Bosna i Hercegovina - Kostarika 27.3.2021
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Bosna i Hercegovina - Kostarika 27.3.2021
Glupa je ta priča za dijasporu. Pa ljudi i dana danas odlaze iz BiH, neće njihova djeca biti 4. generacija dijaspore, nego prva. Samo je pitanje da li će ih biti koliko i onih koji su otišli zbog rata, vjerovatno ne.
BHF
Iz Bosne je otislo najvise Hrvata zbog EU pasosa,zatim Srba... Bosnjaka najmanje... Srbi i Hrvati svakako nece igrati za nas ako budu extra kvalitet... I svake godine sve se vise nasih cura koje su rodjene na Zapadu udaje za Svabe,Dance,Svedjane,Austrijance,Holanđane... samo sto se o tome suti... Pitaj bilo koga ako imas vani,da li poznaju neku nasu djevojku da se udala za bilo koga od ovih gore europljana,pa ces se uvjeriti... Djeca koja se rode gore nemaju isti osjecaj kao njihovi roditelji,dodju 15 dana u Bosnu radi roditelja... Sad djeca rodjena 2000-e na Zapadu vec radjaju djecu,ta djeca ce samo znati da su im djed i nana porijeklom iz neke Bosne,nece imati ni blizu osjecaj... Zato se mi cudimo kad neki Bosnjak odabere zemlju u kojoj se rodio a ne zemlju njegovih roditelja,a to je sasvim prirodno da odabere,jer tamo pripada,desi se iznimka ali u vecini slucajeva kad nemaju kvalitet da igraju za tu neku drzavu na zapadu...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Da ali odlazi jako puno i bosnjaka jbg... istina je da hrvati odlaze najvise zatim srbi kojih ima oko 100 000koji su doselili u bosnu iz knina( zbog hrvatskig pasosa) pa tek onda bosnjaci...ali recimo iz krajine najvise bosnjaka ide kroz spajanje familija itd jer su krajisnici gasterbajteri u masama jos od 60tih...realnost je da ce u bosni 2030te stanovnistva biti u max 10 gradova ostalo ce biti dobro za snimanje horor filmova I to je to...
To ne mora znaciti da ce ovi Bošnjaci koji zivi u dijaspori cijeli zivot ostati u dijaspori. Ja sam rodjen inostranstvo, ali moja najveca zelja je zivjeti u Bosni i Hercegovini i pomagati sviha koji loše zivi. Zelim za naši ljudi biti najveca podrška samo da bi svako vidio da smo svi isti bez obzir gdje zivimo. Albanci na prime pomagaju svakog Albanca bez obzir da li je iz Makedonije, Kosove ili Albanije uglavnom si Albanac. Tako i ja zelim naši Bošnajci pomagati jer smo isti bez obzir gdje zivimo. Ja ne kontam ovi ljudi koji mrzi dijasporu, a zahvaljuce dijaspori nebi nikada vidjeli jedno velko takmicenje za reprezentaciju.rishovski je napisao/la: ↑28 mar 2021, 01:50Iz Bosne je otislo najvise Hrvata zbog EU pasosa,zatim Srba... Bosnjaka najmanje... Srbi i Hrvati svakako nece igrati za nas ako budu extra kvalitet... I svake godine sve se vise nasih cura koje su rodjene na Zapadu udaje za Svabe,Dance,Svedjane,Austrijance,Holanđane... samo sto se o tome suti... Pitaj bilo koga ako imas vani,da li poznaju neku nasu djevojku da se udala za bilo koga od ovih gore europljana,pa ces se uvjeriti... Djeca koja se rode gore nemaju isti osjecaj kao njihovi roditelji,dodju 15 dana u Bosnu radi roditelja... Sad djeca rodjena 2000-e na Zapadu vec radjaju djecu,ta djeca ce samo znati da su im djed i nana porijeklom iz neke Bosne,nece imati ni blizu osjecaj... Zato se mi cudimo kad neki Bosnjak odabere zemlju u kojoj se rodio a ne zemlju njegovih roditelja,a to je sasvim prirodno da odabere,jer tamo pripada,desi se iznimka ali u vecini slucajeva kad nemaju kvalitet da igraju za tu neku drzavu na zapadu...
