Da smo doveli Hirosa i stavili ga ispred Pejovica i Djokanovica Tino vise ne bi zaigro za Sarajevo...Zip je napisao/la: ↑22 mar 2021, 19:54Susic je klasa.
Liku ne mogu uzeti loptu, po tei igracs Krupe su mu na ledjima bili.
Jbga, u losoj smo formi i njega gledaju i njegove igre kroz platu.
Ja samo znam da je on nama protiv Radnika donio puno vise od same pobjede. Prvo je psihicki ubio komsije, gdke sml im se odlijepili. Ev dan danas se ne mogu probuditi iz nok dauna..
Ovo sada sto mi kao klub igramo je lose. Susic je majstor, prilikom svakog dodira se moze vidjeti da zna napraviti razliku na terenu.
Problem nase igre je sto se igraci kriju, ne trce, zatvoreni su i onda to dosta ruzno i lose izgleda. Umorni smo, bezvoljni, i to podhitno moramo promjeniti.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- AngelDiMaria
- Kontakt:

"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Zaboravio si tranziciju kumeeBijeliBordo1946 je napisao/la: ↑23 mar 2021, 00:50Ko se razumije u fudbal zna da si sve u pravu, od rijeci do rijeci![]()
![]()
![]()

- AngelDiMaria
- Kontakt:
a brate realno msm, toliko jednostavna igra, ali malo vas vidi da nam se bekovi slabo krecu, posebno pidro kako see povrijedio defanzivno je los, a o oremusu da ne pricam, dusman kluba.alacious je napisao/la: ↑23 mar 2021, 09:15Zaboravio si tranziciju kumeeBijeliBordo1946 je napisao/la: ↑23 mar 2021, 00:50Ko se razumije u fudbal zna da si sve u pravu, od rijeci do rijeci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mislim da ovdje ima kvalitetnih zapazanja, a ne samo pljuvanja po vinku i ostalima
i tacno se vidi koliko seria a pa tek onda premier liga daju na znacaju kad su u pitanju ove analize, bravo bravo. Nas bi jedan sasuolo rastimao kao atalanta prije par godina
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Koliko dobro zapažanjeAngelDiMaria je napisao/la: ↑23 mar 2021, 09:22a brate realno msm, toliko jednostavna igra, ali malo vas vidi da nam se bekovi slabo krecu, posebno pidro kako see povrijedio defanzivno je los, a o oremusu da ne pricam, dusman kluba.alacious je napisao/la: ↑23 mar 2021, 09:15Zaboravio si tranziciju kumeeBijeliBordo1946 je napisao/la: ↑23 mar 2021, 00:50
Ko se razumije u fudbal zna da si sve u pravu, od rijeci do rijeci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mislim da ovdje ima kvalitetnih zapazanja, a ne samo pljuvanja po vinku i ostalima
i tacno se vidi koliko seria a pa tek onda premier liga daju na znacaju kad su u pitanju ove analize, bravo bravo. Nas bi jedan sasuolo rastimao kao atalanta prije par godina

Da se ne baviš trenerskim poslom negdje, ovako dobru analizu nisam pročitao ne pamtim

- AngelDiMaria
- Kontakt:
nekad su me zvali gasperinialacious je napisao/la: ↑23 mar 2021, 09:24Koliko dobro zapažanjeAngelDiMaria je napisao/la: ↑23 mar 2021, 09:22a brate realno msm, toliko jednostavna igra, ali malo vas vidi da nam se bekovi slabo krecu, posebno pidro kako see povrijedio defanzivno je los, a o oremusu da ne pricam, dusman kluba.
i tacno se vidi koliko seria a pa tek onda premier liga daju na znacaju kad su u pitanju ove analize, bravo bravo. Nas bi jedan sasuolo rastimao kao atalanta prije par godina![]()
![]()
![]()
Da se ne baviš trenerskim poslom negdje, ovako dobru analizu nisam pročitao ne pamtim![]()
![]()
- PeakyBlinders
- Kontakt:
Meni je ovo sa njihovim platama cirkus. Ne moraš igrati nikako, a ogromne cifre uzimaš. Tako da ih boli uho hoće li dobiti ili neće.
