale dvije tekme su Zrinjski koji nas je takođe znao često otrest na Koševu, te Krupa koja se bori za opstanak. Iz ove četiri tekme 4 boda su realnost i u puno "boljim" vremenima. A ko je očekivao da ćemo do kraja imat skor 13-0-0, taj je budala. Lani smo titulu odvojili nakon dva poraza u derbijima, znači od direktnih konkurenata smo fasovali 6 bodova pa opet na kraju prvi prošli kroz cilj.
Ma jasno...NisamInSajder je napisao/la: ↑22 mar 2021, 11:40Upravo tako. To i ja govorim od prvih prijateljskih utakmica. Sistem se mora mijenjati. U ekipi nemas Rahmanovica, koji je poluspic koji vrsi presing, ne libi se udariti i loptu i igraca, mangup, ima dribling, fizicki jak.. Tog trenutno u ekipi nemas, kao sto nemas ni Tatara koji je raumdeuter, trazi uvijek prostor u koji ce ultetit, zna uvezati nekoliko driblinga, zabije itd.Vanja8 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 11:06Ma nije nama najveći problem u sad nekoj kvaliteti igraca, nama je problem u sistemu...
Imas igrace u prvoj postavi koji su navikli 3 i kusur godine da igraju po nekom sablonu i da jednostavno znaju gdje je ko...
Imao si jednog AMF koji ce fudbalskim bezobrazlukom dici ekipu kada se cini da sve tone...
Imao si tog Tatara vazda u nekom" kokosinjcu" gdje isceprka nesto i okrene situaciju...
I, odjednom toga nema vise,nema onih akcija koje su se znale i 15 minuta prije odigravanja iste...
Nema i normalno je da je nema jer ljudi idu ,postave se mijenjaju,kvalitet varira...
Ligom dominirao evo 2,5 g i dominiracemo i dalje, ali cu vas napomenuti da i kad je sastav bio mnogo jaci mi umalo nismo prokockati + 11 bodova...
Jednostavno takve faze dolaze i dolazice,mi sigurno ne mozemo i necemo biti losiji od trenutnog i samo se može očekivati napredak u danima koji dolaze...
Dvije pozicije su malo i nije strasno kad ti odu dva igraca iz startne, ali problem je sto su ta dva igraca bili key players i sto se na njima zasnivao sistem koji si igrao. I desava se da se na terenu ponovo fura taj isti sistem, jedino Susic odstupa od njega, jer on zeli iskreirati nesto ima ga i na centru i dodje pred 16m da pruži zadnji pas. Susic je nas najkvalitetniji individualac i oko njega moras graditi ekipu. Susic na poziciji poluspica ne funkcionise, jer onda Pejovic ne iznosi loptu na protivnicku polovicu, i tu se javlja problem.
Susic na poziciji osmice i pored njega Djokanovic kao neki osigurac i box to box midfilder, lijevo krilo Mesanovic, vidjeli smo jucer da je Mesanovic korisniji na krilu nego u spicu, vracao se i pomagao odbrani i vjerujem da je jedan od spremnijih u ekipi. Ukoliko Mesanovic ne bi funkcionisao, zamjena je Milanovic, jucer dosta dobar, jedan od rijetkih. Na poluspici Mustedanagic, znaci kreativac, tehnicar, ima dobar sut iz vana, prekide sjajno izvodi za Sarajevo. Nakon sto Tino iznese loptu, i mogao bi se igrat sa Zinedinom i iz ste kombinatorike tražiti gol sansu, sut iz vana ili proigravanje krila/spica. Na desnom krilu, Jukic i Fanimo. Jukic bi sluzio za momente kad nam treba gol i centarsutevima bi trazio Handzica/Cmiljanica/Mesanovica, i imao bi na povratnoj Mustedanagic i Susic, obojica imaju dobar udarac. I u spicu Handzic ili Cmiljanica, mislim da ce se na kraju ispostaviti da su njih dvojica slični igraci, Cmiljanic je brzi. Sad ko u tom momentu bude u boljoj formi neka igra.