Bas je jak Rahimic s ovom izjavom. Pa zar nije on godinama igrao za reprezentaciju, a u isto vrijeme nije igrao nikako u CSKA?
- Gumistucna
- Kontakt:
I opet je bio general na sredini
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
Ne kontam u cemu je fazon?! - Pa, svi koji su sinoc igrali imaju odlicnu/solidnu minutazu u svojim klubovima. Nema nijednog da nikako ne igra. Problem je nekvalitet, a ne to sto nemaju kontinuitet igranja. Ova utakmica je pokazala da se od nekih ne moze nista pozitivno ocekivati, mada se to i ranije vise puta pokazalo i nadam se da ce Kostarika biti 'tacka na i' sto se tice njihovih pozivanja u reprezentaciju. S druge strane, neki su bili jako dobri i to ohrabruje, ali treba i ovakvog protivnika uzeti s rezervom.
Uglavnom, Vasilj je bio korektan i treba ostati u krugu reprezentacije. Ahmedhodzic je bio odlican. Definitivno djeluje da je bolji od Hadzikadunica, ali opet nije isto igrati prijateljsku i prvu kvalifikacionu utakmicu. Mihojevic takodjer dosta dobar i opravdao je poziv. Cipetic i Kolasinac su bili korektni. Prvi je mozda bolji od Todorovica, ali to opet ne znaci da i on ne bi ispadao protiv Finaca ili bilo kojeg drugog jaceg protivnika. Kolasinac je svakako bolji od Civica, ali opet nije ni na 50% onoga sto mi od njega ocekujemo. Rahmanovic i pogotovo Loncar su bili uzasni i nije mi jasno kako mogu biti ispred jednog Vrancica. Hadziahmetovic je razvalio i raduje me sto se mozemo nadati da cemo imati potencijalno solidnu zamjenu za Pjanica. Menalo dosta slab, nije mi jasno zasto ulaskom Gojaka nije presao na lijevu stranu jer je to njegova prirodna pozicija. Duljevic je bio korektan i od njega se moze nesto i ocekivati, ali jadni mi ako nam je on glavna uzdanica na krilu. Demirovic i Prevljak neprimijetni - gotovo nista konkretno nisu uradili. Gojak mi ide na zivce s onim blesavim pokusajima. Da sam trener, iste sekunde bih ga poslao na klupu. Medjutim, on gotovo uvijek odigra solidno i mislim da bi bio jos bolji da igra svoju prirodnu poziciju.
Rezime svega je da smo generalno skroz losi na bekovskim i krilnim pozicijama. Stoperi Sanicanin, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Bicakcic, Djumic i Mihojevic su solidan zalog za buducnost. Medjutim, bekovi su nam uzasni i tu se mora nesto skontati. Kolasinac kao eto godinama igra na visokom nivou, ali od njega nikad nekog posebnog hajra nismo vidjeli. Ovi ostali su uzasni i treba tu sto prije isprobati nesto novo, pogotovo na desnoj strani (Susic Gazibegovic...). Sredina terena je po meni jaca nego ikad, samo jos da se Pjanic razbudi i zaigra kako zna. Cimirot, Hadziahmetovic, Pjanic, Krunic, Gojak, Vrancic + mozda Besic i Gigovic je vezni red koji trkacki, takticki i tehnicki moze odgovoriti na sve zadatke. Krila su jako losa. Mora se uigrati neki sistem u kojem ce Visca i Duljevic doci do izrazaja, mada sve su prilike da ce i ovaj Petev igrati s veznjakom lijevo. Stevanovic i pogotovo Menalo barem meni ne daju utisak da ce biti kvalitetna rjesenja. Ostane jos neka mala nada u Hotica + nesto vec nada u Hasica, koji sto prije mora skontati sta ce sa svojom karijerom. Od napadaca imamo Demirovica, Prevljaka, Koljica i Turkesa, ali daj Boze da ijedan od njih dodje na nivo Ibisevica. Demirovic je zasad krenuo fino, a ova trojica niti imaju srece, a vjerovatno ni kvaliteta da dodju na taj nivo. Problem je sto je Ermedin totalno drugaciji profil igraca od Dzeke i njegova igra uveliko zavisi od kvalitetnih krilnih igraca, a mi takvih nemamo ni na vidiku.
