Miralem Pjanić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Miralem Pjanić
Ja i dalje mislim da on treba da bude prava desetka kod nas, nesto kao Luka Modric kod hrvata. A ne da igra tog nekog zadnjeg veznog. Mislim da ga je ta pozicija unistila u Juventusu, pa sad samo igra alibi igru prvom do sebe i karijera mu je u padu. Najbolji je bio kad je igrao blize golu dok je bio u Romi i Lyonu.
-
- Kontakt:
Oprosti se
Miretu se spočitavaju dvije stvari.
1. Što ne "vuče loptu"
Kad igrač krene sa loptom on spusti glavu i izgubi sve iz vida. Driblanje i "povlačenje lopte" je jedna od najgorih odluka koju igrač može da donese na terenu. U nekim situacijama je koristna ali uglavnom nije. Ne samo da izgubi sve iz vida nego i dodaje tek kad je prisiljen dodati. Pored toga mu sve prave opcije za dodavanje propadnu jer se situacija na terenu brzo mijenja: ono što je bilo na terenu poslije par sekundi više nema. A da ne govorim o osnovnim zakonima fizike po kojima je logično da lopta brže putuje od igrača, posebno od igrača sa loptom.
2. Što dodaje unazad
Kako napisah gore po osnovnim zakonima fizike lopta putuje brže od igrača i nema ništa pogrešnog u tome da se doda lopta unazad sve dok to dodavanje lopte unazad saigraču otvara saigraču prostor i dijapazon dodavanja kakav ja u ovom trenutku nemam. I noga prati prirodne zakone. Postoje uglovi pod kojima se može i pod kojima se ne može dodati.
Mire na terenu sve to vidi. I svaki njegov pas je najbolja moguća opcija. I kad bi mi imali igrače koji bi razumjeli kako Mire razmišlja, a to jeste kako razmišljaju vrhunski igrači, mi bi u finalu svjetskog mogli Brazil nokautirat. Nije problem u Miretu nego u ostalim saigračima koji mu nisu dorasli. Jedanest igrača koji svi razumiju da treba dodavat brzo i da treba uvijek izabrat pravu opciju je Francuska. Deset od jedanest igrača koji svak igra nešto malo za sebe što usporava igru i bira loša rješenja je Bosna.
1. Što ne "vuče loptu"
Kad igrač krene sa loptom on spusti glavu i izgubi sve iz vida. Driblanje i "povlačenje lopte" je jedna od najgorih odluka koju igrač može da donese na terenu. U nekim situacijama je koristna ali uglavnom nije. Ne samo da izgubi sve iz vida nego i dodaje tek kad je prisiljen dodati. Pored toga mu sve prave opcije za dodavanje propadnu jer se situacija na terenu brzo mijenja: ono što je bilo na terenu poslije par sekundi više nema. A da ne govorim o osnovnim zakonima fizike po kojima je logično da lopta brže putuje od igrača, posebno od igrača sa loptom.
2. Što dodaje unazad
Kako napisah gore po osnovnim zakonima fizike lopta putuje brže od igrača i nema ništa pogrešnog u tome da se doda lopta unazad sve dok to dodavanje lopte unazad saigraču otvara saigraču prostor i dijapazon dodavanja kakav ja u ovom trenutku nemam. I noga prati prirodne zakone. Postoje uglovi pod kojima se može i pod kojima se ne može dodati.
Mire na terenu sve to vidi. I svaki njegov pas je najbolja moguća opcija. I kad bi mi imali igrače koji bi razumjeli kako Mire razmišlja, a to jeste kako razmišljaju vrhunski igrači, mi bi u finalu svjetskog mogli Brazil nokautirat. Nije problem u Miretu nego u ostalim saigračima koji mu nisu dorasli. Jedanest igrača koji svi razumiju da treba dodavat brzo i da treba uvijek izabrat pravu opciju je Francuska. Deset od jedanest igrača koji svak igra nešto malo za sebe što usporava igru i bira loša rješenja je Bosna.
- NerminFatic
- Kontakt:
Covjek je dobio najveci kompliment za njegovu igru od slavnog Tottija, kako sekundu prije drugih ima rjesenje u igri, ali eto Zuco iz Barce nasao na kome ce pumpati autoritet. Valjda Totti zna vise od forumasha. A bogme i od Zutog.Arnelv52 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:04Miretu se spočitavaju dvije stvari.
