FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Adukor se dobro pokazao, i ne bih imao nista protiv da on bude igrac umjesto Djokanovica.
Adukor je i u prvom mandatu na toj poziciji bio vrhunski igrac.
Imamo i Oremusa, mada mislim da je Adukor dosta jaci na lopti od njega.
Vidjelo se da Adukor lahko izbacuje igraca, i sigurno je kvalitet. Ocekujem ga na DMF.
Vidjelo se da Adukor lahko izbacuje igraca, i sigurno je kvalitet. Ocekujem ga na DMF.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Adukor je za moj ukus solidan igrac, da ne kazem sta vise, za nasu ligu. Ali Adukora ne bih gurao na poziciji stopera, i jucer u par navrata driblao, te pokusavao izbaciti igraca i da je ozbiljniji protivnik izgubio bi loptu, a igra na stoperskoj poziciji. U tom segmentu on nema discipline koju mora imati stoper. Na nekoj poziciji defanzivnog veznog, centralnog veznog je super. On je zamjena za Djokanovica, na stopera moze samo uskociti i nista vise. Dakle na ljeto 1-2 stopera se moraju dovesti, te lijevi i desni bek. Citava odbrana znaci. Neka jedan od tih igraca bude SataraZip je napisao/la: ↑22 mar 2021, 14:10Adukor se dobro pokazao, i ne bih imao nista protiv da on bude igrac umjesto Djokanovica.

Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Ma s obzirom da milicevic ide, dva stopera nam trebaju, uz limenog i besica. Hodzica cak produziti jer nema problem da sjedi na klupi, a moze biti ok rezerva za lijevog beka. Prevare Susica se treba rijesiti, i osloboditi platu od 30k KM mjesecno, i dovesti kreativnog cmf umjesto njega da igra sa Pecijem. Za rezerve na tim mjestima imas Prjovica, Adukora i akademce, koje treba polako uvoditi. Treba nam dobro lijevo krilo da se nadomjesi Tatar, a zamjene na krilima imas u vidu Jukica, Milanovica i Resica, plus promovirati jos jednog akademca na krilo. Amf je najveca misterija, imas zinedina, dala, pa i salcina, pitanje je sta smisliti za amf. A na poziciji napadaca imas Mesanovica i Cmiljanica. Cak bi bilo potrebno mozda i back-up lijevog beka, a salcina vise gurati na amf. Hebibu i atmosfercu Krsti se zahvaliti, ali bez produzenja ugovora.NisamInSajder je napisao/la: ↑22 mar 2021, 14:27Adukor je za moj ukus solidan igrac, da ne kazem sta vise, za nasu ligu. Ali Adukora ne bih gurao na poziciji stopera, i jucer u par navrata driblao, te pokusavao izbaciti igraca i da je ozbiljniji protivnik izgubio bi loptu, a igra na stoperskoj poziciji. U tom segmentu on nema discipline koju mora imati stoper. Na nekoj poziciji defanzivnog veznog, centralnog veznog je super. On je zamjena za Djokanovica, na stopera moze samo uskociti i nista vise. Dakle na ljeto 1-2 stopera se moraju dovesti, te lijevi i desni bek. Citava odbrana znaci. Neka jedan od tih igraca bude SataraZip je napisao/la: ↑22 mar 2021, 14:10Adukor se dobro pokazao, i ne bih imao nista protiv da on bude igrac umjesto Djokanovica.
Vidjelo se da Adukor lahko izbacuje igraca, i sigurno je kvalitet. Ocekujem ga na DMF.![]()
PSPHM
- feniksptica
- Kontakt:
Kakav ba Adukor. Fali odbrana Adukor fali sreda Adukor..pa gdje su nam djeca gdje je ta Akademija. Je l se tako stvaraju igraci, neces Adukora prodat i od njega zivjeti. Vinko skupi muda i ubacuj omladince kad imas prilike, ostalo kako god.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Kurdic se vraca, ako bi jos Mili ostao, ne treba nam nista. A jos je i Besic produzio ugovor. Treba nam lijevi bek, desni bek, lijevo krilo. Nista vise, 3 pozicije, ali da to budu itekako kvalitetni igraci.NisamInSajder je napisao/la: ↑22 mar 2021, 14:27Adukor je za moj ukus solidan igrac, da ne kazem sta vise, za nasu ligu. Ali Adukora ne bih gurao na poziciji stopera, i jucer u par navrata driblao, te pokusavao izbaciti igraca i da je ozbiljniji protivnik izgubio bi loptu, a igra na stoperskoj poziciji. U tom segmentu on nema discipline koju mora imati stoper. Na nekoj poziciji defanzivnog veznog, centralnog veznog je super. On je zamjena za Djokanovica, na stopera moze samo uskociti i nista vise. Dakle na ljeto 1-2 stopera se moraju dovesti, te lijevi i desni bek. Citava odbrana znaci. Neka jedan od tih igraca bude SataraZip je napisao/la: ↑22 mar 2021, 14:10Adukor se dobro pokazao, i ne bih imao nista protiv da on bude igrac umjesto Djokanovica.
