NBA 2020/2021

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Edviin
Kontakt:

Re: NBA 2020/2021

Post Postao/la Edviin » 08 apr 2021, 20:18

dirkules je napisao/la:
08 apr 2021, 20:05
Clutch je napisao/la:
08 apr 2021, 19:51
dirkules je napisao/la:
08 apr 2021, 19:23

Mene stid ispred njega :rol:
Carlisle koliko god da je odličan trener toliko je i tvrdoglav, umije biti tvrdoglav do bola, pogotovo prema KP-u. Sinoć momak kampuje u korneru dok Luka vrti centralni pick sa Brunsonom, forsira se preuzimanje i 1na1 i tako bukvalno cijeli crunch time, a Luka off noć. Uopšteno sam nezadovoljan načinom korištenja KP-a kroz ove dvije sezone, odnosno totalnoj podređenosti KP-a Luki, i to će biti jedan od razloga zašto svoj talenat nikad neće eksploatisati. Jedan zasija a drugi ostaje vječiti talenat. Samo što nema smisla držati igrača sa tim ugovorom u sporednoj ulozi, floor spacera.
Meni je najinteresantniji KP-ov govor tijela i raspolozenje na ovom videu. Kao da uopste nije frustriran nego cak da kazem "sretan" jer je neko uocio da on nema dovoljno lopti i da ga se koristi kao spot up. U fazonu "bio sam upravu, sad vidite". To mi ukazuje da je odnos vjerovatno dosta narusen.
Slažem se, nezadovoljstvo je već neki period, momak samo guta i trpi što mu baš i nije svojstveno, i njegovom bratu, ali lova drži jezik za zubima, pitanje je dokle? Sami odgovor na trade rumoure u fazonu ne znam šta se dešava iza kulisa to potvrđuje, bez obzira na Cubanove riječi. Trener koji je imao Dirka u ekipi, ne može napraviti balans i izvaditi setove iz latice za igrača istih sklonosti.
Samo jedan moze biti Babo, a jasno je ko je ko u dallasu, KP treba da trazi drugi tim ili da prihvati da je Luka glavni i igra svojh ulogu bez nekog “gutanja”...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 apr 2021, 20:45

Edviin je napisao/la:
08 apr 2021, 20:14
Clutch je napisao/la:
08 apr 2021, 19:44
Znaci slazemo se, da bi ovo trebao biti Joelov PO...

Netse se moze dobiti samo na defense i nista drugo, i to jedino phila po mom misljenju, ostalo je sve upitnik...
Meni su i sami Netsi ogromna nepoznanica. Prvo sto je big 3 odigrao samo 6 utakmica zajedno, a trenutno je Harden out tako da do playoffa se nece pretjerano naigrati i uigrati. Takodjer, Durant je imao dug izostanak i tek trebamo vidjeti moze li njegovo tijelo izdrzati vece napore.

To po meni nisu mali upitnici jer je playoff jako blizu, a ne znamo ni ozbiljnost povrede kod Hardena. Ukoliko ih za trenutak zanemarimo, odnosno uigranost se ispostavi da nece biti toliko bitna s obzirom na talent a Durant uspije odigrati sezonu do kraja, onda ce svakom biti vrlo vrlo tesko, skoro nemoguce. Pakleno je ovo sto imaju. Malo se prica o Kyrieu a igra sezonu karijere i djeluje fantasticno. Ima neku pojavu ove sezone kakvu nisam vidjao prije, jos je snazniji i brzi a shotmaking i handle su uvijek bili elitni. Taj Kyrie ce svakom protivniku biti tek 3. briga??!

Evo recimo u tom matchupu sa Philom Simmons ti treba i na Durantu i na Hardenu, a jasno da ne moze istovremeno braniti obojicu. Thybulle i Hill mogu "cuvati" Kyriea, Green nema dovoljno dobre lateralne kretnje da cuva Hardena ili Irvinga niti visinu za Duranta, niti bilo ko drugi osim Simmonsa. Moja neka razmisljanja su stala na tome da mozda Embiida vidimo na Durantu :mrgreen:

Plus i kada bi se formirali ok matchupi ce Netsi opet lako generisati missmatche te imaju ofanzivno odlican spacing oko ove trojice.

Ogromne glavobolje za trenere ce biti i zahtijevace raznorazne vratolomije. A opet je upitno koliko ce biti dovoljno jer cesto je u playoffu odbrana "dozvolis x da bi zaustavio y". Kao i u GS eri sa Durantom i ovdje ce lako moguce biti slucaj, da i to sto dozvolis je dovoljno da te oduva iz dvorane..

