Pa sto ne bi vjeovali? Trebaju nam 4 pobjede od toga 2 protiv kazahstana
Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
=\_1921_/=
- ElCartel11
- Kontakt:
Ne kontas drug. Krunic se ne može spustati izmedju stopera i graditi napad, nije box to box igrač.meepo je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:23Da si ti meni ziv i zdrav drug , ali Krunic je veznjak i moze to sto si napisao raditi.ElCartel11 je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:20Krunic je ofanzivac. Mislio sam na pozicije DM i CM. Nemamo klasu pored koja moze rasteretiti Pjanica i podvaliti pas, razigravati ekipu itd.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
>>Francuska rutinski, veoma smireno odradila utakmicu nakon dugih putovanja i prethodno 2 teske utakmice, te cinjenicu da su svjesni sta ih ceka za vikend i naredne sedmice. <<
Visca---
Veceras nam je samo falio jedan brzi igrac naprijed koji zna uletiti u prostor.
Protiv najjacih reprezentacija za kontre nam treba Visca...i veceras je trebao. Protiv Belgije je to pokazao, u Italiji.
Nas najbolji igrac za kontre.
Generalno sam zadovoljan igrom i taktikom. Nedostajalo je malo i srece da povedemo ali sta je tu je.
Francuska nam nije dala disati u 1.poluvremenu, zapravo sve dok nisu poveli 1:0. Drugacije se nije ni moglo igrati.
Fascinantno je kako im se veznjaci brzo vracaju nazad kada izgube loptu na centru, cak i napadaci...to kod nasih nikad nismo vidjeli u povijesti...i to u situaciji gdje napadamo s dvojicom ili trojicom u polukontri - dakle poprilicno bezopasne situacije bile.
Nakon vodstva su malo pritisli rucnu.
Sto se tice nasih igraca nema su sta kome zamjeriti. Svi su bili vrlodobri s par ispada od nekih pojedinaca ali to je sasvim normalno za ovakvu utakmicu.
Mogao bih izdvojiti mozda:
- Ahmedhodzica koji izgleda toliko samouvjereno za svoje godine da je to nevjerovatno - bar ja takav dojam sticem.
- Sanicanina - nema se tu sta pricati
- Krunica koji mora igrati svoju poziciju...ni pod razno ga vise stavljati na krilo.
BARAZ
U borbi za baraz rezultati su skoro pa idealni. Naravno da je rano o bilo cemu govoriti ali treba i o tome prozboriti. Ukrajina umjesto 7 bodova ima tek 3. Moglo bi se reci da smo trenutno u najboljoj poziciji kada govorimo o triu Ukrajina, Finska, BiH.
Iako to cudno zvuci nakon 2 odnosno 3 kola, trenutno je Ukrajina u najtezoj poziciji s ova dva ogromna i neplanirana kiksa na domacem terenu.
Bit ce jako neizvjesna borba za 2.mjesto.
Petev - spominjao sam da bi se njegov rukopis mogao vidjeti vec protiv Francuske a mnogi su se smijali. Pri tome nisam mislio da ce ih on nesto motivisati vec na pripremu utakmice, taktiku...njegov rukopis se evo itekako vidio.
Dao sam mu podrsku nakon sto je izabran i rekao da necu suditi prije vremena, iako nisam bio za njega u izbornoj kampanji. Necu ni sada suditi, jos je rano...sacekajmo Kazahstan i Ukrajinu...tada ce tek biti jasno je li to to ili ne.
Zelim mu brz oporavak.
1. Francuska izgubila 2 boda iz 3 meca
2. Finska 4 (2)
3. BiH 5 (2)
4. Kazahstan 5 (2)
5. Ukrajina 6 (3)
Za sada Francuska ocekivano najbolja...Ukrajina neocekivano najlosija.
Visca---
Veceras nam je samo falio jedan brzi igrac naprijed koji zna uletiti u prostor.