Ja bi stavio premije 1000KM svaka pobjeda za prvih 11,
500KM oni koji uđu sa klupe i 200 oni koji su na klupi. Derbi staviti duplo i onu tekmu kad se lomi prvenstvo. Stavio bi da je 3000KM najveća plata igraču. Pa po kvalitetu odrediti.
Mislim da bi na mjesečnom nivou dobili 4000-5000KM na platu i to moraju gristi da zarade, a ne ovako. Vezali se ugovorom i mozak na pašu. Previsoke su im plate za ono što pružaju na terenu.
Ja bi stavio premije 1000KM svaka pobjeda za prvih 11,
500KM oni koji uđu sa klupe i 200 oni koji su na klupi. Derbi staviti duplo i onu tekmu kad se lomi prvenstvo. Stavio bi da je 3000KM najveća plata igraču. Pa po kvalitetu odrediti.
Mislim da bi na mjesečnom nivou dobili 4000-5000KM na platu i to moraju gristi da zarade, a ne ovako. Vezali se ugovorom i mozak na pašu. Previsoke su im plate za ono što pružaju na terenu.
ORIGINAL 1987
A koji bi ti igrač, generalno pristao na to, i gdje to još ima?
Izvinjavam se na upad, na temu.
Izvinjavam se na upad, na temu.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Mislim da se u Zrinjskom godinama placalo po ucinku, s tim sto premije bile zaista visoke.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Mijesas pojmove. Anketa je postavila pitanje o prelaznom roku i igrackom kadru a ti pricas o osvojenim bodovima drugih ekipa u dosadasnjem dijelu prvenstva.BordoSarajevo je napisao/la: ↑22 mar 2021, 11:17badboy je napisao/la: ↑22 mar 2021, 10:44Koji je smisao ove ankete?
Evo do sad preko 78% glasalo da nisu zadovoljni. I sta?
I dalje smo prvi, prosli u kupu, slabo igramo sto jest jest al niko drugi ne igra nesto aman bolje (sve je u 5 deka gore dole). Ide pauza koja nije mogla doci u boljem momentu. Pobjedom (kuci) u sledecem kolu na +8 minimalno (9kola do kraja).
Koja su to imena igraca koji su realno mogli doci a nisu, Inkone pare su trebale bit skrsene, da garantuju da bi sad bili u boljoj rezultatskoj poziciji?
Znači tebi su naša 4 boda iz 4 utakmice, jedan postignut gol u četiri utakmice, branjenje protiv Krupe i 'spašavanje' žive glave na domaćem terenu protiv ekipe koja je zakovana za dno tabele, samo jedna 100 postotna prilika za cijelih 90 minuta na domaćem terenu protiv ekipe koja je jednom nogom u drugoj ligi U PET DEKA sa:
10 bodova Širokog
10 bodova Tuzle
9 bodova Zrinjskog
9 bodova Borca
8 bodova Veleža
6 bodova Olimpika
Ja sam zadovoljan i igrackim kadrom a i prelaznim rokom kad u obzir uzmemo sve parametre a posebno ciljeve kluba u ovoj sezoni. Koliko ja shvatam apsolutni cilj je uzeti titulu pa i kup bi bilo super al ne pod moranje. Osvojiti titulu s bodom prednosti ili na gol razliku ne znaci nista manje ni vise od titule osvojene sa “50 bodova” prednosti.
Mi smo jos uvijek u najboljoj poziciji da ostvarimo oba cilja. Za igracki kadar absolutno tvrdim da je najbolji u PLBIH i kao tim (sa svom sirinom) i pojedinacno (od svake ekipe pozicija za poziciju smo jaci na najmanje 8-9 mjesta od 11 ukljucijuci 3 reserve). Struka nisam siguran da neko od klubova koje si nabrojao ima bolji strucni stab. Finasije i org. kluba mislim da nema potrebe pravit poredjenja.