Vidjelo se da Adukor lahko izbacuje igraca, i sigurno je kvalitet. Ocekujem ga na DMF.![]()
Mateo Susic, Bryan Idowu(

Znam da su obojica nerealna, ali lijepo je mastati

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Kurdic mora ostati i biti prvi stoper uz Milicevixa, ako ostane.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 mar 2021, 14:43Kurdic se vraca, ako bi jos Mili ostao, ne treba nam nista. A jos je i Besic produzio ugovor. Treba nam lijevi bek, desni bek, lijevo krilo. Nista vise, 3 pozicije, ali da to budu itekako kvalitetni igraci.NisamInSajder je napisao/la: ↑22 mar 2021, 14:27Adukor je za moj ukus solidan igrac, da ne kazem sta vise, za nasu ligu. Ali Adukora ne bih gurao na poziciji stopera, i jucer u par navrata driblao, te pokusavao izbaciti igraca i da je ozbiljniji protivnik izgubio bi loptu, a igra na stoperskoj poziciji. U tom segmentu on nema discipline koju mora imati stoper. Na nekoj poziciji defanzivnog veznog, centralnog veznog je super. On je zamjena za Djokanovica, na stopera moze samo uskociti i nista vise. Dakle na ljeto 1-2 stopera se moraju dovesti, te lijevi i desni bek. Citava odbrana znaci. Neka jedan od tih igraca bude SataraZip je napisao/la: ↑22 mar 2021, 14:10Adukor se dobro pokazao, i ne bih imao nista protiv da on bude igrac umjesto Djokanovica.
Mateo Susic, Bryan Idowu()
Znam da su obojica nerealna, ali lijepo je mastati![]()
Nas ocekuje totalni remont ekipe ma ljeto, kako cemo to da uradimi boga pitaj.
Velike su sanse da ce otici Kovacevix i Djokanovic a mozda i Pidro, plus ovi koji su ostali bez ugovora.
Drago mi jw da bi Salcin napokon trebao dobiti znacajnu minutazu. Mali zna praviti razliku
Trebat ce minimum 5-6-7 igraca novih.
Kurdic juce prvijenac zabio za Kukesi. Ne kontam kako se tako lako odreklo tog momka i pustilo ga ponovo na pozajmicu. Kaze mi njegov menadzer da je vec skrenuo paznju nekih klubova iz inostranstva koji se vec raspituju za otkup ugovora. Momak igra na visokom nivou svaku utakmicu, po meni je sigurno uz Milicevica najbolji stoper u ovom trenutku
Navodno nisu krizni kod Dala, ali ce pauzirat dva mjeseca.
Znaci zavrsio sezonu jbg.
Znaci zavrsio sezonu jbg.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Joj jesmo pehovi
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Posle prespavane noci i hladne glave, malo premotavanje utakmice u glavi i pokusavanja da nadjem nesto dobro iz jucesnje utakmice, dosao sam do zakljucka da su jucerasnji bodovi zlata vrijedni, i da imamo osnovu da igru poboljsamo, jer;
Ostali smo bez Djokanovica najboljeg igraca trenutno, al tu je dupovac pidro i nadam se da ce salcin ozdravit do SB
HANDZIC se vraca takodje koji je u ovom FK SARAJEVU trenutno naj bitni igrac, takodje Krste koji ce nam bit prijeko potreban ako salcin varesanovic nebudu spremni do sb..
Sto se tice igre SB nije Krupa, vec ekipa koja ce igrat mnogo otvorenije nego oni i koja ce vrsit vise pritiska na nasu zadnju liniju u koju se vraca Dupovac i pidro sto samo posebi daje vecu mogucnost da se mozemo sa tim njihovim ofanzivnim pritiskom nosit bolje i samim tim neutralizirat isti. Takodje u takoj situaci sb ce morat povuc i odbranu vise prema sredini terena nego krupa a namase vraca HANDZIC sa kojim ne dobijamo samo bolje spica vec i dobivamo mnogo vise od MESANOVICA koji je juce pokazao da je mnogo bolji na krilu, takodje Boris je tu da zamjeni Handzica u nekoj 80 minute doko je on inace ispuse.
Takodje Fanimo se treba dozvat i vidjet na treningu sta je i zasto u 5 utakmica nijednom nije usao u sansu nijednom ako nista probijo svoju stranu ako nista i nikako onda na brzinu jer covjek je daleko najbrzi igrac citave lige..
