Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
2-2 al po svemu kao da smo izgubili.
- Igra nikakva, zalaganje mlitavo, odnosno nikakva razlika pa ni najmanja u odnosu na prosli ciklus ili baraz.
- formacijski i dalje se izmisljaju pozicije igracima koje oni ne igraju u klubovima. Petev sam prica kako nista nije htio da mjenja, da valjda ne remeti, ko da smo medju top 5 reprezentacija na svijetu pa da valjda sta ne zajebe. Prosto da se covjek upita jel on normalan ili nas zajebava.
- opet igraju menadzerski igraci izbor 2-3 startera sinoc se drugacije ne mogu objasniti.
- iz ove utakmice nista nismo korisno mogli izvuci, nauciti, sto ce biti korisno za nastavak kvalifikacija ili buducnost. Nismo “dobili” ni jednog novog igraca.
- pogresne izmjene, i kasno
- bod ce neko reci je bolji nego da smo izgubili. Ma koliko ce zvucati cudno bolje bi bilo da ga nismo osvojili. Prvo za bilo kakve sanse da dodjemo u poziciju da se borimo za plasman na prvenstvo u ovoj grupi su nam iz ove utakmice trebala 3 boda. Drugo ovim bodom je Petev sebi vjerovatno osigurao mjesto na klupi naredne dvije kvalifikacione utakmice, znaci nikakvog napredka i nastavak stagnacije.
- Igra nikakva, zalaganje mlitavo, odnosno nikakva razlika pa ni najmanja u odnosu na prosli ciklus ili baraz.
- formacijski i dalje se izmisljaju pozicije igracima koje oni ne igraju u klubovima. Petev sam prica kako nista nije htio da mjenja, da valjda ne remeti, ko da smo medju top 5 reprezentacija na svijetu pa da valjda sta ne zajebe. Prosto da se covjek upita jel on normalan ili nas zajebava.
- opet igraju menadzerski igraci izbor 2-3 startera sinoc se drugacije ne mogu objasniti.
- iz ove utakmice nista nismo korisno mogli izvuci, nauciti, sto ce biti korisno za nastavak kvalifikacija ili buducnost. Nismo “dobili” ni jednog novog igraca.
- pogresne izmjene, i kasno
- bod ce neko reci je bolji nego da smo izgubili. Ma koliko ce zvucati cudno bolje bi bilo da ga nismo osvojili. Prvo za bilo kakve sanse da dodjemo u poziciju da se borimo za plasman na prvenstvo u ovoj grupi su nam iz ove utakmice trebala 3 boda. Drugo ovim bodom je Petev sebi vjerovatno osigurao mjesto na klupi naredne dvije kvalifikacione utakmice, znaci nikakvog napredka i nastavak stagnacije.
morali amo pobijediti ovo, odlicna igra i velika razlika u odnosu da prosle utakmice je očita, kontrolirali smo veci dio utakmice, straano...
Bod protiv učesnika EURO-a, treba proslaviti fantastičan uspjeh 

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Potrebna je smjena generacija. Trebao se dovesti selektor koji ce raditi na tome, a ne da se iste greske ponavljaju godinama. Inovativan i energican trener na duzi rok, kao npr. Vedran u kosarci. Gojak, Piric, Duljevic, Todorovic, Loncar, Cipetic,Sanicanin, Hadziahmetovic i jos mnogi drugi nisu fudbaleri za reprezentaciju, fudbaleri koji mogu postici i odrzavati top nivo igranja godinama. To su fudbaleri koji igraju po sistemu toplo-hladno, koji odigra jednu dobru utakmicu i onda te zavali 3 puta. Dzeko vec nekoliko godina nije za prvih 11, apsolutno ne za kapitena, ako se vec nema kome dati traka, pa dajte je Sehicu jedino on nesto pokusava i galami. Demirovic, Turkes, Koljic, Prevljak tu treba traziti napadaca. Gazibegovic, Dedic, Gigovic, Hasic, te jos mnogi mladi drugi koji cekaju svoju priliku, posebno po Europi.