1. Što ne "vuče loptu"
2. Što dodaje unazad
- imekorisnicko
- Kontakt:
Nije ni Luka Modrić ta 10ka o kojoj pricas. Vise niko ne gura mnogo takve igrace blizu napadaca jer je tu postalo pretijesno i oni su premalo sa loptom. Svaka ekipa zeli da joj jedan Modric ili Pjanic sto cesce budu na lopti zato ih povlace blize odbrani. Naravno, druga je stvar sto je Modric jedan od najboljih veznjaka decenije pa on moze i neke stvari koje Pjanic ne moze.zeljovac21 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 02:20Ja i dalje mislim da on treba da bude prava desetka kod nas, nesto kao Luka Modric kod hrvata. A ne da igra tog nekog zadnjeg veznog. Mislim da ga je ta pozicija unistila u Juventusu, pa sad samo igra alibi igru prvom do sebe i karijera mu je u padu. Najbolji je bio kad je igrao blize golu dok je bio u Romi i Lyonu.
-
- Kontakt:
Pjanic na krilu VS Pjanic na defanzivnoj veznoj = dva razlicita covjeka
Postao je lijen i beskoristan. Treba ga vratit blize golu kao sto je neko rekao gore.
Postao je lijen i beskoristan. Treba ga vratit blize golu kao sto je neko rekao gore.
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji
Najprije ce biti da ga je Juve jednostavno ubio. Previse su ga forsirali na toj defanzivnijoj poziciji, rasterecenog od ofanzive, gdje je on potpuno izgubio osjecaj za igru prema naprijed. Razlog toga je stil igre ekipe.CevapiPrijeUtakmice je napisao/la: ↑27 mar 2021, 02:49Pjanic na krilu VS Pjanic na defanzivnoj veznoj = dva razlicita covjeka
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Jesi ti realan ? Ti se hvatas nečeg sto je neko rekao prije skoro pola decenije mozda i jače i to koristis kao argument.Pjanic kao igrac je debelo grohnuo i to nije vise onaj igrac sto je igrao u Romi.NerminFatic je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:09Covjek je dobio najveci kompliment za njegovu igru od slavnog Tottija, kako sekundu prije drugih ima rjesenje u igri, ali eto Zuco iz Barce nasao na kome ce pumpati autoritet. Valjda Totti zna vise od forumasha. A bogme i od Zutog.
Nije on grohnuo nego posljedica ne igranja od ljeta. Nije on lose igrao u Juventusu. Jest da su price bile da je donjega u Juventusu. Ali evo kao sto vidimo Juve tusu ne ide ni bolje bez njega.
Promjena sredine na ljeto moze pomoci.
Promjena sredine na ljeto moze pomoci.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
tako je miraleme, lijepo ga zamoli, mozda ti i da sansu sada, kada zna da nemas namjeru ici, sta god da ti uradi do kraja sezone:-).
para nemaju za tvoju i wijnaldumovu platu:-)
para nemaju za tvoju i wijnaldumovu platu:-)
- NerminFatic
- Kontakt:
A sad igra kao Muamer Svraka, je li?meepo je napisao/la: ↑27 mar 2021, 03:40Jesi ti realan ? Ti se hvatas nečeg sto je neko rekao prije skoro pola decenije mozda i jače i to koristis kao argument.Pjanic kao igrac je debelo grohnuo i to nije vise onaj igrac sto je igrao u Romi.NerminFatic je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:09Covjek je dobio najveci kompliment za njegovu igru od slavnog Tottija, kako sekundu prije drugih ima rjesenje u igri, ali eto Zuco iz Barce nasao na kome ce pumpati autoritet. Valjda Totti zna vise od forumasha. A bogme i od Zutog.

Pjanic jos nije gotov sto se vrhunskog nogometa tice, ali za njega mjesta u Barceloni ocito nema. Najgore od svega sto on toga ocito nije svjestan, pa lako moguce da jos jednu sezonu provede na klupi umjesto da zatrazi transfer pod svaku cijenu.