Iz te perspektive bi im vec urucio titulu, iz neke druge postoje upitnici ali vecinom se ticu njih samih, tako da je sudbina svih contendera ove sezone, ja bih rekao, u rukama Netsa. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 apr 2021, 20:56

Bravo Clutch,odavno ne procitah bolji post,sve receno onako kako stvarno jeste,realno i objektivno :clap:

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 08 apr 2021, 21:04

:thumbup: Ostaje da vidimo, a nebi bilo prvi put da se skup AS igraca raspadne.
PO ima svoju sudbinu koja nema veze sa RS, tako da ja mislim da nas ceka ako budu Lakersi zdravi vjerovatno najbolji PO zadnjih par godina :kafa:

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 08 apr 2021, 21:05

dirkules je napisao/la:
08 apr 2021, 19:23
Clutch je napisao/la:
08 apr 2021, 15:53
In 28 minutes, Porziņģis scored 23 points on 53/50/100 shooting. He took 0 FGA in the final 7 minutes.

:hmmmm:
Mene stid ispred njega :rol:
Carlisle koliko god da je odličan trener toliko je i tvrdoglav, umije biti tvrdoglav do bola, pogotovo prema KP-u. Sinoć momak kampuje u korneru dok Luka vrti centralni pick sa Brunsonom, forsira se preuzimanje i 1na1 i tako bukvalno cijeli crunch time, a Luka off noć. Uopšteno sam nezadovoljan načinom korištenja KP-a kroz ove dvije sezone, odnosno totalnoj podređenosti KP-a Luki, i to će biti jedan od razloga zašto svoj talenat nikad neće eksploatisati. Jedan zasija a drugi ostaje vječiti talenat. Samo što nema smisla držati igrača sa tim ugovorom u sporednoj ulozi, floor spacera.
Navijac sam Dallasa i gledao sam ove sezone sigurno preko 90% utakmica i bas me brine hemija izmedju KP-a i Doncica, apsolutno ne vidim da jedan drugog podrzavaju poslije dobrog poteza, da uopste pricaju i komuniciraju na terenu, onda da ne pricam o milion situacija kada Luka namjerno izbjegava da mu daje lopte kada je ovaj sam na sutu, poslije onih dodatnih propustenih utakmica Porzingisa sve je otislo u tri lijepe i mislim da na ljeto ide trade 110%, samo da ne ostanemo bez Luke zbog svega toga. Jos sam citao da je brat od Porzingisa uzdignut do neba, da stalno sere i timu i svima i da je jedan od razloga, pored povreda zasto timovi bjeze od njega.

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 08 apr 2021, 21:12

16-0

slika
23

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 08 apr 2021, 21:25

Da se prisjetimo malo :D

A sto se tice netsa, mislim sa im PHI moze parirati timskom odbranom, 1na1 slabo ce ko sta postici iskreno

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 08 apr 2021, 21:45

:kafa: :kafa:

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 apr 2021, 21:51

Bassha je napisao/la:
08 apr 2021, 21:45

Nema tu hemije,ne mogu se oni :kafa:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 apr 2021, 21:58

Okupili se k'o za All Star Weekend i kaze sky is the limit :problem:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 08 apr 2021, 22:28

Clutch je napisao/la:
08 apr 2021, 20:45
Edviin je napisao/la:
08 apr 2021, 20:14
Clutch je napisao/la:
08 apr 2021, 19:44
Znaci slazemo se, da bi ovo trebao biti Joelov PO...

Netse se moze dobiti samo na defense i nista drugo, i to jedino phila po mom misljenju, ostalo je sve upitnik...
Meni su i sami Netsi ogromna nepoznanica. Prvo sto je big 3 odigrao samo 6 utakmica zajedno, a trenutno je Harden out tako da do playoffa se nece pretjerano naigrati i uigrati. Takodjer, Durant je imao dug izostanak i tek trebamo vidjeti moze li njegovo tijelo izdrzati vece napore.

To po meni nisu mali upitnici jer je playoff jako blizu, a ne znamo ni ozbiljnost povrede kod Hardena. Ukoliko ih za trenutak zanemarimo, odnosno uigranost se ispostavi da nece biti toliko bitna s obzirom na talent a Durant uspije odigrati sezonu do kraja, onda ce svakom biti vrlo vrlo tesko, skoro nemoguce. Pakleno je ovo sto imaju. Malo se prica o Kyrieu a igra sezonu karijere i djeluje fantasticno. Ima neku pojavu ove sezone kakvu nisam vidjao prije, jos je snazniji i brzi a shotmaking i handle su uvijek bili elitni. Taj Kyrie ce svakom protivniku biti tek 3. briga??!