Uglavnom, Vasilj je bio korektan i treba ostati u krugu reprezentacije. Ahmedhodzic je bio odlican. Definitivno djeluje da je bolji od Hadzikadunica, ali opet nije isto igrati prijateljsku i prvu kvalifikacionu utakmicu. Mihojevic takodjer dosta dobar i opravdao je poziv. Cipetic i Kolasinac su bili korektni. Prvi je mozda bolji od Todorovica, ali to opet ne znaci da i on ne bi ispadao protiv Finaca ili bilo kojeg drugog jaceg protivnika. Kolasinac je svakako bolji od Civica, ali opet nije ni na 50% onoga sto mi od njega ocekujemo. Rahmanovic i pogotovo Loncar su bili uzasni i nije mi jasno kako mogu biti ispred jednog Vrancica. Hadziahmetovic je razvalio i raduje me sto se mozemo nadati da cemo imati potencijalno solidnu zamjenu za Pjanica. Menalo dosta slab, nije mi jasno zasto ulaskom Gojaka nije presao na lijevu stranu jer je to njegova prirodna pozicija. Duljevic je bio korektan i od njega se moze nesto i ocekivati, ali jadni mi ako nam je on glavna uzdanica na krilu. Demirovic i Prevljak neprimijetni - gotovo nista konkretno nisu uradili. Gojak mi ide na zivce s onim blesavim pokusajima. Da sam trener, iste sekunde bih ga poslao na klupu. Medjutim, on gotovo uvijek odigra solidno i mislim da bi bio jos bolji da igra svoju prirodnu poziciju.
Rezime svega je da smo generalno skroz losi na bekovskim i krilnim pozicijama. Stoperi Sanicanin, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Bicakcic, Djumic i Mihojevic su solidan zalog za buducnost. Medjutim, bekovi su nam uzasni i tu se mora nesto skontati. Kolasinac kao eto godinama igra na visokom nivou, ali od njega nikad nekog posebnog hajra nismo vidjeli. Ovi ostali su uzasni i treba tu sto prije isprobati nesto novo, pogotovo na desnoj strani (Susic Gazibegovic...). Sredina terena je po meni jaca nego ikad, samo jos da se Pjanic razbudi i zaigra kako zna. Cimirot, Hadziahmetovic, Pjanic, Krunic, Gojak, Vrancic + mozda Besic i Gigovic je vezni red koji trkacki, takticki i tehnicki moze odgovoriti na sve zadatke. Krila su jako losa. Mora se uigrati neki sistem u kojem ce Visca i Duljevic doci do izrazaja, mada sve su prilike da ce i ovaj Petev igrati s veznjakom lijevo. Stevanovic i pogotovo Menalo barem meni ne daju utisak da ce biti kvalitetna rjesenja. Ostane jos neka mala nada u Hotica + nesto vec nada u Hasica, koji sto prije mora skontati sta ce sa svojom karijerom. Od napadaca imamo Demirovica, Prevljaka, Koljica i Turkesa, ali daj Boze da ijedan od njih dodje na nivo Ibisevica. Demirovic je zasad krenuo fino, a ova trojica niti imaju srece, a vjerovatno ni kvaliteta da dodju na taj nivo. Problem je sto je Ermedin totalno drugaciji profil igraca od Dzeke i njegova igra uveliko zavisi od kvalitetnih krilnih igraca, a mi takvih nemamo ni na vidiku.
