FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
E moj Amare
Syeba te utajivac poreza
Pa ne mogu da vjerujem
Syeba te utajivac poreza
Pa ne mogu da vjerujem
"Sjednica je večeras, situacija je specifična. I sam predsjednik Cerić koji nije u Sarajevu će biti naravno uključen, glavna tema je rezultatska kriza, pa ćemo vidjeti kako će se stvari izdešavati", kazao je za SportSport.ba ljubazni član UO FK Željezničar Nazif Hasanbegović.
Nogometaši Željezničara jutros su obavili redovni trening, a Osim nije prisustvovao na istom.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
sam pao sam se ubio sam je kriv sto se okruzio sljamom koji ga je tetosio i govorio mu car sah mat si dok je isao iz greške u gresku i nije imao zbog toga nekoga ko bi ga spustio na zemlju i urazumio sa ove distance nije mi ga nimalo žao jer je lik odlucio da pogazi sve što je u prošlosti uradioKANA je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:26Da mi je bilo neko rekao da cu se radovati odlasku Amarabraco je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:21Spo,rtsk,e.ba
Uprava Željezničara je odlučila, poznata sudbina Amara Osima
Željezničar je produžio seriju bez pobjede. Nova utakmica, nova muka za navijače, još prosutih bodova, još neispunjenih ciljeva.
Amar Osim je bivši. Iz izvora bliskih klubu saznali smo da su treneru odbrojani dani i da će biti smijenjen ili će mu biti ponuđena “nagodba”. Ma, šta god to značilo. Najvjerovatnije već sutra.
Preko neriješenog rezultata sa Mladosti uprava nije mogla preći. Nova podvučena crvena linija je preskočena i trener mora snositi posljedice.
Bilo bi najbolje i najpravednije da se uz Osim klub zahvali i nekolicini igrača. Uglavnom, starijih, koji igraju preko volje, koji su loš primjer mlađima. Na terenu se vuku, izgledaju kao da ruše trenera, a u biti su nemoćni, nemotivisani.
Amar Osim je potrošio sve kredite i nakon što se “sporazumno” raziđu, sigurno će uslijediti natezanje oko ugovora, isplate zaostalih plata, ali i onih koje je tek trebao dobiti. Biće tu svega.
Željezničar mora reagovati brzo. U pitanju je Evropa, ugled, renome kako god hoćete.
Nasljednika će vrlo brzo izabrati. Navodno su već obavljeni razgovori sa njim i kako saznajemo, nije iz “porodice” Željezničar. Kako god bilo Osim kao trener jeste najodgovorniji za rezultatsku krizu, ali nije jedini krivac. Ništa manji teret krivice ne (s)nosi Uprava i igrači. Navijači Želje jedina su svijetla tačka!ovu losu sezonu bi mu halalio I jos naredne tri ali da sve drugo dobro funkcionise.Naguzili su ga igraci to je sigurno, naguzio ga je savez , ma bukvalno je bio meta sviju ali to je trebao znati onaj dan kad je sve uradio da se vrati
najgore od svega sto ce mi ostati u ruznom sjecanju a toliko me je u zivotu ucinio ponosnim sto sam dio plave porodice
put do pakla je poplocan dobrim namjerama........
-
- Kontakt:
Večeras sjednica UO FK Željezničar, da li će Osim izgubiti podršku?
Nastavljena je kriza na Grbavici
Bod je jučer odnijela ekipa Mladosti Doboj Kakanj, a mogla je lako i sva tri u čudesnom meču (4:4).
Amar Osim nije želio govoriti o ostavci, iako su svi navijači Željezničara razočarani. U šoku su, Željezničar ne zna za pobjedu već duži period, a tek šesto mjesto donosi tužan pogled na tabelu za sve one koji vole tim sa Grbavice.
Uprava Željezničara prije par dana pružila je podršku šefu struke Amaru Osimu, no stvari bi se mogle promijeniti već večeras.
Večeras je zakazana sjednica Upravnog odbora sa samo jednom tačkom, a ona se naravno zna - rezultatska kriza.
"Sjednica je večeras, situacija je specifična. I sam predsjednik Cerić koji nije u Sarajevu će biti naravno uključen, glavna tema je rezultatska kriza, pa ćemo vidjeti kako će se stvari izdešavati", kazao je za SportSport.ba ljubazni član UO FK Željezničar Nazif Hasanbegović.
Nogometaši Željezničara jutros su obavili redovni trening, a Osim nije prisustvovao na istom.
Plavi u narednom kolu putuju u goste Radniku iz Bijeljine, a da li će to desiti sa novim šefom struke ostaje nam da vidimo.
Nastavljena je kriza na Grbavici
Bod je jučer odnijela ekipa Mladosti Doboj Kakanj, a mogla je lako i sva tri u čudesnom meču (4:4).
Amar Osim nije želio govoriti o ostavci, iako su svi navijači Željezničara razočarani. U šoku su, Željezničar ne zna za pobjedu već duži period, a tek šesto mjesto donosi tužan pogled na tabelu za sve one koji vole tim sa Grbavice.
Uprava Željezničara prije par dana pružila je podršku šefu struke Amaru Osimu, no stvari bi se mogle promijeniti već večeras.
Večeras je zakazana sjednica Upravnog odbora sa samo jednom tačkom, a ona se naravno zna - rezultatska kriza.
Plavi u narednom kolu putuju u goste Radniku iz Bijeljine, a da li će to desiti sa novim šefom struke ostaje nam da vidimo.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Sačekajmo prvo da vidimo šta će se desit. Mada ukoliko je tačno, baš me zanima ko bi mogao biti ovaj novi trener kojeg su naveli u textu, a da nije iz porodice Željo.KANA je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:26Da mi je bilo neko rekao da cu se radovati odlasku Amarabraco je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:21Spo,rtsk,e.ba
Uprava Željezničara je odlučila, poznata sudbina Amara Osima
Željezničar je produžio seriju bez pobjede. Nova utakmica, nova muka za navijače, još prosutih bodova, još neispunjenih ciljeva.
Amar Osim je bivši. Iz izvora bliskih klubu saznali smo da su treneru odbrojani dani i da će biti smijenjen ili će mu biti ponuđena “nagodba”. Ma, šta god to značilo. Najvjerovatnije već sutra.
Preko neriješenog rezultata sa Mladosti uprava nije mogla preći. Nova podvučena crvena linija je preskočena i trener mora snositi posljedice.
Bilo bi najbolje i najpravednije da se uz Osim klub zahvali i nekolicini igrača. Uglavnom, starijih, koji igraju preko volje, koji su loš primjer mlađima. Na terenu se vuku, izgledaju kao da ruše trenera, a u biti su nemoćni, nemotivisani.
Amar Osim je potrošio sve kredite i nakon što se “sporazumno” raziđu, sigurno će uslijediti natezanje oko ugovora, isplate zaostalih plata, ali i onih koje je tek trebao dobiti. Biće tu svega.
Željezničar mora reagovati brzo. U pitanju je Evropa, ugled, renome kako god hoćete.
Nasljednika će vrlo brzo izabrati. Navodno su već obavljeni razgovori sa njim i kako saznajemo, nije iz “porodice” Željezničar. Kako god bilo Osim kao trener jeste najodgovorniji za rezultatsku krizu, ali nije jedini krivac. Ništa manji teret krivice ne (s)nosi Uprava i igrači. Navijači Želje jedina su svijetla tačka!ovu losu sezonu bi mu halalio I jos naredne tri ali da sve drugo dobro funkcionise.Naguzili su ga igraci to je sigurno, naguzio ga je savez , ma bukvalno je bio meta sviju ali to je trebao znati onaj dan kad je sve uradio da se vrati
najgore od svega sto ce mi ostati u ruznom sjecanju a toliko me je u zivotu ucinio ponosnim sto sam dio plave porodice
LjoZee je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:32"Sjednica je večeras, situacija je specifična. I sam predsjednik Cerić koji nije u Sarajevu će biti naravno uključen, glavna tema je rezultatska kriza, pa ćemo vidjeti kako će se stvari izdešavati", kazao je za SportSport.ba ljubazni član UO FK Željezničar Nazif Hasanbegović.

- svrakino1921
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Serem, da je istina prvi bi se objesio

Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece
Sto se tice Amara, ako je ovo istina, do prije mjesec dva bih ga i zalio, ali poslije svega, sretno mu. I da se vise ne vrati nikada na Grbavicu osim u svojstvu navijaca. Od srca se nadam da ce raskide dobiti i vecina ovih starohana koji se usudjuju nazivati fudbalerima. Haj'mo odraditi sezonu do kraja posteno i casno, dati priliku ovim mladicima pa koji god zavrsimo. Ispasti ne mozemo. A na ljeto vidjeti sta, kako, gdje, s kim...
braco je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:35Sačekajmo prvo da vidimo šta će se desit. Mada ukoliko je tačno, baš me zanima ko bi mogao biti ovaj novi trener kojeg su naveli u textu, a da nije iz porodice Željo.KANA je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:26Da mi je bilo neko rekao da cu se radovati odlasku Amaraovu losu sezonu bi mu halalio I jos naredne tri ali da sve drugo dobro funkcionise.Naguzili su ga igraci to je sigurno, naguzio ga je savez , ma bukvalno je bio meta sviju ali to je trebao znati onaj dan kad je sve uradio da se vrati
LjoZee je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:32"Sjednica je večeras, situacija je specifična. I sam predsjednik Cerić koji nije u Sarajevu će biti naravno uključen, glavna tema je rezultatska kriza, pa ćemo vidjeti kako će se stvari izdešavati", kazao je za SportSport.ba ljubazni član UO FK Željezničar Nazif Hasanbegović.
