Ja sam prije 15 godina bio ozbiljan alkoholicar, ali nisam ovako bulaznio.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- desnibocni
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ
-
- Kontakt:
Pogledaj zglob stručnjak.budimo_realni je napisao/la: ↑10 apr 2021, 20:52O cemu ti pricas. Pojma ti nemaš. Odmah poslije utakmice ko je gledao utakmicu Cristal Palace - Chelsea slican start Chilvela na protivnickog igraca, cak sta vise loptu nije dodio za razliku od Žulja i dobio je samo žuti karton.SudoHusika je napisao/la: ↑10 apr 2021, 20:35Elvis Mujić sudio za 10. Možete mu se kurca samo napušiti, prvi ti Mušija seoska varalice pa onda ostali redom. Navikli nas da nas kolju pa se poslije pravednog suđenja ibretimo i između sebe ponižavamo.
Katastrofa stručnog štaba, a posebno igrača. U usta vas yebem amateri, treba vam lobanje polupati **** vam ona materina šlagirana.
Bravo Eriću yebem ti familiju šlagiranu.

Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
- MocMahale444
Pravi obožavaoci fudbala se suočavaju sa intezivnim nivoom stresa, tako da dok gledaju svoj omiljeni tim na terenu oni su izloženi povećanom riziku od nastanka srčanog udara, dokazala su najnovija istraživanja.
Studija u Okfordu testirala je pljuvačku brazilskih navijača tokom istorijskog poraza od Nemačke na Svetskom prvenstvu 2014. godine.
Stručnjaci su tako pronašli da je nivo hormona kortizola drastično porastao u trenutku kada je rezulat u polufinalu bio 7-1 za Njemačku.
Uzbudljiva utakmica može da bude jako opasna po zdravlje, jer povećava krvni pritisak i samim tim dovodi do naprezanja srčanog mišića.
Istraživači su pronašli da ne postoji razlika u nivou stresa između muškaraca i žena tokom utakmice, uprkos uvreženom mišljenju da su muškarci "vezaniji za svoje fudbalske timove".
Psihološki stres utiče na tijelo
Fanovi koji su jako vezani za svoj fudbalski tim i pokazuju ljubav prema njemu zapravo doživljavaju nevjerovatan psihološki stres dok gledaju utakmicu - kazala je dr Marta Njuson, istraživač iz Centra za studije socijalne kohezije.
Sa druge strane, obožavatelji koji podržavaju tim na mnogo umjereniji način. doživljavaju stres ali ne u toliko ekstremnoj meri.
Kako dugotrajan povećan nivo korizola djeluje na organizam?
Sužava krvne sudove, povećava krvni pritisak i oštećuje već oslabljeno srce.
Povišen kortizol takođe može ljudima pružiti osjećaj predstojeće propasti, da im je život u opasnosti ili strah od napada.
Prethodna istraživanja su pokazala su da je zabilježen porast broja srčanih udara među navijačima tokom važnih dana meča, bilo da se radi o klubu ili zemlji.
Uvođenje zdravstvenih mjera na utakmicama
Istraživači sa Univerziteta Oksford su u okviru studije putem pljuvačke pratili nivo kortizola kod 40 obožavatelja ovog sporta, tokom i nakon tri Svetska prvenstva u fudbalu.
Tako je pronađeno da je najstresniji događaj predstavljalo polufinale fudbalske utakmice.
- Bila je to mučna utakmica - toliko ljudi je zaplakalo - rekao je doktor Nevson za "Bi-Bi-Si njuz".
Zanimljivo je da su obožavatelji koristili različite strategije za smanjenje stresa, poput humora i grljenja navijača.
Doktor Nevson je tako predložio klubovima da ugase svijetla na stadionima i puštaju umirujuću muziku nakon dinamičnih igara na terenu.
- Klubovi bi trebalo da ponude uslugu snimanja srca ili druge zdravstvene mjere izuzetno posvećenim navijačima koji su pod najvećim rizikom da dožive veći stres tokom igre - dodao je.
Studija u Okfordu testirala je pljuvačku brazilskih navijača tokom istorijskog poraza od Nemačke na Svetskom prvenstvu 2014. godine.
Stručnjaci su tako pronašli da je nivo hormona kortizola drastično porastao u trenutku kada je rezulat u polufinalu bio 7-1 za Njemačku.
Uzbudljiva utakmica može da bude jako opasna po zdravlje, jer povećava krvni pritisak i samim tim dovodi do naprezanja srčanog mišića.
Istraživači su pronašli da ne postoji razlika u nivou stresa između muškaraca i žena tokom utakmice, uprkos uvreženom mišljenju da su muškarci "vezaniji za svoje fudbalske timove".
Psihološki stres utiče na tijelo
Fanovi koji su jako vezani za svoj fudbalski tim i pokazuju ljubav prema njemu zapravo doživljavaju nevjerovatan psihološki stres dok gledaju utakmicu - kazala je dr Marta Njuson, istraživač iz Centra za studije socijalne kohezije.
Sa druge strane, obožavatelji koji podržavaju tim na mnogo umjereniji način. doživljavaju stres ali ne u toliko ekstremnoj meri.
Kako dugotrajan povećan nivo korizola djeluje na organizam?
Sužava krvne sudove, povećava krvni pritisak i oštećuje već oslabljeno srce.
Povišen kortizol takođe može ljudima pružiti osjećaj predstojeće propasti, da im je život u opasnosti ili strah od napada.
Prethodna istraživanja su pokazala su da je zabilježen porast broja srčanih udara među navijačima tokom važnih dana meča, bilo da se radi o klubu ili zemlji.
Uvođenje zdravstvenih mjera na utakmicama
Istraživači sa Univerziteta Oksford su u okviru studije putem pljuvačke pratili nivo kortizola kod 40 obožavatelja ovog sporta, tokom i nakon tri Svetska prvenstva u fudbalu.
Tako je pronađeno da je najstresniji događaj predstavljalo polufinale fudbalske utakmice.
- Bila je to mučna utakmica - toliko ljudi je zaplakalo - rekao je doktor Nevson za "Bi-Bi-Si njuz".
Zanimljivo je da su obožavatelji koristili različite strategije za smanjenje stresa, poput humora i grljenja navijača.
Doktor Nevson je tako predložio klubovima da ugase svijetla na stadionima i puštaju umirujuću muziku nakon dinamičnih igara na terenu.
- Klubovi bi trebalo da ponude uslugu snimanja srca ili druge zdravstvene mjere izuzetno posvećenim navijačima koji su pod najvećim rizikom da dožive veći stres tokom igre - dodao je.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Daj onaj knock out Miletica na Saricu da vidimo.SudoHusika je napisao/la: ↑10 apr 2021, 21:09Pogledaj zglob stručnjak.budimo_realni je napisao/la: ↑10 apr 2021, 20:52O cemu ti pricas. Pojma ti nemaš. Odmah poslije utakmice ko je gledao utakmicu Cristal Palace - Chelsea slican start Chilvela na protivnickog igraca, cak sta vise loptu nije dodio za razliku od Žulja i dobio je samo žuti karton.SudoHusika je napisao/la: ↑10 apr 2021, 20:35Elvis Mujić sudio za 10. Možete mu se kurca samo napušiti, prvi ti Mušija seoska varalice pa onda ostali redom. Navikli nas da nas kolju pa se poslije pravednog suđenja ibretimo i između sebe ponižavamo.
Katastrofa stručnog štaba, a posebno igrača. U usta vas yebem amateri, treba vam lobanje polupati **** vam ona materina šlagirana.
Bravo Eriću yebem ti familiju šlagiranu.![]()
![]()
E sad skontaj kad bi nas prikljucili na aparat rikno bi garant.Umjesto da mislim o sexu subota navece ja svrljam o Zelji.
-
- Kontakt:
Dobar interviju predsjednika na ovoj presici ko nije pogledao obavezno nek pogleda!
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece
#nastaviniz #ukost #plavoproljece
Je l' otis'o?
Jel moguce u avazu tekst o sudiji
slika u dreau Zelje .Ma mi smo u svi sferama pali da je to nemoguce ,6 utakmica osteceni samo tako I niko da spomene
necemo se mi oporaviti zadugo