Sve u svemu ja 100% vjerujem da ce ova ekipa doci do cilja. Naravno da igra treba biti bolja, tecnija, efikasnija, to svi vidimo, ali nadoci ce sve to. Siguran sam da pobjedjujemo Siroki. Po kvalitetu i broju prilika da realizacija nije zakazala i dole smo ih trebali dobit. Kvalitet ce doci do izrazaja kad najvise treba.
I to je problem trenera i struke prije svega.Pantelija je napisao/la: ↑23 mar 2021, 07:28Imam jesno pitanje. Koji mi to presing uopste igramo jer ga ja nisam vidio![]()
Jedino akonje presing kad mesanovic aam izadje gore i ko budala ganja protivnike i zove ostale.
Mi se automatski po gubitku lopte povlacimo u zonu gdje nam napadac stoji na centru iili 10ak metara isped centra. Pa opet i ta zona ne izgleda uopste kompaktna.
U biti, mi pokusavamo kao navuci protivnike da nas napadnu pa da po oduzetoj lopti onda idemo u kontru ali mi konteu ne znamo istrcati. Onda krenemo napadati i visko stajati kada imamo loptu, ali ni to ne radi se kako treba jer je premalo igraca u završnici. U biti, mi nemamo nikakvog planaa ni sistema.
-
- Kontakt:
Prosto mi je nevjerovatno, kako nasa reprezentacija, a posebno klub, ne igraju nikakvu znacajniju fudbalsku ulogu u Evropi i svijetu, pored ovakvih analitičara, video skauta, fudbalskih znalaca i tako dalje. 

Dok ih procepi. Krenut ce. Moraajdohordas je napisao/la: ↑23 mar 2021, 11:31Prosto mi je nevjerovatno, kako nasa reprezentacija, a posebno klub, ne igraju nikakvu znacajniju fudbalsku ulogu u Evropi i svijetu, pored ovakvih analitičara, video skauta, fudbalskih znalaca i tako dalje.![]()

- PeakyBlinders
- Kontakt:
Jel i jedan vrijedi 10 000 eura mjesečno?
Ljudi rade ogroman teretli posao za 600KM danas. Kakvi igrači kakve pi... materine i tolike plate.
ORIGINAL 1987
- Shategabri
- Kontakt:
Ozbiljno?PeakyBlinders je napisao/la: ↑23 mar 2021, 11:52Jel i jedan vrijedi 10 000 eura mjesečno?
Ljudi rade ogroman teretli posao za 600KM danas. Kakvi igrači kakve pi... materine i tolike plate.
Ne vidim logiku niti vezu.
Isto tako ti ljudi vise na nekoj zgradi, pod zemljom ili gdje već za te pare dok ti ili ja sjedimo u toploj kancelariji za 2 ili 3 milje...i kakve to veze ima?
Roba, odnosno u ovom slučaju uposlenik vrijedi onoliko koliko se plati. Ni centa više niti manje.
CR lupam 50 miliona, Pidro 3 milje, rudar 5 stoja, Peaky u kancelariji 2 milje, ona fufa Kardašian 19 k po satu i tako.
Koševo Zapad
E cuj ono se smije nekim analiticarima, pa halo nije ovdje niko nepismen i ovca da ne viidi osnove fudbalske igre. To sto je vama odlican igrac koji svjez istrci 20 metara i prebaci nogu preko lopte je vasa stvar sto u zivotu nemate volje da ucite.
Fudbalski udzbenici su dostupni svima, vrhunske analize imas na youtube, kretnje igraca, kretnje kod presinga, kod igre na kontre, kako se otvaraju kontre, imas bukvalno sve. Pa opet taj ko je radio sve to, i ljudi koji su treneri kazu da je to to, nisu u realu. Dobar dio ih cak to radi kao hobi.
Ali tesko je vama to shvatiiti jer ljudi kojima je loš sarkazam, humor, cesto nemaju previsoko koeficjent inteligencije.