Protiv najjacih reprezentacija za kontre nam treba Visca...i veceras je trebao. Protiv Belgije je to pokazao, u Italiji.
Nas najbolji igrac za kontre.
Generalno sam zadovoljan igrom i taktikom. Nedostajalo je malo i srece da povedemo ali sta je tu je.
Francuska nam nije dala disati u 1.poluvremenu, zapravo sve dok nisu poveli 1:0. Drugacije se nije ni moglo igrati.
Fascinantno je kako im se veznjaci brzo vracaju nazad kada izgube loptu na centru, cak i napadaci...to kod nasih nikad nismo vidjeli u povijesti...i to u situaciji gdje napadamo s dvojicom ili trojicom u polukontri - dakle poprilicno bezopasne situacije bile.
Nakon vodstva su malo pritisli rucnu.
Sto se tice nasih igraca nema su sta kome zamjeriti. Svi su bili vrlodobri s par ispada od nekih pojedinaca ali to je sasvim normalno za ovakvu utakmicu.
Mogao bih izdvojiti mozda:
- Ahmedhodzica koji izgleda toliko samouvjereno za svoje godine da je to nevjerovatno - bar ja takav dojam sticem.
- Sanicanina - nema se tu sta pricati
- Krunica koji mora igrati svoju poziciju...ni pod razno ga vise stavljati na krilo.
BARAZ
U borbi za baraz rezultati su skoro pa idealni. Naravno da je rano o bilo cemu govoriti ali treba i o tome prozboriti. Ukrajina umjesto 7 bodova ima tek 3. Moglo bi se reci da smo trenutno u najboljoj poziciji kada govorimo o triu Ukrajina, Finska, BiH.
Iako to cudno zvuci nakon 2 odnosno 3 kola, trenutno je Ukrajina u najtezoj poziciji s ova dva ogromna i neplanirana kiksa na domacem terenu.
Bit ce jako neizvjesna borba za 2.mjesto.
Petev - spominjao sam da bi se njegov rukopis mogao vidjeti vec protiv Francuske a mnogi su se smijali. Pri tome nisam mislio da ce ih on nesto motivisati vec na pripremu utakmice, taktiku...njegov rukopis se evo itekako vidio.
Dao sam mu podrsku nakon sto je izabran i rekao da necu suditi prije vremena, iako nisam bio za njega u izbornoj kampanji. Necu ni sada suditi, jos je rano...sacekajmo Kazahstan i Ukrajinu...tada ce tek biti jasno je li to to ili ne.
Zelim mu brz oporavak.
1. Francuska izgubila 2 boda iz 3 meca
2. Finska 4 (2)
3. BiH 5 (2)
4. Kazahstan 5 (2)
5. Ukrajina 6 (3)
Za sada Francuska ocekivano najbolja...Ukrajina neocekivano najlosija.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 01 apr 2021, 00:33, ukupno mijenjano 2 puta.
