ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Lik uopšte ne hoda i dobije Popyrina... Koja je svrha ovih likova na touru? Svi su **** beskorisni jadovi.
i tako je No1e zagazio u 7. godinu carovanja!
Novak Đoković je pokrenuo novu asocijaciju igrača, PTPA, u cilju boljeg tretmana slabije rangiranih igrača, ali nailaze na veliki otpor u ATP
Novak Đoković trpeo ogromne kritike zbog toga što želi da ujedini tenisere kako bi se zajedno borili i rešavali probleme.
Vasek Pospišil je digao buru, otkrio je tada javno da je situacija usijana, neslaganje ATP i PTPA dostiže vrhunac.
A, igrači su konačno progledali, videli su da je Novak u pravu. PTPA je dobio podršku od Džona Iznera, Miloša Raonića i drugih igrača, a sada je nakon svega na strani Đokovićeve i Pospišilove organizacije i Denis Šapovalov.
Javno je rekao da je na strani PTPA i da ta organizacija bolje predstavlja stavove igrača nego sam ATP.
- Sigurno sam na strani PTPA. Mislim da nismo dovoljno dobro poštovani i mislim da postoji način na koji to može da se poboljša - rekao je Kanađanin.
On je istakao da u ATP-u gotovo niko ne poštuje ono što teniseri rade, uključujući tu i čelnike organizacije i partnere.
- Samo nam govore da idemo da igramo tenis, što nije dobra stvar. Ne treba da govore tako ako smo već nekakvi partneri - podvukao je Šapovalov.
Ma tenis je brutalan sport sto se tice finansija i nikad se to nece moc rijesit na pravi nacin. Jedini nacin je da zakines najbolje igrace, a koji ionako uzimaju smijesne turnirske nagrade u usporedbi sa nekim drugim sportovima. Pa eto uzmi Djokovica za primjer. Frajer se mora slomit i uzet 10 turnira da uzme 15 miliona godisnje od turnira recimo,dok Messi i Ronaldo u ovoj fazi karijere ne moraju uzet nijednu titulu a opet ce zgrnut min. 30 miliona godisnje ne racunajuci sponzorske ugovore.Jakobsen91 je napisao/la: ↑25 mar 2021, 18:24Najbolje da se samo nagradjuju pobjednici slemova, ko *ebe ostale sto ne mogu osvojit turnir, jel im treba sergiju postavljati.![]()
![]()
Salu na stranu, rijetko koja bransa ima toliko novca, a da npr onaj koji je 150. na svijetu ne moze zivjeti od svog posla. Pocevsi od glumaca, pjevaca, sportista, menadzera itd itd.
Toliko talenata je vjerovatno stalo na prvoj stepenici, jer su znali da je ekstra tesko doci do nivoa da budes npr 150, a opet moras prezivljavati. Shvatam da je to ok mocnicama, ali ovako sa strane objektivnog covjeka je poprilicno nakaradno. Makar pitanje koliko svi zelimo biti objektivni, a koliko se poistovjetiti sa stavovima svojih idola, ili u jos gorem slucaju kontrirati stavu tenisera kojeg bas i ne gotivimo.
- BosniaBoston
- Kontakt:
U kosarci, fudbalu itd igraci kupe 30-50% profita a u tenisu 10%. To je veliki problem, da je pravde trojka bi zaradila 400-500 miliona dosad od turniradarker10 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 12:21Ma tenis je brutalan sport sto se tice finansija i nikad se to nece moc rijesit na pravi nacin. Jedini nacin je da zakines najbolje igrace, a koji ionako uzimaju smijesne turnirske nagrade u usporedbi sa nekim drugim sportovima. Pa eto uzmi Djokovica za primjer. Frajer se mora slomit i uzet 10 turnira da uzme 15 miliona godisnje od turnira recimo,dok Messi i Ronaldo u ovoj fazi karijere ne moraju uzet nijednu titulu a opet ce zgrnut min. 30 miliona godisnje ne racunajuci sponzorske ugovore.Jakobsen91 je napisao/la: ↑25 mar 2021, 18:24Najbolje da se samo nagradjuju pobjednici slemova, ko *ebe ostale sto ne mogu osvojit turnir, jel im treba sergiju postavljati.![]()
![]()
Salu na stranu, rijetko koja bransa ima toliko novca, a da npr onaj koji je 150. na svijetu ne moze zivjeti od svog posla. Pocevsi od glumaca, pjevaca, sportista, menadzera itd itd.
Toliko talenata je vjerovatno stalo na prvoj stepenici, jer su znali da je ekstra tesko doci do nivoa da budes npr 150, a opet moras prezivljavati. Shvatam da je to ok mocnicama, ali ovako sa strane objektivnog covjeka je poprilicno nakaradno. Makar pitanje koliko svi zelimo biti objektivni, a koliko se poistovjetiti sa stavovima svojih idola, ili u jos gorem slucaju kontrirati stavu tenisera kojeg bas i ne gotivimo.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Mozda ne bas 10 al ok hajd recemo da je tu negdje,jer nagrada za GS turnir je bila prije korone oko 4 mil skoro na svim GS.darker10 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 12:21Ma tenis je brutalan sport sto se tice finansija i nikad se to nece moc rijesit na pravi nacin. Jedini nacin je da zakines najbolje igrace, a koji ionako uzimaju smijesne turnirske nagrade u usporedbi sa nekim drugim sportovima. Pa eto uzmi Djokovica za primjer. Frajer se mora slomit i uzet 10 turnira da uzme 15 miliona godisnje od turnira recimo,dok Messi i Ronaldo u ovoj fazi karijere ne moraju uzet nijednu titulu a opet ce zgrnut min. 30 miliona godisnje ne racunajuci sponzorske ugovore.Jakobsen91 je napisao/la: ↑25 mar 2021, 18:24Najbolje da se samo nagradjuju pobjednici slemova, ko *ebe ostale sto ne mogu osvojit turnir, jel im treba sergiju postavljati.![]()
![]()
Ali bez obzira ovi top teniseri zarade svakako vise od mnogih fudbalera. Cak sta vise Federer je sportista sa najvecom zaradom u prosloj godini. Jake oni ugovore imaju sa brendovima koje nose.
Ali onda dodjes do ovih pacenika da kazem mimo top20 ,ok i oni uzmu neku pristojnu lovu,ali ni blizu kao neki prosjecni fudbaleri,pogotovo u engleskoj gdje svaka fufa od igraca ima 4-5 mil eura godisnje.
igra li se uopšte na stadionu ili samo na vanjskim terenima jer nema potrebe?
Rublev raznosi, nerealan je.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ja imam osjećaj da on i Mađar svaki treći dan igraju