Ovdje se cesto provlaci teza "loša forma". Ja ne bih rekao da je loša forma došla sama od sebe i da je loša forma odgovorna za lošu igru 9 od 11 igraca. U lošoj formi moze biti 1 , 3, 5 igraca ali nikako 9 ili više.
A kod nas svi sem malog djokanovica i kove. Sto hoce ipak reci da je do nevwg drugog. I ne moze losa forma biti u svakoj trkmi i da se ne mogu 3 prilike kreirati od toga bar 30% vremena sa igracem više.
Ne moze loša forma uticati na to da ti lijevo igraju hodzic i hebibovic, ali bas nikako. Niti da ne znas sta ces s mesanovicem jer se ne uklapa u trenutni sistem. Mozemo se mi tjesiti da je loša forma, da tempiramo formu ali i kada si u uzasnoj formi moraju se vdijeti neki obrisi fudbala i neki sistem.
Pa ne ide, ne ide. Jbg. Ali mi nemamo toga.
Mi nikakav presing ne igramo, ocigledno sem jasmina. Evidentno je da je jasmin daleko najspremniji u ekipi.
Takodjer je evidentno da u zasnjoj trecini terena mi nemamo nikakvu ideju ni uigrano kretanje. Više igraca mladosti bude u 16 pri kraju napada nego naših. Eto pogledajte tekmu opet i zaustavljajte situacije.
I opet kazem, ovakvi kakvi jesmo cemo uzeti titulu samo i samo jer je niko drugi ne zna i ne moze uzeti. Sto se nas tice nama je na ljeto ili naprijed ili nazad. Ja u ovaj strucni stab nemam povjerenja, nisam ga ni imao ada je izabran vinko cisto z og filozofije igre.
Identicna nam je igra kao u vakat husrefovih podviga na grbavici i kosevu sa konama i poslije. Identicna bezidejnost, beskrvnost. Nikakvog žara, kretanja igraca bez lopte. Nista. Svi hodaju i mlate rukama a to nije dobro.
I opet kazem, titula nije nikakav pokazatelj nekog napretka. Daleko od toga. Daleko.
Fudbalski udzbenici su dostupni svima, vrhunske analize imas na youtube, kretnje igraca, kretnje kod presinga, kod igre na kontre, kako se otvaraju kontre, imas bukvalno sve. Pa opet taj ko je radio sve to, i ljudi koji su treneri kazu da je to to, nisu u realu. Dobar dio ih cak to radi kao hobi.
Ali tesko je vama to shvatiiti jer ljudi kojima je loš sarkazam, humor, cesto nemaju previsoko koeficjent inteligencije.
Ovdje se cesto provlaci teza "loša forma". Ja ne bih rekao da je loša forma došla sama od sebe i da je loša forma odgovorna za lošu igru 9 od 11 igraca. U lošoj formi moze biti 1 , 3, 5 igraca ali nikako 9 ili više.
A kod nas svi sem malog djokanovica i kove. Sto hoce ipak reci da je do nevwg drugog. I ne moze losa forma biti u svakoj trkmi i da se ne mogu 3 prilike kreirati od toga bar 30% vremena sa igracem više.
Ne moze loša forma uticati na to da ti lijevo igraju hodzic i hebibovic, ali bas nikako. Niti da ne znas sta ces s mesanovicem jer se ne uklapa u trenutni sistem. Mozemo se mi tjesiti da je loša forma, da tempiramo formu ali i kada si u uzasnoj formi moraju se vdijeti neki obrisi fudbala i neki sistem.
Mi nikakav presing ne igramo, ocigledno sem jasmina. Evidentno je da je jasmin daleko najspremniji u ekipi.
Takodjer je evidentno da u zasnjoj trecini terena mi nemamo nikakvu ideju ni uigrano kretanje. Više igraca mladosti bude u 16 pri kraju napada nego naših. Eto pogledajte tekmu opet i zaustavljajte situacije.
