FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 04 apr 2021, 18:20

Pantelija je napisao/la:
04 apr 2021, 18:18
Ahmoveliki je napisao/la:
04 apr 2021, 18:14
Dzenan je osvajao trofeje i kao igrac i kao trener...
Mislim da niko vise titula od njega nema u omladinskim ligama od dana kad je poceo biti trener, ne zasluzuje takvo pisanje!
Problem su ovi kao Plakalo ili ovaj sitni Beganovic koji su sutali loptu do 18te i sad su kao nekom vezom tu i oni ce da nam djecu izbacuju!!!
Dzenan je napravio "gotove" igrace of Dupovca, Pidre, Catakovica, Andreja, Mujakica, Mihojevica
Pola ovih momaka sto igra danas negdje u ligi je proslo kroz Dzenanove treninge...
A to sto nikog nije izvadio to su njegove metode da ih kazni!
sta znace titule u OP? Evo igrali su meljini sa ATl-madridom LP pa?
Nasa djeca su vecinom neskolovana, kao sto su i treneri neskolovani i uhljebi. Jedini smo klub u evropi koji daje trenerima ugovore zastalno. Ko drzavna firma jbt. I onda on uziva i boli ga racku za bilo sta jer je para sigurna i dobra. malo se cvakne tatrane i milina. A edukacije i to, ma sta meni ima on pricati kako se to radi ocm

@antikloc
bar 10 ekipa ako ne i vise sa dva ili tri puta manjim budzetom od nas su igrali EL pa cak i LP
suplja je to prica sve je do sistema i profesionalizma
Netačno za ove ekipe iznad.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 04 apr 2021, 18:21

Mislim da niko vise titula od njega nema u omladinskim ligama od dana kad je poceo biti trener, ne zasluzuje takvo pisanje!
Problem su ovi kao Plakalo ili ovaj sitni Beganovic koji su sutali loptu do 18te i sad su kao nekom vezom tu i oni ce da nam djecu izbacuju!!!
Dzenan je napravio "gotove" igrace of Dupovca, Pidre, Catakovica, Andreja, Mujakica, Mihojevica
Pola ovih momaka sto igra danas negdje u ligi je proslo kroz Dzenanove treninge...
Za tog Muhameda Plakala mi nikako nije jasno, odakle on u Akademiji, ko ga je uvalio, cim je zaslužio da bude maltene desna Cioffia ?? Momak nije imao nikakvu karijeru, ne znam je li dvije seniorske utakmice odigrao.Ja sam na našoj fb stranici to pitanje postavio, odmah su mi izbrisali komentar.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 apr 2021, 18:25

MortemHz je napisao/la:
04 apr 2021, 18:20
Pantelija je napisao/la:
Nasa djeca su vecinom neskolovana, kao sto su i treneri neskolovani i uhljebi. Jedini smo klub u evropi koji daje trenerima ugovore zastalno. Ko drzavna firma jbt. I onda on uziva i boli ga racku za bilo sta jer je para sigurna i dobra. malo se cvakne tatrane i milina. A edukacije i to, ma sta meni ima on pricati kako se to radi ocm

@antikloc
bar 10 ekipa ako ne i vise sa dva ili tri puta manjim budzetom od nas su igrali EL pa cak i LP
Bilo je ekipa koje su zalutale spletom sretnih okolnosti tipa onaj Dudelange, ali sve u svemu ovo što priča forumaš iznad je tačno. Bez neke ekipe od 15-20 miliona eura je skoro nemoguće ući u grupe. Preslabi smo jednostavno, ekipe koje vrijede dvostruko i trostruko više od nas krv pišaju da igraju Evropu, a mi sa 8 miliona eura možemo ući samo uz neku veliku sreću u žrijebu, baš kao i ovi Luksemburžani.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 04 apr 2021, 18:26

Sve i jedan trener iz OP treba dobiti nogu.
A i vjerujem da ce tako biti na kraju sezone.
Dzeno jedino sto djecu moze nauciti je kako eksirati 0,33 heinekena.
PSPHM

