FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Joj kad neko napise legenda kluba, pa ospem se ziv. Krle ima uzasnu statistiku ove, a Bgm ni prethodne sezone nije zaostajao u tom segmentu. 90% pasova koje uputi su prema nazad, ne moze pretrcat igraca, ne nalazi se skoro nikad u gol sansi, ako se i nadje uglavnom promasi. Na kraju krajeva, ne placa on nama da igra za nas, nego mi njemu.
Tu frazu oko legendi, i zaduzivanja, mozete macku o rep okaciti. Kad su jedan Raul i Casillas mogli letit iz jednog Real Madrida, ne vidim sto bi kod nas Krste mogao biti povlasten.
Tu frazu oko legendi, i zaduzivanja, mozete macku o rep okaciti. Kad su jedan Raul i Casillas mogli letit iz jednog Real Madrida, ne vidim sto bi kod nas Krste mogao biti povlasten.
PSPHM
Ne znam jesil glup, il ne znas citati?JohnKeynes97 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:27Joj kad neko napise legenda kluba, pa ospem se ziv. Krle ima uzasnu statistiku ove, a Bgm ni prethodne sezone nije zaostajao u tom segmentu. 90% pasova koje uputi su prema nazad, ne moze pretrcat igraca, ne nalazi se skoro nikad u gol sansi, ako se i nadje uglavnom promasi. Na kraju krajeva, ne placa on nama da igra za nas, nego mi njemu.
Hajde sad fino pogledaj ponovo sta je ovdje napisano.
Nijedan navijac Real Madrida ne prica kako su Raul i Casillas "letili" iz kluba, kako klub placa njima a ne oni njemu, niti se odnosi prema njima tako debilno kao ti prema Krsti. Pitaj bilo kojeg navijaca Reala o njima, nece ti ni jedan reci "ko ih ****, odletili su iz kluba".
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Velkoski može biti legenda samo novijoj generaciji, kao što tvrde da je Rahmanović legenda i slično. Bili dobri, odlični kod nas jedan period, par godina u klubu i odmah legende? Ne ide to tako. Ovako Zrinjski/Široki Brijeg prave legende od igrača jer nemaju koga drugog. Treba mnogo, mnogo više pa da postaneš legenda ovog velikog kluba, ne smije nam kriterij tako nisko pasti. Ne slažem se sa ismijavanjem igrača, kakvi god da su.. osim možda Hodžića, on mi baš ide na krc 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
A koji je kriterij za legendu ? Trofeji, statistika ? Velkoski ima to sve!MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:45Velkoski može biti legenda samo novijoj generaciji, kao što tvrde da je Rahmanović legenda i slično. Bili dobri, odlični kod nas jedan period, par godina u klubu i odmah legende? Ne ide to tako. Ovako Zrinjski/Široki Brijeg prave legende od igrača jer nemaju koga drugog. Treba mnogo, mnogo više pa da postaneš legenda ovog velikog kluba, ne smije nam kriterij tako nisko pasti.
-
- Kontakt:
Ma nije bitno je li legenda ili nije. Al on je kapiten Sarajeva i kao takav ne treba da bude meta sprdnje, ok igračka karijera na izmaku loše igra, kritike sve je to ok. Al omalovažavanje, iamijsvanje pa i lazi to smeta. A to je ovdje praksa da se radi Handzicu, Hebibovicu, sad Krste sutra neko drugi i to uglavnom ista 3-4 forumaša lijece komplekse ne mogu valjde nigdje drugo pa ovdje na forumu prosipaju.MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:45Velkoski može biti legenda samo novijoj generaciji, kao što tvrde da je Rahmanović legenda i slično. Bili dobri, odlični kod nas jedan period, par godina u klubu i odmah legende? Ne ide to tako. Ovako Zrinjski/Široki Brijeg prave legende od igrača jer nemaju koga drugog. Treba mnogo, mnogo više pa da postaneš legenda ovog velikog kluba, ne smije nam kriterij tako nisko pasti.
Naravno da Krle spada u poslijeratne legende, da nisu možda Zeka Turković, Berberovic i slični legende ? - pošto se stalno pogotovo po medijima ta riječ pominje kad se ovi i slični igrači spominju, a Krste daleko veći doprinos ima od njih
Pyro is not a crime !