Gledam nešto kojih prvih 11 su nam bili najstandardniji prošlu a koji ovu polusezonu.
Umjesto Ikića i Hajdarevića sad su nam igrači koji najviše igraju Miletić i Čeliković a umjesto Lendrića igra nam BojO. To je možda i jedan od glavnih razloga loših igara. Jedini standardni napadač računajuči tu i krila nam je Juričić.
E to ti je to.Prve su nam zamjene Zec i Bekrič a računajući Sadikovića koji je odigrao bio 8 utakmica nema ni Blaževiča među onim što najviše ulaze što ni ne žalim
Umjesto da smo makar malo bolji ako ništa za mlađe igrače koji sazrijevaju mi smo puno lošiji a i onako stari igrači još stariji a prve nam opcije u izmjenama.
Umjesto Ikića i Hajdarevića sad su nam igrači koji najviše igraju Miletić i Čeliković a umjesto Lendrića igra nam BojO. To je možda i jedan od glavnih razloga loših igara. Jedini standardni napadač računajuči tu i krila nam je Juričić.
E to ti je to.Prve su nam zamjene Zec i Bekrič a računajući Sadikovića koji je odigrao bio 8 utakmica nema ni Blaževiča među onim što najviše ulaze što ni ne žalim
Umjesto da smo makar malo bolji ako ništa za mlađe igrače koji sazrijevaju mi smo puno lošiji a i onako stari igrači još stariji a prve nam opcije u izmjenama.
Ja sam davno reko da politika hoče da nas uništi i to se upravo događa. Cilj je da u državi budu 3 jaka nacionalna kluba, Borac, pitari i Zrinski i mi se u to ne uklapamo i smetamo ko što smo uvijek smetali politici od kad smo osnovani. Nas sad u njihovim mozgovima svrstavaju među " ostale" koje treba uništit.
Ljudi zna li iko ista sto se tice pomocnog ono sto sam ja cuo 

- Meraak1921
- Kontakt:
Mi se raspravljamo po forumu, ljudi nam gase klub neofirno, malo po malo
-
- Kontakt:
Klasicna luzerska teorija. Zeljo je jedno vrijeme imao i drzavu i drzavna preduzeca i savez iza sebe pa se posljedice toga i sad osjecaju, finansijske naravnobojamora je napisao/la: ↑10 apr 2021, 21:35Ja sam davno reko da politika hoče da nas uništi i to se upravo događa. Cilj je da u državi budu 3 jaka nacionalna kluba, Borac, pitari i Zrinski i mi se u to ne uklapamo i smetamo ko što smo uvijek smetali politici od kad smo osnovani. Nas sad u njihovim mozgovima svrstavaju među " ostale" koje treba uništit.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Dajte Krčmarevića evo Vam Amar dzaba.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."