da dodam još i Finsku
FIN - KAZ 1-0 Boda 3
FRA - FIN 3-0 Boda 0
FIN - UKA - 1-1 Boda 1
KAZ - FIN 1-1 Boda 1
BIH - FIN 3-1 Boda 0
FIN - FRA 0-2 Boda 0
ukupno bodova 7
FIN - KAZ 1-0 Boda 3
FRA - FIN 3-0 Boda 0
FIN - UKA - 1-2 Boda 0
KAZ - FIN 1-2 Boda 3
BIH - FIN 3-1 Boda 0
FIN - FRA 0-2 Boda 0
ukupno bodova 8
FIN - KAZ 1-0 Boda 3
FRA - FIN 3-0 Boda 0
FIN - UKA - 1-0 Boda 3
KAZ - FIN 1-2 Boda 3
BIH - FIN 3-1 Boda 0
FIN - FRA 0-2 Boda 0
ukupno bodova 11
znači da Finska mora dobiti Francuze i nas kod kuće da bi osigurali baraž, trenutno Ukrajina je u veoma teškoj poziciji i sve je u našim rukama jest da se nikad nežna šta će biti ali ove kiksove su nam dobro došli to kao da je dobila Ukrajina Finsku i Kazakstana a mi dobili Fince i Francuze
FIN - KAZ 1-0 Boda 3
FRA - FIN 3-0 Boda 0
FIN - UKA - 1-1 Boda 1
KAZ - FIN 1-1 Boda 1
BIH - FIN 3-1 Boda 0
FIN - FRA 0-2 Boda 0
ukupno bodova 7
FIN - KAZ 1-0 Boda 3
FRA - FIN 3-0 Boda 0
FIN - UKA - 1-2 Boda 0
KAZ - FIN 1-2 Boda 3
BIH - FIN 3-1 Boda 0
FIN - FRA 0-2 Boda 0
ukupno bodova 8
FIN - KAZ 1-0 Boda 3
FRA - FIN 3-0 Boda 0
FIN - UKA - 1-0 Boda 3
KAZ - FIN 1-2 Boda 3
BIH - FIN 3-1 Boda 0
FIN - FRA 0-2 Boda 0
ukupno bodova 11
znači da Finska mora dobiti Francuze i nas kod kuće da bi osigurali baraž, trenutno Ukrajina je u veoma teškoj poziciji i sve je u našim rukama jest da se nikad nežna šta će biti ali ove kiksove su nam dobro došli to kao da je dobila Ukrajina Finsku i Kazakstana a mi dobili Fince i Francuze
Francusku ne mozes dobiti. Ukrajinu u gostima sigurno neces dobiti. I za kraj je pitanje gdje ces kiksat kuci s njima ili sa Fincima. I Kazahstan nam je upitan ali eto neka budu 6 bodova. Odigramo jednu utakmicu solidno odma se svi dignu ko da smo pobjedili samo eto jer su nam Francuzi jednom stavili.invincible1921 je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:27Pa sto ne bi vjeovali? Trebaju nam 4 pobjede od toga 2 protiv kazahstana
-
- Kontakt:
Kljucno je dobit Kazahstan u oba meca to je uslov da se boriš za baraz. Odnosno da imas nadu za posljednja dva meca kod kuce BiH - Finska, BiH - Ukraijna.
Evo scenario ako kiksamo protiv UkrajineGoretzka je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:39Francusku ne mozes dobiti. Ukrajinu u gostima sigurno neces dobiti. I za kraj je pitanje gdje ces kiksat kuci s njima ili sa Fincima. I Kazahstan nam je upitan ali eto neka budu 6 bodova. Odigramo jednu utakmicu solidno odma se svi dignu ko da smo pobjedili samo eto jer su nam Francuzi jednom stavili.invincible1921 je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:27Pa sto ne bi vjeovali? Trebaju nam 4 pobjede od toga 2 protiv kazahstana
KAZ - UKA 0-1 Boda 3
UKA - FRA 0-2 Boda 0
FIN - UKA 1-2 Boda 3
UKA - BIH 2-1 Boda 3
BIH - UKA 2-0 Boda 0
ukupno bodova 12
a mi bodova 13
Mi igramo bez pritiska. Jedini prioritet je povratak u treću jakosnu skupinu i uigravanje ekipa za kvalifikacije za EP. Ovim kiksevima Ukrajine neplanski nam se otvorila dobra šansa sad je sve na nama.Goretzka je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:39Francusku ne mozes dobiti. Ukrajinu u gostima sigurno neces dobiti. I za kraj je pitanje gdje ces kiksat kuci s njima ili sa Fincima. I Kazahstan nam je upitan ali eto neka budu 6 bodova. Odigramo jednu utakmicu solidno odma se svi dignu ko da smo pobjedili samo eto jer su nam Francuzi jednom stavili.invincible1921 je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:27Pa sto ne bi vjeovali? Trebaju nam 4 pobjede od toga 2 protiv kazahstana