I opet kazem, ovakvi kakvi jesmo cemo uzeti titulu samo i samo jer je niko drugi ne zna i ne moze uzeti. Sto se nas tice nama je na ljeto ili naprijed ili nazad. Ja u ovaj strucni stab nemam povjerenja, nisam ga ni imao ada je izabran vinko cisto z og filozofije igre.
Identicna nam je igra kao u vakat husrefovih podviga na grbavici i kosevu sa konama i poslije. Identicna bezidejnost, beskrvnost. Nikakvog žara, kretanja igraca bez lopte. Nista. Svi hodaju i mlate rukama a to nije dobro.
I opet kazem, titula nije nikakav pokazatelj nekog napretka. Daleko od toga. Daleko.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- forza_juve
- Kontakt:
Sada pogotovo nećeš očekivati nešto bolju igru jer će se na svaku utakmicu ići na siguricu. Trebao si miksati i probati kada si imao dobar plus, dobar raspored i kada su tu bili Amar i Benjo. Kako da sada ubaci Zinedina nakon sat vremena igre u cijeloj sezoni ? Da ga ubaci nakon poluvremena bi bilo mijenjaj ga vidiš da pojma nema i ajmo onda opet sigurica i patnja. Momku sigurno treba koja tekma da udje u ritam ali kako da mu sada dadne priliku ako je do sada nije dobio. Poznavajući Vinkovu taktiku ići će se na siguricu, čuvaj gol gore uvali nekako pa opet cuvaj.Pantelija je napisao/la: ↑23 mar 2021, 12:00E cuj ono se smije nekim analiticarima, pa halo nije ovdje niko nepismen i ovca da ne viidi osnove fudbalske igre. To sto je vama odlican igrac koji svjez istrci 20 metara i prebaci nogu preko lopte je vasa stvar sto u zivotu nemate volje da ucite.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Treba Custovica dovest da ostvarimo taj napredak.Pantelija je napisao/la: ↑23 mar 2021, 12:00E cuj ono se smije nekim analiticarima, pa halo nije ovdje niko nepismen i ovca da ne viidi osnove fudbalske igre. To sto je vama odlican igrac koji svjez istrci 20 metara i prebaci nogu preko lopte je vasa stvar sto u zivotu nemate volje da ucite.
- PeakyBlinders
- Kontakt:
Ma to je bolest društva realno. Da taj od 5 stoja stane, mogli bi mi kur.. sjediti u kancelariji. A stat će kad tad.Shategabri je napisao/la: ↑23 mar 2021, 11:58Ozbiljno?PeakyBlinders je napisao/la: ↑23 mar 2021, 11:52Jel i jedan vrijedi 10 000 eura mjesečno?
Ne vidim logiku niti vezu.
Isto tako ti ljudi vise na nekoj zgradi, pod zemljom ili gdje već za te pare dok ti ili ja sjedimo u toploj kancelariji za 2 ili 3 milje...i kakve to veze ima?
Roba, odnosno u ovom slučaju uposlenik vrijedi onoliko koliko se plati. Ni centa više niti manje.
CR lupam 50 miliona, Pidro 3 milje, rudar 5 stoja, Peaky u kancelariji 2 milje, ona fufa Kardašian 19 k po satu i tako.
Evo meni nije realno da Džafić naš prima platu od 3500KM. Pa Škoro, Avdić i Obuča nisu toliko primali skupa. Preplaćeni su i tačka. Za ove pare ima da nabijaju tri komada po utakmici, a ne da meni brak visi o koncu svaku utakmicu. Da mi je muka kad Sušić švalerkama na tri adrese naručuje bukete ruža od 600KM za osmi mart. Ovamo okretan ko trola na Trgu Austrije. Udaraj po džepu, reži, sjeci... Radi nešto, ovi su se baš opustili.
ORIGINAL 1987
Trenutno korisnika/ca: Antikloc, Balorda, bhfanatic14, darkangel4, Doktorinho, enzo1, Google Adsense [Bot], Hajdeee, kontra, nedimmmm1337, Pantelija, ThrillerHz, UltraSa46 i 93 gosta.