Od te tri derbi utakmice, dvije imaju puno veći psihološki značaj nego čisto stanje na terenu. Uzmi i to u obzir, nije ovo soker gdje igraš bolje od protivnika i samelješ ga. Derbi je derbi, kad su deveti na tabeli bili uzimali su nas, mi hendikepirani nakon finala kupa uzeli njihov dream team 2017. itd. Široki takođe, kakvu historiju susreta dole imamo, od ubistva Vedrana do gađanja igrača i fašističkih skandiranja iz utakmice u utakmicu. Nigdje ne buja veća mržnja između nas i njih, čak smo se i preko društvenih mreža prepucavali (zvanične stranice klubova, one gluposti sa keep distance). Zapitaj se što Pazar mlati Zvezdu i Partizana dole, što je City derao Uniteda i prije arapa itd itd. Zato i volimo fudbal, što nema pravila. Inače bi najbogatije ekipe osvajale sve trofeje svake sezone, a vidimo da to nije slučaj.BordoSarajevo je napisao/la: ↑22 mar 2021, 11:51Sve tačno.skoroalen je napisao/la: ↑22 mar 2021, 11:31Od 4 odigrane utakmice, jedna je derbi na Grbavici gdje su nam u zadnje vrijeme traume nabili. Jedna je gostovanje gdje smo u zadnjih 20 godina ostvarili dvije pobjede i par remija. Dole smo fasivali i kad smo puno jači bili nego sad. Ostale dvije tekme su Zrinjski koji nas je takođe znao često otrest na Koševu, te Krupa koja se bori za opstanak. Iz ove četiri tekme 4 boda su realnost i u puno "boljim" vremenima. A ko je očekivao da ćemo do kraja imat skor 13-0-0, taj je budala. Lani smo titulu odvojili nakon dva poraza u derbijima, znači od direktnih konkurenata smo fasovali 6 bodova pa opet na kraju prvi prošli kroz cilj.
Prvi protivnik još gola u ove četiri utakmice nije dao.
Zrinjski igrao pola sata sa igračem manje.
Široki sa komplet izmijenjenom ekipom takođe podosta vremena igrao sa igračem manje.
Krupu da ne spominjem, to je još friško.
Ništa mi lakši raspored od ovog što smo imali nemamo u sljedećih 6-7 utakmica. Ja bi bio zadovoljan da uzmemo titulu sa min. brojem bodova, nek bude i na gol razliku, da igra bude još gora od ove, A neću reći. Ali, ovo što smo pokazali do sada je loše pravo i nije u pet deka sa nekim ekipama, što pokazuje i igra i bodovi i postignuti golovi.
Možda mi posle pauze uspostavimo dominaciju veću nego što je bila u prvom dijelu, ja ovo govorim za ove 4 utakmice koje nas trebaju brinuti sad za sad i koje su bile razočaravajuće.
Da smo mi prikazali igru približnu kao u prvom dijelu, pa i sa manje bodova od ova 4, druga bi priča bila, znali bi svi da ćemo kad tad počet mljet, al ovako, kad smo sterilni i preloši, moramo bit zabrinuti.
Ma ne igramo mi nista specijalno citavu sezonu, ovo jako glupo zvuci kad si prvi na tabeli i imaš finu prednost.skoroalen je napisao/la: ↑22 mar 2021, 11:49@bordobijeli igra jest loša, al pad u igri ima svaka yebena ekipa u svijetu. Ispadnu ti 3-4 važna igrača iz forme i da si Barselona, ne možeš se izvuć. U svijetu 3-4 ekipe imaju superjaka 22-23 igrača gdje jednako kvalitetna zamjena može nadomjestit kad padne u formi. Nisu Fanimo, Sušić, Oremuš, Pidro, pa i Pejović preko noći zaboravili igrat fudbal, nego traže formu. To je pet važnih igrača, svi su dali dobar doprinos u onom nizu bez poraza. Konama je samo Štilić pao u odnosu na prošlu sezonu pa su pet puta slabiji, a nama "fali" pet igrača.
Imaju oni i pobjede i bolji omjer nego mi dole 100%.JohnKeynes97 je napisao/la: ↑22 mar 2021, 13:09Ma mislim da pobjeda protiv sirkog nece doci u pitanju, koliko god mi imamo neuspjeha kod fasista dolje u listici, njima je kosevo 10x gore. Mislim cak da nemaju pobjede, nego jedan remi u zadnjih 10-15 utakmica.
Sto se sportskog segmenta tice, Vinkov ostanak treba biti neupitan, jer je jako dobar takmicar, a Hadzija, iako sam ga branio, trebamo nivog SD za ljetni prijelazni rok. Tu je 2-3 godine, uradio je vise dobrog nego loseg posla, i to znacajno vise, ali jednostavno je dosao do plafona.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, atomskaNavika, boki86, Cwirek, Dave, enzo1, ErosViverosViv, Fudo, Hamagara, HyperOS, insimadop, JuricaSpindl, Krompirusa, Lavcina, MaroonWhite1946, MSOZ101, N3R3D, napoleon72, NazorUso, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, Pena, pitara, plisek, Posejdon, Suki46, UltraSa46, Vanja8 i 229 gostiju.