Najvise mi je fora kad se neki nadaju da imamo sanse u ovim kvalifikacijama, pa to je smijesno. Mi nismo dobili neku utakmicu vec 11 ili 12 puta, zaboravio sam kad je to zadnji put bilo. Pa zar vam t nije dovoljan razlog da se kaze dosta je, hajmo noga pola ekipe. Petev je kita od trenera
Najvise mi je fora kad se neki nadaju da imamo sanse u ovim kvalifikacijama, pa to je smijesno. Mi nismo dobili neku utakmicu vec 11 ili 12 puta, zaboravio sam kad je to zadnji put bilo. Pa zar vam t nije dovoljan razlog da se kaze dosta je, hajmo noga pola ekipe. Petev je kita od trenera
-
- Kontakt:
En voi uskoa, missä Suomi pudottaa kaksi pistettä. Heillä ei ole mitään mahdollisuuksia Ukrainan kanssa toiseksi
-
- Kontakt:
Finska: ---------------------------------------------------------BIH:
GK Brescia-------------------------------------------Konyaspor
RB MTK Budapest----------------------------------------Hajduk
LB QPR---------------------------------------------Ferencvaros
CB Hacken,Pafos, Minesota Rostvov--------------------Vojvodina
CM Pafos,Rangers,Esbjerg----------------------Barcelona, Standard Liege
RM --------------------------------------------------Servette
LM ----------------------------------------------------Milan
AM Minnesota-------------------------------------------Torino
ST Norwich--------------------------------------------Roma
Ako se moze uzeti u kakvu analizu ovaj odnos snaga.
- hule_barca
- Kontakt:
Eh, odakle krenuti, to je pitanje.
Prvo o samoj utakmici. Remi, koji je vjerovatno i najrealniji ishod ovog meča, iako smo mi bili za jednu priliku bliže pobjedi, ali eto, na kraju smo i jedan bod spašavali. Loše smo ušli meč, gdje možemo biti sretni da nismo primili koji gol u prvom dijelu prvog poluvremena. Onda smo se digli i trebali dati gol, ali smo propustili dva zicera, da bi na kraju opet Finska bila ta koja je mogla vrlo lagano povesti krajem prvog dijela, ali moramo čestitati Šehiću na odličnoj partiji, posebno u prvom dijelu. Drugi dio smo odigrali mnogo bolje, posebno taj uvodni dio drugog poluvremema, kada smo krunisali inicijativu vodećim golom. Nažalost, brzo smo primili izjednačujući pogodak i utakmica je onda poprimila drugačiji ritam. Držali smo loptu, ali su Finci dočekali kontranapad i zabili za preokret. Na kraju smo ipak uspjeli postići pogodak i uzeti jedan bod iz Helsinkija.
Dojam o utakmici se mora podijeliti na dva segmenta. Prvi dojam se odnosi na to da je ovo Petevu prva takmičarska utakmica. Mišljenja sam da je bilo vidljivo određeno poboljšanje u igri, što je i selektor Finske prepoznao. Pokazali smo dobrim dijelom meča da smo igrački kvalitetniji od Finaca, ali smo također pokazali i poznate manjkavosti. Sa zalaganjem igrača sam uglavnom zadovoljan. Vidjeli smo često dobar pritisak naših igrača i brzo oduzimanje lopte, ali s druge strane nisam zadovoljan s našim posjedom, jer smo ga previše gubili. Naročito se to odnosi igrače iz posljednje linije, ali i Pjanića i Gojaka. Todorović (14), Ćivić (13), Pjanić (14), Hadžikadunić (10), Gojak(10 za 64 minute) su izgubili previše lopti. Falilo je mirnoće s loptom u nogama, posebno zadnjoj liniji. Pozitivan aspekt naše igre bio je broj kreiranih prilika, ali je njih četiri ostalo neiskorišteno, od čega Gojak sam dva zicera nije pospremio u mrežu. Ako se sjetimo da smo prošli put protiv Finske u Tampereu samo jednom šutali u okvir gola, to znači da smo večeras pružili mnogo bolju partiju u napadu. Ipak, kako je napad bio dobar, tako je odbrana bila loša. Mnogo propuha od samog početka utakmice. Loše postavljanje Hadžikadunića u prve dvije šanse za Pukkija. Pucanje odbrane prilkom dvije kontre Finaca, a iz druge takve je i pao gol. U obje situacije Cimirot je bio suviše blag na njihovoj polovici te je lako gubio lopte, tako da se može reći da nam je nedostajalo i čvrstoće u ovakvom meču, ali generalno i nemamo takvog tipa igrača otkad Bešić ne igra ozbiljan fudbal.