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 04 apr 2021, 18:33

Dzeno mi je drag, ali... zna se sve, znaju raja koja ga znaju haha

Vidim ovdje ne samo da imamo fudbalske strucnjake, vec i biznis strucnjake, svi vode par firmi, neki i multimilionerske, razumiju se u biznis, sta ti je... Ja cu makar bit iskren i reci da nisam skolovan da o tome pisem.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 04 apr 2021, 18:33

Pantelija je napisao/la:

@antikloc

Moras ga znati da bi o njemu pisao fkt
Svi znamo jest na svoju ruku ali veliki je strucnjak i veliki je pedagog... nas kad je trenirao mi smo ga kolektivno obozavali!
Udje nam u svlacionicu u sirokom na pol... poslije Vedranove smrti 7 dana mi igramo gore 0-0 pol... ja taj razgovor ni dan danas necu zaboraviti,izadjemo zavrsimo ih 0-2 cao papci vidimo se...

Znace i te titule vjeruj mi nije lako prepoznat u momku od 16/17god i poziciju i koliko moze te za sta je sposoban...
Nije mala stvar da iz sedmice u sedmicu meljes redom sezonama... cuda je pravio sa raznim generacijama!
Vjeruj mi da ih ima preko 7/8 !
Mislim da je on najmanji problem i da njemu trebaju okolo profesionalci da bi i on bio takav, a ne ovaj skup sto kazes nekih uhljeba... pogledaj profile od Muhameda Plakala molim te... covjece svaki dan izbaci bar tri slike on kao radi nesto te akademija te papircine ma daj buraz
Cirkus...

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 04 apr 2021, 18:39

Pantelija je napisao/la:

@antikloc
Negdje je pisalo,mozda i na ovom forumu , ( moze se to provjeriti ) najeftinija ekipa koja je igrala grupe je bila vrijednosti 12-13 miliona i to je izuzetak ,koji potvrdjuje pravilo,rijedak i izniman. Sportsko cudo.
No,poenta mog pisanja je da ne trebamo ocekivati Evropu bez ozbiljnog ulaganja u ekipu. A ocito je da su ambicije nasih vlasnika po tom pitanju ravne nuli !!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 04 apr 2021, 18:41

Historicar je napisao/la:
04 apr 2021, 18:21
Za tog Muhameda Plakala mi nikako nije jasno, odakle on u Akademiji, ko ga je uvalio, cim je zaslužio da bude maltene desna Cioffia ?? Momak nije imao nikakvu karijeru, ne znam je li dvije seniorske utakmice odigrao.Ja sam na našoj fb stranici to pitanje postavio, odmah su mi izbrisali komentar.
Pa ne mora imat neku karijeru da bi radio sa djecom. Za rad sa djecom ti treba znanje, školovanje, redovno usavršavanje i sve ostalo sa čime se Uščuplić ne može pohvaliti, možda se ni taj Plakalo ne može s tim pohvaliti ali samo dajem primjer.

Kad pročitam da "Uščuplić ima ono nešto", šta 'ono nešto' može imat? Kakav je to talenat za trenera?
Hoćeš bit trener, ima škola i fakultet za to, ima učenje, usavršavanje, praćenje, analiza... To je nauka kao i sve ostalo i ako hoćeš uspjet učit ćeš i dalje u kontinuitetu i kad sebi obezbjediš sve potrebne licence jer fudbal odnosno trenerski poso "evoluira", mjenja se, napreduje..

