Dennis Hadžikadunić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

hurem
Kontakt:

Re: Dennis Hadžikadunić

Post Postao/la hurem » 25 mar 2021, 22:08

TopRemove je napisao/la:
25 mar 2021, 16:16
Sindikat12 je napisao/la:
25 mar 2021, 16:14
Jucerasnja partija na nivou Zuke protiv Armenije
Teško, primili smo dva gola manje i imao je bitnu ulogu kod oba naša gola.
Ti si vidio samo tu loptu koja je sretno zavrsila na Edinovoj glavi...zasto sretno? - zato sto je prethodno 10 lopti bacio u bunar. Ja u zivotu nisam vidio losije duge lopte od strane nekog stopera (možda je inace solidan u tome...recimo Anel me ranije impresionirao dugim loptama).
Bio je los sinoc i to je cinjenica. Todorovic najlosiji.
Nadam se da ce biti bolji ubuduce.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 mar 2021, 23:39

Imao je 6 od 10 tačnih dugih lopti dok je Siniša imao 1 od 6.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 26 mar 2021, 05:46

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
25 mar 2021, 23:39
Imao je 6 od 10 tačnih dugih lopti dok je Siniša imao 1 od 6.
Kako je moguce da nam je brat Hurem samo Dennisa vidio loseg u tome u Helsinkiju? :mrgreen:
Slazem se da nije najbolja mu tekma bila ali se malo pretjeruje. Pobjegao mu Pukki u prvi deset minuta dva puta to je cinjenica. I imam osjecaj da ga to malo izbacilo iz takts jer je poslje bio nesiguran do pauze. U drugom je bio solidan, nista ekstra ali oke drugo poluvrijeme.
Ali da se vratim na pricu od jucer. Istom fintom kako je Pukki pobjegao Dennisu pobjegao je jednom Sinisi i stvorio se sam pred Sehicem. Znaci nije to samo problem Dennisa nego komplet nase ekipe kad se branimo. Pa 90% tekme je Pukki se kretao u prostoru izmedju Darka i Dennisa. A ostalo vrijeme je presao na drugu stranu i zabio odma taj prvi gol. Gdje Civic i Sanicanin kasne. Ali takodzer su i oni tu ostavljeni sami od veznog reda i nigdje kolektivnog branjeja nema. I sve dok nema kolektivnog branjenja mi cemo imati situacije gdje ce napadac sam izaci jedan na jedan sa stoperima.
Isti problem je i kako lako uletimo u kontru. Taj drugi gol. Gdje Pukki sa 70 minuta u nogama pobjeze Duljevicu koji je frisak bio. I Pjanina izgubljena lopta gdje stoperi sami ostase da brane Pukkija. Sve dok ne rijesimo defanzivni pristup i sve dok nam budu odbranu samo stoperi igrali bice golova u nasoj mrezi.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 mar 2021, 08:36

Jeste pobjegao i Sanicaninu 1x na isti nacin kao i Dennisu ali je Sinisa duplo bolju utakmicu odigrao.
Moguce da pretjerujem malo s dugim loptama ali nejse...i od tih 6 uspjesnih vjerovatno su bar 3 jedva ocesale Edinov cuperak pa se racunaju kao uspjesne. :D
Ja cu uvijek braniti one koji se pljuju a vise kritikovati one koji su nedodirljivi (citaj dijaspora).
Garantujem da kada bi Dennis ili Anel odigrali (a nece jer su vec slabi bili) prvih 10 takmicarskih utakmica kao Siniša da bi ih proglasili novim Ramosom i Nestom....ali ovaj ne valja samo zato sto je "menadzerski" igrac i igra za Vojvodinu. Sta me briga gdje igra ako je dobar u reprezentaciji...bez obzira bio limitiran. Igrao je i Vranjes u AEKu a Bico u Bundesligi ali je Ogi uvijek bolji i korisniji bivao. Trenutno je Siniša najbolje rjesenje na poziciji lijevog stopera. Dok se ne pojavi novi ili ova dvojica Svedjana jos ne steknu iskustva i napreduju, neka Siniše...pa nije ovo U21.
Sehic je duplo bolji na golu reprezentacije od Begovica...neumoljivo bolji. Ali dzaba kada to neki ne zele da vide...taman opet branio u 2.turskoj ligi, ako je korisniji stavi ga na gol.
...
Civic - ništa kriv nije kod prvog gola...čak se dobro pozicionirao - ali eto bitno je da ne valja.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 mar 2021, 08:47

