Katar 2022. - Kvalifikacije Grupa "D" (BiH)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Katar 2022. - Kvalifikacije Grupa "D" (BiH)
Biće ovdje žestok fajt za drugo mjesto i baraž.
U septembarskom terminu je najvažnije da Francuska odradi posao i da ih Ukrajina i Finska slučajno ne iznenade, jer sumnjam da mi možemo i do boda protiv njih.
U septembarskom terminu je najvažnije da Francuska odradi posao i da ih Ukrajina i Finska slučajno ne iznenade, jer sumnjam da mi možemo i do boda protiv njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
može li neko napisati naš raspored?
-
- Kontakt:
Zadnjih 10 tekmi
Bosna i Hercegovina 0 pobjeda
Ukrajina 1 pobjedu
Kazahstan 1 pobjedu
Finska 5 pobjeda
Bosna i Hercegovina 0 pobjeda
Ukrajina 1 pobjedu
Kazahstan 1 pobjedu
Finska 5 pobjeda
Raspored nam je, blago rečeno, kriričan.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:34Francuska A
Kazahstan H
Kazahstan A
Ukrajina A
Finska H
Ukrajina H
Po dvije tekme u 9, 10 i 11. mjesecu
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Sto kritican? U septembru povjeda nad Kazahstanom kuci, u oktobru stisnut nekako i tu gostujucu i remi s Ukrajinom.JonSnow je napisao/la: ↑01 apr 2021, 19:28Raspored nam je, blago rečeno, kriričan.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:34Francuska A
Kazahstan H
Kazahstan A
Ukrajina A
Finska H
Ukrajina H
Po dvije tekme u 9, 10 i 11. mjesecu
Onda mozda to najkriticnije, dvije zaredom dobiti, ali sreca da su kuci i baraaaz
BHF
Raspored nam je kritičan u prva 3 kola a od 4.kola pa do kraja, idealan da idealniji ne moze biti.
- U septembru nakon teškog gostovanja u Francuskoj igraš kod kuće protiv Kazahstana i prije je očekivati važnu pobjedu na domaćem terenu nego ići u goste u daleki Kazahstan.
- U oktobru o jednom trosku maltene gostujes Kazahstanu i Ukrajini. Ukrajinci prije susreta s nama imaju teže gostovanje u Finskoj.
- U novembru igramo dvije, možda odlučujuće, utakmice na domaćem terenu a ne na gostujucem...i ne protiv Belgije, Italije odnosno Francuske ovaj put, nego protiv protivnika s kojim se moze igrati: Finska i Ukrajina.
Realni optimizam i dobra situacija su tu najviše zahvaljujući Ukrajini i 2 kiksa na startu.
- U septembru nakon teškog gostovanja u Francuskoj igraš kod kuće protiv Kazahstana i prije je očekivati važnu pobjedu na domaćem terenu nego ići u goste u daleki Kazahstan.
- U oktobru o jednom trosku maltene gostujes Kazahstanu i Ukrajini. Ukrajinci prije susreta s nama imaju teže gostovanje u Finskoj.
- U novembru igramo dvije, možda odlučujuće, utakmice na domaćem terenu a ne na gostujucem...i ne protiv Belgije, Italije odnosno Francuske ovaj put, nego protiv protivnika s kojim se moze igrati: Finska i Ukrajina.
Realni optimizam i dobra situacija su tu najviše zahvaljujući Ukrajini i 2 kiksa na startu.
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
BiH ne može meda. Nije izgledno ni da će moći uskoro. Neko mora biti najslabiji, takav je sport. No sikiriki.
Joj laprdanja oko rasporeda. Kao da je to najbitnije.
Na kraju svako igra sa svakim, jednom kuci jednom u gostima.
Ja se divim huremu, misketu01 i slicnim!
Gdje vi "rucate/vecerate" ovakav optimizam na osnovu
rasporeda utakmica. Dajte i nama !
20 zadnjih utakmica jedna ozbiljna pobjeda protiv Finske.
Bolje to malo konkretnije analizirajte nego raspored!

Ma ja i hurem smo nepopravljive optimiste, dzaba je... Al' fakat je realno boriti se za baraž nakon što se vidjelo da je Ukrajina itekako ranjiva...Zra je napisao/la: ↑01 apr 2021, 22:39Joj laprdanja oko rasporeda. Kao da je to najbitnije.
![]()
BHF
- Chapman1886
- Kontakt:
Optimizam utemeljen na još malo pa 2 godibe bez pobjede
Samo Sloboda | COYG
- JohnCleese
- Kontakt:
Mislim da je zdravije biti umjereni optimista, nego razmišljati da je bolje ne proci u barazu jer cemo se obrukati i da nam svakako nije mjesto na mundijalu.