Jbt, kad čujem izjave Uščuplića ili lupam Hasančića, ništa protiv njih lično, ali meni njihovo neznanje za složit smisleno prosto-proširenu rečenicu dovoljno govori o znanju i inteligenciji o poslu sa kojim se bave.
Još kad znaš činjenicu da su naši treneri za omladince vjerojatno najbolji u državi onda nije čudno što nam mlađe reprezentacije ništa ne mogu postići kao ni mladi igrači u boljim klubovima.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 apr 2021, 18:43

Antikloc je napisao/la:
04 apr 2021, 18:39
Pantelija je napisao/la:

@antikloc
Negdje je pisalo,mozda i na ovom forumu , ( moze se to provjeriti ) najeftinija ekipa koja je igrala grupe je bila vrijednosti 12-13 miliona i to je izuzetak ,koji potvrdjuje pravilo,rijedak i izniman. Sportsko cudo.
No,poenta mog pisanja je da ne trebamo ocekivati Evropu bez ozbiljnog ulaganja u ekipu. A ocito je da su ambicije nasih vlasnika po tom pitanju ravne nuli !!
Trenutna sezona:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2021, 18:46

Košice nekad 97 98
maribor sa najplacenijim igracem tada od 5700 eura onim crncem (intervju zahovica)
artmedia sa budzetom od 5 mil
Oţelul_Galaţi
žilina koja ima jeftiniju ekipu od nas itd itd

ovo je liga prvaka
O EL da ne pricam kakvih je tu ekipa bilo

Dakle, problem nisu pare nego sistem
Jer kad ti placas polovnjkaka koji u nekom timu osim u sarajevu ne bi imao vise od 2000 platu, a ti mu dajes skoro 10 i n ato jE LOŠ igrac, nemas apsolutno pravo da pricas o budzetu uslovima i mogucnostima
Kada nadjemo covjeka koji ce igracima davati ugovore po njihovoj vrijednsti a ne lupati cifre i onda kukati kako se nema para a placa 5 igraca sa klupe vise nego one koji igraju u prvih 11

Da prevedem, ima para ali za pare koje dajemo nema igraca.
Nista losiji igrac ne bi bio dervisagic od hebibovica a ima bar 7x manju platu! A od ovoga mozes ocekivati napredak i prodaju od ovog ne mozes.
Prica da je do para sve je SUPLJA prica. Sistem je stub svakog kluba a mi ga NEMamo . Zst?
Evo samo gledajte ovu sezonu i koliko smo igraca iz akademije koristili a da ih nije vec prethodni trener koristio. I sve ti je jasno .

Besciljno trosenje ogromnih resursa za nase uslove i lutanje od polusezone do polusezone, U decemru kaze se nema stranaca kojis u prosjek vec mora biti zvijer i dodje cmiljanic.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2021, 18:52

Ambicije vlasnika i ideje koje ima su odlicne. Negdje usput smo se pogubili. Ne znam gdje?
Mozda ljudi neki nemaju povjerenje u sebe i onda idu kracim/duzim putem
Ali mi niko na svijetu ne moze reci da u sportskom segmentu nasem vidi i trun ideje u naredne dvije tri godine. Niko.

Dakle, imas akademiju koja ima budzet ko bar 3 kluba iz lige, a dere te ko stigne, uz to ne izbacujes mlade igrace i ne promovises ih. Taj problem imamo od 2013. Da niko ne zna prelaz napraviti iz omladinskog u prvi tim.
Pa su djeca pocela da ti odlaze iz akademije.

Cuj vlasnik ne daje para dovoljno, ponavljam 4 igraca nasa s klupe koja ne igraju sem po potrebi i ozljedama kostaju klub cirka 70 000 sa porezom ako ne i vise, MJESECNO.
Para ima ali se ne trose kako treba. Da se trose kako treba i da se radi kako treba, ne bi bilo stanje kakvo jeste. Bili bi bar 40% jaci.

