Brate svaka tvoja riječ na kraju ispade tačna...a toliko sam želio da ne ispadne tako.VeteranSA je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:19Ti i takvi, sa razmišljanjem i planiranim trolanjem ovdje nikada nećete biti moji. Niti ste Željini. Idi zavuci se Amaru u bulju, i uživaj.plavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:49Moji i tvoji. Vidis, zalosno je da navijac Zelje prica o mojim i tvojim. Interes treba biti klub, barem je pravim navijacima interes. Vama, mojim i tvojim je interes samo da ispadnete "pametni" na forumu. Sta je izlaz. Ja mislim da je prodaja pomocnog terena u ovom trenutku jedini realan izlaz, nakon toga pritisak na politiku i prodaja kluba zdravom spolovnom subjektu.
Znači prodati pomoćni, izmiriti dugove, i onda se ponovo krenuti zaduživati. Kakvi majstori!! Vi ne možete ni na play station-u nikakvu ekipu voditi. Yebo vas babuka!!!
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- plavousrcu
- Kontakt:
Bice praska za pranje vesa. Samo nastavi. Uspjeli ste u nemogucem, podijeliti navijace na vase i nase. Slatke hadzijine. Evo prilike da udjete u klub. Saberite nekoliko miliona, rijesite dugove i preuzmite sve. Samo sad nema nekoliko miliona na racunu, sad je situacija 180 stepeni drugacija. Gredic vam je ostavio nekoliko miliona na racunu, ovi vam ostavljaju nekoliko miliona dugova. Ista stvar, vi znate, vi volite. Kako vam se otvorilo.VeteranSA je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:19Ti i takvi, sa razmišljanjem i planiranim trolanjem ovdje nikada nećete biti moji. Niti ste Željini. Idi zavuci se Amaru u bulju, i uživaj.plavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:49Moji i tvoji. Vidis, zalosno je da navijac Zelje prica o mojim i tvojim. Interes treba biti klub, barem je pravim navijacima interes. Vama, mojim i tvojim je interes samo da ispadnete "pametni" na forumu. Sta je izlaz. Ja mislim da je prodaja pomocnog terena u ovom trenutku jedini realan izlaz, nakon toga pritisak na politiku i prodaja kluba zdravom spolovnom subjektu.
Znači prodati pomoćni, izmiriti dugove, i onda se ponovo krenuti zaduživati. Kakvi majstori!! Vi ne možete ni na play station-u nikakvu ekipu voditi. Yebo vas babuka!!!
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 09 apr 2021, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.
Svaka tebi cast @plavousrcu sto za razliku od mamlaza poput Virtuala i ostali botovi koji od jednom nestadose pa tako i x fejk nickova, pokusavas da branis ono sto je neodbranljivo.
@igrajlopte 🐦
- lijevapolutka
- Kontakt:
rješenje je da radis sve kontra od ovih sto trenutno "rade"plavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:59Sta je rjesenje? Kako do nekoliko miliona u tri mjeseca?lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:55Znači problem za prodaju kluba je pomoćni. E burazeru nas neće niko kupiti imali mi pomoćni ili ne. To su bajke. Jedini razlog prodaje pomoćnog je punjenje đenova pojedinaca. Kako se niko od foteljasa ne sjeti da nešto počne raditi, bio je Željo i u većim g.ovnima pa se imovina nije dirala
moSa ljoŽe
casnije i postenije je propasti nego da neko napravi novu aferu respiratori i pokrade klub jer ovi su samo za to sposobni ostaviti do boljih vremena i ljudi al da mi prodaju imovinu ljudi koji su doveli do ovog beznadja nema sanse neka prodaju vlastite miraze vikendice al nešto sto je od kluba jokplavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:18Izvini, ili si glup ili bot. Odlazak u kantonalnu ligu ne znaci nuliranje dugova. Opet sve moras izmiriti. Za dva mjeseca pet igraca koje pljujete strasno ce vjerovatno podnijeti zahtjeve za izmirenje dugova. Novca nemamo, to znaci da smo propali. Ne znam kako pravno ide jer smo UG, mozda nam mogu uzeti i dio imovine da namire se dugovi.Robust je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:06il kratko receno prodaj da napunimo sebi dzepove ni ti sam u ovo ne vjeruješ što pišeš i tuzno je da se deklarises kao navijac Željezničara a prodaja imovine kluba ti je prihvatljivaplavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:58Opet lupas. Dugovi prrema igracima i strucnom stabu te dobaljacima ostaju ako odes u kantonalnu ligu. Ako ih ne isplatis onda cete kao Bracu i Vrbanjusu izbaciti iz kantonalne lige. Pomocni teren je fudbalski beznacajan i vala ne moze ti udarati ni na emocije. **** vise suplju, kakve emocije imas prema pomocnom terenu? Stajes na zdrave noge, na kraju ce se i vrijednos stadiona za par godina ako tu nikne neki vau trzni centar povecati, dobijas trening kamp. Mnogo vise pozitivnog dobijas od negativnog.