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U posljednjih par godina statistiku i trofeje ima dosta igrača Sarajeva, da li nam je svaki igrač legenda? Svako ima drugačije shvatanje definicije ''legende'' ali prva i osnovna je da si tu dugo vremena, da si privržen kako klubu tako i gradu kao i trofeji/statistika ali to dolazi poslije i sa vremenom.BijeliBordo1946 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:49A koji je kriterij za legendu ? Trofeji, statistika ? Velkoski ima to sve!MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:45Velkoski može biti legenda samo novijoj generaciji, kao što tvrde da je Rahmanović legenda i slično. Bili dobri, odlični kod nas jedan period, par godina u klubu i odmah legende? Ne ide to tako. Ovako Zrinjski/Široki Brijeg prave legende od igrača jer nemaju koga drugog. Treba mnogo, mnogo više pa da postaneš legenda ovog velikog kluba, ne smije nam kriterij tako nisko pasti.
Onda možemo reći neki rezultat koji će biti iznad (tipa grupna faza), ima više faktora. Benko je imao možda i najbrutalniju statistiku od svih igrača, je li nam on legenda ili fantastičan igrač kojeg ćemo svi pamtiti?
Cuj Krste legenda, yebem ti alija sve!!!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Naravno, tu si u pravu 100%bordobijeli je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:55Ma nije bitno je li legenda ili nije. Al on je kapiten Sarajeva i kao takav ne treba da bude meta sprdnje, ok igračka karijera na izmaku loše igra, kritike sve je to ok. Al omalovažavanje, iamijsvanje pa i lazi to smeta. A to je ovdje praksa da se radi Handzicu, Hebibovicu, sad Krste sutra neko drugi i to uglavnom ista 3-4 forumaša lijece komplekse ne mogu valjde nigdje drugo pa ovdje na forumu prosipaju.MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:45Velkoski može biti legenda samo novijoj generaciji, kao što tvrde da je Rahmanović legenda i slično. Bili dobri, odlični kod nas jedan period, par godina u klubu i odmah legende? Ne ide to tako. Ovako Zrinjski/Široki Brijeg prave legende od igrača jer nemaju koga drugog. Treba mnogo, mnogo više pa da postaneš legenda ovog velikog kluba, ne smije nam kriterij tako nisko pasti.
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Za lupam 30 godina, da li ce spominjati igrac koji je tu bio dugo, ili onaj ko je osvajao trofeje i postizao golove ? Koji ce od njih ostati upisan u historiju kluba ? A i Krle ima 198 utakmica odigranih u najdrazem nam dresu, sto nije uopste malo.MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:58U posljednjih par godina statistiku i trofeje ima dosta igrača Sarajeva, da li nam je svaki igrač legenda? Svako ima drugačije shvatanje definicije ''legende'' ali prva i osnovna je da si tu dugo vremena, da si privržen kako klubu tako i gradu kao i trofeji/statistika ali to dolazi poslije i sa vremenom.BijeliBordo1946 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:49A koji je kriterij za legendu ? Trofeji, statistika ? Velkoski ima to sve!MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:45Velkoski može biti legenda samo novijoj generaciji, kao što tvrde da je Rahmanović legenda i slično. Bili dobri, odlični kod nas jedan period, par godina u klubu i odmah legende? Ne ide to tako. Ovako Zrinjski/Široki Brijeg prave legende od igrača jer nemaju koga drugog. Treba mnogo, mnogo više pa da postaneš legenda ovog velikog kluba, ne smije nam kriterij tako nisko pasti.
