StarmoUnited je napisao/la: ↑03 apr 2021, 02:34
Čestitka iz Zagreba od RA pripadnika od 86 do rata. Ali iskrenog i vjernog navijača bez prestanka, i u najgorim godinama.
Velež je jedna od rijetkih konstanti kroz moj život.
Dok sam osamdesetih kao klinac išao na utakmice sa starim, pa malo kasnije sa rajom.
Devedesetih slušao sportsku emisiju zagrebačkog radija 101 gdje su čitali rezultate BH lige samo da se rugaju koliko je golova Đerzelez primio, a ja slušao samo da čujem kako je Velež igrao i kako stoji na tabeli.
I sad kad se ko čovjek zavalim, maknem ženu i djecu iz kuće, ili bar iz sobe, da nas pogledam na velikom tv-u, navijam i vrtim filmove po glavi.
Ostanite dosljedni i svoji, ne dajte politici blizu i samo pošteno i ljudski. Bitnije je ostati pošten i svoj nego titule i eurokupovi. Mada se i tome sve više nadam kad vidim rad u klubu i na stadionu.
Znam da ću i za desetak godina sa unučadima gledat i forcat, a dotad korak po korak, dobit Olimpik i ostat u prva 4.
Jedino što sam siguran, eto me na stadion prvu utakmicu kad otvore tribine.
Sretno RA, sretno Velež u ponedjeljak.
Tako je rođeni.
I ja sam kao klinac išao na utakmice pod Bb, i prosao sa Veležom sve.
Navikao na razočarenja godinama iza rata, ali nikad nisam odustao od njega.
Atmosfera i sve što se dešava oko kluba mi govori da se velike stvari spremaju. Uspjeh je neminovan.
Armija se budi, nove invazije se spremaju.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...