Evo recimo u tom matchupu sa Philom Simmons ti treba i na Durantu i na Hardenu, a jasno da ne moze istovremeno braniti obojicu. Thybulle i Hill mogu "cuvati" Kyriea, Green nema dovoljno dobre lateralne kretnje da cuva Hardena ili Irvinga niti visinu za Duranta, niti bilo ko drugi osim Simmonsa. Moja neka razmisljanja su stala na tome da mozda Embiida vidimo na Durantu :mrgreen:

Plus i kada bi se formirali ok matchupi ce Netsi opet lako generisati missmatche te imaju ofanzivno odlican spacing oko ove trojice.

Ogromne glavobolje za trenere ce biti i zahtijevace raznorazne vratolomije. A opet je upitno koliko ce biti dovoljno jer cesto je u playoffu odbrana "dozvolis x da bi zaustavio y". Kao i u GS eri sa Durantom i ovdje ce lako moguce biti slucaj, da i to sto dozvolis je dovoljno da te oduva iz dvorane..

Iz te perspektive bi im vec urucio titulu, iz neke druge postoje upitnici ali vecinom se ticu njih samih, tako da je sudbina svih contendera ove sezone, ja bih rekao, u rukama Netsa. :mrgreen:
Erik Spoelstra
PSPHM

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 08 apr 2021, 22:31

Clutch je napisao/la:
08 apr 2021, 21:58
Okupili se k'o za All Star Weekend i kaze sky is the limit :problem:
Moram reci da je tesko Edwarda podrzavati kad je okruzen ovakvim ljigavcima. :yawn:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 08 apr 2021, 22:31

Edviin je napisao/la:
08 apr 2021, 21:04
.
Nije problem u tome ko je A u timu, Luka je prekvalitetan da rijetko koji big man u ligi bi bio nosioc ispred njega u istoj ekipi. Problem je sistem koji je Carlisle uspostavio, a kojim su svi ostali podređeni Luki, i to nije problem s obzirom na roster da među njima nije i igrač kojem si dao max ugovor koji bi trebao imati veću ulogu od spot up opcije po defaultu a i po mogućnostima i talentu. Luka jede u posljednja 2-3 mjeseca kako je šut popravio iz kreiranih missmatcheva i apetiti rastu do Hardenove potrošnje u Houstonu, a pri tome rijetko razigrava KP-a iz 2 na 2 igre, minimalno. Imao sam nadu da oni mogu kliknuti kroz cijelu sezonu kao što su bili u bubbleu, jeste da je mali uzorak, gdje je KP imao All star brojke a Lukine ostale iste. Sinoć Luka se ne može sastaviti dok nas KP drži u utakmici i ne dobije ni jednu loptu u posljednjih 7 minuta, spot up cijelo vrijeme. Ima ekipa gdje postoji harmonija između A i B, primjer Bucksi Giannis i Middleton, gdje se Middleton isprofilirao u closera bez obzira na Giannisa. A da Luka i KP nisu kompatibilni po načinu igre jednog i drugog rekao bih u redu, tradeate KP-a, založite Cap u 3&D igrače i u tom slučaju baš nikad Luka i mi ne bi prismrdili prstenu u budućnosti.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 08 apr 2021, 22:35

ronaldo99 je napisao/la:
08 apr 2021, 21:51
Bassha je napisao/la:
08 apr 2021, 21:45