joj civic nije kriv kod 1. gola, dragi hureme, sta je sa tobom:-).
nemoj bolan tekme gledati sa hanumom, otidji u sobu i skocentrisi se na teren:-)

eto covjek ti napisa i dokaza da si lupio, ti sad pises o nekom cesanju dzekine glave.
kakva je to spika, vise cu kritikovati dijasporase, tebe haman filgud davno procitao, samo ja nisam na vrijeme:-)

skijas prima loptu a civic sa penal tacke tek krece prema njemu da se 'pozicionira', bas se dobro postavio, svaka mu cast a i tebi, koji si to primjetio.
branis ga jos od one tekme iz sj. irske i nikad neces priznati da je levatina i da ce samo budala kolasinca ostaviti na klupi a ovog staviti da igra.

da, dennis je odigrao uzasnu tekmu i sanicanin, klada kakva jeste, odigrao je bolje.
nadam se da je dennis jos uvijek pod nekim dojmovima i da ce iz tekme u tekmu biti bolji. Ako mu je ovo maximum, nema od njeg nista. Mlad je i hajmo se nadati da ce sa godinama napredovati.
Kad je sanicanin u pitanju, jedva cekam prelazni rok da vidim gdje ce, sporting ili besiktas, sada nema prepreka.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 mar 2021, 08:50

hurem je napisao/la:
26 mar 2021, 08:36
Jeste pobjegao i Sanicaninu 1x na isti nacin kao i Dennisu ali je Sinisa duplo bolju utakmicu odigrao.
Moguce da pretjerujem malo s dugim loptama ali nejse...i od tih 6 uspjesnih vjerovatno su bar 3 jedva ocesale Edinov cuperak pa se racunaju kao uspjesne. :D
Ja cu uvijek braniti one koji se pljuju a vise kritikovati one koji su nedodirljivi (citaj dijaspora).
Garantujem da kada bi Dennis ili Anel odigrali (a nece jer su vec slabi bili) prvih 10 takmicarskih utakmica kao Siniša da bi ih proglasili novim Ramosom i Nestom....ali ovaj ne valja samo zato sto je "menadzerski" igrac i igra za Vojvodinu. Sta me briga gdje igra ako je dobar u reprezentaciji...bez obzira bio limitiran. Igrao je i Vranjes u AEKu a Bico u Bundesligi ali je Ogi uvijek bolji i korisniji bivao. Trenutno je Siniša najbolje rjesenje na poziciji lijevog stopera. Dok se ne pojavi novi ili ova dvojica Svedjana jos ne steknu iskustva i napreduju, neka Siniše...pa nije ovo U21.
Sehic je duplo bolji na golu reprezentacije od Begovica...neumoljivo bolji. Ali dzaba kada to neki ne zele da vide...taman opet branio u 2.turskoj ligi, ako je korisniji stavi ga na gol.
...
Civic - ništa kriv nije kod prvog gola...čak se dobro pozicionirao - ali eto bitno je da ne valja.
:thumbup:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 mar 2021, 08:57

I ja bih uvijek stavio Kolasinca u prvih 11 ali mi ne smeta kada zavrsi na klupi jer je u reprezentaciji 5 od 6 utakmica los.
Civic se dobro kretao kod prvog gola i pokrivao Pukkija u sredini jer nije imao ko - pogledaj ponovo, a na beku je ostao sam igrac koji je primio loptu i kasnije pogodio precku - mozda tu jeste mogao metar, dva ranije izaci ali onako reaguju svi bekovi...vracanjem unazad a ne zalijetanjem i ispadanjem.
Pitanje je zasto nikog nije bilo na Pukkiju pa je Civic morao njega cuvati ili zasto nikog nije bilo da pokrije ovog na beku kad je Civic vec MORAO preuzeti Pukkija.
...
Zasto branim Civica poslije S.Irske - zato sto je većinu utakmica odigrao korektno. Od njega ne ocekujem vise.
Od Kolasinca ocekujem puno vise i zato cu uvijek njega vise kritikovati.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 mar 2021, 09:07

ama covjece, pisem vec par godina ko papagaj..vama svi korektni, svi vam dobro odigrali u svakoj tekmi..sehic, todorovic, civic, cipetic, sanicanin, cimirot, gojak, hodzic itd itd a mi ljudi vise nismo favoriti ni protiv kazahstana.

