Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
Deschamps nas analizira u avionu.
Što je mit? Nas po pravilu top repke vazda jesu dobijale, ali mimo one Francuske na Koševu ja se ne sjećam da smo mi u nekoj domaćoj tekmi bili nemoćni protiv vrhunskog protivnika.JonSnow je napisao/la: ↑29 mar 2021, 20:35Meni nije jasan taj mit o dobrim partijama protiv najjačih.
U najmanju ruku smo u pola tih utakmics izgledali ko razbijena vojska, bez ijednog poštenog šuta na gol.
Bilo je tu i nekih dobrih partija ali više od boda nismo izvukli, čak smo češće gubili.
Sve ispod tri komada u srijedu je uspjeh.
Pa čak i u gostima smo u makar pola tih utakmica protiv jakih protivnika pružali dobre partije.
Znala je nas rezultatski razbiti Španija (ono 5-2), znala nas je Italija rutinirati na zadnja dva gostovanja, ali u tim tekmama mi nismo igrali toliko loše.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Ako do poluvremena izdrzimo, mozemo se nadati..
Nije lose je mit koji se provlaci od nezavisnosti. Sta ba nije lose, u historiji nismo pobijedili iole ozbiljniju ekipu, da ne kazem jacu od nas.Raonffa je napisao/la: ↑29 mar 2021, 23:36Što je mit? Nas po pravilu top repke vazda jesu dobijale, ali mimo one Francuske na Koševu ja se ne sjećam da smo mi u nekoj domaćoj tekmi bili nemoćni protiv vrhunskog protivnika.JonSnow je napisao/la: ↑29 mar 2021, 20:35Meni nije jasan taj mit o dobrim partijama protiv najjačih.
U najmanju ruku smo u pola tih utakmics izgledali ko razbijena vojska, bez ijednog poštenog šuta na gol.
Bilo je tu i nekih dobrih partija ali više od boda nismo izvukli, čak smo češće gubili.
Pa čak i u gostima smo u makar pola tih utakmica protiv jakih protivnika pružali dobre partije.
Znala je nas rezultatski razbiti Španija (ono 5-2), znala nas je Italija rutinirati na zadnja dva gostovanja, ali u tim tekmama mi nismo igrali toliko loše.
NEMA NAZAD
Ne moze se porediti ona Francuska sa ovom sto se tice kvaliteta. Ni blizu. Tad je bilo ko da igras protiv velike nacije, koja je imala losu generaciju, i nisu u formi, i generalno sve oko reprezentacije im nije stimalo. Na nekim pozicijama su cak i krpili sa prosjecnim igracima, jer nisu imali generaciju. Ova sadasnja Francuska ima najbolji izbor igraca na svijetu.
- Goalgetter
- Kontakt:
I Francuzi ce gledati da stede snage ako povedu sa dva ili tri razlike, tako da ce nas rutinirano ugasiti sa 0:2 tipujem, kao i Talijani prosle godine. Nemamo apsolutno nikakvog razloga za optimizam, u prvoj liniji gledajuci nas, ono sto mozemo mi u ovom trenutku, a i u proslosti nismo nikad dobili veliku reprezentaciju. Na kraju krajeva, ne znam kako neko jos moze biti i optimistican nakon svega sto nam priredjuju iz utakmice iz utakmicu, zato bez ikakvih ocekivanja.
Kako mogu da vidim, Deschamps pokazuje kako nas Pukki pretrcava dubinskom loptom, i konta ahaaa imam ja tu Martiala. Bingo.