Generalni prvi dojam o našoj igri sinoć je da je bilo bolje nego prije, ali da može još dosta bolje, posebno u zadnjoj liniji.
Drugi segment u kojem se formira mišljenje o sinoćnjem meču je onaj rezultatski, koji se tiče naših šansi u ovoj grupi. Pisao sam već poslije izvlačenja grupa, da neumjesno da se nadamo baražu, a u istoj smo jakosnoj grupi sa Luksemburgom (uz dužno poštovanje). Da bi se iz četvrte jakosne grupe plasirali na drugo mjesto, potrebno je nešto baš posebno da se dešava u našoj repki. Sjetit ćemo se da je Ćiro uspio u tome te Pape, ali kad uporedimo tadašnje stanje sa ovim današnjim, teško je naći zajedničke stvari. Treba težiti naravno ka što boljem rezultatu, ali tražiti uspjeh preko noći je neumjesno. Još je 9 utakmica u opticaju, mnogo bodova u igri. Ako već gledamo bodovni saldo poslije sinoćnjeg meča, Ukrajina je uzela bod, a mi smo izgubili dva, ali još je prerano za takve kalkulacije.
Suma sumarum, idemo igrati dalje, a konačne zaključke ostavimo za kraj kvala.
Prvo o samoj utakmici. Remi, koji je vjerovatno i najrealniji ishod ovog meča, iako smo mi bili za jednu priliku bliže pobjedi, ali eto, na kraju smo i jedan bod spašavali. Loše smo ušli meč, gdje možemo biti sretni da nismo primili koji gol u prvom dijelu prvog poluvremena. Onda smo se digli i trebali dati gol, ali smo propustili dva zicera, da bi na kraju opet Finska bila ta koja je mogla vrlo lagano povesti krajem prvog dijela, ali moramo čestitati Šehiću na odličnoj partiji, posebno u prvom dijelu. Drugi dio smo odigrali mnogo bolje, posebno taj uvodni dio drugog poluvremema, kada smo krunisali inicijativu vodećim golom. Nažalost, brzo smo primili izjednačujući pogodak i utakmica je onda poprimila drugačiji ritam. Držali smo loptu, ali su Finci dočekali kontranapad i zabili za preokret. Na kraju smo ipak uspjeli postići pogodak i uzeti jedan bod iz Helsinkija.
Dojam o utakmici se mora podijeliti na dva segmenta. Prvi dojam se odnosi na to da je ovo Petevu prva takmičarska utakmica. Mišljenja sam da je bilo vidljivo određeno poboljšanje u igri, što je i selektor Finske prepoznao. Pokazali smo dobrim dijelom meča da smo igrački kvalitetniji od Finaca, ali smo također pokazali i poznate manjkavosti. Sa zalaganjem igrača sam uglavnom zadovoljan. Vidjeli smo često dobar pritisak naših igrača i brzo oduzimanje lopte, ali s druge strane nisam zadovoljan s našim posjedom, jer smo ga previše gubili. Naročito se to odnosi igrače iz posljednje linije, ali i Pjanića i Gojaka. Todorović (14), Ćivić (13), Pjanić (14), Hadžikadunić (10), Gojak(10 za 64 minute) su izgubili previše lopti. Falilo je mirnoće s loptom u nogama, posebno zadnjoj liniji. Pozitivan aspekt naše igre bio je broj kreiranih prilika, ali je njih četiri ostalo neiskorišteno, od čega Gojak sam dva zicera nije pospremio u mrežu. Ako se sjetimo da smo prošli put protiv Finske u Tampereu samo jednom šutali u okvir gola, to znači da smo večeras pružili mnogo bolju partiju u napadu. Ipak, kako je napad bio dobar, tako je odbrana bila loša. Mnogo propuha od samog početka utakmice. Loše postavljanje Hadžikadunića u prve dvije šanse za Pukkija. Pucanje odbrane prilkom dvije kontre Finaca, a iz druge takve je i pao gol. U obje situacije Cimirot je bio suviše blag na njihovoj polovici te je lako gubio lopte, tako da se može reći da nam je nedostajalo i čvrstoće u ovakvom meču, ali generalno i nemamo takvog tipa igrača otkad Bešić ne igra ozbiljan fudbal.