A ako ce nam usporedba i kvalitet rada biti zeljkan, zrinjski, borac i slcino, onda su nam ambicije nikakve i onda cu se pomiriti sa tim. Ali ja garantujem da bi sposobniji ljudi sa istim budzetom puno vise uradili i puno bolje ustrojili sve ovo. Naravno, neko tj vecina misli ok je ovo titule idu dobro je, i to je meni ok misljenje.
ZA MENE licno nije, i ja sam siguran da ovo moze duplo bolje sa istim parama samo sto se neko dobro uspavao

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 04 apr 2021, 19:05

Pantelija je napisao/la:
04 apr 2021, 18:46
Košice nekad 97 98
maribor sa najplacenijim igracem tada od 5700 eura onim crncem (intervju zahovica)
artmedia sa budzetom od 5 mil
Oţelul_Galaţi
žilina koja ima jeftiniju ekipu od nas itd itd

ovo je liga prvaka
O EL da ne pricam kakvih je tu ekipa bilo

Dakle, problem nisu pare nego sistem
Jer kad ti placas polovnjkaka koji u nekom timu osim u sarajevu ne bi imao vise od 2000 platu, a ti mu dajes skoro 10 i n ato jE LOŠ igrac, nemas apsolutno pravo da pricas o budzetu uslovima i mogucnostima
Kada nadjemo covjeka koji ce igracima davati ugovore po njihovoj vrijednsti a ne lupati cifre i onda kukati kako se nema para a placa 5 igraca sa klupe vise nego one koji igraju u prvih 11

Da prevedem, ima para ali za pare koje dajemo nema igraca.
Nista losiji igrac ne bi bio dervisagic od hebibovica a ima bar 7x manju platu! A od ovoga mozes ocekivati napredak i prodaju od ovog ne mozes.
Prica da je do para sve je SUPLJA prica. Sistem je stub svakog kluba a mi ga NEMamo . Zst?
Evo samo gledajte ovu sezonu i koliko smo igraca iz akademije koristili a da ih nije vec prethodni trener koristio. I sve ti je jasno .

Besciljno trosenje ogromnih resursa za nase uslove i lutanje od polusezone do polusezone, U decemru kaze se nema stranaca kojis u prosjek vec mora biti zvijer i dodje cmiljanic.
Evo kolega @Body je stavio listu,samo jedan klub ima jeftiniji od nas a uvijek ce nekog vile ( sportska sreca )pronosati,no to nije nesto sto se moze cekati ,niti bi trebalo.
A potpuno se slazem da se grijesilo i lose radilo. A i da nema sistema. Mora to biti cvrsce i discipliranije. No,opet se vracamo na pare,ako hoces dobrog menadzera,dobrog SD ,dobar strucni stab,moras ga platiti. Evo dovelo se onog Italijana u akademiju,to je dobar potez ali to isto treba uraditi i sa A timom a to zahtijeva pare,koje se ne zele dati.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2021, 19:18

i opet se ne sllažem.

Znam da mnogi ce reci pljuvac ali postavimo stvari ovako.
U ovoj ligi su igrali igraci koji danas igraju u evropi. Medju njima kao mlad jedan Luka jovic je iz bijeljine koliko se sjecam. No hajde, evo idemo malo realnije, Koljic krupa. Onaj stoper iz krupe u belgiji sad placen 600 000 eura. Pa onda Bradonjic ti ode. Pa ti pred ocima bio onaj iz borca napadac.Pa serbecic, pa onda onaj sto sad igra u kini bio u herenvenu.... ne mogu se sjetiti I jos ih imam da ne nabrajam tipa gojaka i slicno. Sve je to nama ispred ociju bilo i na kraju sta smo mi uradili? Nista.

dakle ljudi ne rade apsolutno nikakve procjene i skautinge, ne prate igraci ni 90 kilometara od sarajeva.
Zatim, imao si malog velkoskog koji je igrao za vardar ili gdje vec, sa 17 godina. I imao si priliku ga dovesiti dva puta. Nisi. Danas je u hrvatskoj i igra u repki kao ponajbolji igrac. Imas u albaniji sijaset igraca koji igraju kunem ti se u sve za 3000 eura i bacaju se na glavu a strasni talenti. Samo pogledaj hrvatsku, ne moras dalje slovenija italija austrija itd. Radimo li mi sta po tom pitanju ? Nista.

Dobar sd ne mora znaciti da ga moras platiti cifre. To je netacno. Ti moras naci nekoga ko ima veze i poznanstva i ko ima viziju i plan. To ne znaci da kosta 30 000 mjesecno. Jer los sd te moze kostati milione. Trener u albaniji, koji trenira cini se prvoplasiranu ekipu, stranac, iz EU ima oko 5000 eura platu. Nas trener ima vise. pLus strucni stab. Isto vrijedi za ekipu , ekipa treba da kosta koliko vrijedi a ne koliko mi placamo. Nas svaki igrac MUZE doslovno, jer lose pregovaramo, lose se postavljamo u pregovorima i padamo pd pritisak mahale i dizanja pojedinih igraca tipa dajte mu zasluzio je...

Sto se tice ekipa, ja pricam o prethodnim sezonama i godinama. A ne samo ovoj godini. Napravi sistem, gdje ces izbacivati SKOLOVANE igrace, i onda neces morati davati polovnjacima 10 000 plus porez vec ces placati 5 ekstra mladih igraca po 5 000 i time akumlirati 20 000 za ekstra igraca koji ce ti doci bez puno pitanja da igra za te pare. Ovako, imas 5 solidnih, 10 ubleha i mlade koji nece dobiti sansu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 apr 2021, 19:20

bodi123 je napisao/la:
04 apr 2021, 18:25
MortemHz je napisao/la:
04 apr 2021, 18:20
Pantelija je napisao/la:

@antikloc
Bilo je ekipa koje su zalutale spletom sretnih okolnosti tipa onaj Dudelange, ali sve u svemu ovo što priča forumaš iznad je tačno. Bez neke ekipe od 15-20 miliona eura je skoro nemoguće ući u grupe. Preslabi smo jednostavno, ekipe koje vrijede dvostruko i trostruko više od nas krv pišaju da igraju Evropu, a mi sa 8 miliona eura možemo ući samo uz neku veliku sreću u žrijebu, baš kao i ovi Luksemburžani.
Jeste iznad, pišem da Pantelija nije u pravu jer se to nije desilo. Zalutalo je samo par, to je normalno od stotina i stotina ekipa koje su igrale.
Mi imamo 5 miliona eura i to nam je najveći budžet ikada.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 04 apr 2021, 19:21

Antikloc je napisao/la:
04 apr 2021, 18:16
Foux87 je napisao/la:
04 apr 2021, 16:15
Testo je napisao/la:
04 apr 2021, 15:34

Jučer se vidjelo na početku da možemo kad hoćemo.
Samo je fazon mi zabili gol i odmah neko povlačenje, Vinko čuva rezultat.
To mi se ne sviđa nikako i mislim da nije on baš trener za FKS.
Doduše tako bi možda moglo da se ubode nešto u Evropi, ali mi u našoj ligi moramo da meljemo protivnike.
Neću da mislim hoće li Krupa ili Široki da nam zabiju gol u 90 min, onda nema vremena za vađenje.
Vinko vjerovatno neće da troši igrače jer zna kakav je raspored hoće da budu odmori da se ne troše puno, a lige što se tiće nama liga treba da bude minimum tj. ako postavimo neku ljestvicu ciljeva (ako nam je cilj grupa faza) liga onda treba da bude na dnu te ljestvice. Jer kada postavimo ligu na dno ljestvice ciljeva onda znamo da smo jaki ali do toga treba vremena, iskreno se nadam da će to biti u idućih par sezona.
Sve je to u soldima !! Ako imas tim od 15-25 miliona ,imas sanse za igranje Evrope ali nije sigurno,ako imas tim od 25-35 miliona igras Evropu sigurno. A sa ovom poluamaterskom ekipicom od 7-8 miliona nemas apsolutno nikakve sanse za Evropu. S nama je raspali Celtic ,kojeg su svi u Evropi ponabijali igrao viktoriju na domacem terenu.
Za Evropu moras imati u ekipi : desetak igraca ranga baustelaca ( Susic,Mesanovic,Rahmanovic,Tatar,Milicevic ) ,pet-sest dobrih akademaca,perspektivnih ( Djokanovic ,Pidro ,Salcin ) i pet -sest fudbalera.
Sta je to fudbaler ?! Fudbaler je visoko placeni vrhunski sportista. Vrhunski u evropskim mjerilima,placenog najmanje milion € godisnje.
Znaci ulozis pare i igras igricu !! Ne ulozis pare i welcome Doboj Kakanj !!
Mislim da treba manje ako ćemo ići korak po korak, znači zaganjati ovo 3. takmičenje i biti stalni učesnik neke 2-3 godine zaredom, zatim pokušati napasti Europa Ligu i izboriti grupnu fazu također pokušati ostati konstantan tu, zatim dok se nakupe bodovi za kvalifikacije pokušati ići na Ligu Prvaka samo korak po korak.
Edit: Od novca od Europe dovoditi kvalitetna pojačanja, a akademiju ostaviti kao prijoritet.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2021, 19:28

