Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Drape
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Drape » 01 apr 2021, 16:45

hugoviana je napisao/la:
01 apr 2021, 16:39
Drape je napisao/la:
01 apr 2021, 15:40
Gigović ako želi igrati za nas i Gazibegović iz U21 bi mogli poboljšati reprezentaciju u veznom redu i desnom boku. Problem krila bi ostao, u ovoj formaciji nam i ne trebaju.
Kakva je situacija po pitanju Gigovića?
Za svoje godine je jako dobar, pokazuje to i u ruskoj ligi i bilo bi nam drago da nam se pridruži. Ipak, on trenutno ne žuri, ima fokus na ekipi i na tome da se izbori za mjesto u timu. Razumijem ga u potpunosti. U kontaktu smo, vidjet ćemo šta će biti, poručio je Misimović

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 apr 2021, 16:55

Drape je napisao/la:
Gigović ako želi igrati za nas i Gazibegović iz U21 bi mogli poboljšati reprezentaciju u veznom redu i desnom boku. Problem krila bi ostao, u ovoj formaciji nam i ne trebaju.
Gazibegovic prvo mora proci U21, ne ocekujes pobogu da pocnemo pozivati igrace od 19-20 godina u prvi tim he he. To bi bio skandal.. Ovo su fantasticne kvalifikacije za igrace poput Gazibegovica koji bi ti trebao biti buducnost da stekne zlata vrijedno iskustvo ali mislim da on, iako igra u Sturmu, nece biti u planovima zbog te cinjenice da je U21-igrac. Nazalost, ali nista sto nismo vidjeli i prije.
@igrajlopte 🐦

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 apr 2021, 17:27

Pozvao bi Gazibegovica za ove utakmice sa Danskom i CG.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 apr 2021, 17:30

ReX je napisao/la:
01 apr 2021, 16:55
Drape je napisao/la:
Gazibegovic prvo mora proci U21, ne ocekujes pobogu da pocnemo pozivati igrace od 19-20 godina u prvi tim he he. To bi bio skandal.. Ovo su fantasticne kvalifikacije za igrace poput Gazibegovica koji bi ti trebao biti buducnost da stekne zlata vrijedno iskustvo ali mislim da on, iako igra u Sturmu, nece biti u planovima zbog te cinjenice da je U21-igrac. Nazalost, ali nista sto nismo vidjeli i prije.
Brate rjesavaj nam Gigovica preko svoji veza. :thumbup: :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 01 apr 2021, 17:57

Gigovic, Anel, Denis, i jos kamara drugih su SKOLOVANI FUDBALERI. Nije mi jasno kako to ne razumijete. Fudbaleri koji su prosli SISTEM u koji je ulozeno milione sati strucnjaka za razne oblasti. Ulozen je ogroman novac u nihov razvoj, nesto sto mi jednostavno nemamo. Mi imamo neke skole fudbala, pokusava se nesto sa nekim ko fol akademijama, ali sve je to tanko ako uporedimo kako se to radi sirom Europe. Zato se i cvili kad neki odluci da igra za neku drugu drzavu.
Zar ne vidite razliku u ponasanju na treninzima Anela, Denisa, i nekih koje necu sad nabrajati koji su izasli iz nase lige. Ozbiljnost, profesionalizam, kao da imaju po 30 godina. Zato se neki cude kad vide koji je to javasluk kod nas (Lulic npr), slaba organizacija, te totalno rasulo u medjusobnoj komunakaciji na relaciji novinari-savez-javnost. Nezamislivo je da u jednom ozbiljnom savezu fudbaleri odbiju treniranje na nekom mjestu kao sto to nasi rade u Zenici. Mozete pisati sta hocete, ali bez fudbalera koji su skolovani vani nasa reprezentacija izgleda kao kafanska rulja. Oni nas podizu na visi nivo, a nasi fudbaleri koji odlaze vani tek tad se prvi put susretnu sa profesionalnim i ozbiljnim pristupom fudbalu. Nasa liga je prepuna krkana, od fudbalera i sudaca, pa do ljudi koji nas okruzuju i sjede u savezu. Svaki fudbaler koji se odluci "vratiti" i igrati za nas je zlata vrijedan, te mu tako i treba pristupiti. Njih ne treba uciti fudbal, radnim navikama, profesionalizmu, oni to sve donose sa sobom, njima treba pokazati da imaju mjesta kod nas, da je to njihova domovina i da je to jedan plemeniti cilj stati pod njenu zastavu. Mi imamo jako puno talenata u nasoj ligi, ali svi ti mladi momci se izgube u razvoju i jednostavno nestanu jer nemamo SISTEMA. To je tako