samo cu ponoviti ovo no pasaran
imam prijedlog radije u kantonalnu nego da mi imovinu prodaju ovi lopovi koji su stavili mac pod vrat klubu jer necete gospodo nesto prodavati sto su generacije njegovale i cuvale necete zbog prošlosti i svih zeljovaca koji su dali zivote za to to je nesto najmanje sto mi mozemo uraditi da se oduzimo tim ljudima tj da glasno i jasno kazemo NE![]()

- lijevapolutka
- Kontakt:
- plavousrcu
- Kontakt:
Sta? Da nadjes generalnog sponzora od tri miliona maraka? Ne nadje ga niko. Da bolje "prosis" od institucija. Prosla vremena, kriza nenormalna. Da se ne nastavljam. Sve raditi kontra, samo kad stanes na zdrave noge. Kako stati na zdrave noge' Momentalno samo prodajom pomocnog terena.lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:24rješenje je da radis sve kontra od ovih sto trenutno "rade"plavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:59Sta je rjesenje? Kako do nekoliko miliona u tri mjeseca?lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:55Znači problem za prodaju kluba je pomoćni. E burazeru nas neće niko kupiti imali mi pomoćni ili ne. To su bajke. Jedini razlog prodaje pomoćnog je punjenje đenova pojedinaca. Kako se niko od foteljasa ne sjeti da nešto počne raditi, bio je Željo i u većim g.ovnima pa se imovina nije dirala
-
- Kontakt:
Prodaja pomocnog da bi zakrpili dugove je nonsens i put ka propasti. Investicija 0 bodova. To ako urade, nemam rijeci.
Prodaja pomocnog stadiona se moze desiti jedino ako ce se uloziti u infrastrukturu i stvari koje ce nam donositi novac. Dakle, trening kamp al ne trening kamp improvizovani nego pravi trening kamp sa popratnim sadrzajem koji ce pokrivati neke svoje troskove tj. u nekoj mjeri biti samoodrziv. Sređivanja poslovnih prostora sjever/istok + jug uz poslovne prostore.
EH to će uz dobre sponzorske ugovore nas izvuc iz govana dugorocno, a ne zakrpi dugove, a onda kreni od nule al u pravljenju dugova, a ne u napredovanju.
Po mom misljednju ovo je jedini nacin da nesto dobro iz ovog nastane, sve drugo nas vuce u propast. Mada i dalje smatram da smo gola kita bez privatnog investitora tako da STATUT, pa mozemo pricati dalje.
Prodaja pomocnog stadiona se moze desiti jedino ako ce se uloziti u infrastrukturu i stvari koje ce nam donositi novac. Dakle, trening kamp al ne trening kamp improvizovani nego pravi trening kamp sa popratnim sadrzajem koji ce pokrivati neke svoje troskove tj. u nekoj mjeri biti samoodrziv. Sređivanja poslovnih prostora sjever/istok + jug uz poslovne prostore.