I jos nesto, vec duze vrijeme se ubacuje izmedju redova prica o tome da je mesanovc skup a los i slicno.
Pa gospodo, prvo mi ne napadamo uopste da bi mogli eksploatisati kvalitet napadaca.
3 GOLA SMO DALI, od toga je jedan plod akcije, dva solo kvaliteta. Manje od nas su dali krupa i kone.

Jasmina se guaralo do kako smo dosli na krilo, 10 i spic. I spic sa haretom. to su 4 razlicite uloge.
Kada je igrao ono sto treba da igra, spica, mi smo nabijali lopte visoke na njega od 180 cm da skace sa stoperima od 190 +
u toj igri on nema sta da trazi, on nije napadac za tu igru,a krilo i 10ka nije. Ovdje treba sistem prilagoditi onome sto imas a ne onome sto si nekada imao. i sve dok se to ne desi mozete sanjati neku igru i sistem u igri. Ovo sad je izbi nabi i valjda neko bljesne. I onda ide pljuvanje igraca kako su losi. A u biti sistem je taj koji izbaci pojedince, a kada je los sistem niko nece ni iskociti kao dobar i to je ono sto pisem, da cemo ovakvom igrom i ovim stilom igre upropastiti mlade igrace, taman sve titulu za titulom uzeli, a necemo ovako sigurno.

niko na svijetu me ne moze ubijediti da mi ne mozemo protiv krupe imati 70% posjed lopte i minium 5 zicera. U realnosti bilo je skoro 50-50 i visili smo poprilicno. E tu je uzrok lose igre i to sto smo prvi nije nikakva SF nego realnost lige. Primjera radi, husref je u isto vrijeme imao vise bodova nego sto sad imamo, uz 5 igraca u21 redovnih i jos 2 povremeno sto su igrala. Stim ne amnestiram husrefa jer sam PRVI ili medju prvima bio za odlazak jos prije produzavanja ugovora. Upravo iz razloga jer sam shvatio da nema napretka u bilo kom obliku ako ostane. Kada klub pocne da razmislja godinu ili dvije napred a ne donositi odluke unazad, mozemo se nadati nekom vecem nivou. Ovako cemo pljuvati igrace koji dodju, akademce kao u vakat kad je husref sa 442 zavalio mustafica i sabanovica pa se djeci je.balo sve po spisku a niko nije sjeo i skontao da ih je trener ostavio na vjetrometini

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 04 apr 2021, 19:38

Pantelija je napisao/la:
04 apr 2021, 19:28
I jos nesto, vec duze vrijeme se ubacuje izmedju redova prica o tome da je mesanovc skup a los i slicno.
Pa gospodo, prvo mi ne napadamo uopste da bi mogli eksploatisati kvalitet napadaca.
3 GOLA SMO DALI, od toga je jedan plod akcije, dva solo kvaliteta. Manje od nas su dali krupa i kone.

Jasmina se guaralo do kako smo dosli na krilo, 10 i spic. I spic sa haretom. to su 4 razlicite uloge.
Kada je igrao ono sto treba da igra, spica, mi smo nabijali lopte visoke na njega od 180 cm da skace sa stoperima od 190 +
u toj igri on nema sta da trazi, on nije napadac za tu igru,a krilo i 10ka nije. Ovdje treba sistem prilagoditi onome sto imas a ne onome sto si nekada imao. i sve dok se to ne desi mozete sanjati neku igru i sistem u igri. Ovo sad je izbi nabi i valjda neko bljesne. I onda ide pljuvanje igraca kako su losi. A u biti sistem je taj koji izbaci pojedince, a kada je los sistem niko nece ni iskociti kao dobar i to je ono sto pisem, da cemo ovakvom igrom i ovim stilom igre upropastiti mlade igrace, taman sve titulu za titulom uzeli, a necemo ovako sigurno.

niko na svijetu me ne moze ubijediti da mi ne mozemo protiv krupe imati 70% posjed lopte i minium 5 zicera. U realnosti bilo je skoro 50-50 i visili smo poprilicno. E tu je uzrok lose igre i to sto smo prvi nije nikakva SF nego realnost lige. Primjera radi, husref je u isto vrijeme imao vise bodova nego sto sad imamo, uz 5 igraca u21 redovnih i jos 2 povremeno sto su igrala. Stim ne amnestiram husrefa jer sam PRVI ili medju prvima bio za odlazak jos prije produzavanja ugovora. Upravo iz razloga jer sam shvatio da nema napretka u bilo kom obliku ako ostane. Kada klub pocne da razmislja godinu ili dvije napred a ne donositi odluke unazad, mozemo se nadati nekom vecem nivou. Ovako cemo pljuvati igrace koji dodju, akademce kao u vakat kad je husref sa 442 zavalio mustafica i sabanovica pa se djeci je.balo sve po spisku a niko nije sjeo i skontao da ih je trener ostavio na vjetrometini
Juče u prvom dijelu se baš igralo, nije se lopta nabijala kako kažeš. I drugo poslije ulaska Tine, su dobro igrali.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2021, 19:43

fks74 je napisao/la:
04 apr 2021, 19:38
Pantelija je napisao/la:
04 apr 2021, 19:28

Juče u prvom dijelu se baš igralo, nije se lopta nabijala kako kažeš. I drugo poslije ulaska Tine, su dobro igrali.
Ako je ono jucer dobro, nama su standardi bas bas nisko pali :crazy:

I da ne bude zabune, cak i ovo je dovoljno za ovu ligu kakva trenutno jeste. Dno. Imas 8 ekipa koje nemaju para da plate dijele. Imas jednu koja dijeli na crno. I imas velez koji je rodovan al nisu neke strasne plate. I u toj situaciji ti sa 10 milki budzeta moras NA TERENU biti gazda protiv svakog kluba. Jasno je da ces izgubiti, da ces nekad ispasti iz kupa ali igra i sistem igre mora postojati i ja samo o tome pricam, nista drugo. Nam non stop prica o mladim igracima a sta mi radimo?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 apr 2021, 19:45

Samo neko ko pojma o fudbalu nema moze reci da je Mesanovic los ili promasaj. Covjeku smo promjenili bruku pozicija, a da ne pricam kako pokusavamo s Mesanovicem od 183 da igramo kao s Mersom od 192.
Srecom samo sto dosta igraca koji samo uzimaju lovu bezveze idu na ljeto, pa se nadam da ce doci bar 3 kvalitetna igraca(lijevi ili desni bek, lijevo krilo i prednji vezni).
I ocekujem da cemo u sljedecu sezonu uci sa nekim novim igracem iz akademije, koji ce imati zapazeniju ulogu u timu..
I ne moze me niko, ama bas niko ubjediti da mi svjesno ne cuvamo igrace za ovaj period koji je pred nama. Sto to mislim ? Jucer prvih 30 minuta solidna igra, bio je tu i presing, i protok lopte je bio po meni dobar, sto je rezultiralo golu u vec sedmoj minuti, zadnjih 15 malo losije, ali idalje nije bilo katastrofa. Dodje drugo, mi ne radimo presing, povlacimo se i cekamo kraj..Ne znam, mozda i grijesim i Vinko je skroz podbacio. Vidjet cemo sve, imamo sad kup i velez, pa da vidimo sta su pripremali..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 apr 2021, 20:05