Onda možemo reći neki rezultat koji će biti iznad (tipa grupna faza), ima više faktora. Benko je imao možda i najbrutalniju statistiku od svih igrača, je li nam on legenda ili fantastičan igrač kojeg ćemo svi pamtiti?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Dugo u klubu pa onda trofeji i golovi jer će to doći samo od sebe jer smo najbolji i najveći klub u ovoj ligi, što znači da je normalno da osvajamo svake godine. Zato sam i rekao da posljednjih godina mnogo igrača ima trofeje/statistiku.BijeliBordo1946 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:00Za lupam 30 godina, da li ce spominjati igrac koji je tu bio dugo, ili onaj ko je osvajao trofeje i postizao golove ? Koji ce od njih ostati upisan u historiju kluba ?MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:58U posljednjih par godina statistiku i trofeje ima dosta igrača Sarajeva, da li nam je svaki igrač legenda? Svako ima drugačije shvatanje definicije ''legende'' ali prva i osnovna je da si tu dugo vremena, da si privržen kako klubu tako i gradu kao i trofeji/statistika ali to dolazi poslije i sa vremenom.BijeliBordo1946 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:49
A koji je kriterij za legendu ? Trofeji, statistika ? Velkoski ima to sve!
Sta od ovog Krste nema?MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:58U posljednjih par godina statistiku i trofeje ima dosta igrača Sarajeva, da li nam je svaki igrač legenda? Svako ima drugačije shvatanje definicije ''legende'' ali prva i osnovna je da si tu dugo vremena, da si privržen kako klubu tako i gradu kao i trofeji/statistika ali to dolazi poslije i sa vremenom.BijeliBordo1946 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:49A koji je kriterij za legendu ? Trofeji, statistika ? Velkoski ima to sve!MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:45Velkoski može biti legenda samo novijoj generaciji, kao što tvrde da je Rahmanović legenda i slično. Bili dobri, odlični kod nas jedan period, par godina u klubu i odmah legende? Ne ide to tako. Ovako Zrinjski/Široki Brijeg prave legende od igrača jer nemaju koga drugog. Treba mnogo, mnogo više pa da postaneš legenda ovog velikog kluba, ne smije nam kriterij tako nisko pasti.
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
198 odigranih utakmica nije uopste malo.MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:05Dugo u klubu pa onda trofeji i golovi jer će to doći samo od sebe jer smo najbolji i najveći klub u ovoj ligi, što znači da je normalno da osvajamo svake godine, zato sam i rekao da posljednjih godina mnogo igrača ima trofeje/statistiku.BijeliBordo1946 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:00Za lupam 30 godina, da li ce spominjati igrac koji je tu bio dugo, ili onaj ko je osvajao trofeje i postizao golove ? Koji ce od njih ostati upisan u historiju kluba ?MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:58
U posljednjih par godina statistiku i trofeje ima dosta igrača Sarajeva, da li nam je svaki igrač legenda? Svako ima drugačije shvatanje definicije ''legende'' ali prva i osnovna je da si tu dugo vremena, da si privržen kako klubu tako i gradu kao i trofeji/statistika ali to dolazi poslije i sa vremenom.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Objasnio sam iznad, trofeje i statistiku ima više igrača Sarajeva posljednih par godina. Prvi primjer Hodžić, čovjek ima 4 trofeja, evo sad će 5/6 ove godine, malo manje je u klubu od Velkoskog a 6-7 godina je mlađi (potencijalno će ostati duže u klubu), statistiku/golove mu ne možemo gledati jer je odbrambeni igrač. Naravno da ima razlike između njih dvojice i zna se ko je svima draži i bolji ali poenta je da on bliži Velkoskom nego što je Velkoski bliži pravim legendama ovog kluba. Isto tako, igrač treba imati određeni kvalitet. Ok, niko ne očekuje da bude poput Papeta, Hasana, Pjanića ili Džeke ali u pola utakmica Krste uopće nije izgledao kao igrač Sarajeva već za daleko slabiju ekipu. Nikakav europski iskorak nismo napravili za njegovo vrijeme isto tako.JVVVST je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:06Sta od ovog Krste nema?MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:58U posljednjih par godina statistiku i trofeje ima dosta igrača Sarajeva, da li nam je svaki igrač legenda? Svako ima drugačije shvatanje definicije ''legende'' ali prva i osnovna je da si tu dugo vremena, da si privržen kako klubu tako i gradu kao i trofeji/statistika ali to dolazi poslije i sa vremenom.BijeliBordo1946 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:49
A koji je kriterij za legendu ? Trofeji, statistika ? Velkoski ima to sve!