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
Mene je samo strah da ne zalimo puno za propustenom pobjedom u Finskoj. Tu da smo tricu uzeli sad bi vec bili na konju i mogli bi si priustit i neki kiks cak.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Bravo. Ja sam lično ušao u kvalifikacije prvi put u životu bez očekivanja. Treba iskoristiti sve pozitivne stvari za one kvalifikacije za EURO.EC3 je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:46Mi igramo bez pritiska. Jedini prioritet je povratak u treću jakosnu skupinu i uigravanje ekipa za kvalifikacije za EP. Ovim kiksevima Ukrajine neplanski nam se otvorila dobra šansa sad je sve na nama.Goretzka je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:39Francusku ne mozes dobiti. Ukrajinu u gostima sigurno neces dobiti. I za kraj je pitanje gdje ces kiksat kuci s njima ili sa Fincima. I Kazahstan nam je upitan ali eto neka budu 6 bodova. Odigramo jednu utakmicu solidno odma se svi dignu ko da smo pobjedili samo eto jer su nam Francuzi jednom stavili.invincible1921 je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:27
Pa sto ne bi vjeovali? Trebaju nam 4 pobjede od toga 2 protiv kazahstana
Mi znamo da smo limitirani, ali se moramo boriti da uigramo tim.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
-
- Kontakt:
Primjetio sam da je Pjanic imao malo ofanzivniju ulogu nego inace i bolje je odigrao. Nadam se da ce Petev imati muda da ga postavi jos vise naprijed kao plejmejkera. Pjanic treba takodje ponovo da nauci izvoditi slobodnjake, ono je kriminal...
Jos kad bi vratio Vrancica da imamo tandem Hadziahmetovic - Vrancic u veznom redu.
Fali nam brzine i kreativnosti. Ne mogu da vjerujem da profesionalni igraci ne znaju napraviti dobre i brze akcije. Tu je opet vezni red s Pjanicem kriv jer presporo idemo naprijed. Uvijek nekako stanemo na 40 metara.
-------- Demirovic ---- Dzeko -----------
----------------- Pjanic ------------------
Kola------ Hadzi ---- Vrancic ------ Steva
- Ahmedhodzic - Sunjic - Hadzikadunic
Jos kad bi vratio Vrancica da imamo tandem Hadziahmetovic - Vrancic u veznom redu.
Fali nam brzine i kreativnosti. Ne mogu da vjerujem da profesionalni igraci ne znaju napraviti dobre i brze akcije. Tu je opet vezni red s Pjanicem kriv jer presporo idemo naprijed. Uvijek nekako stanemo na 40 metara.
Zadnja izmjena: CevapiPrijeUtakmice, dana/u 01 apr 2021, 01:03, ukupno mijenjano 1 put.
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji
zašto Šunjić?CevapiPrijeUtakmice je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:58Primjetio sam da je Pjanic imao malo ofanzivniju ulogu nego inace i bolje je odigrao. Nadam se da ce Petev imati muda da ga postavi jos vise naprijed kao plejmejkera.
Nama su problemi desni bek koji je ocajan, i sto nemamo jos na sredini terena nekog koji moze nesto prema naprijed. Sve paznja nad Pjanicem, koji je odigrao dobru utakmicu, ali fali jos jedan igrac koji moze to da iskoristi i nesto napravi.
-
- Kontakt:
kad se oporavi. On je meni sigurniji od Sanicanina. Ili mozda vratiti Djumica/ Bicakcicaramke0203 je napisao/la: ↑01 apr 2021, 01:02zašto Šunjić?CevapiPrijeUtakmice je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:58Primjetio sam da je Pjanic imao malo ofanzivniju ulogu nego inace i bolje je odigrao. Nadam se da ce Petev imati muda da ga postavi jos vise naprijed kao plejmejkera.