Milanovica stavit na krilo prije Hebibivica.
Kljuc je da fanimo mesanovic milanovic hebibovic ili ko bude igra krila moraju bit okumiti brzi i moraju probijat strane cak ne nuzno davat go al probijat strane svako 3-4 minuta jer ubjedjen sam da iz takvi pozicija ce krste mesanivic HANDZIC doc bar 3 puta u sansu i dat bar jedan go sto bi bilo dovoljno da pobjedimo ubice..
E sad OVDE SU BILE PRICE DA JE JELESKOVIC TEMPIRAO FORMU MISLIM DA JE VRIJEME DA OD TEMPIRA U OVIH 14 dana i da pusti pitbulove sa lanca.
Ostali smo bez Djokanovica najboljeg igraca trenutno, al tu je dupovac pidro i nadam se da ce salcin ozdravit do SB
HANDZIC se vraca takodje koji je u ovom FK SARAJEVU trenutno naj bitni igrac, takodje Krste koji ce nam bit prijeko potreban ako salcin varesanovic nebudu spremni do sb..
Sto se tice igre SB nije Krupa, vec ekipa koja ce igrat mnogo otvorenije nego oni i koja ce vrsit vise pritiska na nasu zadnju liniju u koju se vraca Dupovac i pidro sto samo posebi daje vecu mogucnost da se mozemo sa tim njihovim ofanzivnim pritiskom nosit bolje i samim tim neutralizirat isti. Takodje u takoj situaci sb ce morat povuc i odbranu vise prema sredini terena nego krupa a namase vraca HANDZIC sa kojim ne dobijamo samo bolje spica vec i dobivamo mnogo vise od MESANOVICA koji je juce pokazao da je mnogo bolji na krilu, takodje Boris je tu da zamjeni Handzica u nekoj 80 minute doko je on inace ispuse.
Takodje Fanimo se treba dozvat i vidjet na treningu sta je i zasto u 5 utakmica nijednom nije usao u sansu nijednom ako nista probijo svoju stranu ako nista i nikako onda na brzinu jer covjek je daleko najbrzi igrac citave lige..
Milanovica stavit na krilo prije Hebibivica.
Kljuc je da fanimo mesanovic milanovic hebibovic ili ko bude igra krila moraju bit okumiti brzi i moraju probijat strane cak ne nuzno davat go al probijat strane svako 3-4 minuta jer ubjedjen sam da iz takvi pozicija ce krste mesanivic HANDZIC doc bar 3 puta u sansu i dat bar jedan go sto bi bilo dovoljno da pobjedimo ubice..
E sad OVDE SU BILE PRICE DA JE JELESKOVIC TEMPIRAO FORMU MISLIM DA JE VRIJEME DA OD TEMPIRA U OVIH 14 dana i da pusti pitbulove sa lanca.
Sutra će Varešanović uraditi magnetnu rezonancu, kada će biti poznato koliko će pauzirati jedan od najvećih talenata na ovim prostorima. Vrlo je moguće da će super talentirani veznjak kandidirati već za predstojeći premijerligaški susret nakon pauze.
12. igrač kluba iz Titove 38b
-
- Kontakt:
Loša je igra, povrede, ovo ono al ubjedjen sam da cemo satrati Lišticu.
Vamos Rajvosa
Vamos Rajvosa
Ma kakav Siroki, dovoljno im je pogledati raspored poslije Koseva, 5-6 derbija u nizu, ne mogu oni to izvuci. Da imaju Bagarica iz one jedne sezone, i jos jednog kapitalca, pa i nekako, ja samo strahujem od Zrinjskog i eto Borca. Ako izgubis od jedne od ove dvije, a pogotovo svinjskog, to je belaj, imali bi gori medjusobni duel, a pogotovo da udjes sa manje od+8 pred tekmu sa zrinjskim, i ne daj Boze izgubis, to bi onda mozda i halal bio..Siroki je za mene dosadni komarac, koji samo smeta i nista vise...Ne smije se izgubiti od Vicinih i laznih, Siroki moze samo kiks biti, kakva njihova titula
Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Mene je bio zavarao s onih par nastupa, ali on je definitivno fula. Pa Pejovic je toliko osporavan, a kad uporedis koliku platu on ima, a koliku Susic, vala vise se isplati Pejovic..skoroalen je napisao/la: ↑22 mar 2021, 16:02Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Definitivno mu ne treba produziti ugovor, jos ovih 10-11 mjeseci da odigra, pomogne koliko moze, i bar malo opravda ulozene pare..
