Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Koliko bodova očekujete?

Anketa je završila: 20 apr 2021, 17:18.

0
66
26%
1
65
25%
2
15
6%
3
57
22%
4
35
14%
6
20
8%

Ukupno glasova: 258

Drape
Kontakt:

Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Post Postao/la Drape » 25 mar 2021, 11:30

Opet smo morali gledati kakva su crna rupa za ekipu Gojak na lijevom krilu i Todorović ili Cipetić na desnom beku, iako se to znalo i prije pet utakmica.

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 25 mar 2021, 11:36

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
25 mar 2021, 11:14
sudac92 je napisao/la:
25 mar 2021, 11:12
Da je imalo pametan pa da je Gazibegovića uvrstio u tim i probao sa njim na beku ako ništa barem u ovoj prijateljskoj, gori od Todorovića sigurno nije. Kolašinac na lijevom, Menalo na krilo, Gojak klupa.
Druže, igrao je 22-išnji Hadžikadunić pa su ga ovdje eksperti razapeli. Zamisli šta bi Jusufu radili. Nisu za nas vizije, planovi, vođenje države i sport generalno.

Eno Demirović tek sa 23 upisao prvi hebeni nastup.
Hadžikadunić baš zbog užasnog Todorovića bio razapet, dok je na drugoj strani Saničanin imao pomoć pristojnog Eldara koji je i naprijed imao dobrih centaršuteva i obavljao dosta dobro svoj posao. Todorović se negdje zaleti i ispadne ko dijete i onda Denis krpi i njegov prostor.

VelezovoDijete
Kontakt:

Post Postao/la VelezovoDijete » 25 mar 2021, 11:39

Demirovića sam gledao za mlade protiv Švice, zabi 2 komada za poluvrijeme, prava golgeterska, taj momak mora igrat u prvih 11, morao je čim se Vedo oprostio. Sam je nosio tu mladu reprezentaciju do odličnih rezultata jer su svi ostali bili goli q. Goman nam tadašnji nije vidio desnu stranu terena, bukvalno sam se pokidao od smijeha.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 mar 2021, 11:56

O nekom napretku u sinocnjoj utakmici mozes govoriti u smislu posjeda lopte, broja suteva na gol i kreiranih sansi u odnosu na prethodni period. Ali smo na kraju sve to pretvorili u jedva osvojen 1 bod, sto upozorava da i dalje je mentalitet ogromna nula, odbrana nula...
Medjutim, nedovoljno je uzorka (broja utakmica) da bi se govorilo o stvarnom napretku. Imali smo dobre partije protiv Italije i Holandije, poveli protiv Poljske, a generalno jadni i cemerni bili.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 25 mar 2021, 12:03

Ne možeš igrati bez hebenog krila, kako zbog napada tako i zbog odbrane. Prvi gol je direktna posljedica toga

Gojak ni blizi više prvih 11.
Cimi-Pjanic- Krunic treba biti vezni red i NORMALNA KRILA!
Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 25 mar 2021, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 mar 2021, 12:04

Posjed 55%
Pucali na go 8 puta. Dva od tih dosudjeni penal.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 mar 2021, 12:06

samoposmatram je napisao/la:
25 mar 2021, 12:04
Posjed 55%
Ja, i?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 25 mar 2021, 12:07

Ma ovaj trener mora biti fleksibilan ako hoce nesto iscupati iz ove proklete reprezentacije.
Mi zadnjih 5+ godina nemamo igrace za igru s 4 nazad il za igru s 3 naprijed, niti cemo to imati s ovakvim kadrom igraca.

U ovakvoj situaciji nasa najbolja opcija je prelazak na 3 covjeka nazad i 2 wingbacka, sad da li ces tu upariti ofanzivne igrace ili defanzivnije, nije toliko ni bitno, bitno da drze poziciju i da znaju uci na vrijeme u sredini da pomognu nasem jadnom veznom redu.

Hadzikadunic, Ahmedhodzic i kao treci bio to Sanicanin il Kolasinac nije toliko bitno, ukoliko je Sanicanin, Ahmedhodzic ce biti igrac zaduzen za razigravanje jer je daleko najbolji u tome, dok Kolasinac moze na lijevog wingbacka, ako je Kolasinac treci stoper, on je moze i povuci pa imas fleksiblnije opcije defanzivno. Na kraju krajeva, moze i Hadzikadunic na klupu umjesto njih dvojice, samo Ahmedhodzic treba biti starter.

