U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
zna li se ista o povredi hasica?
Mislim da se svi slazemo da imamo 2 eventualno 3 igraca koji ce u buducnosti konkurisati za seniore i da su se i oni danas stopili u ovo sivilo menadzerske prcije
NEMA NAZAD
Buducnost reprezentacije je svijetla. Sve vise ljudi napusta zemlju da budu baustelci i peraci guzova u Svabiji. Tamo cine siromasni sloj drustva koji najvise djecu gura u sport. Vjerovatno cemo imati dosta talenata za 15-20 godina.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Vec u prvom kolu smo kiksali i izgubili važne bodove protiv "Moldavije" (Moldavija nas koštala u zadnjem ciklusu)
Gledao sam do 55.min i sudit ću na osnovu toga, te posljednih 10 min.
Najiritatniji trenuci na utakmici - napucavanja protivnickih igraca u bezopasnoj situaciji na 30 metara a potom se lopta odbije do protivnickih igraca koji se nadju u gol šansi ili opasnoj situaciji. Nek im neko objasni da se lopta ne moze dodati kroz protivnickog igraca.
Hasic - nema potrebe pretjerivati i dizati ga u nebesa kad ništa konkretno nije uradio izuzev onog suta pod prečku a on bi zapravo trebalo da oskace na terenu maltene kao Messi.
Gazibegovic - 1.poluvrijeme slabo ali vidim po komentarima da se u drugom popravio. On mora da nosi ovaj tim zajedno sa Savićem koji je danas bio pun negativne energije, te Djokanovicem i Hasicem.
Dedic - nije nikakav dojam ostavio na mene ali ne zamjerim s obzirom da ima tek 18 godina...ali moram priznati da su priče u vezi s A-selekcijom trenutno premjesne.. Uvijek su bile ali eto nek je nekima samo baciti bombu iz dijaspore. Recimo los Todorović je svemirski brod za Dedica...govorim trenutno. Nadam se da ce Dedic vremenom napredovati i biti bolji.
Masic- mora biti prvi napadač.
Stoperski dvojac - ne krivim ih ni sekunde. Isključivi krivac u ovom slučaju jeste STARCEVIC.
Đokanović - borio se ali on mora više...
Santrac - nisam ni znao da je na terenu.
...Uglavnom, iskljucivi krivac za gubitak važnih bodova jeste Starcevic koji je pozvao a potom i u prvih 11 stavio nekoliko super čudnih imena. Koliko pohvala zaslužio nakon Belgije, danas je duplo više zaslužio kritika.
Gledao sam do 55.min i sudit ću na osnovu toga, te posljednih 10 min.
Najiritatniji trenuci na utakmici - napucavanja protivnickih igraca u bezopasnoj situaciji na 30 metara a potom se lopta odbije do protivnickih igraca koji se nadju u gol šansi ili opasnoj situaciji. Nek im neko objasni da se lopta ne moze dodati kroz protivnickog igraca.
Hasic - nema potrebe pretjerivati i dizati ga u nebesa kad ništa konkretno nije uradio izuzev onog suta pod prečku a on bi zapravo trebalo da oskace na terenu maltene kao Messi.
Gazibegovic - 1.poluvrijeme slabo ali vidim po komentarima da se u drugom popravio. On mora da nosi ovaj tim zajedno sa Savićem koji je danas bio pun negativne energije, te Djokanovicem i Hasicem.
Dedic - nije nikakav dojam ostavio na mene ali ne zamjerim s obzirom da ima tek 18 godina...ali moram priznati da su priče u vezi s A-selekcijom trenutno premjesne.. Uvijek su bile ali eto nek je nekima samo baciti bombu iz dijaspore. Recimo los Todorović je svemirski brod za Dedica...govorim trenutno. Nadam se da ce Dedic vremenom napredovati i biti bolji.
Masic- mora biti prvi napadač.
Stoperski dvojac - ne krivim ih ni sekunde. Isključivi krivac u ovom slučaju jeste STARCEVIC.
Đokanović - borio se ali on mora više...
Santrac - nisam ni znao da je na terenu.
...Uglavnom, iskljucivi krivac za gubitak važnih bodova jeste Starcevic koji je pozvao a potom i u prvih 11 stavio nekoliko super čudnih imena. Koliko pohvala zaslužio nakon Belgije, danas je duplo više zaslužio kritika.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 29 mar 2021, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.