Najveci poraz drzave BiH jeste sto se nije osnovala prava veza sa dijasporom, cak nemamo ni ministarstvo dijaspore, dok druge drzave u regionu imaju. A dijaspora bi mogla biti prava spona izmedju BiH sa razvijenim svijetom. Tako **** je sada osudjena da bude regionalna zabit, ne samo Evropska periferija jer tu su sve drzave u regionu, nego smo cak i regionalna zabit, gdje je osudjena da se naguzi Vucicu radi **** vakcine. Umjesto da se BiH okrenula prema dijaspori godinama unazad, sa pravom strategijom, programom, vjerujem da bi BiH bila kvalitetnija drzava nego sto je danas. Dijaspora bi mogla da budu direktna vrata prema razvijenim drzavama, i tako bi se i zivot u BiH poboljsao, a danas smo opet kazem spali da budemo regionalna periferija, gdje je npr je Srbija dominantna. A Srbija je nerazvijena drzava za EU standarde. Nije ni to slucajno. Pohlepni i nekompetentni lokalni politicari, koji misle da znaju vise nego sto pokazuju, kombinirano sa politicarima koji ne zele ovu drzavu. Sve se to ciljano radilo. Svejedno, svake godine legne nekoliko miliardi na konto BiH gradjana iz dijaspore, isto kao sto se nadje nekoliko igraca iz dijaspore koji zele da igraju za BiH. Ali daleko je to da se potencijal iskoristio, jer nekima to nije u interesu.rishovski je napisao/la: ↑28 mar 2021, 01:50Iz Bosne je otislo najvise Hrvata zbog EU pasosa,zatim Srba... Bosnjaka najmanje... Srbi i Hrvati svakako nece igrati za nas ako budu extra kvalitet... I svake godine sve se vise nasih cura koje su rodjene na Zapadu udaje za Svabe,Dance,Svedjane,Austrijance,Holanđane... samo sto se o tome suti... Pitaj bilo koga ako imas vani,da li poznaju neku nasu djevojku da se udala za bilo koga od ovih gore europljana,pa ces se uvjeriti... Djeca koja se rode gore nemaju isti osjecaj kao njihovi roditelji,dodju 15 dana u Bosnu radi roditelja... Sad djeca rodjena 2000-e na Zapadu vec radjaju djecu,ta djeca ce samo znati da su im djed i nana porijeklom iz neke Bosne,nece imati ni blizu osjecaj... Zato se mi cudimo kad neki Bosnjak odabere zemlju u kojoj se rodio a ne zemlju njegovih roditelja,a to je sasvim prirodno da odabere,jer tamo pripada,desi se iznimka ali u vecini slucajeva kad nemaju kvalitet da igraju za tu neku drzavu na zapadu...
Ideološki cilj bošnjačke političke oligarhije je je da napravi siromašnu, zaostalu, neobrazovanu vjersku grupu, kojom će oni vladat po feudalnom sistemu.Tristan10 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:01Najveci poraz drzave BiH jeste sto se nije osnovala prava veza sa dijasporom, cak nemamo ni ministarstvo dijaspore, dok druge drzave u regionu imaju. A dijaspora bi mogla biti prava spona izmedju BiH sa razvijenim svijetom. Tako **** je sada osudjena da bude regionalna zabit, ne samo Evropska periferija jer tu su sve drzave u regionu, nego smo cak i regionalna zabit, gdje je osudjena da se naguzi Vucicu radi **** vakcine. Umjesto da se BiH okrenula prema dijaspori godinama unazad, sa pravom strategijom, programom, vjerujem da bi BiH bila kvalitetnija drzava nego sto je danas. Dijaspora bi mogla da budu direktna vrata prema razvijenim drzavama, i tako bi se i zivot u BiH poboljsao, a danas smo opet kazem spali da budemo regionalna periferija, gdje je npr je Srbija dominantna. A Srbija je nerazvijena drzava za EU standarde. Nije ni to slucajno. Pohlepni i nekompetentni lokalni politicari, koji misle da znaju vise nego sto pokazuju, kombinirano sa politicarima koji ne zele ovu drzavu. Sve se to ciljano radilo. Svejedno, svake godine legne nekoliko miliardi na konto BiH gradjana iz dijaspore, isto kao sto se nadje nekoliko igraca iz dijaspore koji zele da igraju za BiH. Ali daleko je to da se potencijal iskoristio, jer nekima to nije u interesu.
Kome to do sad nije jasno, neće nikad ni bit. Oni su, sa svojim partnerima srpskim i hrvatskim nacionalistima, saučesnici u svemu lošem što se ovoj zemlji i Muslimanima/Bošnjacima desilo.