nije valjda slucajnost da nas tambura ko stigne od kako se bhpl skart gura u repku. Sa 13 mjesta na fifa listi(dok je dijaspora igrala) zavrsiti na 56. sada, vrlo vjerovatno i pasti ispod 60. mjesta nakon francuske, treba uspjeti.
toliko se se re po dijaspori zbog lokalnih interesa, evo i ovdje otvoreno kazu yebo repku ako ne pozove igraca iz borca, sarajeva, zelje...npr. navijaci zelje otvoreno kazu da ih repka ne interesuje ako nema njihovih a pozvan anamo onaj i obratno.
kazu liga napreduje a mi sve losiji u euro okvirima, nema vise ni play offa u kvalifikacijama.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 mar 2021, 09:20

Eto ne valjaju Sehic, Sanicanin, Cimirot, Civic, a valjaju Begovic, Kolasinac, Hadzikadunic, Ahmedhodzic,Pjanic..

Napisite trenutnih 11 startnih dijasporaca/ profesionalaca pa da malo prodiskutujemo i predvidimo s koliko bi razlike uzeli skijase.

Svabo je to...

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 mar 2021, 09:38

ja sa trolovima ne diskutujem:-)

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 mar 2021, 09:41

hurem je napisao/la:
26 mar 2021, 08:36
...
Ma nije naravno, kriv je Adnan Mravac :roll:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 mar 2021, 09:48

babino je napisao/la:
26 mar 2021, 09:38
ja sa trolovima ne diskutujem:-)
Sredina Pjana-Vrana, odbrana Jusuf- Denis-Anel-Seo
Na golu Beg do kojeg lopta vjerovatno ne bi ni dosla :mrgreen:

Svabo je to...

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 26 mar 2021, 09:51

babino je napisao/la:
26 mar 2021, 09:07

nije valjda slucajnost da nas tambura ko stigne od kako se bhpl skart gura u repku. Sa 13 mjesta na fifa listi(dok je dijaspora igrala) zavrsiti na 56. sada, vrlo vjerovatno i pasti ispod 60. mjesta nakon francuske, treba uspjeti.
Danasnja dijaspora nije ni priblizno kvalitetna ko dijaspora iz nase zlatne generacije
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 26 mar 2021, 10:27

babino je napisao/la:
ama covjece, pisem vec par godina ko papagaj..vama svi korektni, svi vam dobro odigrali u svakoj tekmi..sehic, todorovic, civic, cipetic, sanicanin, cimirot, gojak, hodzic itd itd a mi ljudi vise nismo favoriti ni protiv kazahstana.

toliko se se re po dijaspori zbog lokalnih interesa, evo i ovdje otvoreno kazu yebo repku ako ne pozove igraca iz borca, sarajeva, zelje...npr. navijaci zelje otvoreno kazu da ih repka ne interesuje ako nema njihovih a pozvan anamo onaj i obratno.
kazu liga napreduje a mi sve losiji u euro okvirima, nema vise ni play offa u kvalifikacijama.
Nije slučajnost. S obzirom koliko sistema nemamo u domaćem fudbalu takav uspjeh se može postići jedino da nam drugi sistemi iznjedre dobre igrače i to veliki broj istih u kratkom vremenskom periodu pa da se poklopi jedna takva generacija kakva se nama poklopila. Koliko sistema nemamo to 13o mjesto je veće čudo od hrvatskog srebra na SP. Problem je što se tad stvorio mit da je svaki igrač koji igra negdje vani novi Medjunjanin ili Ibišević,a mi od Bičakčića i Kolašinca nismo dobili nikog ni približnog nivoa ( možda Demirović bude taj ) . Ova polarizacija PLBIH-dijaspora je glupa. Sve se svodi na to da li je igrač Twentea ili Malmea bolji od nekog mladog potencijala Želje,Sarajeva ili Širokog,a tu nema pravila.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 mar 2021, 11:20

imekorisnicko je napisao/la:
26 mar 2021, 10:27
babino je napisao/la:

Nije slučajnost. S obzirom koliko sistema nemamo u domaćem fudbalu takav uspjeh se može postići jedino da nam drugi sistemi iznjedre dobre igrače i to veliki broj istih u kratkom vremenskom periodu pa da se poklopi jedna takva generacija kakva se nama poklopila. Koliko sistema nemamo to 13o mjesto je veće čudo od hrvatskog srebra na SP. Problem je što se tad stvorio mit da je svaki igrač koji igra negdje vani novi Medjunjanin ili Ibišević,a mi od Bičakčića i Kolašinca nismo dobili nikog ni približnog nivoa ( možda Demirović bude taj ) . Ova polarizacija PLBIH-dijaspora je glupa. Sve se svodi na to da li je igrač Twentea ili Malmea bolji od nekog mladog potencijala Želje,Sarajeva ili Širokog,a tu nema pravila.
Nije tacno, nego je mit nastao kad su se respektabilni igraci iz vana poceli omalovazavati, jer je domaca struka mislila da imamo takvih u BiHPL. Htjeli su da im igraci iz vana dignu na rejtingu reprezentacije, a kasnije uvale ispodprosjecne domace igrace, nebi li se nekako hajrovalo. Trenutni neuspjeh BiH reprezentacije je iskljucivo lokalni problem, jer klubovi nisu u stanju da proizvedu igrace.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 mar 2021, 11:52

