FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

VeteranSA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VeteranSA » 08 apr 2021, 17:26

plavousrcu je napisao/la:
08 apr 2021, 14:47
lijevapolutka je napisao/la:
08 apr 2021, 14:41
a ko je doprinjeo ovoj situaciji?
Svi zajedno, to jec sad najmanje bitno. Kod nas uvijek ko je ovo, a ko ono. Moramo se vaditi, imamo na cemu da se izvadimo i treba pametno odraditi. Prodati pomocni, dio novca za dugove, dio za kamp i vec si na zdravijim nogama. Rekao sam, ganjati preko politike izmjenu zakona o sportu ili udruzenjim. Ne znam pravno kako to hoda, i pokusati pronaci ozbiljnog poslovnog subjekta da kupi klub.
Prodaćete karinu moju, a ne pomoćni. Zato stručnjk i srozava klub, jer je već nešto dogovorio. Jesi ti bio prisutan kad je keslajući se izjavio" oni ne znaju da je pomoćni već prodat"? Pred 10 ljudi? Neće ga prodat vjeruj mi. Uzeo je klub sam prije 2 i po godine, postavi kretene, i neka sada nalazi rješenje. Pošto ne može, neka se kupi.Kako nam se prezentuje voli Želju, legenda je kluba, pa neka se strpi malo jbg. Zbog te ljubavi, a nije kokuz. Šta je problem? Obećao je, možda i uzeo kaparu, pa ne može nazad?
Nema opravdanja za prodaju pomoćnog, i nema prodaje.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 17:27

Trenutnoj upravi i administraciji na čelu sa Amarom givikt da daš oni bi ga razvalili.Samo nenormalan čovjek može i pomisliti da se bilo šta od imovine proda za vrijeme njihovog mandata.Mi bi i poslije prodaje pomoćnog terena sa njima ušli u još veće dugove kao što se ušlo poslije utakmice sa New Castlom.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 17:30

Životima braniti bilo kakvu prodaju sve dok ovi nesposobnjakovići i manipulatori sjede u klubu.Mislim da se ovog puta nebi nekažnjeno izvukli kao što su se izvlačili ranije.Bit će kom opanci a kom obojci.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2021, 17:34

Nije bitno ko sjedi u upravi :kafa: pomocni ce morati ici jer nece niko uloziti pare u klub a neces da budes Čelik.
Fajront
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 08 apr 2021, 17:36

Nije problem prodaja pomoćnog. Novac od prodaje mora biti uložen u kamp i u druge stvari, a za to ove strukture nisu sposobne.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 17:37

MocMahale444 je napisao/la:
08 apr 2021, 17:34
Nije bitno ko sjedi u upravi :kafa: pomocni ce morati ici jer nece niko uloziti pare u klub a neces da budes Čelik.
Fajront
Čuj nije bitno :crazy: Pa to je najbitnije.Od toga nema ništa bitnije.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 17:42

Samo pokrenuti tužbe i tražiti da odgovorni namire štetu klubu koju su nanjeli i mi od toga možemo vratiti dugove.Ovi su,na čelu sa Amarom,i došli da zaustave procese koji su bili pokrenuti.Evo samo za nedobijanje licence zbog uplatnice izgubili smo milion,neka taj milion Amarov Selimovic namiri,on je prvi na listi odgovornih.Može ga i Amar pogurati da to namiri bez optužnice ako mu ga je zao.
Zadnja izmjena: HapicaRadePaprica, dana/u 08 apr 2021, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2021, 17:42

HapicaRadePaprica je napisao/la:
08 apr 2021, 17:37
Fajront
Dobro pogresno sam se izrazio, jeste bitnooo :)
Samo velim da ce se pomocni prodati i bas ovo sto je napisao admir nam je potrebno.
Naravno da me strah levata u klubu ali nema postena insana kod nas i tacka.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 apr 2021, 17:44

08 apr 2021, 17:42
Samo pokrenuti tužbe i tražiti da odgovorni namire štetu klubu koju su nanjeli i mi od toga možemo vratiti dugove.Ovi su,na čelu sa Amarom,i došli da zaustave procese koji su bili pokrenuti.Evo samo za nedobijanje licence zbog uplatnice izgubili smo milion,neka taj milion Amarov Selimovic namiri,on je prvi na listi odgovornih.Može ga i Amar pogurati da to namiri bez optužnice ako mu ga je zao.
:thumbup:
moSa ljoŽe

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 17:45

08 apr 2021, 17:42
08 apr 2021, 17:37
Fajront
Dobro pogresno sam se izrazio, jeste bitnooo :)
Samo velim da ce se pomocni prodati i bas ovo sto je napisao admir nam je potrebno.
Naravno da me strah levata u klubu ali nema postena insana kod nas i tacka.
Ima još vrlo malo poštenih ali ti se sami ne nameću da udju u klub kao ovi što ulijeću da ga opuhaju.Pošteni se moraju zamoliti.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 apr 2021, 17:46

braco je napisao/la:
08 apr 2021, 17:05
Osim postavio cilj, ako ga ne ispuni slijedi neočekivani potez

Serija Željezničara bez pobjede traje već jako dugo. Četiri mjeseca se nisu radovali plavi igrači, a ove polusezone u pet utakmica nisu postigli gol. Velika kriza drma ekipu koja ne pronalazi način da se podigne i krene s pobjedama. Trener je najodgovorniji za loše rezultate. Amar Osim je svjestan situacije, jasno mu je da Željo ne ide pravim putem i da bi svaki naredni kiks značio i udaljavanje od cilja, a to je plasman u Evropu naredne sezone.

Upravni odbor kluba na posljednjoj sjednici raspravljao je najviše o treneru. Predsjednik, “na daljinski”, iz Londona je pokrenuo pitanje smjene, ali se na sjednici odustalo od radikalnog poteza. Osim je tako kupio još malo vremena. Iako detalji sa sastanka nisu procurili j javnost, izuzev onoga što je klub zvanično objavio, saznali smo o čemu se najviše razgovaralo.

Rezultatski neuspjeh je opteretio klub i glavna tema razgovora je bila kako se vratiti na pobjednički kolosjek. Uprava je okrivila igrače, ali i trenera za seriju loših rezultata.

S druge strane je, pak, upućena kritika vodstvu kluba koje kasni sa izmirivanjem obaveza prema igračima i trenerima.

Spo,rtske.ba saznaju da je pred Osim postavlje cilj da u naredne četiri utakmice ekipa osvoji 12 bodova, u suprotnom bi trener podnio ostavku. Protivnici Željezničara u naredna četiri kola su Mladost, Radnik, Olimpik i Sarajevo. U ovim utakmicama se ne smije izgubiti nijedan bod, ukoliko plavi žele ostati u igri za Evropu.

Cilj je jasan i realan. Pitanje je imaju li igrači motiva da ga ostvare i da li vjeruju u trenera i njegovu viziju.
mosa lošmi stićko tit-ula!

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 17:56

Evo šta kaže Mirso Šiljak

Šta se dešavalo oko te licence. Zašto novac nije uplaćen na vrijeme, zbog čega je napravljen taj propust?

“Ima odluka Upravnog odbora kluba koja je donesena, a u kojoj stoji da je za sva plaćanja nadležan predsjednik. Mene su ostavili samo da nosim pazar u banku i da mogu koristiti pečat broj dva. To je katastrofa. Ta odluka je donesena krajem januara 2019. godine i ima ta odluka napismeno. Samo je predsjednik taj koji može uplatiti novac“, ističe Šiljak i dodaje da je promjena agencije koja se bavila knjigovodstvom u pola sezone kumovala situaciji sa licencom:

“U januaru mjesecu na jednom sastanku UO donijeli su odluku da se promijeni knjigovodstveno-računovodstvena agencija koja je bila u klubu od 2014. godine i koja je to dosta dobro radila. Njima je to bilo nešto skupo. Nisu gledali pozadinu tog ugovora, da ta agencija uzima svake sezone dvije VIP karte, da je sponzor kluba i da se to nekako balansiralo. Oni su rekli da hoće svog knjigovođu, ako već daju pare.

Nadzorni odbor je rekao da se to ne radi u tom trenutku i da se treba sačekati da se napravi završni račun, pa ćemo se onda lijepo zahvaliti i razdužiti sa starom agencijom. Oni to nisu željeli, odmah su doveli novu agenciju. Mislili su da će oni raditi zajedno, nova i stara agencija, ali je to nemoguća misija. Tako je nastao haos. Sve je bilo na tome da se uzme novi program, a ja mislim da i dan danas računovodstvo ne funkcioniše 100 posto. Glavni je problem da vi sada u klubu ne možete znati kome ste dužni i ko vam je koliko dužan“, kaže Šiljak.

Pojavila se neka uplatnica iz banke na kojoj se vidi datum iz marta. Kada je uplaćen novac Slavki Petroviću?

“To ćete pitati predsjednika kluba. Ja sam se ogradio od toga. Njega pitajte za tu čuvenu uplatnicu i obmanu javnosti”, ističe Šiljak.

Studenti1921
Kontakt:

Post Postao/la Studenti1921 » 08 apr 2021, 17:57

:
KONTRASVIH je napisao/la:
08 apr 2021, 16:18
VOZDRA STUDENTI
Postavite ovdje neku sliku vaseg procesa tog projekta. HVALA
Ideju i projekat možemo proslijediti nakon odgovora iz Kluba, nadamo se da razumijete zašto ne želimo bilo sta konkretnije otkrivati. Pozdrav

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 08 apr 2021, 18:03

08 apr 2021, 17:56
Evo šta kaže Mirso Šiljak

Šta se dešavalo oko te licence. Zašto novac nije uplaćen na vrijeme, zbog čega je napravljen taj propust?