Nama ne treba kreativac jaci od Crepulje, i bolje da smo ove pare ulozili u neko krilo kvalitetno..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Ja kad sam motivisan, pogledam par minuta Tinine igre i odmah me prođe. Ma da, ja generalno ne znam šta je sa našom ekipom, onakva kurcobolja, nedostatak kretanja igrača bez lopte, pa ritam naše igre u većem dijelu utakmice je bio na nivou malo jačeg termina. Da li imaju neki problem sa Vinkom, treninzima, platama, qurcem i palcem, nečim?? Jer nemoguće je onako loš i bezvoljan biti. Ono više nije ni tempiranje forme, ono je kurcobolja i bezobrazluk, osim par pojedinaca koji su ličili na nešto.
Jedna stvar je očigledna, nedostatak kvaliteta, naročito u kreaciji!
Jedna stvar je očigledna, nedostatak kvaliteta, naročito u kreaciji!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ma ja ba, ja sam jednom pisao. "Osmica" poput Tine je u ekipi OK kad imaš oba štopera ranga Miličevića, golmana kao Borjana, desetku tipa najmanje Rahmanovića, dva krila kao Hajrović i špica a la Benko. Znači, kad popuniš najvažnije pozicije skupim i kvalitetnim igračima, ta osmica je zadnje što treba gledat. Mi kad smo imali dobru desetku, i Rustem je mogao osmicu igrat (sezona 16/17, Dulja imao bogovsku statistiku, nije se osjetio nekvalitet dvojca iza njega). Ovo što on igra je igrao Crepulja za 5 puta manju platu, pa i Pejović, Sarić prije njega, Radovac 2015. itd itd.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 mar 2021, 16:05Mene je bio zavarao s onih par nastupa, ali on je definitivno fula. Pa Pejovic je toliko osporavan, a kad uporedis koliku platu on ima, a koliku Susic, vala vise se isplati Pejovic..skoroalen je napisao/la: ↑22 mar 2021, 16:02Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Definitivno mu ne treba produziti ugovor, jos ovih 10-11 mjeseci da odigra, pomogne koliko moze, i bar malo opravda ulozene pare..
Nama ne treba kreativac jaci od Crepulje, i bolje da smo ove pare ulozili u neko krilo kvalitetno..
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- f0rest1946
- Kontakt:
Apsolutna istina, ovdje svršavaju na njeg ako okrene nekog igrača i doda loptu igraču do sebeskoroalen je napisao/la: ↑22 mar 2021, 16:02Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?

Totalni promašaj i ne zaslužuje toliku platu niti išta.
Mali Andrej zaslužuje njegovu platu i pokazao 10x vise od njeg dobro znam nisu iste pozicije al eto.
Gdje je da podigne ekipu kad je teško, gdje su golovi asistencije valjda je zbog tog i doveden.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Dijelom se slazem sa vama. Ali, ne mozes nazvati igraca da je fula, ako odradjiva svoj posao. To sto Hebibovic, Hodzic, Fanimo pa i Mesanovic upropaste 10tak Tininih lopti, nije njegova greska. Protiv Sirokog jedini Tino nesto pokusavao, sam, igrao, stvorio sebi 2-3 suta, saigracima namjestao. Isto i jucer u prvom poluvremenu. Imam osjecaj kad je Tino na terenu, da ostalih 9 igraca samo ceka sta ce on uraditi, kako ce on zabiti gol ili kako ce proci 5 igraca, pa dati nekome loptu da zabije sa tap-in gol, tako se ponasaju, svi osim Djokanovica. Djokanovic i Varesanovic su jedini uz Tinu igrali jucer prvo poluvrijeme, i Hodzic je odigrao par puta, ali nista da ga izdvoji od ostatka ekipe.skoroalen je napisao/la: ↑22 mar 2021, 16:11Ma ja ba, ja sam jednom pisao. "Osmica" poput Tine je u ekipi OK kad imaš oba štopera ranga Miličevića, golmana kao Borjana, desetku tipa najmanje Rahmanovića, dva krila kao Hajrović i špica a la Benko. Znači, kad popuniš najvažnije pozicije skupim i kvalitetnim igračima, ta osmica je zadnje što treba gledat. Mi kad smo imali dobru desetku, i Rustem je mogao osmicu igrat (sezona 16/17, Dulja imao bogovsku statistiku, nije se osjetio nekvalitet dvojca iza njega). Ovo što on igra je igrao Crepulja za 5 puta manju platu, pa i Pejović, Sarić prije njega, Radovac 2015. itd itd.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 mar 2021, 16:05Mene je bio zavarao s onih par nastupa, ali on je definitivno fula. Pa Pejovic je toliko osporavan, a kad uporedis koliku platu on ima, a koliku Susic, vala vise se isplati Pejovic..skoroalen je napisao/la: ↑22 mar 2021, 16:02Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Naravno, poptuno su svi upravu kada kazu da ne zasluzuje takvu platu igrac koji ce razigravati u nasoj ligi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi