I ja sam bio u danskoj a sutra sam nocna
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- Gumistucna
- Kontakt:
Jel putovo ko skoro gdje,za njemacku traze mi neku prijavu na stranici einreisanmeldung , nesto tako , tj dobio sam sms od wizzaira da se moram tu prijavit,kad pokusam otvorit link google kaze "potential threat"
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
Da, moras se prijaviti online na toj stranici.Gumistucna je napisao/la: ↑30 mar 2021, 19:33Jel putovo ko skoro gdje,za njemacku traze mi neku prijavu na stranici einreisanmeldung , nesto tako , tj dobio sam sms od wizzaira da se moram tu prijavit,kad pokusam otvorit link google kaze "potential threat"
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
Da li je potreban PCR test kad se vracas iz Njemacke za Bosnu?
- sagitarius
- Kontakt:
Ne!
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Hvala

- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Već skoro 2 mjeseca čekam da mi priznaju diplomu u pokrajini NRW, zvao sam ih, rekoše kad bude gotova biće dostavljeno na adresu (na koju sam naveo da pošalju priznate diplome u Njemačkoj).
Interesuje me (ako neko zna) koliko najduže može potrajati proces ANERKENNUNG-a, odnosno priznavanja diploma?
Razumijem da je korona, gužva, mnogo zahtjeva, ali da sam vjerovao da nakon 2 mjeseca neću imati priznate diplome vala nisam.
Problem je u tome što vrijeme ide, a nisam siguran do kad se mogu prijaviti za FREIWILLIGES SOZIALES JAHR, još se i korona tu u sve umiješala, a i dalje sam pod radnim ugovorom u BiH.
Ako ko ima neka saznanja u vezi ovoga što sam pitao, molio bih da reply ovaj post. Hvala vam.
Interesuje me (ako neko zna) koliko najduže može potrajati proces ANERKENNUNG-a, odnosno priznavanja diploma?
Razumijem da je korona, gužva, mnogo zahtjeva, ali da sam vjerovao da nakon 2 mjeseca neću imati priznate diplome vala nisam.
Problem je u tome što vrijeme ide, a nisam siguran do kad se mogu prijaviti za FREIWILLIGES SOZIALES JAHR, još se i korona tu u sve umiješala, a i dalje sam pod radnim ugovorom u BiH.
Ako ko ima neka saznanja u vezi ovoga što sam pitao, molio bih da reply ovaj post. Hvala vam.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Koja strukaKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑31 mar 2021, 00:53Već skoro 2 mjeseca čekam da mi priznaju diplomu u pokrajini NRW, zvao sam ih, rekoše kad bude gotova biće dostavljeno na adresu (na koju sam naveo da pošalju priznate diplome u Njemačkoj).
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Prije corone je bilo do 4 mjeseca, sad mozes cekati i duze.KrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑31 mar 2021, 00:53Interesuje me (ako neko zna) koliko najduže može potrajati proces ANERKENNUNG-a, odnosno priznavanja diploma?
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
#PIRLOOUT
#PIRLOOUT
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Saobraćaj (TDS).Kaunas je napisao/la: ↑31 mar 2021, 06:49Koja strukaKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑31 mar 2021, 00:53Već skoro 2 mjeseca čekam da mi priznaju diplomu u pokrajini NRW, zvao sam ih, rekoše kad bude gotova biće dostavljeno na adresu (na koju sam naveo da pošalju priznate diplome u Njemačkoj).
Ima li neko od raje u Dortmundu ?
Stigao prije par dana, preko plave karte (ing. gradj.) sve bilo gotovo za 15 dana ( registracija, termin, viza).
Stigao prije par dana, preko plave karte (ing. gradj.) sve bilo gotovo za 15 dana ( registracija, termin, viza).
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "
Cestitam, da bude sa srećom. Ista smo struka. Jesi imao ovdje iskustva i treba li certifikat o znanju jezika? Kakve su sanse za one bez iskustva po tvom misljenju?
Kakvo znanje jezika su tražili? Ako su tražili.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Certifikat nije potreban, potrebno je samo da dogovoris poslodavcem sta ti je potrebno za posao.
A sto se tice iskustva potrebno je da znaš osnovne stvari oko crteza, ponuda, knjiga a dalje ces s njima učiti svakako nije isto kao kod nas ovdje.
A sto se tice iskustva potrebno je da znaš osnovne stvari oko crteza, ponuda, knjiga a dalje ces s njima učiti svakako nije isto kao kod nas ovdje.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "
Cestitam @EdoMajka.
Sad Netflix: Njemacki audio i engleski titl.
Kad napredujes ide obrnuto.
Nema bolje metode za ucenje jezika kroz zabavu
Sad Netflix: Njemacki audio i engleski titl.
Kad napredujes ide obrnuto.
Nema bolje metode za ucenje jezika kroz zabavu
4-IN-A-ROW
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Ja bih rekao da je bolja opcija ZDF Mediathek sa titlovima. Imaju stvarno super serije (iako nisam imao blage veze o njemačkoj kinematografiji), a bukvalno tjeraš sam sebe da razumiješ o čemu se govori dok pratiš seriju.
Ja lično mnoge riječi ne razumijem, ali uvijek skontam kontekst i o čemu se govori tjerajući sam sebe i prateći radnju.
Njemački je jaaako zeznut jezik, ali kad čovjeku nešto treba, onda sam sebe tjera da to savlada.
Čestitam, neka je sa srećom!

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ima li koga u Austriji? 
Zanima me kolika bruto odnosno neto plata je dovoljna za život jedne osobe, za smještaj, račune, hranu, prevoz u Beču i Grazu? Mogu li se naći opremljeni stanovi, i kolika je razlika u cijeni, kakvo im je grijanje?
S tim da osoba ne želi da dijeli smještaj, dakle sve troškove stana će sama ta osoba da snosi.

Zanima me kolika bruto odnosno neto plata je dovoljna za život jedne osobe, za smještaj, račune, hranu, prevoz u Beču i Grazu? Mogu li se naći opremljeni stanovi, i kolika je razlika u cijeni, kakvo im je grijanje?
S tim da osoba ne želi da dijeli smještaj, dakle sve troškove stana će sama ta osoba da snosi.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Bec:Aerials je napisao/la: ↑11 apr 2021, 20:12Ima li koga u Austriji?
Moze se manji stan, vise ili manje opremljen, naci za 450-500 eura bez struje i grijanja
Struja i grijanje: 50-70
Telefon: 20
Internet za stan: 20
iptv: 10 eura
prevoz godisnja karta: 35 eura
Ovo je ono bas bas osnovno, plus ti na to dodju troskovi za hranu. Ispod hiljadu eura netto plate je tesko izaci na kraj, a ovo da se razumijemo nije neki standard zivota. No moze biti pocetak necega.
1000 eura netto je oko 1180 brutto, a to je manje od vecine minimalnih plata po kolektivnom ugovoru (ca. EUR 1500,00 brutto) ako pricamo o punom radnom vremenu.
ovdje imas software za obracunavanje.
https://onlinerechner.haude.at/Brutto-Netto-Rechner
Ako ti sta konkretno treba javi se na private.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], kogmagie46 i 11 gostiju.