“Ima odluka Upravnog odbora kluba koja je donesena, a u kojoj stoji da je za sva plaćanja nadležan predsjednik. Mene su ostavili samo da nosim pazar u banku i da mogu koristiti pečat broj dva. To je katastrofa. Ta odluka je donesena krajem januara 2019. godine i ima ta odluka napismeno. Samo je predsjednik taj koji može uplatiti novac“, ističe Šiljak i dodaje da je promjena agencije koja se bavila knjigovodstvom u pola sezone kumovala situaciji sa licencom:

“U januaru mjesecu na jednom sastanku UO donijeli su odluku da se promijeni knjigovodstveno-računovodstvena agencija koja je bila u klubu od 2014. godine i koja je to dosta dobro radila. Njima je to bilo nešto skupo. Nisu gledali pozadinu tog ugovora, da ta agencija uzima svake sezone dvije VIP karte, da je sponzor kluba i da se to nekako balansiralo. Oni su rekli da hoće svog knjigovođu, ako već daju pare.

Nadzorni odbor je rekao da se to ne radi u tom trenutku i da se treba sačekati da se napravi završni račun, pa ćemo se onda lijepo zahvaliti i razdužiti sa starom agencijom. Oni to nisu željeli, odmah su doveli novu agenciju. Mislili su da će oni raditi zajedno, nova i stara agencija, ali je to nemoguća misija. Tako je nastao haos. Sve je bilo na tome da se uzme novi program, a ja mislim da i dan danas računovodstvo ne funkcioniše 100 posto. Glavni je problem da vi sada u klubu ne možete znati kome ste dužni i ko vam je koliko dužan“, kaže Šiljak.

Pojavila se neka uplatnica iz banke na kojoj se vidi datum iz marta. Kada je uplaćen novac Slavki Petroviću?

“To ćete pitati predsjednika kluba. Ja sam se ogradio od toga. Njega pitajte za tu čuvenu uplatnicu i obmanu javnosti”, ističe Šiljak.
Tako je kada je vlasnik kluba kao i predsjednik koji je vlasnik fakulteta, sve znaju. Zamisli da su prvom operativcu kluba, direktoru zabranili da potpisuje finansijske tokove, uplate i isplate. To ni u granapu u Pazariću nema...

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 18:06

Studenti1921 je napisao/la:
08 apr 2021, 17:57
:
VOZDRA STUDENTI
Ideju i projekat možemo proslijediti nakon odgovora iz Kluba, nadamo se da razumijete zašto ne želimo bilo sta konkretnije otkrivati. Pozdrav
Vama svaka čast na trudu i želji da pomognete.Raja to cjeni.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 08 apr 2021, 18:10

Studenti1921 je napisao/la:
08 apr 2021, 17:57
:
VOZDRA STUDENTI
Molim vas da ne objavljujete ništa javno, ni u kom slučaju. Biće zloupotrebljeno 100%...

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 18:11

Možda ova Šiljkova izjava najbolje govori o kakvim se ljudima u upravi radi.

Kako bi ocijenili rad Uprave u ovih pola godine.

“Nula. Ne znam gdje su našli onih 2.3 miliona. Znate šta su oni donijeli. Dvije donacije od po 15.000 KM. Dva sponzorska ugovora od po 5.850 i 41.000 KM. Oko 80.000 KM za pola godine. Ako je sponzor u klubu od 2014. godine radi mene i u 2019. godini, onda je to moj doprinos. U budžetu kluba za 2019. godinu sam napisao da ćemo Amira i ja donijeto 897.000 KM sponzorskih ugovora, a oni iz Uprave isto toliko i sve je super. Kaže jedan član Uprave ‘dajte i meni platu 3.500 KM i donijet ću i ja’. Rekao sam da nemam šta pričati s njima više”, kaže Šiljak.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2021, 18:20

08 apr 2021, 18:11
Od tih ljudi iz tog vakta jedino je Badzak trenutno tu. Ostali svi su izasli iz UO prvo na ljeto 2019. pa na zimu 2020. Ostao samo Badzak i rahmetli Dzubur. Nije ni Siljakovo maslo za ramazana realno. Sve je to jedno protiv drugog i preuvelicavanje kad neko nekog sutne ili okrene ledja.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 08 apr 2021, 18:21

08 apr 2021, 17:30
Životima braniti bilo kakvu prodaju sve dok ovi nesposobnjakovići i manipulatori sjede u klubu.Mislim da se ovog puta nebi nekažnjeno izvukli kao što su se izvlačili ranije.Bit će kom opanci a kom obojci.
:thumbup: trebamo sad svi stati iza kluba I dobro pratiti da nas debili ne naguze

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 apr 2021, 18:32

LjoZee je napisao/la:
08 apr 2021, 18:20
08 apr 2021, 18:11
Od tih ljudi iz tog vakta jedino je Badzak trenutno tu. Ostali svi su izasli iz UO prvo na ljeto 2019. pa na zimu 2020. Ostao samo Badzak i rahmetli Dzubur. Nije ni Siljakovo maslo za ramazana realno. Sve je to jedno protiv drugog i preuvelicavanje kad neko nekog sutne ili okrene ledja.
Došli još gori.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: aqarius, b00t, Hrasno15, Lynx, maho_sa, voltron30 i 124 gosta.