Nismo mi krivi sto nam svojim rezultatima optimizam daju druge ekipe pribliznog kvaliteta nasem.
Nismo mi krivi sto nam svojim rezultatima optimizam daju druge ekipe pribliznog kvaliteta nasem.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
situacija 1 - nije penal, covjek izbio loptu.
situacija 2 - najblize penalu, definitivno.
situacija 3 - ne bi mu ni ja svirao s obzirom da je ustajuci, sam priznao, da nije dovoljno za penala, ali kod VARa se drugacije analizira i trazi kontakt, koji je izgleda bio tu.
situacija 4 - da, cist korner.
da je bio var i dodatni pritisak, jedan od ovih kontakata bi vrlo vjerovatno morao svirati penal. 3 situacije bi bile previse da ignorise.
nego, jel bio ofsajd kod gola mbappea na pocetku, ono je nesto bilo jako blizu...
Znaci nakon sto izgubimo od Francuske sljedecu, moramo pobijedit 4 od 5 ili cak sve naredne do kraja.. da bi isli u baraz
... nakon sto godinu i po ne znamo za pobjedu
... nakon sto godinu i po ne znamo za pobjedu
TŽV!
Mene samo strah da mi ove kvalifikacije na kraju ne završimo bez pobjede a vi neke baraže spominjete. Neka izgubimo ove dvije naredne i eto ti opet negativne atmosfere i pad morala na već negativno sve, što pokazuje i ovaj minimalan poraz gdje se slavi kao pobjeda ili remi sa Finskom, koju smo realno morali dobiti, jer i oni su taj neki direktni konkurent. Ako budemo ispred Kazahstana možemo se nogom udarati.
pa dobro, cinjenica je da u tim tekmama necemo igrati protiv francuske, italije, nizozemske, poljske.
Finska se moze glatko dobiti kuci, ukrajina bi bas mogla da zali jer su morali uzeti to neki dan, a pogotovo kazahstan.
kazahstan ako ne mozemo dobiti oba puta, ne trebamo ni ici u baraz. mada, meni je tu sa ovakvom ekipom blize X u gostima nego pobjeda.
ostaje ukrajina gdje je sve 50/50. tu je neki maximum 4 boda ali je vrlo lahko moguc i samo 1.
kako god, nista puno mi do sada nismo vidjeli u ove 2 tekme, sto bi dalo pretjerani optimizam. ok, nije bilo toliko lose, otkinuli smo fincima bod, racunamo na 3 u bosni. Raji veci optimizam daju rezultati finske i posebno, ukrajine. Da je ukrajina uradila ono sto je morala poslije boda u parizu, sada bi bili na 7 bodova kao i francuzi i mi bi mogli lagano planirati naredni ciklus:-)
sve u svemu, bice to borba do zadnje tekme izmedju nas i ove 2 ekipe, kako smo svi losi, nece me iznenaditi da i kazaci jos kome otkinu bodove.
- JohnCleese
- Kontakt:
Mecevi protiv Francuza su u konacnici nebitni ( osim ako im se ne uzme barem dva ili tri boda)
Dosadašnji bod Ukrajine protiv Francuske je nista s obzirom da su izgubili dva protiv Kazahstana.
Ko uzme 6 bodova Kazahstanu taj je u ubjedljivo najboljoj poziciji u odnosu na konkurente.
Ukrajina nije uspjela, nadam se da nece i Finska.
Ti mecevi ce biti nasi najvažniji i najtezi u kvalifikacijama.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Meni je djelovalo da je ono cist gol i da je Kolasinac 'pokvario' taj ofsajd. Nigdje poslije nisu ponovili taj snimak, osim ono jednom na svega nekoliko sekundi.babino je napisao/la: ↑02 apr 2021, 07:09situacija 1 - nije penal, covjek izbio loptu.
situacija 2 - najblize penalu, definitivno.
situacija 3 - ne bi mu ni ja svirao s obzirom da je ustajuci, sam priznao, da nije dovoljno za penala, ali kod VARa se drugacije analizira i trazi kontakt, koji je izgleda bio tu.
situacija 4 - da, cist korner.
da je bio var i dodatni pritisak, jedan od ovih kontakata bi vrlo vjerovatno morao svirati penal. 3 situacije bi bile previse da ignorise.
nego, jel bio ofsajd kod gola mbappea na pocetku, ono je nesto bilo jako blizu...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.