Desnog wingbacka onda mozes i ubaciti pokemone poput Todorovica, Cipetica, a mozes i staviti ofanzivnog Stevanovica il pak pozvati malog Amara Dedica koji je savrsen igrac za tu poziciju.

Vezni red valjda moras tu imati Pjanica, mislim da je Hadziahmetovic bolja opcija od Cimirota, Krunic il Gojak ispred, Demirovic i Dzeko naprijed.

Po meni je to najbolja opcija da imamo balansiranu ekipu. Formacija koja lagano predje iz 3-4-1-2 il 3-5-2 u 5-4-1, nasi kao lijeni i spori, jednostavno nemaju luksuz za 4 siroka igraca koji ne nude ni defanzivu ni prodornost ni nista slicno. Svedi to na 2, zakrpi druge problematicne rupe i stavi mobilnog napadaca naprijed jer staticni Dzeko nema sta sam traziti u vrhu napada.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 mar 2021, 12:08

VelezovoDijete je napisao/la:
25 mar 2021, 11:39
Demirovića sam gledao za mlade protiv Švice, zabi 2 komada za poluvrijeme, prava golgeterska, taj momak mora igrat u prvih 11, morao je čim se Vedo oprostio. Sam je nosio tu mladu reprezentaciju do odličnih rezultata jer su svi ostali bili goli q. Goman nam tadašnji nije vidio desnu stranu terena, bukvalno sam se pokidao od smijeha.
Iz te u21 generacije su svi igraci dobili priliku prije njega da igraju za A reprezentaciju. Najbolji i najperspektivniji igrac, a zadnji da dobije priliku. To je logika BiH. Nesto slicno je do neki dan Saric imao vise nastupa za A reprezentaciju, nego sto je Rade Krunic. Mario Vrancic 6 nastupa. Ismijava se Ervin Bicakcic 120 nastupa za Hoffenheim, u Bundesligi. Onako slucajno zalutao do Bundeslige. Ko da ga nebi Hoffenheim sutnuo u neki Greuther Furth, da nema odredjene kvalitete da igra u 1. Bundesligi.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 mar 2021, 12:12

Beduin je napisao/la:
25 mar 2021, 12:06
samoposmatram je napisao/la:
25 mar 2021, 12:04
Posjed 55%
Ja, i?
Vidim basne se pisu, reko malo jave da dodam.

Sinoc igra bez lopte visoko postavljena zadnja linija bez pritiska prve linije, je dala dobre sanse Finskoj da nam ugroze gol u prvom poluvremenu.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 25 mar 2021, 12:15

Fali našim fudbalerima fudbalske inteligencije. Prije 2-3 dana gledam reprizu Italija-Njemačka iz 2006e godine, i u 116. minuti pri rezultatu 0-0 neka njemačka izmjena (zaboravio sam ime), opali sa 30 metara **** Buffonu iz neizgledne situacije za gol. Gledam, razmišljam kako se takve gluposti više ne viđaju u utakmici koja je na vrhuncu i gdje se rezultat traži u zadnjim trenucima. I dođe sinoć Duljević, uradi još gore. To je samo jedan od primjera. Šta tek reći za onu reakciju Todorovića, ono samo životno glupa osoba može uraditi. Onakve stvari se djeci u pionirama objašnjavaju i govore da nemaju nikakvog smisla. Ovaj start Todorovića je samo malo inteligentniji od žutog kartona Bešića protiv Andore koji mu je zabranio da igra prvu tekmu baraža.

Ima nekog napretka naprijed, ali nazad smo limitirani i da nije bilo Saničanina i Šehića vjerovatno bi nas ljudi napunili. Hadžikadunića dva puta Pukki levati na isti način, mučno za gledati. Ova selekcija igrača ne zna se postaviti ni kada se treba spriječiti ili neutralizovati kontra. Ne znam da li bi bilo bolje da je igrao Šved broj2, vjerovatno ne. Sreća za Dennisa i Anela je ta što su mladi i što će ako Bog da napredovati kroz karijeru.

Pjanić me razočarao bježanjem od lopte u većini situacija tokom prvog poluvremena. Poslije je to bolje izgledalo. Krunić doktor i vjerovatno najbolji naš igrač sinoć. Stevanović solidna partija uprkos promašaju zicera. Gojak nastavlja sa kafanskim partijama. Džeko korektan.

Duge su kvalifikacije i svašta može da se desi. Nisu nama šanse ni za drugo mjesto još izgubljene ako se ekipno posložimo. Imamo sigurno individualni kvalitet za baraž, samo je sada na igračima da željom i trenerom da ekipu najbolje taktički i mentalno spremi. I nervira me najviše izmišljanje pozicija igračima kao što se birvaktile Vedo gurao na krilo. Krunić u reprezentaciji ne smije igrati na krilu jer je defanzivno limitiran. Bojim se da se ovo večeras uradilo kako bi Gojak imao mjesta u reprezentaciji. Šteta što Demirović ranije nije ušao.

Nije ništa izgubljeno, vidjet ćemo protiv Kosta Rike i Francuske vjerovatno druge igrače. Francuzi će nas napunit itekako. Sigurno smo morali napuniti Fince koji su 10x limitiraniji od nas.
"We need to suffer. And we need to fight."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 mar 2021, 12:17

Kompromis je napisao/la:
25 mar 2021, 11:10
Nemamo mi sta pricati o kvalitetu kad nam je sa druge strane bila ekipa u kojoj je najbolji klub nekog od njihovih igraca rangers, a najbolji igrac i prva im zvijezda igra championship... vecina ostalih igraca im igra po kipru, mlsu, drugoj danskoj ligi i sl... tu sva prica zavrsava i mi ovakve moramo pobjedjivati jer se ipak jos toliko kvalitetom nismo srozali iako smo dobrano srozani u odnosu na neke prosle dane...
Jbg to sto je kod nas raji samo bitno gdje ko igra i sta pise u zagradi pored imena to je nas problem...sehic od nasih igra u najlosijem klubu pa je medju najboljim

Mi necemo tim nego hocemo 11 najboljih pa taman da ih je 7 napadaca..banalan primjer ibisevic. Kolill je donio dobrog bar upola je i loseg jer mu se izmisljala pozicija da bi bio u 11
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 25 mar 2021, 12:26, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 25 mar 2021, 12:22

Sto se tice Cvike, ono je najveci tokmak u historiji BH fudbala. E sad, zamisli kakav tek ćutuk moras biti da pozoves onog tokmaka u emisiju :rol:

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 25 mar 2021, 12:25

петев, " стягай нещата " се връщай в ? :bih:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 mar 2021, 12:29

invincible1921 je napisao/la:
25 mar 2021, 12:17
Kompromis je napisao/la:
25 mar 2021, 11:10
Nemamo mi sta pricati o kvalitetu kad nam je sa druge strane bila ekipa u kojoj je najbolji klub nekog od njihovih igraca rangers, a najbolji igrac i prva im zvijezda igra championship... vecina ostalih igraca im igra po kipru, mlsu, drugoj danskoj ligi i sl... tu sva prica zavrsava i mi ovakve moramo pobjedjivati jer se ipak jos toliko kvalitetom nismo srozali iako smo dobrano srozani u odnosu na neke prosle dane...
Jbg to sto je kod nas raji samo bitno gdje ko igra i sta pise u zagradi pored imena to je nas problem...sehic od nasih igra u najlosijem klubu pa je medju najboljim
Pa dobro, postoji korelacija izmedju rezultata nase reprezentacije kad su nam igraci igrali u boljim klubovima, i dosta losijim rezultatima kad nam igraci igraju u objektivno losijim klubovima. Igraci nam igrali u dobrim klubovima = respektabilna reprezentacija gdje igras barem baraz i plasiras se na jedno prvenstvo, i sada gdje nam igraci igraju u losijim klubovima, i borimo se sa Finskom. Da Finska ima izbor igraca kao BiH, a BiH kao Finska, vjerujem da bi nas Finska glat 3-1 dobila. Sto govori da je Finska i njihov Savez normalan, a kod nas nije normalno. Organiziraju se neke utakmice protiv Irana, zovu se igraci koji gdje sve postaje smijesno i bezmisleno, a to se vec desava godinama od one Americke Turneje.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 25 mar 2021, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 mar 2021, 12:29

h1a2s3o4 je napisao/la:
25 mar 2021, 12:03
Ne možeš igrati bez hebenog krila, kako zbog napada tako i zbog odbrane. Prvi gol je direktna posljedica toga

Mi nemamo krila. Mi možemo igrati samo 3-5-2 i to je to.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 25 mar 2021, 12:32

Furymaker je napisao/la:
25 mar 2021, 12:07
Ma ovaj trener mora biti fleksibilan ako hoce nesto iscupati iz ove proklete reprezentacije.
Mi zadnjih 5+ godina nemamo igrace za igru s 4 nazad il za igru s 3 naprijed, niti cemo to imati s ovakvim kadrom igraca.

U ovakvoj situaciji nasa najbolja opcija je prelazak na 3 covjeka nazad i 2 wingbacka, sad da li ces tu upariti ofanzivne igrace ili defanzivnije, nije toliko ni bitno, bitno da drze poziciju i da znaju uci na vrijeme u sredini da pomognu nasem jadnom veznom redu.

Hadzikadunic, Ahmedhodzic i kao treci bio to Sanicanin il Kolasinac nije toliko bitno, ukoliko je Sanicanin, Ahmedhodzic ce biti igrac zaduzen za razigravanje jer je daleko najbolji u tome, dok Kolasinac moze na lijevog wingbacka, ako je Kolasinac treci stoper, on je moze i povuci pa imas fleksiblnije opcije defanzivno. Na kraju krajeva, moze i Hadzikadunic na klupu umjesto njih dvojice, samo Ahmedhodzic treba biti starter.

Desnog wingbacka onda mozes i ubaciti pokemone poput Todorovica, Cipetica, a mozes i staviti ofanzivnog Stevanovica il pak pozvati malog Amara Dedica koji je savrsen igrac za tu poziciju.

Vezni red valjda moras tu imati Pjanica, mislim da je Hadziahmetovic bolja opcija od Cimirota, Krunic il Gojak ispred, Demirovic i Dzeko naprijed.

Po meni je to najbolja opcija da imamo balansiranu ekipu. Formacija koja lagano predje iz 3-4-1-2 il 3-5-2 u 5-4-1, nasi kao lijeni i spori, jednostavno nemaju luksuz za 4 siroka igraca koji ne nude ni defanzivu ni prodornost ni nista slicno. Svedi to na 2, zakrpi druge problematicne rupe i stavi mobilnog napadaca naprijed jer staticni Dzeko nema sta sam traziti u vrhu napada.
Napokon neko :bow:

Kad vidim 4 2 3 1 i krila koja to nisu, muka mi dodje. Sa ovim igracima 3 4 1 2 ili 3 5 2 bi bilo top. Steta sto niko od selektora nema muda, kao donio promjene, zadnjih 10 selektora igra 4 2 3 1. Fuj.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 25 mar 2021, 12:33

jasmin10 je napisao/la:
25 mar 2021, 12:29
h1a2s3o4 je napisao/la:

Znam, pisao sam vec o tome na stranicama unazad.

Ali ako vec igras 4-2-3-1 igraj kako treba, sa igracima koji ti trebaju. Imao je dva krila na klupi.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 mar 2021, 12:34

Da imamo iole bolje igrace u zadnjoj liniji sinoc bi lagano pobjedili
Don't believe the hype.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 mar 2021, 12:44

h1a2s3o4 je napisao/la:
25 mar 2021, 12:33
jasmin10 je napisao/la:
25 mar 2021, 12:29
h1a2s3o4 je napisao/la:

Znam, pisao sam vec o tome na stranicama unazad.

Ali ako vec igras 4-2-3-1 igraj kako treba, sa igracima koji ti trebaju. Imao je dva krila na klupi.
Duljević od sinoć je više rahmetli krilo.

Treba biti realan, ovo sinoć je bila prva utakmica novom selektoru. Nije izgubio od, na našu žalost, Finaca koji su ne EP. Mi smo reprezentacija koja je u strmoglavom padu. Ekipa koja je otišla na SP se osipa odnosno tu su samo još Džeko koji je pri kraju i Pjanić koji je van svake forme.
Ima li šta što bi se reklo svijetlo? Pa ima. Saničanin je pravi igrač. Krunić je isto izrastao u odličnog igrača. Demirović bi mogao biti dosta dobra zamjena za Edina.
E sad...treba oko njih graditi. Ko je dobar partner na CB Siniši? Bekovi? Čivić i nekako, Todorović...loš naprijed, al nazad nikakav. Možda da proba sa Cipetićem? Todor protiv Franca horor u najavi.

Gojak je drugi Bešić. Promaha u glavi.

Možda Menalo da zaigra na krilu? Ne znam, valjda je selektor vidio gdje škripi.
Jedno je sigurno, s ovoliko rupa Franci će se iskaliti za remi sa Ukrajinom na nama.

Da se razumijemo, ne vidim kako možemo više od trećeg mjesta u ovoj grupi. Nije realno.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.