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 apr 2021, 18:06

Halal ti vjera, to je to. :clap:
retromoos je napisao/la:
01 apr 2021, 17:57
Gigovic, Anel, Denis, i jos kamara drugih su SKOLOVANI FUDBALERI. Nije mi jasno kako to ne razumijete. Fudbaleri koji su prosli SISTEM u koji je ulozeno milione sati strucnjaka za razne oblasti. Ulozen je ogroman novac u nihov razvoj, nesto sto mi jednostavno nemamo. Mi imamo neke skole fudbala, pokusava se nesto sa nekim ko fol akademijama, ali sve je to tanko ako uporedimo kako se to radi sirom Europe. Zato se i cvili kad neki odluci da igra za neku drugu drzavu.
Zar ne vidite razliku u ponasanju na treninzima Anela, Denisa, i nekih koje necu sad nabrajati koji su izasli iz nase lige. Ozbiljnost, profesionalizam, kao da imaju po 30 godina. Zato se neki cude kad vide koji je to javasluk kod nas (Lulic npr), slaba organizacija, te totalno rasulo u medjusobnoj komunakaciji na relaciji novinari-savez-javnost. Nezamislivo je da u jednom ozbiljnom savezu fudbaleri odbiju treniranje na nekom mjestu kao sto to nasi rade u Zenici. Mozete pisati sta hocete, ali bez fudbalera koji su skolovani vani nasa reprezentacija izgleda kao kafanska rulja. Oni nas podizu na visi nivo, a nasi fudbaleri koji odlaze vani tek tad se prvi put susretnu sa profesionalnim i ozbiljnim pristupom fudbalu. Nasa liga je prepuna krkana, od fudbalera i sudaca, pa do ljudi koji nas okruzuju i sjede u savezu. Svaki fudbaler koji se odluci "vratiti" i igrati za nas je zlata vrijedan, te mu tako i treba pristupiti. Njih ne treba uciti fudbal, radnim navikama, profesionalizmu, oni to sve donose sa sobom, njima treba pokazati da imaju mjesta kod nas, da je to njihova domovina i da je to jedan plemeniti cilj stati pod njenu zastavu. Mi imamo jako puno talenata u nasoj ligi, ali svi ti mladi momci se izgube u razvoju i jednostavno nestanu jer nemamo SISTEMA. To je tako
@Maestro
Sve je do igraca, ako bude slusao familiju i ako oni budu imali zavrsnu rijec onda je nas 100 % hehe. Imam dobar osjecaj sa njim da ce izabrati BiH na kraju, ali ako nasi misle da ce svedjani njega lahko pustiti kao ovu dvojicu bivsu onda se veoma varaju. Pogotovo sad kad se Zlatan vratio u repku (a evo poceo je da pjeva i himnu u 38. godini :urnebes: ) moguce je da i njega ukljuce opet kao sa Tankssonom. Pa cak sta vise mozda dobije i poziv za Euro kao znak da "racunaju" na njega.

Kako god, akoBogda debituje za nas vec na jesen/zimu. Raduje cinjenica da nasi su ustupili u kontakt sa njim i sa porodicom sto je dobra stvar. :bih:
@igrajlopte 🐦

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 01 apr 2021, 18:18

Maestro je napisao/la:
01 apr 2021, 17:30
ReX je napisao/la:
01 apr 2021, 16:55
Drape je napisao/la:
Brate rjesavaj nam Gigovica preko svoji veza. :thumbup: :bih:
Gigson je zavrsen odmah poslije debija Hadzije ... ovaj mu je u detalje ispric'o sva cuda nevidjena sto je dozivio s Dzekom i kompanijom u tih par dana da sad i Giga jedva ceka da i on bude Alisa u reprezentaciji cudesa ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 apr 2021, 19:14