Ko se to gura iz bhpl u reprezentaciju , ko su ti igraci iz pl koji su nas kostali plasmana, u kojim utakmicama?
Ako kad to sve nađete recite i ko su im bile alternative?

Svabo je to...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 mar 2021, 12:01

JohnCleese je napisao/la:
26 mar 2021, 11:52
Ko se to gura iz bhpl u reprezentaciju , ko su ti igraci iz pl koji su nas kostali plasmana, u kojim utakmicama?
Ako kad to sve nađete recite i ko su im bile alternative?
Pa evo konkretno. Elvis Saric do neki dan vise nastupa za reprezentaciju nego Rade Krunic. Mario Vrancic svega 6 nastupa za A reprezentciju. Ermedin Demirovic, zadnji igrac iz u21 reprezentacije da dobije priliku u A reprezentaciji. Najbolji igrac u21 reprezentacije, a zadnji da dobije priliku. Ranije se poceo Lulic ismijavati, jer imamo Duljevic BH product. Tako isto Bicakcic, slucajno zalutao u Hoffenheim.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 mar 2021, 12:11

Salih1984 je napisao/la:
26 mar 2021, 09:51
babino je napisao/la:

Danasnja dijaspora nije ni priblizno kvalitetna ko dijaspora iz nase zlatne generacije
Kakav je prvi nastup bio Miralema Pjanica, Haris Medunjanina, ne moze se tako govoriti. Mi poredimo igrace koji debituju, sa igracima na vrhuncu karijere.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 26 mar 2021, 12:15

Tristan10 je napisao/la:
26 mar 2021, 11:20
babino je napisao/la:

Nije tacno, nego je mit nastao kad su se respektabilni igraci iz vana poceli omalovazavati, jer je domaca struka mislila da imamo takvih u BiHPL. Htjeli su da im igraci iz vana dignu na rejtingu reprezentacije, a kasnije uvale ispodprosjecne domace igrace, nebi li se nekako hajrovalo. Trenutni neuspjeh BiH reprezentacije je iskljucivo lokalni problem, jer klubovi nisu u stanju da proizvedu igrace.
A koji to respektabilni igrači? Istina da je neuspjeh reprezentacije posljedica lošeg sistema ili nedostatka istog u našim klubovima i savezu,ali svi igrači iz vana koji su se isticali kvalitetom su manje više pozivani i igrali su. Naprosto se ne želi prihvatiti da kvalitete nemamo i sanjari se da su neki drugi koji nisu na spiskovima puno bolji.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 mar 2021, 12:23

26 mar 2021, 12:15
Tristan10 je napisao/la:
26 mar 2021, 11:20

A koji to respektabilni igrači? Istina da je neuspjeh reprezentacije posljedica lošeg sistema ili nedostatka istog u našim klubovima i savezu,ali svi igrači iz vana koji su se isticali kvalitetom su manje više pozivani i igrali su. Naprosto se ne želi prihvatiti da kvalitete nemamo i sanjari se da su neki drugi koji nisu na spiskovima puno bolji.
Nabrojao sam iznad. Rade Krunic, do neki dan manje nastupa od Elvisa Sarica, Mario Vrancic 6 skromnih nastupa za A reprezentaciju, covjek igrao u Championship i Premier League. Ermedin Demirovic najbolji igrac u21 reprezentacije a zadnji da debituje za A reprezentaciju. To su konkretno 3 primjera. Kod nas medije / mahala i navijaci lokalni klubova definisu ko je potencijal i koga treba zvati. Odjednom sad Djokanovic veliki potencijal i treba ga zvati u A reprezentaciju, a ni po cemu to nije opravdao. To bi ti bilo ko da ja kazem Bradjonic ili neki potencijal iz Zvijezda 09.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 26 mar 2021, 12:26, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Konzerva, legendarnadruga, MiranGlasnic, RajvoSA03, SanaBosna i 47 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []