Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

D€LUX
Kontakt:

Re: Ajmo pokrenuti peticiju za smjenu NS!!!!!

Post Postao/la D€LUX » 22 apr 2009, 12:08

BHFANATICOSI 5 godin ratuju sa savezom i sve moguce varijante probali da ih smjene ali nisu uspjeli jednostavno zaljepili se likovi za fotelje nedaju pa ni pod cijenu da nas iskljuce iz fife i uefe tako da nemojte dzaba pokusavat nista ako ovi sjajni momci nisu uspijeli za 5 godina da ih smjene necete ni vi sa nekom peticijom koja je vec potpisivana jedno 99 puta ....

Nema smisla vise pokusavat , a nadam se da ce BHF nastaviti putem kojim su krenuli svaka vam cast momci jos jednom !!!

DANAS U SAVEZU SUTRA U KAVEZU!!!

NSBIH=MAFIA!!
>>No body likes us but we dont care<<

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 apr 2009, 17:31

Nema od toga nista.
rafa reci mi sta ti mislis da eto ti skines ljude iz saveza i sta onda.
Ko ce to preuzeti, hoces ti? Koliko je tebi godina?
Nemam ja nista protiv tebe, ali dosta raje samo govori savez ovo savez ono.
Ne ide to tako lako, sad ce mene neke ovdje napasti ali u Bosni i Hercegovini ne ide dosta stvari kako treba al zivot tece dalje.
Futbal nije samo sport, to je jedan veliki biznis. Nazalost ovi ljudi u savezu nisu jos svjesni da tu moze biti puno novca napravljeno. Ne samo za njih nego iza dosta naroda Bosne i Hercegovine. Kazem "nisu jos" jer ako odemo na SP bice tu necega.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 22 apr 2009, 18:23

Znate li šta Ušanović pjeva svojoj fotelji:"Nema toga, nema toga da nas zavadi, nema sile i zakona da nas rastavi".
Ove ljude iz saveza treba protjerat iz države na 10 godina.
NSBIH=MAFIJA
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rafa
Kontakt:

Post Postao/la rafa » 22 apr 2009, 19:02

soko je napisao/la:Nema od toga nista.
rafa reci mi sta ti mislis da eto ti skines ljude iz saveza i sta onda.
Ko ce to preuzeti, hoces ti? Koliko je tebi godina?
Nemam ja nista protiv tebe, ali dosta raje samo govori savez ovo savez ono.
Ne ide to tako lako, sad ce mene neke ovdje napasti ali u Bosni i Hercegovini ne ide dosta stvari kako treba al zivot tece dalje.
Futbal nije samo sport, to je jedan veliki biznis. Nazalost ovi ljudi u savezu nisu jos svjesni da tu moze biti puno novca napravljeno. Ne samo za njih nego iza dosta naroda Bosne i Hercegovine. Kazem "nisu jos" jer ako odemo na SP bice tu necega.

U pravu si mozda ja necu nista da promjeni ali ovom kriminalu mora doci kraj,ovo je preslo svaku granicu!Ako mi mladi neista ne poduzmemo nece niko nista,a ako se nesto pokusa jbg vidjecemo!!!!Ja samo znam da je ovo MAFIA koja nas krade i zajebava a mi to samo posmatramo kao mali psici kad ih zlostavljaju!!!MAFIJA nista drugo nego MAFIA!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
"Jedina zelja mi je da svi ljudi iz moje zemlje navijaju za svoju domovinu u kojoj su rodjeni bez obzira na vjeru i porijeklo"SERGEJ BARBAREZ

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 23 apr 2009, 12:59

Rijetke su zemlje gdje su ljudi zaovoljni svojim savezom

u mnogima se izabiraju biznismeni i direktori velikih firmi

nismo mi jedina banana drzava a Bogami nismo ni Njemacka pa da bude sve pod konac

Protiv sam saveza i protiv ove sabanije zvana premijer liga ali nista im se ne moze sve dok se ide na tekme i klubova i ne bojkotuje Premijer Liga, ne repka jer ona je nase ogledalo u svijetu

i nemojte mi samo sad poceti o tome da su klubovi jadni i fini, ja garantujem da su oni gori od ovih u savezu, Iljo & Co. su male bebe za ove po klubovima ali narod to ne vidi

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 28 apr 2009, 05:00

rafa je napisao/la:Ne treba repka prestati igrati nego narod treba izaci na ulice i pokrenuti tu peticiju!!!Ja mislim da se treba obratiti svakoj navijackoj skupini u svakom gradu u BiH!!!!Recimo ja sam u Cazinu i ja cu pokusati kontaktirati sejtane navijace NK:KRAJINE!!Zaista ovo treba da se ozbiljno shvati i da se maksimalno uljkucimo!!!MOLIM VAS!!!!
Potpis!!Kazes da si iz Cazina,bilo bi dobro povezati se i sa rajom iz Bihaca i okolnih mjesta,povezati se sa svim onim dobronamjernim ljudima i iz ostalih BH gradova kojima je dosta vise ove fasisticke lige i namjestenih tekmi,sve to bi trebalo dobro pripremiti,tj.dok se to dobro ne organizuje,uzeti toliko vremena koliko je potrebno da se to dobro organizuje,a mislim da ne treba puno vremena za to,jer po mome misljenju potrebno je da svi koji pristanu na ovo-da u isto vrijeme u svim gradovima izadju sa peticijama i da oni gradjani koji to zele,potpisu peticiju i,ne obaziri se na ove sto tvrde da nema od toga nista,ako nista drugo i to bi bila jedna vrsta pritiska,a to je ono sto oni uhljupi iz saveza nikako ne zele,njima je vazno da je sve mirno i da se mi samo bavimo repkom,igracima iz repke i trenerima i da se nikako ne bavimo korumpiranom ligom......ako si ikako u mogucnosti,pokreni to sa onima s kojim mislis da to mozes i onda ce to,siguran sam,naici i na pozitivan odjek u drugim sredinama......ali prije nego se to uradi potrebno je obavjestiti i medije koji ce to da proprate......mislim da je to potrebno napraviti sto prije,tj.prije zavrsetka sezone u ovoj korumpiranoj ligi!!pozz

lopta je okrugla
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la lopta je okrugla » 28 apr 2009, 05:08

I pogledajte ko je glavni za izdavanje licenci,mislim da je to jos uvijek talat sulejmani koji po ugledu na svoje kriminalne ahbabe iz saveza,ima kriminalni dosije i protiv njega se vode jos neke istrage.......pametnom je i to dosta,trebamo ljudi nesto uciniti(ne na tekmama repke jer kao sto neko vec napisa to je nase ogledalo u svijetu i,kao sto isti lik napisa iljo i co.su male bebe u poredjenju sa lopovima u upravama klubova) i mislim da je ideja oko ove peticije vrlo dobra stvar,ako to ne uspije onda pokusati nesto drugo,ako nista drugo bice izvrsena jos jedna vrsta pritiska na uhljupe iz saveza i mocemo sebi reci da smo nesto pokusali......NEMA PREDAJE!!

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 28 apr 2009, 05:23

I sta bi oko price u vezi sa konkursom za izbor generalnog sekretara,i ovaj portal je prije 3-4 sedmice pisao da je raspisan konkurs i da ce se u roku od 8 dana znati sva imena onih koji su se prijavili na konkurs,da nisu dobili dekret iz saveza da ne smiju pisati o tome sve dok ne bude sigurno da je namjesteno da ce onaj uhljup ponovo biti izabran!!
PS-zna li neko je li zasjedala disciplinska komisija Uefa-e a sve u vezi kaznjavanja naseg saveza u vezi one bakljade,ja nista nisam cuo u vezi toga,ako vec nisu zasjedali,nesto su oni to razvukli i izgleda da nam spremaju gorku pilulu(a sve zbog pojedinih uhljupa iz saveza koji ne zele da odstupe sa svojih funkcija) i izgleda da ce ona bakljada biti samo izgovor da se obracunaju sa kriminalcima iz "naseg" saveza,daj Boze da tako bude,mada opet kada prokontam- birokrate iz Uefa-e i Fifa-e da su htjeli uraditi tako nesto,davno su to mogli uraditi,zauzete birokrate oko zlatne koke(kao sto su lopovi iz saveza zauzeti oko zlatne koke,tj.nase A repke) zvana Liga Prvaka i oko mnogo drugih zlatnih koka,pocev od Engleskog saveza i njihove lige pa dalje.........

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 28 apr 2009, 05:26

Del Boy je napisao/la:Rijetke su zemlje gdje su ljudi zaovoljni svojim savezom

u mnogima se izabiraju biznismeni i direktori velikih firmi

nismo mi jedina banana drzava a Bogami nismo ni Njemacka pa da bude sve pod konac

Protiv sam saveza i protiv ove sabanije zvana premijer liga ali nista im se ne moze sve dok se ide na tekme i klubova i ne bojkotuje Premijer Liga, ne repka jer ona je nase ogledalo u svijetu

i nemojte mi samo sad poceti o tome da su klubovi jadni i fini, ja garantujem da su oni gori od ovih u savezu, Iljo & Co. su male bebe za ove po klubovima ali narod to ne vidi
Potpis!!!!!

aris
Kontakt:

Post Postao/la aris » 28 apr 2009, 10:09

Ovo je dosta! evo sad sam napisao mail, Fife! Ovo je proslo sve granice! stavrnoo, evo procitajte sta sam napisao:

Dear Fifa, I am writing to you, because I am a worried supporter. The football federation of Bosnia and Hercegovina, are just driving everybody crazy in our country! In the past 9 years we had tried to beat them with campaigns against them, quiet protest against them, after they called the police, and order them to hit us away from the buildings where they are working. The people are Iljo Dominkovic, Bogdan Ceko, Sulejman Colakovic, and Munib Usanovic. In the passed year, we had 4 national coaches, please explain how that can be possibly. They are clearly mixing politics with football, when the national football league starts, everybody knows who the winner will be, one year it is a team from Herzegovina another, it is a team from the muslim part of Bosnia, and the third it is a team from Republika Srpska, even the coaches of the teams says that it is like this! The people from the football federation, are allways talking against each other in the medias, and they are always saying that a chance will come! I hope you had heard the famous letter from our players in 2006, when 13 players boycott the national team, and the coach was sacked, they boycott it because the football federation, dint respect them, they where interrupting the national coachs job, picking the players, made the formation and like that. Elvir Bolic even said that he saw Munib Usanovic, get a black bag full with money in Iran, when Bosnia played a friendly against Iran. Ninoslav Milenkovic, a former national player, said that he must pay to play!, can you ignorer that? Now our coach is Miroslav Blazevic, he said that he may not call Milenkovic to the national team, because the football federation said so. And as soon ass yesterday, Blazevic said he couldn’t continue, if they continue to work like this! Lets be real, is it possibly that nobody, speaks English in a whole football federation, even not the General secretary, who are accused by the national court of stealing money from taxis. We have many proves! Of this please helps us ! We don’t know what to do? They are spoiling the football in Bosnia! It looks more like a mafia! Please contact me for more information’s. And if you cannot help us, please say who can. Thanks for reading, I am just a very concern supporter.
Nadam se da ce ko bar procitat!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 28 apr 2009, 12:46

Ajmo svi pisati FIFA-i, ne vjerujem da ce oni ista poduzeti ali valja probati, ovi iz saveza su se nakanili da kradu do smrti :|
100% sportski i krajnje opušten potpis

aris
Kontakt:

Post Postao/la aris » 28 apr 2009, 12:58

RiNo je napisao/la:Ajmo svi pisati FIFA-i, ne vjerujem da ce oni ista poduzeti ali valja probati, ovi iz saveza su se nakanili da kradu do smrti :|
Bas tako sve ce mo probat! samo da vide da nam nije svedno!:D hajmo svi pisat ! pa ih bombardirat, da poduzmu nesto!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 28 apr 2009, 13:15

aris je napisao/la:Ovo je dosta! evo sad sam napisao mail, Fife! Ovo je proslo sve granice! stavrnoo, evo procitajte sta sam napisao:

Dear Fifa, I am writing to you, because I am a worried supporter. The football federation of Bosnia and Hercegovina, are just driving everybody crazy in our country! In the past 9 years we had tried to beat them with campaigns against them, quiet protest against them, after they called the police, and order them to hit us away from the buildings where they are working. The people are Iljo Dominkovic, Bogdan Ceko, Sulejman Colakovic, and Munib Usanovic. In the passed year, we had 4 national coaches, please explain how that can be possibly. They are clearly mixing politics with football, when the national football league starts, everybody knows who the winner will be, one year it is a team from Herzegovina another, it is a team from the muslim part of Bosnia, and the third it is a team from Republika Srpska, even the coaches of the teams says that it is like this! The people from the football federation, are allways talking against each other in the medias, and they are always saying that a chance will come! I hope you had heard the famous letter from our players in 2006, when 13 players boycott the national team, and the coach was sacked, they boycott it because the football federation, dint respect them, they where interrupting the national coachs job, picking the players, made the formation and like that. Elvir Bolic even said that he saw Munib Usanovic, get a black bag full with money in Iran, when Bosnia played a friendly against Iran. Ninoslav Milenkovic, a former national player, said that he must pay to play!, can you ignorer that? Now our coach is Miroslav Blazevic, he said that he may not call Milenkovic to the national team, because the football federation said so. And as soon ass yesterday, Blazevic said he couldn’t continue, if they continue to work like this! Lets be real, is it possibly that nobody, speaks English in a whole football federation, even not the General secretary, who are accused by the national court of stealing money from taxis. We have many proves! Of this please helps us ! We don’t know what to do? They are spoiling the football in Bosnia! It looks more like a mafia! Please contact me for more information’s. And if you cannot help us, please say who can. Thanks for reading, I am just a very concern supporter.
Nadam se da ce ko bar procitat!
Svaka cast, treba se nesto ovako uraditi jel celnici Saveza nece nikad sami od sebe otici. Medutim, ja sam vec napisao pismo FIF-I prije 2-3 godine i oni mi nisu nikad odgovorili. :|

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 28 apr 2009, 13:29

aris je napisao/la:
RiNo je napisao/la:Ajmo svi pisati FIFA-i, ne vjerujem da ce oni ista poduzeti ali valja probati, ovi iz saveza su se nakanili da kradu do smrti :|
Bas tako sve ce mo probat! samo da vide da nam nije svedno!:D hajmo svi pisat ! pa ih bombardirat, da poduzmu nesto!
E našli ste kome ćete pisati a Sep Blater i co se već godinama sumnjiče za korupciju i uzimanje mita.

Neko reče da nije problem samo u savezu nego i klubovima, apsolutno se slažem.Pogledajte ko samo vodi klubove, , ti isti sjede i u izvršnim odborima kako državnog tako i kantonalnih saveza.

Već jednom napisah da sam skeptik što se tiče NS BiH jer ovdje naprosto svi kradu, prije 10-ak godina se isto ovako pisalo o Pušini , Mioču,Pašaliću i tako redom do današnjih lopova.

Poena je u svijesti ovoga podneblja, ko god ima šansu da nešto ukrade ( pa makar olovku ) on to uradi.

aris
Kontakt:

Post Postao/la aris » 28 apr 2009, 13:59

Mister No je napisao/la:
aris je napisao/la:
E našli ste kome ćete pisati a Sep Blater i co se već godinama sumnjiče za korupciju i uzimanje mita.

Neko reče da nije problem samo u savezu nego i klubovima, apsolutno se slažem.Pogledajte ko samo vodi klubove, , ti isti sjede i u izvršnim odborima kako državnog tako i kantonalnih saveza.

Već jednom napisah da sam skeptik što se tiče NS BiH jer ovdje naprosto svi kradu, prije 10-ak godina se isto ovako pisalo o Pušini , Mioču,Pašaliću i tako redom do današnjih lopova.

Poena je u svijesti ovoga podneblja, ko god ima šansu da nešto ukrade ( pa makar olovku ) on to uradi.
ma cuj vrijedi pokusat, pa valjda ce im pasti napamet da procitaju bar jedan mail, ako im mi posaljemo 1000000! jednostavno i fifa je ovo pustila kraju, a mi necemo to dozvolit<! savez napolje za svaku cijenu!

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 09 maj 2009, 04:12

Poena je u svijesti ovoga podneblja, ko god ima šansu da nešto ukrade ( pa makar olovku ) on to uradi.[/quote]

ma cuj vrijedi pokusat, pa valjda ce im pasti napamet da procitaju bar jedan mail, ako im mi posaljemo 1000000! jednostavno i fifa je ovo pustila kraju, a mi necemo to dozvolit<! savez napolje za svaku cijenu![/quoteMislim da oni procitaju barem neke od mailova,dokaz za to mi je i to kada mi je licno Eva Pasquier poslala mail da ide na godisnji i cak mi je ostavila broj telefona ako imam nesto da se obratim,mislim da je veci problem u tome sto je Fifa i Uefa "zauzeta" zlatnim kokama,pocev od Lige prvaka,Lige Uefa,ligama petice,svijetskim i europskim prvenstvima,Tv pravima i cime sve jos ne,a sto im donosi profit,zalosno je kada procitas da je Uefa otkrila namjestanje tekme od strane jednog makedonskog kluba(Pobeda) tek nakon nekoliko godina kada se to desilo.....

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 09 maj 2009, 04:23

Jos jedno mazanje ociju javnosti od strane uhljupa iz saveza,a sve u vezi sa Tv pravima,sve i da posalju(u sto cisto sumnjam)ugovor na ekspertizu Fifa-i i Uefa-i,oni ce to odmah da vrate jer nemaju nikakve ingerencije nad tome,sta oni mogu da urade u vezi s time sto je neki savez potpisao ugovor sa nekom agencijom,veliko nista,jos jedno maslo ilje kako da osteti nasu repku i savez jer je potpisan stetan ugovor,pitanje je sto je usljo pristao da potpise ovaj ugovor,vjerovatno zbog toga sto mu je neko gurnuo nesto love u dzep,da li iljo ili neko drugi-manje je vazno,ili usljo nema pojma da smo mogli dobiti bolji ugovor,lik nema pojma kako se vodi jedan fudbalski savez,usljo samo gleda svoj licni interes kao i svi ostali uhljupi u savezu..........

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 maj 2009, 06:34

lopta je okrugla je napisao/la:Jos jedno mazanje ociju javnosti od strane uhljupa iz saveza,a sve u vezi sa Tv pravima,sve i da posalju(u sto cisto sumnjam)ugovor na ekspertizu Fifa-i i Uefa-i,oni ce to odmah da vrate jer nemaju nikakve ingerencije nad tome,sta oni mogu da urade u vezi s time sto je neki savez potpisao ugovor sa nekom agencijom,veliko nista,jos jedno maslo ilje kako da osteti nasu repku i savez jer je potpisan stetan ugovor,pitanje je sto je usljo pristao da potpise ovaj ugovor,vjerovatno zbog toga sto mu je neko gurnuo nesto love u dzep,da li iljo ili neko drugi-manje je vazno,ili usljo nema pojma da smo mogli dobiti bolji ugovor,lik nema pojma kako se vodi jedan fudbalski savez,usljo samo gleda svoj licni interes kao i svi ostali uhljupi u savezu..........
Pa koji klinac onda ne skupis raju i ne sredis te stvari.A ne da balavis ovdje non stop :roll: :roll: :x
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 09 maj 2009, 08:46

harishp je napisao/la:
lopta je okrugla je napisao/la:Jos jedno mazanje ociju javnosti od strane uhljupa iz saveza,a sve u vezi sa Tv pravima,sve i da posalju(u sto cisto sumnjam)ugovor na ekspertizu Fifa-i i Uefa-i,oni ce to odmah da vrate jer nemaju nikakve ingerencije nad tome,sta oni mogu da urade u vezi s time sto je neki savez potpisao ugovor sa nekom agencijom,veliko nista,jos jedno maslo ilje kako da osteti nasu repku i savez jer je potpisan stetan ugovor,pitanje je sto je usljo pristao da potpise ovaj ugovor,vjerovatno zbog toga sto mu je neko gurnuo nesto love u dzep,da li iljo ili neko drugi-manje je vazno,ili usljo nema pojma da smo mogli dobiti bolji ugovor,lik nema pojma kako se vodi jedan fudbalski savez,usljo samo gleda svoj licni interes kao i svi ostali uhljupi u savezu..........
Pa koji klinac onda ne skupis raju i ne sredis te stvari.A ne da balavis ovdje non stop :roll: :roll: :x
Halo advokat,ko se tebi obratio,ti si poznat po tome sto si advokat selektora Prosvire,sada izgleda i advokat uhljupa iz saveza,koliko sam upucen usljo vec ima advokate za proces koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH,izgleda da ti zelis pojacati njegovu odbranu,ima se oraha u dzepu a!?

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 09 maj 2009, 09:28

Što se tiče ljudi u savezu mislim da se svi slažemo da se ta institucija katastrofalno vodi od strane Ilje i co.
Pa koji su to likovi kad kažu da to samo manji dio populacije je protiv njih.
Što se tiče Fife , Uefe nisu ni oni cvijeće (i ja isto slao mail nemam ni potvrde da je to neko uopšte pročitao)
Znači protesti nikakve vrste ne rade.
Što se tiče fudbalskih "legendi" koje imaju utjecaja kao treneri u nekim dobrim ligama a sigurno imaju i određene "veze" u Uefi i Fifi oni izgleda čekaju da narod podapne leđa a onda oni pobjedonosno dođu i kažu : Evo nas.
Znači ni od te varijante ništa.
Iskreno ja se jedino uzdam (iako ne baš puno) u sud BiH. Niko ne može imati funkciju u Savezu ako odrađiva kaznu i zatvoru.
Koliko god se ne smije politika miješati u NFSBiH tako ni oni ne smiju raditi mimo zakona BiH.
Vidjećemo možda Munib dobije finu kaznu za sve utaje pa se onda očepi tužilaštvu u zamjenu za manju kaznu.
To bi po meni bilo za sada jedino realno riješenje.
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 12 gostiju.