"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
- Felixians4
- Kontakt:
i tako dok ne nabasa na najozbiljnije momke koji taktički i fizički mu mogu odgovoriti, bez otpora maltene je padao dosad. on i mrnja,to će frcati,ne bi smjelo biti nešto dugih izmjena,al teško da mrnja je u stanju biti konzistentno precizan i koncentriran iako se nadam da će biti u egalu makar jedan set,a ukaže li se šansa i da zapapri da pokaže mladoj gardi da nema zajebancije.
Zelen je još, nije naučio balansirati i racionalnije igrati protiv igrača koji se neće raspasti poslije dvije tri jače i dublje loptice pa se često samoubije greškama. Ali doći će to brzo, previše je kvalitetan.Felixians4 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 21:16i tako dok ne nabasa na najozbiljnije momke koji taktički i fizički mu mogu odgovoriti, bez otpora maltene je padao dosad. on i mrnja,to će frcati,ne bi smjelo biti nešto dugih izmjena,al teško da mrnja je u stanju biti konzistentno precizan i koncentriran iako se nadam da će biti u egalu makar jedan set,a ukaže li se šansa i da zapapri da pokaže mladoj gardi da nema zajebancije.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Sinner djeluje strašno, prebrutalno za svoje godine djeluje
- Felixians4
- Kontakt:
Ubi ga Agut ko mraz paprike 
Agut je vazda bio j.eben na tvrdoj,deff najbolji spanac na tvrdoj ne racunajuci Rafu

Agut je vazda bio j.eben na tvrdoj,deff najbolji spanac na tvrdoj ne racunajuci Rafu

Mogao bi Sinner i do finala, ali eto tamo je Cicipas i Rubljev koji mogu biti nezgodni, svakako biće fino vidjeti nekog novog na tronu Mastersa
medo mi je nakon noleta najdrazi teniser ali odlicno je ovo. prvo jer bi zli jezici ispirali usta kako meda ima vise poena u posljednje 52 sedmice od noleta, da je dobio. onda sto je nole zadrzao minimalnu prednost na rejsu. i na kraju, ovim se noletovo zagarantovano vrijeme ne br1 pomjera sa 319 na, cekam da neko izracuna pa javljam, mrsko mi sam presabirati.
- Felixians4
- Kontakt:
Pitanje,dok su ovi da kazem zasticeni bodovi,jesu odredili neki datum ili opet citava godina?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.