Nema tu hemije,ne mogu se oni :kafa:
Isto je srao i za westbrooka pa nista

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 08 apr 2021, 22:44

dirkules je napisao/la:
08 apr 2021, 22:31
Edviin je napisao/la:
.
Nije problem u tome ko je A u timu, Luka je prekvalitetan da rijetko koji big man u ligi bi bio nosioc ispred njega u istoj ekipi. Problem je sistem koji je Carlisle uspostavio, a kojim su svi ostali podređeni Luki, i to nije problem s obzirom na roster da među njima nije i igrač kojem si dao max ugovor koji bi trebao imati veću ulogu od spot up opcije po defaultu a i po mogućnostima i talentu. Luka jede u posljednja 2-3 mjeseca kako je šut popravio iz kreiranih missmatcheva i apetiti rastu do Hardenove potrošnje u Houstonu, a pri tome rijetko razigrava KP-a iz 2 na 2 igre, minimalno. Imao sam nadu da oni mogu kliknuti kroz cijelu sezonu kao što su bili u bubbleu, jeste da je mali uzorak, gdje je KP imao All star brojke a Lukine ostale iste. Sinoć Luka se ne može sastaviti dok nas KP drži u utakmici i ne dobije ni jednu loptu u posljednjih 7 minuta, spot up cijelo vrijeme. Ima ekipa gdje postoji harmonija između A i B, primjer Bucksi Giannis i Middleton, gdje se Middleton isprofilirao u closera bez obzira na Giannisa. A da Luka i KP nisu kompatibilni po načinu igre jednog i drugog rekao bih u redu, tradeate KP-a, založite Cap u 3&D igrače i u tom slučaju baš nikad Luka i mi ne bi prismrdili prstenu u budućnosti.
KP nije sastavio 2 dobre utakmica za redom, ljudi su morali graditi sve oko Luke, Luka nije razocarao i rezultat ti je to sto si vidio sinoc, jer vise puta je Luka donosio pobjede nego bilo ko drugi i zna se u cije ruke ide lopta i ondah nek se on odluci sta i kako. Pitanje je zasto je on njega ignorisao i sta se stvarno desava između njih dvojice, zasto njih dvojica ne kliknu, gledajuci KP-ja i ljude oko njega vjerujem da je tezak karakter a i Luka je sigurno tvrdoglav samo on je to zasluzeno. Nesto mi govori da ima tu privatnih stvari sto se ne iznose vani, i to sve utjece na tandem Luka/KP.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 08 apr 2021, 23:04

Edviin je napisao/la:
08 apr 2021, 22:44
dirkules je napisao/la:
08 apr 2021, 22:31
Edviin je napisao/la:
.
KP nije sastavio 2 dobre utakmica za redom, ljudi su morali graditi sve oko Luke, Luka nije razocarao i rezultat ti je to sto si vidio sinoc, jer vise puta je Luka donosio pobjede nego bilo ko drugi i zna se u cije ruke ide lopta i ondah nek se on odluci sta i kako. Pitanje je zasto je on njega ignorisao i sta se stvarno desava između njih dvojice, zasto njih dvojica ne kliknu, gledajuci KP-ja i ljude oko njega vjerujem da je tezak karakter a i Luka je sigurno tvrdoglav samo on je to zasluzeno. Nesto mi govori da ima tu privatnih stvari sto se ne iznose vani, i to sve utjece na tandem Luka/KP.
KP ove sezone igra veoma dobro ofanzivno i pored ovog načina korištenja, "izbjegavanja" Luke i play callova od Carlislea. 20.3 ppg na career high 47%FG, dobrih 36% 3pt na 6.2 pokušaja, career high 54 eFG% uz 9 skokova i odličnu odbranu u posljednjih 15ak utakmica za razliku od prije. Ne zaboraviti povredu koju je imao, istu ima i JJ iz Memphisa pa se nije još vratio bez obzira što čini mi se operisao prije na dva mjeseca. Luka je presudio dosta utakmica, a imao je i crunch timea za zaborav, što je i sam nebrojeno puta priznao. Carlisle je od svih najviše tvrdoglav, kada glavu ekipe-A ne ide a drugog-B ide zna se nastavak u normalnim okolnostima. No vidjet ćemo sve na ljeto, ima se prostora u Capu, kakvi potezi će se povući od toga će zavisiti i budućnost ovog dvojca.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 09 apr 2021, 00:01

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 09 apr 2021, 00:09

dirkules je napisao/la:
08 apr 2021, 23:04
Nisam ja mislio da kazem da je KP slab igrac, ali je Luka druga dimenzija jednostavno.

Kad bi mogli dobiti nesto dobro za KP, to bi vam bilo super pa da se neki trade napravi. I jos ganjati jednog AS igraca, to bi bilo zanimljivo.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 09 apr 2021, 00:36

Yebo majku pa ovu ligu vode hajvani...nisu dosta bila dva prestroga iskljucenja na utakmici LaL-Tor, sad jos suspenzije THTu, Bembryju i Van Vleetu. Ko da je tekma Indiana Detroit u pitanju, a ne blago koskanje. Tacno ce napraviti yebeni balet od igre
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 09 apr 2021, 00:47

Bassha je napisao/la:
09 apr 2021, 00:01
Solidan igrač, ali nece mnogo doprinjeti u NBA
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.