Generalni prvi dojam o našoj igri sinoć je da je bilo bolje nego prije, ali da može još dosta bolje, posebno u zadnjoj liniji.
Drugi segment u kojem se formira mišljenje o sinoćnjem meču je onaj rezultatski, koji se tiče naših šansi u ovoj grupi. Pisao sam već poslije izvlačenja grupa, da neumjesno da se nadamo baražu, a u istoj smo jakosnoj grupi sa Luksemburgom (uz dužno poštovanje). Da bi se iz četvrte jakosne grupe plasirali na drugo mjesto, potrebno je nešto baš posebno da se dešava u našoj repki. Sjetit ćemo se da je Ćiro uspio u tome te Pape, ali kad uporedimo tadašnje stanje sa ovim današnjim, teško je naći zajedničke stvari. Treba težiti naravno ka što boljem rezultatu, ali tražiti uspjeh preko noći je neumjesno. Još je 9 utakmica u opticaju, mnogo bodova u igri. Ako već gledamo bodovni saldo poslije sinoćnjeg meča, Ukrajina je uzela bod, a mi smo izgubili dva, ali još je prerano za takve kalkulacije.
Suma sumarum, idemo igrati dalje, a konačne zaključke ostavimo za kraj kvala.
Mes Que Un Club
Pa i radi se posteopeno smjena. Citav zadnji red su novi igraci. Sta vise zelite? 11 od 11 igraca da bude novih.retromoos je napisao/la: ↑25 mar 2021, 07:33Potrebna je smjena generacija. Trebao se dovesti selektor koji ce raditi na tome, a ne da se iste greske ponavljaju godinama. Inovativan i energican trener na duzi rok, kao npr. Vedran u kosarci. Gojak, Piric, Duljevic, Todorovic, Loncar, Cipetic,Sanicanin, Hadziahmetovic i jos mnogi drugi nisu fudbaleri za reprezentaciju, fudbaleri koji mogu postici i odrzavati top nivo igranja godinama. To su fudbaleri koji igraju po sistemu toplo-hladno, koji odigra jednu dobru utakmicu i onda te zavali 3 puta. Dzeko vec nekoliko godina nije za prvih 11, apsolutno ne za kapitena, ako se vec nema kome dati traka, pa dajte je Sehicu jedino on nesto pokusava i galami. Demirovic, Turkes, Koljic, Prevljak tu treba traziti napadaca. Gazibegovic, Dedic, Gigovic, Hasic, te jos mnogi mladi drugi koji cekaju svoju priliku, posebno po Europi.
Koje to mi zvijezde i klase imamo? Nemamo pola novog kvalitetnog igraca.
Odbrana nam je teska kriza narode....sto se tice igre, igre kao igre zadovaljan sam jer smo cini mi se drzali 70% loptu u nogama, uvezivali ali kada dzeka ne ide onda to uvezivanje je jalovo onda.
budemo li radili kikseve u odbrani kao sad protiv finske crno nam se pise....a crno nam se pise i bez gresaka, jer ce oni nas rijesiti po kratkom postupku samo je pitanje sa koliko razlike.
budemo li radili kikseve u odbrani kao sad protiv finske crno nam se pise....a crno nam se pise i bez gresaka, jer ce oni nas rijesiti po kratkom postupku samo je pitanje sa koliko razlike.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Najgora reprezentacija u regiji.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ja sam sinoc zamalo polupao televizor nakoj drugog gola, ono nema nigdje da se onako igra odbrana a zadnji si igrac. Opsajd je bio preblag u poredjenju sa onim kako sam ga ja dozivio!!!! Nadam se da je ono bila Todorova zadnja utakmica za reprezentaciju, je.o ga talijan koji ga je reanimirao u Hajduku!!!!
Sada kako napisa ovako ispade da smo i na papiru losiji.OsmaDolazi je napisao/la: ↑25 mar 2021, 08:18Finska: ---------------------------------------------------------BIH:

Nas vade Pjanic Dzeko i Krunic po klubovima, ali vidi da jedini Krunic igra u zadnje vrijeme, Kao tim se ne mozemo porediti sa njima.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Sta kaze Cviko, mi smo vratili Todorovica u formu pa je postao standardan u Hajduku
E jesi ga vratio, taman da prodaje krofne i kukuruze po plazama.

Top tri u regiji.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Najbolja partija nakon dugo vremena...
tz tz tz tz tz tz
Ovi sto slave ovaj bod samo da vas pdosjetim da smo odigrali nerjeseno sa Italijom i Holandijom prosle godine tako da ovaj remi s fincima nije neki aman zaman rezultat.
Napredak je evidentan, u odnosu na ono što gledamo posljednjih godina.
Najveći problem je što ova svita neznalica sa teme Finsku još uvijek gleda kao tamo neku Andoru i Gibraltar. Finska je ozbiljna reprezentacija koja već godinama bilježi sjajne rezultate, za razliku od nas koji smo u slobodnom padu. Tako da je ovaj bod sjajan.
Naravno da imamo razloga za nezadovoljstvo jer smo mogli uzeti puni plijen, ali mogli su i oni. Svako normalan bi prihvatio bod iz Finske.
Sinoć smo odigrali dobru utakmicu, ali naša stara boljka - individualne amaterske greške - nas je koštala punog plijena. Ponovo dolazimo do toga da neki igrači nemaju mjesta u timu, ali kad vidimo ko su im eventualne zamjene, ne bi se ni sa njima baš usrećili. Todoroviću treba dati još jednu šansu.
Ljudi moraju shvatiti da više nemamo kvalitet, da imamo prosječne i ispodprosječne igrače.
Najveći problem je što ova svita neznalica sa teme Finsku još uvijek gleda kao tamo neku Andoru i Gibraltar. Finska je ozbiljna reprezentacija koja već godinama bilježi sjajne rezultate, za razliku od nas koji smo u slobodnom padu. Tako da je ovaj bod sjajan.
Naravno da imamo razloga za nezadovoljstvo jer smo mogli uzeti puni plijen, ali mogli su i oni. Svako normalan bi prihvatio bod iz Finske.
Sinoć smo odigrali dobru utakmicu, ali naša stara boljka - individualne amaterske greške - nas je koštala punog plijena. Ponovo dolazimo do toga da neki igrači nemaju mjesta u timu, ali kad vidimo ko su im eventualne zamjene, ne bi se ni sa njima baš usrećili. Todoroviću treba dati još jednu šansu.
Ljudi moraju shvatiti da više nemamo kvalitet, da imamo prosječne i ispodprosječne igrače.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
vise se cini mi se raduje ljepsoj igri nego ovom bodu...na momente bas su dobro uvezivali na kratkom prostoru.
Koga smo jucer nadigrali i cak zal je sto nismo pobjedili , finsku koja je prije 5 mjeseci pobjeila francusku u francuskoj sa 0:2
onda shvatimo da to nisu bas amateri kad jednu francusku kuci mlatnes prije 5 mjeseci.
Koga smo jucer nadigrali i cak zal je sto nismo pobjedili , finsku koja je prije 5 mjeseci pobjeila francusku u francuskoj sa 0:2
onda shvatimo da to nisu bas amateri kad jednu francusku kuci mlatnes prije 5 mjeseci.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Đaba pričati. Ovde je kritikovanje samo sebi svrha.Virtu4l je napisao/la: ↑25 mar 2021, 09:27Napredak je evidentan, u odnosu na ono što gledamo posljednjih godina.

Mi smo nocas igrali fudbal. Na momente je to i sasvim lijepo izgledalo.
tz tz tz tz tz tz
- Probisvjet
- Kontakt:
Ma i da smo pobjedili radosti nema mjesta. Sve bi to syebo glupi Cviko.Baader je napisao/la: ↑24 mar 2021, 22:55Ko je ovaj Cviko, koga je on trenirao, kakve uspjehe ima, gdje igrao u karijeri? Zašto slušamo njegovo mišljenje, kojim pravom on uopšte priča ovdje i koga boli qrac šta on ima za reći?
Dosta što moramo trpiti ovu neznalicu i šupljaka Nalića, sas i ovaj anonimus mora srati.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.