Pare. Zna on da pod Kumanu nece igrati. Jedino PSG il neko da se pojavi ko moze dobro platiti. Onda vjerovatno moze doci do transfera.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Mani ih. Takvima su dobri samo oni sto igraju po razim sporovima.NerminFatic je napisao/la: ↑27 mar 2021, 10:09A sad igra kao Muamer Svraka, je li?meepo je napisao/la: ↑27 mar 2021, 03:40Jesi ti realan ? Ti se hvatas nečeg sto je neko rekao prije skoro pola decenije mozda i jače i to koristis kao argument.Pjanic kao igrac je debelo grohnuo i to nije vise onaj igrac sto je igrao u Romi.NerminFatic je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:09Covjek je dobio najveci kompliment za njegovu igru od slavnog Tottija, kako sekundu prije drugih ima rjesenje u igri, ali eto Zuco iz Barce nasao na kome ce pumpati autoritet. Valjda Totti zna vise od forumasha. A bogme i od Zutog.Prestanite podcjenjivati igraca Barcelone koji sigurno nije rekao posljednju rijec.
I Salihadmidžića su u vakat pljuvali kao kako za Bayern razvaljuje, a kod nas nista. Pa kad sistem u reprezentaciji BiH i igraci budu kao u Bayerno onda mozda.
Neka me neko ispravi, ali mislim da je samo Pjanic od nasih igraca nakon Hasana igrao finale LP.
Pjanić je igračina i u ovom trenutnu, iako na klupi sjedi, najbolji igrač Bosne i Hercegovine!
Ne seri.Arnelv52 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:04Miretu se spočitavaju dvije stvari.
1. Što ne "vuče loptu"
2. Što dodaje unazad
Miralem Pjanić je najveća prevara od igrača iz kategorije "worldclass" igrači. Ako je ikada i pripadao toj kategoriji. Bezmudi mlitavac kojem je index korisnosti na terenu minus 700.
Momak napiše fenomenalnu analizu i neki brko samo napiše "ne seri"Arnelv52 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:04Miretu se spočitavaju dvije stvari.
1. Što ne "vuče loptu"
2. Što dodaje unazad

Velika većina navijača i forumaša je operisana od fudbala. Ako već nemaš blage veze, onda vjeruj da Lyon, Roma, Juventus i Barcelona znaju više od tebe.
Mi smo u situaciji da imamo Pjanića u ekipi i oko njega (veznjaci, bekovi i krila) igrače koji su barem 3-4 nivoa ispod njegovog kvaliteta. Pogledajte Pjanićeve utakmice iz Rome, Juventusa pa ćete vidjeti koliko puta Pjanić odigra na prvu najbližem igraču do sebe, koliko puta sa saigračem iz sredine razmijeni kratke pasove na prvu prije odigravanja dijagonale na krilo ili dubinske lopte kroz postavljenu odbranu na koju utračava bek ili krilo. On vidi stvari koje čak ni mi ispred TV-a ne vidimo ali nažalost u reprezentaciji nema igrače na tom nivou da to mogu ispratiti. Mi nemamo igrača koji zna utrčati u prostor. Pa pogledajte utamicu protiv Sj.Irske na Grbavici, koliko puta je dobio lošu loptu od saigrača na udaljenosti od 10 metara? ta loša lopta njemu uzme djelić sekunde da je primiri. To je danas protivnicima koji TRČE sasvim dovoljno da izvše pritisak i to vrlo često sa dva igrača jer znaju da nema potrebe da nešto pretjerano čuvaju Cimirota, Hadžiahmetovića, Gojaka ili koga već. Ti igrači su poprilični anonimusi na europskoj fudbalskoj sceni. Ali prosječan navijač neće reći da su Cimirot, Hadžiahmetović, Gojak ili neko peti-deseti loši, njih će čak i pohvaliti ali zato je Pjanić kriv. Kriv je jer ima levate uz sebe koji ne znaju odgrati pas u noge, pravovremeno i tačno sa više od 10 metara.
Ista situacija je bila sa Salihamidžićem. A ljudi dobace do finala LP i uz to budu jedni od ključnih igrača. Pored toga, svi relevantni izvori ih smatraju u svoje vrijeme jednim od najboljih igrača na svijetu na svojim pozicijama. Ali ipak Hamdo iz neke selendre u BiH zna da su i jedan i drugi prevare.