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji
mislim da je Šunjić dosta nazadovao u Kini.CevapiPrijeUtakmice je napisao/la: ↑01 apr 2021, 01:04kad se oporavi. On je meni sigurniji od Sanicanina. Ili mozda vratiti Djumica/ Bicakcicaramke0203 je napisao/la: ↑01 apr 2021, 01:02zašto Šunjić?CevapiPrijeUtakmice je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:58Primjetio sam da je Pjanic imao malo ofanzivniju ulogu nego inace i bolje je odigrao. Nadam se da ce Petev imati muda da ga postavi jos vise naprijed kao plejmejkera.
Prije bi volio vidjeti ovu dvojicu umješto Tonija ili eventualno nekog mladjeg iz u21 i sl.
imamo nadu za desnog beka, Gazibegovica bi pozvao za prijateljsku protiv Danske i staviti momka u prvi 11 isto za budućnost tu je Dedić i Radonja isto mislim da bi Demirovic pružio dobru partiju sa sastav koji igra Pjanic, Dzeko, Visca, Vrancic i Kolasinac, protiv Kosta Rike nebi niko se mogao dokazati sa onim sastavom jednostavno momak je bio odsječen čitavu utakmicu.
kad smo već ovako dobro odigrali u formaciji 3-5-2 trebamo se i držati toga i graditi ekipu oko tu formaciju, Kolasinac je pun pogodak za lijevo krilo jer u fazi napad druge ekipe može pomoć odbranu kad zatreba ali momak fino probija po toj lijevo strani pogotovo je jak ko beton pa je teško ga zaustaviti bez foula.
ako ništa onda mislim da je Dumic zaslužio poziv jer igra redovno u dobroj je formi i ekipa je na solidnom 8 mjestu tabele u zadnje 10 utakmice izgubili su samo 3 puta da nelazem da je trenutno bolji i iskusniji igrači od Hadzikadunica
Sehic/Begovic
Gazibegovic Ahmedhodzic Sanicanin
Visca Vrancic Pjanic Hadziahmetovic Kolasinac
Dzeko Demirovic
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 01 apr 2021, 01:21, ukupno mijenjano 8 puta.
Bosnjo jedini slavi poraze,tako je od kada znam za ovu drzavu i narodKaunas je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:48Kako ne shvatate da niko ne pljuje al to vase svrsavanje na poraz ko da smo ih otresli 3 razlike mi nikad nece biti jasno. Svaka cast ekipi za igru, odlicno se drzali protiv jaceg protivnika, izgubili i idemo dalje. A ovdje se svrsava na minimalne poraze dok Makedonija dobija Svabe u gostima, Armenija ima 9 bodova iz 3 kola, Srbi uzmu bod Portugalu nakon zaostatka od 2 gola itd itd.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Oept se slavi poraz, Sarajevo protiv Celtica a sad i rep. protiv francuza. To moze samo kod nas... 

delinjo je napisao/la: ↑01 apr 2021, 01:13Bosnjo jedini slavi poraze,tako je od kada znam za ovu drzavu i narodKaunas je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:48Kako ne shvatate da niko ne pljuje al to vase svrsavanje na poraz ko da smo ih otresli 3 razlike mi nikad nece biti jasno. Svaka cast ekipi za igru, odlicno se drzali protiv jaceg protivnika, izgubili i idemo dalje. A ovdje se svrsava na minimalne poraze dok Makedonija dobija Svabe u gostima, Armenija ima 9 bodova iz 3 kola, Srbi uzmu bod Portugalu nakon zaostatka od 2 gola itd itd.![]()
Ako ima jadnijih forumasa od ovih sto pisu Bosnjo ovo, Bosnjo ono. Misleci da su oni iznad toga i naravno dosta su pametniji. Uz to naravno ni trud kulture, jer vrijeđaju citav jedan narod.
Ko slavi poraz? Ljudi uglavnom pisu da su momci odlicno odigrali, sto i jesu.
A sta ste vi u zivotu toliko uspjeli da možete tako da nekoga ponizavate?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.