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Pa i ja bih bio legenda da sam igrao sa Bilbijom, Benkom, Rahmanovicem, Deracem Dresa, Cimirotom, radi kojih su se, ruku na srce, uglavnom i osvajali trofeji, radi kvalitete tih igraca. U takvim timovima, i s takvim igracima, i ja bih imao jednak, ako ne i bolji ucinak od velkoskog.
Lik nije legenda.
Lik nije legenda.
PSPHM
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Pa de, pravac kod Vinka i potpisi ugovorJohnKeynes97 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:29Pa i ja bih bio legenda da sam igrao sa Bilbijom, Benkom, Rahmanovicem, Deracem Dresa, Cimirotom, radi kojih su se, ruku na srce, uglavnom i osvajali trofeji, radi kvalitete tih igraca. U takvim timovima, i s takvim igracima, i ja bih imao jednak, ako ne i bolji ucinak od velkoskog.
Lik nije legenda.
Ni ja ga vala nesto ne livo pretjerano, ali to je sve kriva ova "forma" u zadnje vrijeme. Ali kad sve uradjeno i postignuto stavis na papir ne mozes reci ni da je bezveznjakovic i da ga necemo zapamtiti. Zavolio je klub i grad kao rijetko ko. Za mene ce vjerovatno biti legenda kad prestane igrati, a to sto je trenutno u uzasnoj formi to je drugi par cipela. Npr. nikad u zivotu necu zaboraviti njegov gol kuraveli na krmetnjaku kad smo pobijedili 1:2 i ono slavlje i tog gola cu se uvijek prvo sjetiti kad ga neko spomene. Evo samo tvoj post i nazivanje Tatara deracem dresa dovoljno govori koliko zapravo zapmtimo jednu losu stvar, a zaboravimo sve one odlicne partije i sve dobro sto je uradjeno. OGROMNU gresku je napravio deranjem dresa, ali za mene ce Benjo uvijek biti ubica i jedan od jacih igraca u moru onih koji su prodefilovali Sarajevom. Prvo to, pa sve ostalo.JohnKeynes97 je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:29Pa i ja bih bio legenda da sam igrao sa Bilbijom, Benkom, Rahmanovicem, Deracem Dresa, Cimirotom, radi kojih su se, ruku na srce, uglavnom i osvajali trofeji, radi kvalitete tih igraca. U takvim timovima, i s takvim igracima, i ja bih imao jednak, ako ne i bolji ucinak od velkoskog.
Lik nije legenda.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Ovo je forum i svi koji pisu imaju lrava na misljenje. Mozete vi romane i romane ispisati, ja svoje misljenje o atmosfercu promijenuti necu. Ionako ce dobiti nogu u junu.
PSPHM
Legende kluba su uvijek bile i prvo ime kluba, zvijezde, najveći u svojoj eri, alfa i omega ekipe. Takav je bio Pape, Hase, Vahidin top igračine sve. E sad staviti ovog pored njih je za mene uvreda iskreno!!!!!
Nikad al baš nikad Krste nije bio taj koji je imao kvalitet i osobine legende, vazda je bio u sjeni nekih drugih igrača poput Benke, Stojčeva, Duljevića, Rahmanovića, Ahmetovića, pa čak i Sušića sad. Nakupio lik bruku nakvih utakmica, ni on sam ne zna kako, jer po kvalitetu on ne bi trebo da je kod nas zadnje dvije sezone, a to nek se upravi i SD-u našem zahvali što je osto, da smo ozbiljniji klub on ne bi smio biti ni povratnik u ekipu nakon prvog odlaska. Hvala mu za sve, ali on nek traži selameta negdje drugo jer ovo što on radi i pruža pogotovo ovu sezonu je za zatvora iskreno a ne neka "legenda"!!!