EH to će uz dobre sponzorske ugovore nas izvuc iz govana dugorocno, a ne zakrpi dugove, a onda kreni od nule al u pravljenju dugova, a ne u napredovanju.
Po mom misljednju ovo je jedini nacin da nesto dobro iz ovog nastane, sve drugo nas vuce u propast. Mada i dalje smatram da smo gola kita bez privatnog investitora tako da STATUT, pa mozemo pricati dalje.
-
- Kontakt:
Ostaju dugovi, al nećeš plaćati igrače, "zvjezdice", stotine hiljada KM godišnje nego će ti godišnji budžet u kantonalnoj ligi biti nekih 50-100k, a ostatak prihoda ćeš apsolutno preusmjeriti u vraćanje dugova i konsolidaciju finansija. To smo mi tako uradili, ali treba imati i muda za takav potez, ići linijom težeg otpora sve zbog kluba i njegovog dobra. Sve u svemu, sretnoplavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:27Ja, i? Odes u kantonalnu, dugovi ostaju. Od cega ces ih platiti? Ne brisu se dugovi ako odes u kantonalnu. Opet ces morati nabaviti nekoliko miliona, a kako? Ko ce dati nekoliko miliona. Evo se jagme Zeljovci da pomognu. Uleti koji sa pozajmicom i sta smo dobili?

- plavousrcu
- Kontakt:
Stadion je jedno, pomocni teren drugo. Prodajom pomocnog terena stadion ce vjerovatno za nekoliko godina dobiti na vrijednosti.
kako ce dobiti na vrijednosti jedino na manjku jer ako bi se zapad nekada radio i prodao se pomocni ne bi bilo mjesta uefinu licencu i njihove uslove jednostavno sa ovim debilima u klubu ne bi dao da sa markom upravljaju a ne milionima jer bi to bila nova afera u velikim razmjerimaplavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:30Stadion je jedno, pomocni teren drugo. Prodajom pomocnog terena stadion ce vjerovatno za nekoliko godina dobiti na vrijednosti.
- lijevapolutka
- Kontakt:
pa eto probaj prvo da raspustis stručni stab i otjeras ove starohane iz prve ekipe. napravi jeftiniju ekipu za početak, gdje ti neće trebati mjesecno 300.000 hiljada nego 50.000 hiljada. da dignes dupe iz fotelje i krenes sponzore traziti, pa nađi 10 sponzora po 1000 imaces za tekuće poslovanje. nemoj dovoditi igrače upitnog kvaliteta i jos za njih plaćati obestecenje, nemoj da ti pravnik pripravnik vodi matrketing. ako ti neko da ideju i garanciju da će ON to završiti nemoj ga ko fisek ispaliti. i ima jos puuuuuno toga sto ovi lezihljebovići neće ili neznajuplavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:28Sta? Da nadjes generalnog sponzora od tri miliona maraka? Ne nadje ga niko. Da bolje "prosis" od institucija. Prosla vremena, kriza nenormalna. Da se ne nastavljam. Sve raditi kontra, samo kad stanes na zdrave noge. Kako stati na zdrave noge' Momentalno samo prodajom pomocnog terena.lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:24rješenje je da radis sve kontra od ovih sto trenutno "rade"plavousrcu je napisao/la: ↑09 apr 2021, 11:59
Sta je rjesenje? Kako do nekoliko miliona u tri mjeseca?
moSa ljoŽe
Kako ih rastjerati druže bog zna koliko smo dužni igračima i toga me strah pogotovo sad kad završi sezona da ne krenu tužbe i slično jer tad smo donji. Pogotovo i kad bi se htjeli otarasiti nekih igrača na kraju sezone sumnjam da će pristat svi na onu "ti oprosti dugove, ja tebi slobodne papire". Nije to baš ko 2008. lagano nabit igračima nogom, danas su zaštićeniji.lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:33
pa eto probaj prvo da raspustis stručni stab i otjeras ove starohane iz prve ekipe. napravi jeftiniju ekipu za početak, gdje ti neće trebati mjesecno 300.000 hiljada nego 50.000 hiljada.