Ipak, vrhunac je kad vrsni poznavaoci kažu kako Pjanić ne trči, zaroviš se malo, kad ono Pjanić uglavnom među igračima koji su najviše pretrčali.
Džaba pišete momci, stižu komentari tipa:
"nE dRiBlA"
"nEMa mUDa"
"vrAća hLoptu nazad"
"dOdAje prVoM do SeBe"
"nE dRiBlA"
"nEMa mUDa"
"vrAća hLoptu nazad"
"dOdAje prVoM do SeBe"
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Sve je to tako. Ovaj gore je napisao dobru analizu.. ali da je u Juveu iz najbojlih dana. U našoj repki nema ekipu koja razmišlja dvije sekunde u budućnost, nema kraj sebe igrača koji razmišlja kao on i prema tome treba sebe prilagoditi ekipi... a to bi bilo kada ispred sebe ima 30 metara prostora da povuče naprijed, a ne doda Saničaninu koji je napuca njihovom golmanu,kada je u trku da proba proći jedan na jedan i pokuša napraviti taj neki višak(protiv Finaca u 2.pol.je to radio i vidimo da može i zna), kad ima otvoren šut 20 m. od gola da šuta a ne daje Gojaku koji zajedno sa loptom izleti u aut.. itd. Svi znamo šta nam je Mire ali repka i Juve ne idu pod isto i on ono što zna i može treba i da pokaže.. ne treba on da kliže, da dribla 5 igrača nego samo malo više inicijative..
Ovog nemaš ni protiv Lihtenštajna, a kamoli protiv jedne Finske čiji vezni red igra visoki presing i dobro pokriva sve dijelove terena.aqarius je napisao/la: ↑29 mar 2021, 22:40Sve je to tako. Ovaj gore je napisao dobru analizu.. ali da je u Juveu iz najbojlih dana. U našoj repki nema ekipu koja razmišlja dvije sekunde u budućnost, nema kraj sebe igrača koji razmišlja kao on i prema tome treba sebe prilagoditi ekipi... a to bi bilo kada ispred sebe ima 30 metara prostora da povuče naprijed, a ne doda Saničaninu koji je napuca njihovom golmanu,kada je u trku da proba proći jedan na jedan i pokuša napraviti taj neki višak(protiv Finaca u 2.pol.je to radio i vidimo da može i zna), kad ima otvoren šut 20 m. od gola da šuta a ne daje Gojaku koji zajedno sa loptom izleti u aut.. itd. Svi znamo šta nam je Mire ali repka i Juve ne idu pod isto i on ono što zna i može treba i da pokaže.. ne treba on da kliže, da dribla 5 igrača nego samo malo više inicijative..
Sve i da se otvori prostor za neki prodor i pas, pitanje je ko će od ostalih veznjaka zakrpat eventualnu rupu u slučaju kontranapada.
Da se razumijemo, i ja smatram da je protiv Finske odigrao lošu utakmicu, ali uzevši u obzir činjenicu da nam lijevo krilo igra centralni veznjak, a u vezi nismo imali osgurača koji bi pokrio te prodore i viškove, imam malo vise razumijevanja za njegovu lošu igru.
Ns kraju krajeva, utakmica protiv Finske je pravi primjer kako izgleda Pjanić kad se prilagodi našem nakradnom sistemu.
Nakaradno.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Ma OK.. drug.. vidi se da kužiš igru,ovo boldirano ne mislim bukvalno 30 m, nego kada ima prostor ispred sebe. U redu je imati različito mišljenje(usput veoma si kulturan u dijalogu, nema onog glupsone, tupsone, idiote, ). Npr. za mene je protiv Finske odigrao 2.pol. extra.. i čini mi se da ju tu preuzimao odgovornost, išao 1 : 1,pravio višak, mi jednostavno nemamo taj kalibar igrača koji mogu igrati njegove zamisli.. Bez obzira voljeli ga više ili manje... Mire je naš, i treba nam svima biti čast što smo bili njegovi savremenici, što smo čekali njegove igre u Romi, Juveu i repci...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.