Nikad al baš nikad Krste nije bio taj koji je imao kvalitet i osobine legende, vazda je bio u sjeni nekih drugih igrača poput Benke, Stojčeva, Duljevića, Rahmanovića, Ahmetovića, pa čak i Sušića sad. Nakupio lik bruku nakvih utakmica, ni on sam ne zna kako, jer po kvalitetu on ne bi trebo da je kod nas zadnje dvije sezone, a to nek se upravi i SD-u našem zahvali što je osto, da smo ozbiljniji klub on ne bi smio biti ni povratnik u ekipu nakon prvog odlaska. Hvala mu za sve, ali on nek traži selameta negdje drugo jer ovo što on radi i pruža pogotovo ovu sezonu je za zatvora iskreno a ne neka "legenda"!!!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Vidi, neću ulaziti u to jel/nije legenda, šta je odnosno šta nije zaslužio, to me apsolutno ne zanima.MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:21Objasnio sam iznad, trofeje i statistiku ima više igrača Sarajeva posljednih par godina. Prvi primjer Hodžić, čovjek ima 4 trofeja, evo sad će 5/6 ove godine, malo manje je u klubu od Velkoskog a 6-7 godina je mlađi (potencijalno će ostati duže u klubu), statistiku/golove mu ne možemo gledati jer je odbrambeni igrač. Naravno da ima razlike između njih dvojice i zna se ko je svima draži i bolji ali poenta je da on bliži Velkoskom nego što je Velkoski bliži pravim legendama ovog kluba. Isto tako, igrač treba imati određeni kvalitet. Ok, niko ne očekuje da bude poput Papeta, Hasana, Pjanića ili Džeke ali u pola utakmica Krste uopće nije izgledao kao igrač Sarajeva već za daleko slabiju ekipu. Nikakav europski iskorak nismo napravili za njegovo vrijeme isto tako.JVVVST je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:06Sta od ovog Krste nema?MortemHz je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:58
U posljednjih par godina statistiku i trofeje ima dosta igrača Sarajeva, da li nam je svaki igrač legenda? Svako ima drugačije shvatanje definicije ''legende'' ali prva i osnovna je da si tu dugo vremena, da si privržen kako klubu tako i gradu kao i trofeji/statistika ali to dolazi poslije i sa vremenom.
Osvrt je na tvoju paralelu između Hodžića i Velkoskog koja ti je preglupa, bez ljutnje.
Hodžić ima skoro duplo manje utakmica (103) od kojih je veliku većinu ušao sa klupe. Velkoski ima 198.
Hodžić kad je došao je izjavio da mu Sarajevo predstavlja odskočnu dasku za dalje (u tom fazonu) i to nakon što je došao iz yebenog Radnika a prije toga igrao u Velikoj Obarskoj. Na drugoj strani imaš igrača koji ti je već godinama kapiten, koji je svojim ponašanjem zaslužio tu traku, čovjek koji je uvijek pružao podršku i bodrio mlade igrače, igrač koji je preuzimao odgovornost kada su se dešavali lošiji periodi, igrač koji je svojim postupcima što javnim što privatnim pokazao da voli ovaj klub. Čovjek je odbio bolji finansijski angažman da osvoji s nama duplu krunu. Iako je u reprezentaciji samo da popuni broj, ipak je "ambasador" našeg kluba koji će biti na europskom prvenstvu. Zna se ponašati shodno ulozi kapitena i zna poturiti leđa za druge. Nije on bezveze posto kapiten. Nešto smo i zaradili nakon prodaje od njega. Zabijao najvećem konkurentu, javno ih prcao, i to više puta. Još je milion stvari koje idu na stranu činjenice da se ne može porediti sa Hodžićem osim u toj stvari da su obojica dugo u klubu koju si ti uzeo da je relevantna da se podvuče paralela.
Trenutno je njegov doprinos i igra očajna. Trenutno treba biti daleko od prve postave. Trenutno kako igra nije kvalitet za Sarajevo kao i još dosta igrača koji su tu. Trenuto nije zaslužio novi ugovor. To su činjenice.
Činjenice su i da je imao velik doprinos u rezultatima zadnjih godina, ne računajući zadnju godinu-dvije, i to mu ove trenutne igre ne mogu izbrisati sviđalo se to nekome ili ne.
Jel on legenda ili nije, svako ima neko svoje mišljenje. Svako gleda dručagije. Nek to tako i bude i to nas puno i ne treba zanimati. Bolje da nas zanima sljedeća utakmica, sastav, zatim konkurenti, raspored, kup i trofeji.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], mnon46, relativizam i 39 gostiju.