Da je do njih,zemlja bi se rapala danas. To ne smiju javno reći, ko što nisu smjeli ni '93, jer je probosanska propganda jaka od strane zapada i dijela Bošnjaka. Ta oligarhija priča o Europi i demokratiji, vodi nas na bliski istok. Nažalost dobar dio Bošnjaka se sa tim slaže i tajno priželjkuje isto što Dodik i Čović, da se rukujemio i svak na svoju stranu. Onda bi oni da prave Bošnjakistan, da orgijaju kako hoće.
E ponajviše zato mi nemamo napretka ni u čemu, jer je cilj da bude gore, da dotaknemo dno i da nas ukinu.
Zato oni ne vole da BiH vide na velikoj sportskoj sceni, jer je to pozitivna poruka, poruka da se može, a njihov cilj je poslat poruku da se NE može. Zato bujaju korupcija i beznađe, da ljudi izgube volju za bilo čim, ko mi ovdje za reprezentacijom (a pacijenti smo reprezentacije

Usput su iznikle nove generacije idiota, koji uživaju u sopstvenom propadanju.
DrFilgud je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:17Ideološki cilj bošnjačke političke oligarhije je je da napravi siromašnu, zaostalu, neobrazovanu vjersku grupu, kojom će oni vladat po feudalnom sistemu.Tristan10 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:01Najveci poraz drzave BiH jeste sto se nije osnovala prava veza sa dijasporom, cak nemamo ni ministarstvo dijaspore, dok druge drzave u regionu imaju. A dijaspora bi mogla biti prava spona izmedju BiH sa razvijenim svijetom. Tako **** je sada osudjena da bude regionalna zabit, ne samo Evropska periferija jer tu su sve drzave u regionu, nego smo cak i regionalna zabit, gdje je osudjena da se naguzi Vucicu radi **** vakcine. Umjesto da se BiH okrenula prema dijaspori godinama unazad, sa pravom strategijom, programom, vjerujem da bi BiH bila kvalitetnija drzava nego sto je danas. Dijaspora bi mogla da budu direktna vrata prema razvijenim drzavama, i tako bi se i zivot u BiH poboljsao, a danas smo opet kazem spali da budemo regionalna periferija, gdje je npr je Srbija dominantna. A Srbija je nerazvijena drzava za EU standarde. Nije ni to slucajno. Pohlepni i nekompetentni lokalni politicari, koji misle da znaju vise nego sto pokazuju, kombinirano sa politicarima koji ne zele ovu drzavu. Sve se to ciljano radilo. Svejedno, svake godine legne nekoliko miliardi na konto BiH gradjana iz dijaspore, isto kao sto se nadje nekoliko igraca iz dijaspore koji zele da igraju za BiH. Ali daleko je to da se potencijal iskoristio, jer nekima to nije u interesu.
Kome to do sad nije jasno, neće nikad ni bit. Oni su, sa svojim partnerima srpskim i hrvatskim nacionalistima, saučesnici u svemu lošem što se ovoj zemlji i Muslimanima/Bošnjacima desilo.
Da je do njih,zemlja bi se rapala danas. To ne smiju javno reći, ko što nisu smjeli ni '93, jer je probosanska propganda jaka od strane zapada i dijela Bošnjaka. Ta oligarhija priča o Europi i demokratiji, vodi nas na bliski istok. Nažalost dobar dio Bošnjaka se sa tim slaže i tajno priželjkuje isto što Dodik i Čović, da se rukujemio i svak na svoju stranu. Onda bi oni da prave Bošnjakistan, da orgijaju kako hoće.
E ponajviše zato mi nemamo napretka ni u čemu, jer je cilj da bude gore, da dotaknemo dno i da nas ukinu.
Zato oni ne vole da BiH vide na velikoj sportskoj sceni, jer je to pozitivna poruka, poruka da se može, a njihov cilj je poslat poruku da se NE može. Zato bujaju korupcija i beznađe, da ljudi izgube volju za bilo čim, ko mi ovdje za reprezentacijom (a pacijenti smo reprezentacije)

A kad to kažeš bivaš proglašen saloncem, islamofobom, izdajicom od strane balavurdije ispranog mozga.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Spremi se na napade od strane baketovi forumski botova. Jer istinu oni ne vole procitati.DrFilgud je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:17Ideološki cilj bošnjačke političke oligarhije je je da napravi siromašnu, zaostalu, neobrazovanu vjersku grupu, kojom će oni vladat po feudalnom sistemu.Tristan10 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:01Najveci poraz drzave BiH jeste sto se nije osnovala prava veza sa dijasporom, cak nemamo ni ministarstvo dijaspore, dok druge drzave u regionu imaju. A dijaspora bi mogla biti prava spona izmedju BiH sa razvijenim svijetom. Tako **** je sada osudjena da bude regionalna zabit, ne samo Evropska periferija jer tu su sve drzave u regionu, nego smo cak i regionalna zabit, gdje je osudjena da se naguzi Vucicu radi **** vakcine. Umjesto da se BiH okrenula prema dijaspori godinama unazad, sa pravom strategijom, programom, vjerujem da bi BiH bila kvalitetnija drzava nego sto je danas. Dijaspora bi mogla da budu direktna vrata prema razvijenim drzavama, i tako bi se i zivot u BiH poboljsao, a danas smo opet kazem spali da budemo regionalna periferija, gdje je npr je Srbija dominantna. A Srbija je nerazvijena drzava za EU standarde. Nije ni to slucajno. Pohlepni i nekompetentni lokalni politicari, koji misle da znaju vise nego sto pokazuju, kombinirano sa politicarima koji ne zele ovu drzavu. Sve se to ciljano radilo. Svejedno, svake godine legne nekoliko miliardi na konto BiH gradjana iz dijaspore, isto kao sto se nadje nekoliko igraca iz dijaspore koji zele da igraju za BiH. Ali daleko je to da se potencijal iskoristio, jer nekima to nije u interesu.
Zato oni ne vole da BiH vide na velikoj sportskoj sceni, jer je to pozitivna poruka, poruka da se može, a njihov cilj je poslat poruku da se NE može. Zato bujaju korupcija i beznađe, da ljudi izgube volju za bilo čim, ko mi ovdje za reprezentacijom (a pacijenti smo reprezentacije)

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- Probisvjet
- Kontakt:
Bas tako. Oni hoce da naprave sebi drzavu ali po njihovoj mjeri. Oni su swingeri sa sampanjcem, a nama ne daju ni da drkamo.DrFilgud je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:17Ideološki cilj bošnjačke političke oligarhije je je da napravi siromašnu, zaostalu, neobrazovanu vjersku grupu, kojom će oni vladat po feudalnom sistemu.Tristan10 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:01Najveci poraz drzave BiH jeste sto se nije osnovala prava veza sa dijasporom, cak nemamo ni ministarstvo dijaspore, dok druge drzave u regionu imaju. A dijaspora bi mogla biti prava spona izmedju BiH sa razvijenim svijetom. Tako **** je sada osudjena da bude regionalna zabit, ne samo Evropska periferija jer tu su sve drzave u regionu, nego smo cak i regionalna zabit, gdje je osudjena da se naguzi Vucicu radi **** vakcine. Umjesto da se BiH okrenula prema dijaspori godinama unazad, sa pravom strategijom, programom, vjerujem da bi BiH bila kvalitetnija drzava nego sto je danas. Dijaspora bi mogla da budu direktna vrata prema razvijenim drzavama, i tako bi se i zivot u BiH poboljsao, a danas smo opet kazem spali da budemo regionalna periferija, gdje je npr je Srbija dominantna. A Srbija je nerazvijena drzava za EU standarde. Nije ni to slucajno. Pohlepni i nekompetentni lokalni politicari, koji misle da znaju vise nego sto pokazuju, kombinirano sa politicarima koji ne zele ovu drzavu. Sve se to ciljano radilo. Svejedno, svake godine legne nekoliko miliardi na konto BiH gradjana iz dijaspore, isto kao sto se nadje nekoliko igraca iz dijaspore koji zele da igraju za BiH. Ali daleko je to da se potencijal iskoristio, jer nekima to nije u interesu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
da, da, to je cilj bošnjačke politike, dok je cilj srpske i hrvatske politike da naprave prosperitetnu građansku državu gdje će svi imati jednaka prava, i gdje bi svi živjeli u blagostanju! Haj ubi' se!!!DrFilgud je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:17Ideološki cilj bošnjačke političke oligarhije je je da napravi siromašnu, zaostalu, neobrazovanu vjersku grupu, kojom će oni vladat po feudalnom sistemu.Tristan10 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:01Najveci poraz drzave BiH jeste sto se nije osnovala prava veza sa dijasporom, cak nemamo ni ministarstvo dijaspore, dok druge drzave u regionu imaju. A dijaspora bi mogla biti prava spona izmedju BiH sa razvijenim svijetom. Tako **** je sada osudjena da bude regionalna zabit, ne samo Evropska periferija jer tu su sve drzave u regionu, nego smo cak i regionalna zabit, gdje je osudjena da se naguzi Vucicu radi **** vakcine. Umjesto da se BiH okrenula prema dijaspori godinama unazad, sa pravom strategijom, programom, vjerujem da bi BiH bila kvalitetnija drzava nego sto je danas. Dijaspora bi mogla da budu direktna vrata prema razvijenim drzavama, i tako bi se i zivot u BiH poboljsao, a danas smo opet kazem spali da budemo regionalna periferija, gdje je npr je Srbija dominantna. A Srbija je nerazvijena drzava za EU standarde. Nije ni to slucajno. Pohlepni i nekompetentni lokalni politicari, koji misle da znaju vise nego sto pokazuju, kombinirano sa politicarima koji ne zele ovu drzavu. Sve se to ciljano radilo. Svejedno, svake godine legne nekoliko miliardi na konto BiH gradjana iz dijaspore, isto kao sto se nadje nekoliko igraca iz dijaspore koji zele da igraju za BiH. Ali daleko je to da se potencijal iskoristio, jer nekima to nije u interesu.
Volim te Bosno!!!
- JohnCleese
- Kontakt:
Ne kontam sto pojedinci negoduju ovu Rahimicevu izjavu o nedostatku individualnog kvaliteta?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- Probisvjet
- Kontakt:
Oni zajedno guuze, stavljaju nam kite. Ista su to vnago, jedni bez drugih ne bi im se mogao dici.xavi26 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 11:11da, da, to je cilj bošnjačke politike, dok je cilj srpske i hrvatske politike da naprave prosperitetnu građansku državu gdje će svi imati jednaka prava, i gdje bi svi živjeli u blagostanju! Haj ubi' se!!!DrFilgud je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:17Ideološki cilj bošnjačke političke oligarhije je je da napravi siromašnu, zaostalu, neobrazovanu vjersku grupu, kojom će oni vladat po feudalnom sistemu.Tristan10 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:01Najveci poraz drzave BiH jeste sto se nije osnovala prava veza sa dijasporom, cak nemamo ni ministarstvo dijaspore, dok druge drzave u regionu imaju. A dijaspora bi mogla biti prava spona izmedju BiH sa razvijenim svijetom. Tako **** je sada osudjena da bude regionalna zabit, ne samo Evropska periferija jer tu su sve drzave u regionu, nego smo cak i regionalna zabit, gdje je osudjena da se naguzi Vucicu radi **** vakcine. Umjesto da se BiH okrenula prema dijaspori godinama unazad, sa pravom strategijom, programom, vjerujem da bi BiH bila kvalitetnija drzava nego sto je danas. Dijaspora bi mogla da budu direktna vrata prema razvijenim drzavama, i tako bi se i zivot u BiH poboljsao, a danas smo opet kazem spali da budemo regionalna periferija, gdje je npr je Srbija dominantna. A Srbija je nerazvijena drzava za EU standarde. Nije ni to slucajno. Pohlepni i nekompetentni lokalni politicari, koji misle da znaju vise nego sto pokazuju, kombinirano sa politicarima koji ne zele ovu drzavu. Sve se to ciljano radilo. Svejedno, svake godine legne nekoliko miliardi na konto BiH gradjana iz dijaspore, isto kao sto se nadje nekoliko igraca iz dijaspore koji zele da igraju za BiH. Ali