Nase drustvo zadnjih godina nazalost uopste nema dinamike, nista se ne desava, i normalno kad nema ni dinamike nema ni pozitivnih prica u fudbalu. Zato i jeste bitno dovesti jos kojeg igrac iz vana, nesto da se desava, povecas konkurenciju, automatski to ima pozitivan efekat.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 apr 2021, 19:28

Debitantski gol Muamera Brajanca za Ac Horsens, 2.05 min. Momak moze i da igra za nasu u21 reprezentaciju.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 03 apr 2021, 15:07

Mihojevic i Burekovic 90 min na klupi. Mozda treba malo ohladiti sa ovim Burekovicem, odigra 30 min i odma se neko pojavi i pise treba mu dati sansu. Neka poveze 4-5 utakmice zaredom, da kazes da je standardan. Isto tako Cavar standardno 90 min na klupi. Interesantno da Zukanovic jos igra fudbal, ja mislio on se skroz oprostio, a u prvih 11 za Fatih Karagümrük. Cak mi se ova ekipa cini ozbiljnija nego npr Konyaspor i Goztepe, ipak imaju neka zvucna imena poput Biglia i Borini.

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 04 apr 2021, 20:41

https://www.transfermarkt.com/azur-mahm ... ler/621633

17 godina, a ovoliko nastupa u seniorskom fudbalu... zaslužuje šansu odmah u A reprezentaciji
Sigurno bi odmah ostvario dobar transfer i imali bi stopere boli glava!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 apr 2021, 20:54

ramke0203 je napisao/la:
04 apr 2021, 20:41

17 godina, a ovoliko nastupa u seniorskom fudbalu... zaslužuje šansu odmah u A reprezentaciji
E hebiga sad Ramke.

Mlad je dečko, neće krepat.
⚜️~⚜️~⚜️

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 05 apr 2021, 03:20

ramke0203 je napisao/la:

AHAHHAHAHHHAHH

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 05 apr 2021, 04:35

ramke0203 je napisao/la:

Dobar je igrac, za sad naj talentovani štoper u ligi, ali prvo mora igrati za u21 i onda u A reprezentaciji. Ja u njega vidim velku buducnost. Ja se nadam da nece ko Gojak, Hodzic, Hajradinovic i Mihojevic koji su mladi otišli za Hrvatsku, Grcku i ostale solidne lige i na kraju završili u Turskoj...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 apr 2021, 09:15

Bolje mu je da vec sa 17 ide bilo gdje nego da ostaje ovdje, svaki mjesec rada s nasim neznalicama mu smanjune sanse da dobrom karijerom.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 05 apr 2021, 09:35

Sheyi je napisao/la:
05 apr 2021, 09:15
Bolje mu je da vec sa 17 ide bilo gdje nego da ostaje ovdje, svaki mjesec rada s nasim neznalicama mu smanjune sanse da dobrom karijerom.
Upravo tako. Svaki dan rada sa „bh strucnjacima“ je jedan dan vise gdje nazadujes.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 05 apr 2021, 10:51

Sheyi je napisao/la:
Kako je on onda tako dobar postao sa takvim neznalicama?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 apr 2021, 12:11

emir79 je napisao/la:
05 apr 2021, 10:51
Sheyi je napisao/la:
Kako je on onda tako dobar postao sa takvim neznalicama?
On treba da postane dobar evropski igrac od kojeg cemo i mi imati korist, a ne dobar premijerligaski igrac. Bio je i Mujakic beton kod nas i onda ode u Kortrijk i amaterski se obruka.

Znaci, taj gore je vec do svoje 17. godine zaostao sa vrsnjacima iz obiljnijih liga, ne nuzno najjacih, na taktickom, mentalnom, tehnickom i fizickom planu, mozda stigne jos to sve nadoknaditi negdje ako ode. Bude li cekao 21. godinu ovdje mozemo se nadati samo Rizesporu nekakvom.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 apr 2021, 12:18

Azuru bi bilo dobro da provede do 20-e u FKS.

Ima ugovor do 2022-e, valjda to Emir riješi sa Mušijom.
⚜️~⚜️~⚜️

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 05 apr 2021, 12:43

Ako se Azur preseli u Zelji ili Sarajevo, onda je zeznuo svoju karijeru. Jer je sas najbolji trenutak da ide što mladji iza naše lige da bi sto prija mogao uciti od druge...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, bhfanatic14, lol89 i 20 gostiju.