I huremovi komentari svode se samo jos na pricu o dijaspori. 
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Druze koliko neki dizu igrace iz dijaspore tako drugi svrsavaju na plbih igrace. Sve je to bara bara sto se forumasa tice. Ali druze ti si navalio na dijasporase u zadnje vrjeme i ne prestajes. Hajd kad to rade trolovi poput spahe i justina. Ali druze tebi to ne treba.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ja i brat Justin smo gospoda za tebe Samso.
Idi prozivaj narod na klixu,bolje i ne znaš.
Idi prozivaj narod na klixu,bolje i ne znaš.
Babo ti je samso.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Doduše, hurem je u detalje komentarisao nahajpovane igrače Gazibegović, Dedić jer ih se prizivalo u A repku.
Nema potrebe komentarisati dvojicu polutova u odbrani.
Ali ne slažem se sa konstatacijom u vezi Starčevića, vjerovatno je primoran neke menadžerske igrače ubaciti. To mu ovisi i od posla
Po meni je sjajno promijenio pristup izmjenama, nije on glavni krivac za kiks. Vidi se da razumije probleme u igri, zna dobro postavljati stil igre.
Ali ne slažem se sa konstatacijom u vezi Starčevića, vjerovatno je primoran neke menadžerske igrače ubaciti. To mu ovisi i od posla
Po meni je sjajno promijenio pristup izmjenama, nije on glavni krivac za kiks. Vidi se da razumije probleme u igri, zna dobro postavljati stil igre.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Zavisi kako gledaš na moje pisanje. Ja nigdje nisam rekao da treba dati prednost PLBiH igračima vec svaki put naglašavam da od igraca iz dijaspore očekujem više, konkretno Hasica i Gazibegovica danas recimo. Ili Kolasinca u odnosu na Civica npr. Nastojim biti objektivan i ne dozvoliti da se neko uzdiže samo zato sto je iz dijaspore.Maestro je napisao/la: ↑29 mar 2021, 21:45Druze koliko neki dizu igrace iz dijaspore tako drugi svrsavaju na plbih igrace. Sve je to bara bara sto se forumasa tice. Ali druze ti si navalio na dijasporase u zadnje vrjeme i ne prestajes. Hajd kad to rade trolovi poput spahe i justina. Ali druze tebi to ne treba.![]()
Hasic se prizivao u A-seleciju, na osnovu čega? Pa njemu jos uvijek i Visca moze biti učitelj, da ne govorim o tome kakva je razlika bila prije 6 mjeseci, a pogotovo da ne govorim o tome da godinama ne zna sta je ozbiljan fudbal i da je morao na posudbu otići jos na početku sezone i tome sam jos tada pisao. Nastojim biti objektivan, bar tako mislim..često puta se i pogriješi, naravno. A na Hasicu je da vrijedno radi i napokon počne igrati u kontinuitetu.
Priziva se Dedic u A-selekciju, na osnovu čega molim te? Pa Todorović je bar nesto i igrao u Salzburgu. Trenutno Dedic ne zaslužuje ni 1% poziv u A-selekciju...Kada zasluzi tada ga treba zvati.
Gazibegovic- priča se o njemu u kontekstu A-selekcije mjesecima a jedva da i sada zaslužuje poziv...sreća pa nam je konkurencija na beku katastrofalna pa on cak uz ovo malo iskustvo u Sturmu i činjenicu da je U21 cak moze doći u kontekst poziva u najbolju vrstu.
Itd.
Civic se pljuje a ja ću 100x ponoviti da u 90% utakmica reprezentacije nije bio ništa slabiji od Kolasinca...to ne pišem zato sto želim Civica u prvih 11...naprotiv, želim Kolasinca, ali boljeg Kolasinca a ne Kolasinca u rangu Civica i u tome je sva poenta...uz činjenicu da se nedijasporski igrači nepravedno često pljuju (čitaj Civic, Sanicanin, Sunjic i dr.)
...
