ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
pitanje za znalce pravila
vidim da je damir trenutno drugi ispod ćize za majami, ali igra kvalifikacije. da li to znači da ako izgubi može ući samo kao LL? koliko ja znam LL se izvlači i ne ide po listi?
vidim da je damir trenutno drugi ispod ćize za majami, ali igra kvalifikacije. da li to znači da ako izgubi može ući samo kao LL? koliko ja znam LL se izvlači i ne ide po listi?
NukeR_G1970 je napisao/la: ↑23 mar 2021, 15:48Mozda i najbolje izdanje jednog tenisera ikada. Doha, 2016.
Uzivaj u najboljoj teniskoj predstavi ikad, ujedno i protiv prvog igraca na ATP listi.

- AshburtonG
- Kontakt:
Prva dva seta su vjerovatno bila najveca dominacija jednog od ATG igraca nad drugim, ako uzmemo u obzir cinjenicu da su oba bila blizu svog maksimuma. Nadalova top sljakaska forma je najvisi nivo tenisa.
Slazem se, jedino on kada je u najboljoj formi nam moze priustiti ovako nesto, definitivno najvisi nivo koji sam gledao je dolazio upravo od njeg. Imamo tu jos par meceva koje sad ne bih nabrajao ali prisjetit cu se nekih : sa Verdaskom na AO 09' kada niko jednostavno nije mogao vjerovat da je moguce igrat onako nesto, te mec koji se malo spominje ali koji ce meni zauvijek ostati u sjecanju a to je US 17' protiv DelPa u polufinalu. Ono je bilo jednostavno raznosenje. I da, protiv Wawrinke 17' RG.AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2021, 18:44Prva dva seta su vjerovatno bila najveca dominacija jednog od ATG igraca nad drugim, ako uzmemo u obzir cinjenicu da su oba bila blizu svog maksimuma. Nadalova top sljakaska forma je najvisi nivo tenisa.
Svi ti udarci, miksanje igre, vracanje loptice iz publike i najveca borbenost za svaki poen kao da je posljednji.
Vratit cu se na ovaj mec i napomenuti koliko je to bio visok i nadrealan nivo tenisa da je Novak vracanje brejka na 3-3 u trecem setu slavio kao osvajanje istog. To dovoljno govori o tome da je nasuprot njega toga dana stojala krvolocna zvijer zvana Rafael Nadal.
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Samo sto je Nadal sam izjavio da nikada nije video taj nivo tenisa sto je priredio Djokovic u Dohi, nikada u istoriji igre. Valjda on zna.
A onda je to Djokovic isto rekao za njega,pa naravno da ce reci tako jedan za drugoga,taman posla da sam sebe hvali.NukeR_G1970 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 05:58Samo sto je Nadal sam izjavio da nikada nije video taj nivo tenisa sto je priredio Djokovic u Dohi, nikada u istoriji igre. Valjda on zna.
Razlika je velika Doha i finale GS turnira.
Zamisli kakva je moc nekog tenisera da na recenicu koju mu je rekao Moya : "Mislim da ce zatvoriti krov danas" , sto direktno utice na uslove i pomaze protivniku a ne njemu on sasvim normalno odgovori : "Nema veze, svejedno cu pobjediti". Grand Slam turnir, finale, najbitniji mec sezone mozda i karijere obojice, protivnik ti broj 1 na svijetu i ti to kazes i to i ostvaris. Samo sto se s time nije odmah izlazilo u javnost kao sto je izasao Ivanisevic sa onim da Nadal nema sanse protiv Novaka 
Ovo ne da nije bilo blizu maksimuna Djokovića, nego je bio jedan od losijih turnira na sljaci!AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2021, 18:44Prva dva seta su vjerovatno bila najveca dominacija jednog od ATG igraca nad drugim, ako uzmemo u obzir cinjenicu da su oba bila blizu svog maksimuma. Nadalova top sljakaska forma je najvisi nivo tenisa.
Opasno je visio protiv Cicipasa, a ne umanjujuci Nadalovu predstavu, u finalu je bio debelo ispod svog standarda. Naravno, velikim dijelom i zbog samog Nadala, ali isto tako i svojom losom predstavom. Npr, lik nije mogao ubaciti prvi servis, dosta neisforsiranih gresaka, lose je pripremio i usao u mec...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Felixians4
- Kontakt:
finale ao novak-rafa godinu prije je i veća dominacija s tim da su obojica došli odmorni i u top formi na finale,očekivala se drama oba puta. ipak,prvi set u parizu je prilično nerealan rezultat,ključne poene je dobio sve rafa maltene. a finale roland garrosa 2008...AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2021, 18:44Prva dva seta su vjerovatno bila najveca dominacija jednog od ATG igraca nad drugim, ako uzmemo u obzir cinjenicu da su oba bila blizu svog maksimuma. Nadalova top sljakaska forma je najvisi nivo tenisa.
