Dakle, sustina prica je da za Hadziju ne mozemo reci da je levat, vec da je jednostavno dostigao svoj vrhunac. Vinko nije ziheras, nego se odlazak dva daleko najbolja ofanzivna igraca mnogo osjeti. Odbrambeno stojimo sasvim solidno. 5 utakmica - 2 primljena gola. Uzmite jesen i one utakmice, gdje smo zabijali po 3 gola, ali zato redovno primali 1-2 gola. Dakle, ocito je koji je problem u nasoj igri.
Licno smatram da je Vinko mogao malo bolje posloziti ekipu u ovih 5 utakmica i malo vise riskirati. Ipak, krizu mogu da razumijem. Svaka ekipa koja osvaja trofeje kad-tad mora upasti u odredjenu krizu. Pogledajte najvece svjetske klubove pa pricajte.
Pomalo je glupo je reci da treneru nesto zamjeram. Ipak, ja bih licno mogao istaci koju utakmicu gdje smatram da je trebao postupiti drugacije.
1. Dinamo Brest. S njima smo bili bara bara u kvalitetu ekipe, ali smo se postavili s previse respekta. Svjestan sam dva primljena gola na pocetku oba poluvremena. Medjutim kad je Peci zabio gol vidjelo se da mozemo igrati s njima. Svaki laik je to manje-vise ustanovio. Jeste Ahmetu ponisten cist gol, ali opet trebali smo krenuti na sve ili nista. Takodjer se sjecam izmjene kada TSS ulazi u igru u 90. minuti???
2. Derbi na Kosevu. Brko odradi izmjene na poluvremenu, nakon sto smo mu pojeli veznu liniju u prvom dijelu. U drugom se desava obrnuto, a Vinko ne zna reagovati. To nas je zamalo kostalo poraza.
Ima tu jos utakmica (ukljucujuci i ove sad proljetne) koje bi se mogle uzeti pod razmatranje, ali ove dvije su meni konkretno najznacajnije. Sto se tice smjene trenera, iako smo svjesni da Vinko ima mana, otkaz njemu bi bio totalno besmislen. Koji ozbiljan klub mijenja trenera nakon skora 2-1-2 u 5 utakmica? Jedino bi Vinko tu hajrovao lovu od otkaza ko i Kesoljub i to je to.
Evo da vas podsjetim sto Zoran Zekic nije zelio biti trener Sarajeva.
''Istina je da sam tada pregovarao sa Sarajevom. No, vidio sam da je to neozbiljno i da ide u tom pravcu. Trener mora imati stopostotnu podršku, ako nije tako ja tu ne želim raditi. "
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