daleko je to da se potencijal iskoristio, jer nekima to nije u interesu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Fino si relativizirao ovaj njegov post.xavi26 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 11:11da, da, to je cilj bošnjačke politike, dok je cilj srpske i hrvatske politike da naprave prosperitetnu građansku državu gdje će svi imati jednaka prava, i gdje bi svi živjeli u blagostanju! Haj ubi' se!!!DrFilgud je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:17Ideološki cilj bošnjačke političke oligarhije je je da napravi siromašnu, zaostalu, neobrazovanu vjersku grupu, kojom će oni vladat po feudalnom sistemu.Tristan10 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:01Najveci poraz drzave BiH jeste sto se nije osnovala prava veza sa dijasporom, cak nemamo ni ministarstvo dijaspore, dok druge drzave u regionu imaju. A dijaspora bi mogla biti prava spona izmedju BiH sa razvijenim svijetom. Tako **** je sada osudjena da bude regionalna zabit, ne samo Evropska periferija jer tu su sve drzave u regionu, nego smo cak i regionalna zabit, gdje je osudjena da se naguzi Vucicu radi **** vakcine. Umjesto da se BiH okrenula prema dijaspori godinama unazad, sa pravom strategijom, programom, vjerujem da bi BiH bila kvalitetnija drzava nego sto je danas. Dijaspora bi mogla da budu direktna vrata prema razvijenim drzavama, i tako bi se i zivot u BiH poboljsao, a danas smo opet kazem spali da budemo regionalna periferija, gdje je npr je Srbija dominantna. A Srbija je nerazvijena drzava za EU standarde. Nije ni to slucajno. Pohlepni i nekompetentni lokalni politicari, koji misle da znaju vise nego sto pokazuju, kombinirano sa politicarima koji ne zele ovu drzavu. Sve se to ciljano radilo. Svejedno, svake godine legne nekoliko miliardi na konto BiH gradjana iz dijaspore, isto kao sto se nadje nekoliko igraca iz dijaspore koji zele da igraju za BiH. Ali daleko je to da se potencijal iskoristio, jer nekima to nije u interesu.
Da je napredak države i naroda cilj kriminalne stranke sDo, to bi se onda kad tad vidjelo u kantonima gdje vladaju, ali gle čuda i tamo je sve jadno i poluraspalo.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- Goalgetter
- Kontakt:
Zato sto ih boli istina. Rahimic je 100% u pravu.JohnCleese je napisao/la: ↑28 mar 2021, 11:12Ne kontam sto pojedinci negoduju ovu Rahimicevu izjavu o nedostatku individualnog kvaliteta?
Nisam ljubitelj SDA,pogotovo od kad Bakir vlada... ali sam isto tako siguran da je Alija ostao duze ziv,da bi bilo puno drugacije od ove situacije kakva je sad...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
o SDA mozemo nadugo i naširoko, to se slažem, ali nazalost nijedni drugi nisu nista bolje, ni mrvu bolji. Jer da jesu, poslali bi SDA u prošlost, ili bi SDA morala promijeniti svoj kurs. U ovoj državi jednostavno ne valjamo mi..JonSnow je napisao/la: ↑28 mar 2021, 11:15Fino si relativizirao ovaj njegov post.xavi26 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 11:11da, da, to je cilj bošnjačke politike, dok je cilj srpske i hrvatske politike da naprave prosperitetnu građansku državu gdje će svi imati jednaka prava, i gdje bi svi živjeli u blagostanju! Haj ubi' se!!!DrFilgud je napisao/la: ↑28 mar 2021, 10:17
Ideološki cilj bošnjačke političke oligarhije je je da napravi siromašnu, zaostalu, neobrazovanu vjersku grupu, kojom će oni vladat po feudalnom sistemu.
Da je napredak države i naroda cilj kriminalne stranke sDo, to bi se onda kad tad vidjelo u kantonima gdje vladaju, ali gle čuda i tamo je sve jadno i poluraspalo.
Volim te Bosno!!!
Baš tako, istina najviše boli. Uostalom to najbolje pokažu ove utakmice gdje je posjed debelo na našoj strani...Goalgetter je napisao/la: ↑28 mar 2021, 11:35Zato sto ih boli istina. Rahimic je 100% u pravu.JohnCleese je napisao/la: ↑28 mar 2021, 11:12Ne kontam sto pojedinci negoduju ovu Rahimicevu izjavu o nedostatku individualnog kvaliteta?
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.