Dakle, ja hoću od Hasica mnogo više na terenu, od Gazibegovica...ovamo od Kolasinca, Pjanica, Hadzikadunica. Hoću da Gazibegovic, ako ga već toliko dižemo, igra bolje nego Pidro ili onomad Kerim Memija...to je moja poenta. Hoću da Hadzikadunic i Ahmedhodzic budu bolji od Sanicanina a ne slabiji, a da se lažno na forumu predstavlja da su bolji. Nisu bolji dok ne budu bolji. Begovic je Begovic, ali je Sehic postao nas najbolji golman u povijesti svojim odbranama i predstavama na golu.
Ja tako gledam i zaista se trudim biti objektivan. Naravno da i pogriješim.
S druge strane rekao sam da je danas Djokanovic bio los...Todorović neki dan, Cimirot takodjer...Gojak.
- ASD
- Kontakt:
Nijedan od ovih nije ni blizu A repke.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑29 mar 2021, 21:59Doduše, hurem je u detalje komentarisao nahajpovane igrače Gazibegović, Dedić jer ih se prizivalo u A repku.
Ali ne slažem se sa konstatacijom u vezi Starčevića, vjerovatno je primoran neke menadžerske igrače ubaciti. To mu ovisi i od posla![]()
Za godinu dana kada se to digne na veći nivo možda neki budu ali za sad niko nije.
Ja sam danas bio zadovoljan ovim što sam vidio. Čak i bolje nego što sam očekivao.
Istina, loše defanzivno, neuigrano, loša komunikacija, ali ima solidnog materijala da se nešto i izgradi.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
@ASD, pod hitno moraju iz juniora prekomandovati igrače, Mahmić ili neko sličan jer ova dvojica više ne smiju prismrditi u21 ekipi.
Ekipa je danas totalno pukla zbog njihove neozbiljnosti.
- Aljkanović osim istrčavanja nije imao puno posla, dobra mu je distribucija bila. Još me samo zanima kakav je u zraku i shot stopping.
- Gazibegović je bio frustriran, nestabilnost u odbrani je uticalo na sve igrače. Bio je jedan od boljih danas.
- Dedić, jako dobar u driblingu i iznošenju lopte ali mora malo bolje naučiti dodavati i utrčavati u prostor, da ne govorim o ubačajima.
- Đokanović bez posjeda odličan, trči, pokriva ali jako limitiran u posjedu.
-Šantrac odron, treći najgori igrač.
- Hasić, jeste sine, lijepo tapkaš po lopti, fina tehnika ali gdje je realizacija bilo čega? On je možda napravio jedan prodor u cijeloj utakmici, nikakvu stabilnost nije donio veznom redu i bio je bezopasan u napadu.
- Savić je po meni nevjerovatno užasan bio, koncentracija jako niska, sve odlučujuće pasove, ubačaje zasere. Ali kao što bi rekli, barem se nađe u situacijama da zasere, moraš imati neki kvalitet da se nađeš u takvoj prilici.
- Bašić jako dobar na lopti, ima nisko težište, vrlo dobar balans.
Ima tu svašta ali na kraju krajeva nije ovo kvalitet da uopšte prismrdimo Italiji i Švedskoj.
Ekipa je danas totalno pukla zbog njihove neozbiljnosti.
- Aljkanović osim istrčavanja nije imao puno posla, dobra mu je distribucija bila. Još me samo zanima kakav je u zraku i shot stopping.
- Gazibegović je bio frustriran, nestabilnost u odbrani je uticalo na sve igrače. Bio je jedan od boljih danas.
- Dedić, jako dobar u driblingu i iznošenju lopte ali mora malo bolje naučiti dodavati i utrčavati u prostor, da ne govorim o ubačajima.
- Đokanović bez posjeda odličan, trči, pokriva ali jako limitiran u posjedu.
-Šantrac odron, treći najgori igrač.
- Hasić, jeste sine, lijepo tapkaš po lopti, fina tehnika ali gdje je realizacija bilo čega? On je možda napravio jedan prodor u cijeloj utakmici, nikakvu stabilnost nije donio veznom redu i bio je bezopasan u napadu.
- Savić je po meni nevjerovatno užasan bio, koncentracija jako niska, sve odlučujuće pasove, ubačaje zasere. Ali kao što bi rekli, barem se nađe u situacijama da zasere, moraš imati neki kvalitet da se nađeš u takvoj prilici.
- Bašić jako dobar na lopti, ima nisko težište, vrlo dobar balans.