Mi igramo najmanje utakmica na svijetu. Mislim nasa liga. Nema super kupa nema comunity shilda evropu igramo sa nizerazrednim klubovima od kojih ispadamo nakon 2-3 PRE kola. Rijetko kad koja ekipa osvoi dk ili dodje do finala kupa uz osvojeno prvenstvo. Trazi se odgod utakmica u pl bh a ima 3 dana takav je standard u evropi znaci konstantno se igra.

Nemamo sistem ulazni izlazni transfera nemamo striktno budzet, bez obzira kako u evropi igrali itd.

Drugo nasi treneri u OP su propali igraci kojim je Hajduk i splita kruna karijere i tu su bili rezerve. Dosli su bez ijednog dana staziranja recimo u olipiku velezu mladosti i tako tih ekipa nemaju pro licencu i sta kako ocekivat od takvih trenera nesto. Covjek gore pise kaze Dzenu volili svi odreda on im usao u svlacionicu nesto im reko pobjedili sb. Halo to nije trener to nije pedagog on mora znat kako napravit mladog igraca da bude dobar u omladinskom pogonu al da prelazak u seniore ne osjeti i kad dodje da odma pokaze da zna, jer sb velez krupa radnik mladost sloboda igraju sa mladim igracima koji susamo godinu dvije stari od tebe i takvi igraci nesmiju nemogu bit dominantni od tebe jer prvo igras u SARAJEVU koje uvjek ima bolje ostale igrace od jrupe radnika itd.

Trece mi nemamo strategije produzavanje ugovora strategije kad u kojim godinama prodat akademca pripremit imat u planu zamjenu uslucajy da klub proda najboljeg igraca (moras imat plan i viziju)

Cetvrto mi kad ulazemo velke pare na igraca moramo ga 1000x provjerit njegov privatni zivot kockal imal porodicni problema jel povjedzivan koliko je igrao itd.

Prije smo doveli benka puno love al covjek igrao

Doveli bilbiju bio dobar za pare koje smo dali

Delaca posudili covjek odlican

Sad zidan na posudbi gdje nista nije pokazo platis ostetu zanjega i1.5 nista

Susicu pola miliona maraka plata godisnje covjek nista

Milanovic 100 k km osteta olimpik

Fanimo je iole neki kvalitet pikazao al smo ga kupili za 100 k km ubjedjen sam da smo mogli nac boljeg (jer on je u mladosti imao 4 teske povrede)

Trosimo novac kojeg imamo i ovako malo na igrace koji imaju kvalitet juniora iz akdemije pa resic je mogao igrat sto igra jukic milanovic itd..

Ove proste greske velke pare ako dajes moras dovest igraca koji ce bit tipa benko delac ahmet rahmanovic i tacka

Trenere u OP dovodit sa licencama i koJI IMAJU ISKUSTVA SA MLADJIM KATEGORIJAMA BAR PO BIH

IMAT BUDZET KOJI JE ZAOKRUZEN I NEDAT NIKOM DA GA PROBIJA

DAVAT OTKAZ SVAKOM OD GM DO CISTACICE AKO SVOJ POSAO NE ODRADI PO DOGOVORU ZA PARE KOJE JE DOBIO ZA TAJ RESOR.

Nemoze trener spicit 1 m kmna 2 igraca koji odigraju zajedno 6 utakmica i imaju 2 gola i asistenciju i jedan go iz penala, nemoze ljudi oticemo u pm ko celik zeljo

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dobar, Google Adsense [Bot], nedimmmm1337, Proximic, Rodman i 58 gostiju.