Ako te Lendrić i Veseli u po sezone hoće da te tuže za pare, onda treba i očekivati da će i određeni broj igrača to uradit kad tad. Sumjam da će svi igrači staviti interese kluba ispred svojih.
Jedino ako nisu izmireni dugovi prema igračima u međuvremenu, onda beze serem.
- lijevapolutka
- Kontakt:
svi će oni dobiti "zarađeno". u ove ljude niko nema povjerenja i zato ti i postoji mogućnost tužbe. mozes se sa njima sve dogovoriti, al treba stati iza svoje riječi. kako će ti neko vjerovati kad ti kaze da će dobiti 3 plate do derbija i oni dobiju 1. sve je stvar povjerenja. kad imas povjerenje onda ćemo i mi ko navijači pomoći. pa sjeti se prve prodaje ulaznica kad su javno objavili koliko su prodali i zadnje prodaje kad su se ko š.upci ušutili. opet ponavljam kako ćeš tim ljudima vjerovatibraco je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:44Kako ih rastjerati druže bog zna koliko smo dužni igračima i toga me strah pogotovo sad kad završi sezona da ne krenu tužbe i slično jer tad smo donji. Pogotovo i kad bi se htjeli otarasiti nekih igrača na kraju sezone sumnjam da će pristat svi na onu "ti oprosti dugove, ja tebi slobodne papire". Nije to baš ko 2008. lagano nabit igračima nogom, danas su zaštićeniji.lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:33
pa eto probaj prvo da raspustis stručni stab i otjeras ove starohane iz prve ekipe. napravi jeftiniju ekipu za početak, gdje ti neće trebati mjesecno 300.000 hiljada nego 50.000 hiljada.
Ako te Lendrić i Veseli u po sezone hoće da te tuže za pare, onda treba i očekivati da će i određeni broj igrača to uradit kad tad. Sumjam da će svi igrači staviti interese kluba ispred svojih.
moSa ljoŽe
- plavousrcu
- Kontakt:
To je sustina moje diskusije vezane za prodaju pomocnog. Raja konta nabij igraca na nogu i zavrseno. X igrac ima platu 5000 KM i ugovor do iduceg ljeta. Duzni cemo mu biti jedno devet plata do kraja sezone. To je 45.000 KM plus drzavu namiri, eto ga 70.000. Ima jos 12 mjeseci ugovora, dogovorimo se da mu platimo pola, to je jos 30.000. Jedan x igrac 100.000. I ako odes u kamtonalnu ligu opet je 100.000 KM.braco je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:44Kako ih rastjerati druže bog zna koliko smo dužni igračima i toga me strah pogotovo sad kad završi sezona da ne krenu tužbe i slično jer tad smo donji. Pogotovo i kad bi se htjeli otarasiti nekih igrača na kraju sezone sumnjam da će pristat svi na onu "ti oprosti dugove, ja tebi slobodne papire". Nije to baš ko 2008. lagano nabit igračima nogom, danas su zaštićeniji.lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:33
- lijevapolutka
- Kontakt:
hajde mi odgovori sto nisu prodali pomoćni kad je postojala mogućnost da dobiješ terene od FK Igmana, pa da uložiš u nešto sto će ti se vratiti kroz par godina.