Zasto mislis da je rekao imam ja tu Martiala,Bingo? Mozda je rekao i Amko Comerc,mozda nije ljubitelj Binga

12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Pa nismo, to je činjenica i to niko ne može osporiti, ali ja govorim o pristojnoj igri protiv najjačih.holyman je napisao/la: ↑29 mar 2021, 23:51Nije lose je mit koji se provlaci od nezavisnosti. Sta ba nije lose, u historiji nismo pobijedili iole ozbiljniju ekipu, da ne kazem jacu od nas.Raonffa je napisao/la: ↑29 mar 2021, 23:36Što je mit? Nas po pravilu top repke vazda jesu dobijale, ali mimo one Francuske na Koševu ja se ne sjećam da smo mi u nekoj domaćoj tekmi bili nemoćni protiv vrhunskog protivnika.JonSnow je napisao/la: ↑29 mar 2021, 20:35Meni nije jasan taj mit o dobrim partijama protiv najjačih.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Posmatram ovu našu grupu i realna činjenica je da kompletne kvalifikacije spadaju u "baraž" sa Ukrajinom i to tako treba posmatrati. Ukoliko uzmemo bod u Kijevu i dobijemo ih kući, mi smo sigurno drugi (naravno uz obje pobjede protiv Kazahstana i protiv Finske kući, a ako to ne možeš, onda realno ne trebamo nigdje ni ići.
Ukrajina - 1 (Francuska) 4 (Finska, 6 (Kazashstan) 1 (BiH) - 13 bodova
BiH - 4 (Finska) 4 (Ukrajina) 6 (Kazahstan) - 14 bodova
Nemojte zaboraviti da smo uvijek igrali top kvalifikacije kad smo bili u 4, jakosnoj grupi. Sa Dancima smo igrali za plasman na EP a tu su još bile Norveška i Rumunija.
Sjetite se i Ćirine grupe za SP 2010 - Španija kao prvak Evrope, Turska kao polufinalista EURA, Belgija...i opet smo bili drugi pored dva remija sa Turskom i dva poraza od Španije. Ćiro je tad imao jasnu računicu, Armenija 6 bodova, Estonija 6 i probati dobiti kući Belgiju i Tursku uz jedan bod sa strane. Na kraju smo se u baraž plasirali zbog dvije pobjede protiv Belgije i boda protiv Turske na Bilinom Polju. I koliko god govorili da smo tad bili jači, nije to neka razlika, vezni red su nam držali Muratović i Rahimić, u odbrani pored Spahe igrali Nadarević i Jahić, u Belgij Pandža igrao, čak je i Vladavić s klupe ulazio, nije to neki realno veliki kvalitet u odnosu na ove momke danas.
Nemojte zaboraviti da smo uvijek igrali top kvalifikacije kad smo bili u 4, jakosnoj grupi. Sa Dancima smo igrali za plasman na EP a tu su još bile Norveška i Rumunija.
Sjetite se i Ćirine grupe za SP 2010 - Španija kao prvak Evrope, Turska kao polufinalista EURA, Belgija...i opet smo bili drugi pored dva remija sa Turskom i dva poraza od Španije. Ćiro je tad imao jasnu računicu, Armenija 6 bodova, Estonija 6 i probati dobiti kući Belgiju i Tursku uz jedan bod sa strane. Na kraju smo se u baraž plasirali zbog dvije pobjede protiv Belgije i boda protiv Turske na Bilinom Polju. I koliko god govorili da smo tad bili jači, nije to neka razlika, vezni red su nam držali Muratović i Rahimić, u odbrani pored Spahe igrali Nadarević i Jahić, u Belgij Pandža igrao, čak je i Vladavić s klupe ulazio, nije to neki realno veliki kvalitet u odnosu na ove momke danas.
Ovdje je zakucan ekser u kovceg ove generacije reprezentacije Bosne i Hercegovine...
Jedino je Šerif Konjević profitirao na prelasku u Barcelonu...