- NukeR_G1970
- Kontakt:
ronaldo99 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 06:39A onda je to Djokovic isto rekao za njega,pa naravno da ce reci tako jedan za drugoga,taman posla da sam sebe hvali.NukeR_G1970 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 05:58Samo sto je Nadal sam izjavio da nikada nije video taj nivo tenisa sto je priredio Djokovic u Dohi, nikada u istoriji igre. Valjda on zna.
Razlika je velika Doha i finale GS turnira.
Pa mislim da nije bas tako rekao Djokovic. Ovo u Dohi je bio vrhunac Novakove igre, tada je vezao 4 GS-a.
Djokovic je to itekako izjavio druze. Ne samo on vec i svi oko njega i oni u penziji bivsi teniseri sto se stalno vrte po medijima. Najveca dominacija izmedju dva igraca na listi br 1 i 2 definitivno.
I Doha je bitan turnir koliko i onaj u Banja Luci, nisam siguran koje je godine bilo ovo u Dohi ali jeste sigurno 15' ili 16'. Tada je Nadal bio neprepoznatljiv i igrao je ocajno a Djokovic u primeu stoga i taj rezultat.
Ovo na RG prosle godine je isto bio predobar Novak, od Nadala se moglo ocekivati svasta. Vjerujem da je bio tek blagi favorit protiv Novaka dok je godinu ranije na AO Djokovic bio apsolutni favorit i Nadal je tad igrao ocajno, sam sebe dobio. Finale na RG je odlucio samo Nadal i niko vise, Djokovic je imao igru za bilo koga drugog toga dana ali ne i za Rafaela.
Kako ga je pocistio to je nevjerovatno.
I Doha je bitan turnir koliko i onaj u Banja Luci, nisam siguran koje je godine bilo ovo u Dohi ali jeste sigurno 15' ili 16'. Tada je Nadal bio neprepoznatljiv i igrao je ocajno a Djokovic u primeu stoga i taj rezultat.
Ovo na RG prosle godine je isto bio predobar Novak, od Nadala se moglo ocekivati svasta. Vjerujem da je bio tek blagi favorit protiv Novaka dok je godinu ranije na AO Djokovic bio apsolutni favorit i Nadal je tad igrao ocajno, sam sebe dobio. Finale na RG je odlucio samo Nadal i niko vise, Djokovic je imao igru za bilo koga drugog toga dana ali ne i za Rafaela.

koje gluposti covjek ispisa. prvo, nole je igrao RG nakon one diskvalifikacije. i psihicki je bio dobro poljuljan. uopste nije bio na nivou. ali najbolje je da je nole bio u prajmu 15 i 16 a rafa donji tih godina i 2019. ali je bio pik 2020.
dominacija se ne moze mjeriti jednim mecem ili turnirom! treba uzeti sve podloge i uslove igre i period od godinu dana, kada se sve to izreda, je neki optimum. i tu je daleko neprevazidjen noletov period W15-RG16. niko nikada niti ce. vezana 4 slema, WTF, 5 mastersa, atp500 i atp250 + 3 masters finala za rekordnih 16950 poena.
naj sezona je opet noletaova 2015. naj ELO rejting u istoriji - opet nole!
https://www.ultimatetennisstatistics.com/bestSeasons
dominacija se ne moze mjeriti jednim mecem ili turnirom! treba uzeti sve podloge i uslove igre i period od godinu dana, kada se sve to izreda, je neki optimum. i tu je daleko neprevazidjen noletov period W15-RG16. niko nikada niti ce. vezana 4 slema, WTF, 5 mastersa, atp500 i atp250 + 3 masters finala za rekordnih 16950 poena.
- Felixians4
- Kontakt:
đoković je bio neveleiki favorit u melbourneu 2019. najplastičnije - u polufinalu je rafa pomeo tsitsija,a nole ga u 5.setu u parizu ujesen 2020.svladao,a mučio se i s carreno bustom dok su tad... Both men go into the #AusOpen final relatively refreshed.