moSa ljoŽe
Ma moj post se uopšte ne odnosi na pomoćni teren jer me iskreno i ne privlači toliko ta tema da diskutujem o njoj jer mislim da nisam kompetentan. Samim tim nije se odnosilo ni na povjerenje u ljude u upravi.lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:50svi će oni dobiti "zarađeno". u ove ljude niko nema povjerenja i zato ti i postoji mogućnost tužbe. mozes se sa njima sve dogovoriti, al treba stati iza svoje riječi. kako će ti neko vjerovati kad ti kaze da će dobiti 3 plate do derbija i oni dobiju 1. sve je stvar povjerenja. kad imas povjerenje onda ćemo i mi ko navijači pomoći. pa sjeti se prve prodaje ulaznica kad su javno objavili koliko su prodali i zadnje prodaje kad su se ko š.upci ušutili. opet ponavljam kako ćeš tim ljudima vjerovatibraco je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:44Kako ih rastjerati druže bog zna koliko smo dužni igračima i toga me strah pogotovo sad kad završi sezona da ne krenu tužbe i slično jer tad smo donji. Pogotovo i kad bi se htjeli otarasiti nekih igrača na kraju sezone sumnjam da će pristat svi na onu "ti oprosti dugove, ja tebi slobodne papire". Nije to baš ko 2008. lagano nabit igračima nogom, danas su zaštićeniji.lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:33
Više sam ovo napisao jer se često ovih dana provlači tema kako treba sve igrače nogom nabiti i kako se na ljeto sprema čistka prema nekim insajderskim. Pa me zanima kako to izvesti ako igrači imaju još lupam godinu ugovora plus si im dužan nekoliko plata (ukoliko je to tačno).
Onaj kamp kod Igmana je trebao da bude naš. Da su ostali Miske i kompanija vjerovatno bi imali kamp na Ilidži.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- lijevapolutka
- Kontakt:
izvini ako sam se pogrešno izrazio, kad kazem nabiti nogom nisam mislio evo ti papiri i idi. danas su igrači zasticeni i sa njima moras niz dlaku u ovakvim situacijamabraco je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:58Ma moj post se uopšte ne odnosi na pomoćni teren jer me iskreno i ne privlači toliko ta tema da diskutujem o njoj jer mislim da nisam kompetentan. Samim tim nije se odnosilo ni na povjerenje u ljude u upravi.lijevapolutka je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:50svi će oni dobiti "zarađeno". u ove ljude niko nema povjerenja i zato ti i postoji mogućnost tužbe. mozes se sa njima sve dogovoriti, al treba stati iza svoje riječi. kako će ti neko vjerovati kad ti kaze da će dobiti 3 plate do derbija i oni dobiju 1. sve je stvar povjerenja. kad imas povjerenje onda ćemo i mi ko navijači pomoći. pa sjeti se prve prodaje ulaznica kad su javno objavili koliko su prodali i zadnje prodaje kad su se ko š.upci ušutili. opet ponavljam kako ćeš tim ljudima vjerovatibraco je napisao/la: ↑09 apr 2021, 12:44
Kako ih rastjerati druže bog zna koliko smo dužni igračima i toga me strah pogotovo sad kad završi sezona da ne krenu tužbe i slično jer tad smo donji. Pogotovo i kad bi se htjeli otarasiti nekih igrača na kraju sezone sumnjam da će pristat svi na onu "ti oprosti dugove, ja tebi slobodne papire". Nije to baš ko 2008. lagano nabit igračima nogom, danas su zaštićeniji.
Više sam ovo napisao jer se često ovih dana provlači tema kako treba sve igrače nogom nabiti i kako se na ljeto sprema čistka prema nekim insajderskim. Pa me zanima kako to izvesti ako igrači imaju još lupam godinu ugovora plus si im dužan nekoliko plata (ukoliko je to tačno).
moSa ljoŽe
Cudno nije pao kamp sa neba od kako se Amar vratio i doveo svoje, kao sto je sve ostalo palo sa neba.
Gdje je nova trafostanica, prije dvije godine vam je bivis nacelnik Koldzo dao pare od opcine za istu ?
Gdje je nova trafostanica, prije dvije godine vam je bivis nacelnik Koldzo dao pare od opcine za istu ?
Mjau !