Jedino je Šerif Konjević profitirao na prelasku u Barcelonu...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
I da je reko: "Imam ja tu Girouda" ne bi puno pogriješio
Walk on
Sve stoji sto si napisao ali drug tad je na klupi sjedio Ćiro, sad je tu bugar sumnjivog kvaliteta i tu se sva prica zavrsava.Karambeu je napisao/la: ↑30 mar 2021, 02:08Posmatram ovu našu grupu i realna činjenica je da kompletne kvalifikacije spadaju u "baraž" sa Ukrajinom i to tako treba posmatrati. Ukoliko uzmemo bod u Kijevu i dobijemo ih kući, mi smo sigurno drugi (naravno uz obje pobjede protiv Kazahstana i protiv Finske kući, a ako to ne možeš, onda realno ne trebamo nigdje ni ići.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Ako ti je bugar sumnjivog kvaliteta, sta bi ti onda tek bio Barbarez, uzimajuci u obzir njihove trenerske karijere?HarisZe je napisao/la: ↑30 mar 2021, 07:31Sve stoji sto si napisao ali drug tad je na klupi sjedio Ćiro, sad je tu bugar sumnjivog kvaliteta i tu se sva prica zavrsava.Karambeu je napisao/la: ↑30 mar 2021, 02:08Posmatram ovu našu grupu i realna činjenica je da kompletne kvalifikacije spadaju u "baraž" sa Ukrajinom i to tako treba posmatrati. Ukoliko uzmemo bod u Kijevu i dobijemo ih kući, mi smo sigurno drugi (naravno uz obje pobjede protiv Kazahstana i protiv Finske kući, a ako to ne možeš, onda realno ne trebamo nigdje ni ići.
A jel znaci ako kazes za jednog (Tuta) da je sumnjivog kvaliteta da protukanidat (Barbarez) odma mora biti zlatan?alacious je napisao/la: ↑30 mar 2021, 07:42Ako ti je bugar sumnjivog kvaliteta, sta bi ti onda tek bio Barbarez, uzimajuci u obzir njihove trenerske karijere?HarisZe je napisao/la: ↑30 mar 2021, 07:31Sve stoji sto si napisao ali drug tad je na klupi sjedio Ćiro, sad je tu bugar sumnjivog kvaliteta i tu se sva prica zavrsava.Karambeu je napisao/la: ↑30 mar 2021, 02:08Posmatram ovu našu grupu i realna činjenica je da kompletne kvalifikacije spadaju u "baraž" sa Ukrajinom i to tako treba posmatrati. Ukoliko uzmemo bod u Kijevu i dobijemo ih kući, mi smo sigurno drugi (naravno uz obje pobjede protiv Kazahstana i protiv Finske kući, a ako to ne možeš, onda realno ne trebamo nigdje ni ići.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ne, samo sto je Barbarez pokeras, a Petev fudbalski trener, odmah je jasno ko je veca tuta(u trenerskom poslu, u pokeru je to obrnuto)Maestro je napisao/la: ↑30 mar 2021, 07:55A jel znaci ako kazes za jednog (Tuta) da je sumnjivog kvaliteta da protukanidat (Barbarez) odma mora biti zlatan?
Ps: znam sta si pitao, ali cisto da sklonimo Barbareza iz svih ozbiljnjih prica, jer covjek nije trener
Mi nismo repka koja zna igrati defanzivno, a i nemamo ni kontre koje funkcionisu. Ako se spakujemo u nas 16erac to ce biti katastrofa, treba ih tjerati ili barem pokusati na nabijanje njihove zadnje linije tj. Neka vrsta presinga na zadnju liniju i naravno brzo vracanje, ali mi nemamo muda za to, a i tesko ce dzekson potrcati za tako nesto.
A nek nas osramote, bolje nego 1 2 - 0 , **** ovu privatnu prcvariju.
A nek nas osramote, bolje nego 1 2 - 0 , **** ovu privatnu prcvariju.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Imali smo momente kad bljesnemo i odigramo korektno.. nadam se da ce biti tako i vcrs.. bod bi bio ko kuca, a odmah bi potpisao poraz od 1 razlike, mislim da bi i Petev isto
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.