Djokovic time on court: 11 hours, 59 minutes
Nadal time on court: 12 hours, 11 minutes
Djokovic time on court: 11 hours, 59 minutes
Nadal time on court: 12 hours, 11 minutes
Cuj psihicki poljuljan pa zar on nije mentalna gromada hahahaha 
sto vam je krivo sto ga je covjek raznio. S kime god sam polemisao o tom mecu hladno mi je dao odgovor ma bolji je Nadal overall, Djokovicev problem sto nema ukupan broj GS kao Federer je upravo Nadal. On ga je najvise zaustavljao na slemovima. Ali ovo je bas bilo zaustavljanje, izravnao teren s njim kao poslije termina na sljaci kad uzmes onu mrezu da izravnas teren.

Volio bi da neko postavi neki tekst sa izjavama drugih tenisera o Djokovicu po mogucnosti nesto duzi.
Bio psihicki poljuljan pa se oporavio i osvojio Rim na sljaci pa se nakon njega opet poljuljao?lucky13 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 19:06koje gluposti covjek ispisa. prvo, nole je igrao RG nakon one diskvalifikacije. i psihicki je bio dobro poljuljan. uopste nije bio na nivou. ali najbolje je da je nole bio u prajmu 15 i 16 a rafa donji tih godina i 2019. ali je bio pik 2020.
pa ko ne bi bio poljuljan nakon onoga? i dijamant je jedan od najcvrscih materijala ali ne znaci da se ne moze lomiti, rezati i brusiti. i nije neka tajna da je rafa dominantan i dosta bolji od noleta na sljaci. ali samo na sljaci. nole je dosta bolji od rafe na ostale 2 podloge. ako je rafa bio toliko bolji prosle godine zasto nije bio br1 na kraju? ko je imao bolju godinu? rafa sa slemom ili nole sa slemom, 2 mastersa (od ukupno 3 i oba koja je igrao i uz to je i preuzeo rekord u mastersima) i rekordnim 6im YE#1! upravo zato sto je rafa bolji na sljaci a nole na ostalim podlogama je rafa, iako godinu stariji, bio "svega" 4 godine na celu karavana a nole evo 6 i broji! eto nole je u rafinom dvoristu barem dosao do njega i finala a ovaj je u noletovom dvoristu evo izgubio od cicibana u QF i to nakon 2-0 u setovima. i sta nam to govori o rafinoj "dominantnosti" a i o njegovoj "mentalnoj gromadosti"? da ga, poput feda, ne stiti ovaj nakaradni sistem rafa bi sada bio dominantno 5. ili 6. a ne 3. teniser svijeta.
Doktor hahaha sam sebe lik kopa. Pise drugima da objavljuju gluposti a on sam to radi, ljudi se jeze od njegovih postova, svima na ignoreu na ovoj temi. Psihicki bio poljuljan i usao u finale RGjapa je napisao/la: ↑24 mar 2021, 23:10Bio psihicki poljuljan pa se oporavio i osvojio Rim na sljaci pa se nakon njega opet poljuljao?lucky13 je napisao/la: ↑24 mar 2021, 19:06koje gluposti covjek ispisa. prvo, nole je igrao RG nakon one diskvalifikacije. i psihicki je bio dobro poljuljan. uopste nije bio na nivou. ali najbolje je da je nole bio u prajmu 15 i 16 a rafa donji tih godina i 2019. ali je bio pik 2020.
Da li moze Nerman na zemlji sta uraditi konkretno, ove sezene? Mislim da on moze dobre rezultate na zemlji da ima. Steta sto na Nagala ide u cetvrtfinalu, da je neki slabiji protivnik, mogao bi polufinale komotno igrati..
Dobro je da neko prati i slabije turnire i nize rangirane igrace.

Iskreno, ocekivao sam da ce ga Giannessi poderati u dva seta ali eto Fatic se nekako izvukao i dobio na misice.
Giannessi je tu negdje kao Nagal na listi s tim sto se po formi i trenutnoj igri (pogotovo na sljaci) ne mogu ni mjeriti cak. Imao je Giannessi nekih finih pobjeda npr.protiv Altmaiera i Tabila ali Nagal dobija igrace kao sto su Garin, Sousa ili Kicker, neke igrace koji bi na sljaci mogli iznenaditi i one bolje rangirane tenisere.
Moja prognoza je pobjeda Nagala u tri seta, ali neka je pobije Fatic kao i protiv talijana. Ako bi dobio Nagala, ni titula nije daleko.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.