Ima tu svašta ali na kraju krajeva nije ovo kvalitet da uopšte prismrdimo Italiji i Švedskoj.
⚜️~⚜️~⚜️
AZUR ALJKANOVIĆ
DANAS JE DEBITOVAO ZA ZMAJIĆE, A NA LJETO GA OČEKUJE TRANSFER KARIJERE!
Na golu naše selekcije debitovao je 20-godišnji golman gradačačke Zvijezde, Azur Aljkanović. Imao je Aljkanović u debiju nekoliko odbrana i sjajnih, pravovremenih istrčavanja, a primio je dva nesretna gola (autogol Barišića i eurogol Ražnatovića).
Ono što smo mogli vidjeti je da je izuzetno pouzdan golman i siguran na lopti. Krasi ga sjajna tehnika i igra nogom, a što se u savremenom fudbalu zahtijeva od golmana.
Prema saznanjima do kojih je došao ****, ovog momka na ljeto očekuje transfer karijere.
Naime, za Aljkanovića su zainteresovana dva kluba iz 1. HNL, jedan klub iz slovenačke Prve lige, kao i mostarski Zrinjski.
Da li će ovaj momak opravdati očekivanja i u budućnosti biti 'jedinica' Zmajeva, ostaje da vidimo.
DANAS JE DEBITOVAO ZA ZMAJIĆE, A NA LJETO GA OČEKUJE TRANSFER KARIJERE!
Na golu naše selekcije debitovao je 20-godišnji golman gradačačke Zvijezde, Azur Aljkanović. Imao je Aljkanović u debiju nekoliko odbrana i sjajnih, pravovremenih istrčavanja, a primio je dva nesretna gola (autogol Barišića i eurogol Ražnatovića).
Ono što smo mogli vidjeti je da je izuzetno pouzdan golman i siguran na lopti. Krasi ga sjajna tehnika i igra nogom, a što se u savremenom fudbalu zahtijeva od golmana.
Prema saznanjima do kojih je došao ****, ovog momka na ljeto očekuje transfer karijere.
Naime, za Aljkanovića su zainteresovana dva kluba iz 1. HNL, jedan klub iz slovenačke Prve lige, kao i mostarski Zrinjski.
Da li će ovaj momak opravdati očekivanja i u budućnosti biti 'jedinica' Zmajeva, ostaje da vidimo.
Starčević bolje postavi ekipu od onih legendi što su vodili A tim, samo je šteta što djeluje da se sa njim može brzo završiti ako hoćeš da tvoj igrač igra za U21 reprezentaciju.
Da, bas dobro postavi ekipu, pa jednog od najboljih igraca stavi na poziciju koja je dijagonalno od njegove prirodne. Ako je dobar na desnom beku, bice ba dobar i na lijevom krilu. 
provala je to a i izbor stopera, ocito.
ono sto je meni bilo ok od starcevica sto je te svoje provale brzo skontao, u toku 1. pol izmijenjao pozicije sehicu, jusufu i dedicu, grebi ga, prevario se i vratio u normalu, to jos nisam vidio u A repki jer se tu pametnjakovici drze do kraja onoga sto zacrtaju.
izmjene na poluvremenu isto se pokazale dobrim, ja sam peezime santrac cuo tek u 37. min kod nekog prekrsaja. onaj napadac klada, masic odmah unio nesto novo. basic bio odlican.
e sad, zasto je poceo sa kladama od stopera, i levatima poput tog santraca ili mehanovica, to su neke druga pitanja. mozda je i morao, ko zna.
mada, eto kazu da taj santrac kao i igra nesto u srbiji a ima i fudbalsko prezime:-)
kako god, los rezultat na kraju jer te tekme se moraju dobiti ako mislis biti u igri za nesto do samog kraja.
gazibegovic moze komotno u a repku, moze i hasic ali da ga prvo neko dobro isamara, strah me je za njegovu karijeru, iako zna znanje:-)
Pa po Zvezdinim forumima su falili ovog Santraca dok je igrao za njihove juniore.. treba sacekat jos malo
Isto ko Nemanja Vjestica lik novi Vidic. ali sada nema preko godinu dana kluba.
https://www.transfermarkt.com/nemanja-v ... ler/488581
https://www.transfermarkt.com/nemanja-v ... ler/488581
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 14 gostiju.