Nogometaši Željezničara jutros su obavili redovni trening, a Osim nije prisustvovao na istom.![]()

ocekujuci sjednicu

- lijevapolutka
- Kontakt:
Od legende do najomrazenije ličnosti. Moj šefe šta ti je to trebalo u zivotu
moSa ljoŽe
-
- Kontakt:
Joldica do kraja I neka izproba svu omladinu do kraja sezone. Da vidimo imali smisla iztrpiti igrace kao Hirosa sto nismo.
-
- Kontakt:
Možda Jović fakat pošto se govorkalo o njemu zadnjih par dana? Ne očekujem neko aman zaman ime iz prostog razloga što nemamo para za to.braco je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:35Sačekajmo prvo da vidimo šta će se desit. Mada ukoliko je tačno, baš me zanima ko bi mogao biti ovaj novi trener kojeg su naveli u textu, a da nije iz porodice Željo.KANA je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:26Da mi je bilo neko rekao da cu se radovati odlasku Amaraovu losu sezonu bi mu halalio I jos naredne tri ali da sve drugo dobro funkcionise.Naguzili su ga igraci to je sigurno, naguzio ga je savez , ma bukvalno je bio meta sviju ali to je trebao znati onaj dan kad je sve uradio da se vrati
Nogometaši Željezničara jutros su obavili redovni trening, a Osim nije prisustvovao na istom.![]()
Mene više zanima šta kad ga smijene a on podnese tužbu a sigurno je da će je podnijeti. Postao je đon pravi nažalost. Meni je u očima bio gigant za sve od ranije ali unazad neko vrijeme samo tone i potonuo je totalno da ga više ne mogu ni smisliti da bude ni trener niti da ima bilo koju funkciju u našoj svetinji.
Ti si moj Željo, veliki Željo!
Ne, ne. Nego neka se pojave ti silni ljudi i sponzori, neka donesu novac, i neka nadju budzet za Mehmeda Bazdarevica. Sta mi imamo da dodje Joldic 3-4 mjeseca, dobije otkaz, pa opet izgubimo solidnog strucnjaka iz omladinskog pogona. Ako ne moze da se nadju sredstva za taj kalibar trenera kao sto je Bazdarevic, onda nema ni smisla mjenjati trenutnog. A sigurno Bazdarevic ne zeli da dolazi u sredinu koja nema budzet za normalno funkcionisanje. Onda je bolje nista ne dirati, jer su nam alternativne opcije samo gore.samoposmatram je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:41Joldica do kraja I neka izproba svu omladinu do kraja sezone. Da vidimo imali smisla iztrpiti igrace kao Hirosa sto nismo.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 11 apr 2021, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.
- Fareus1921
- Kontakt:
Dolazi Baždareviću spašavaj nas!
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
-
- Kontakt:
Željezničar šampion
-
- Kontakt:
Trenutno ministarstvo ima mnogo zahtjeva koji se, kako je rekao Hadžiahmetović, ne mogu ispuniti zbog ove odluke.
- Trenutno imamo blokadu, ne može se ništa graditi. Građevinski sektor ne može ove godine ništa početi raditi. FK Željezničar je imao sredstva i dozvole za građenje, ali sada ne može. Ovim se šalje poruka da je Sarajevo nesiguran grad za investiranje. Očekujemo da ćemo ovu odluku staviti van snage - dodao je ministar Hadžiahmetović.
Ovo je na Avazu maloprije izašlo. Čisto offtopic zar smo planirali nešto graditi pogotovo sa ovim što kaže da smo imali sredstva?
- Trenutno imamo blokadu, ne može se ništa graditi. Građevinski sektor ne može ove godine ništa početi raditi. FK Željezničar je imao sredstva i dozvole za građenje, ali sada ne može. Ovim se šalje poruka da je Sarajevo nesiguran grad za investiranje. Očekujemo da ćemo ovu odluku staviti van snage - dodao je ministar Hadžiahmetović.
Ovo je na Avazu maloprije izašlo. Čisto offtopic zar smo planirali nešto graditi pogotovo sa ovim što kaže da smo imali sredstva?
Ti si moj Željo, veliki Željo!
izvinite na upadu ako vam je Uprava iole pametna doveli bi Milenka Bošnjakovića za trenera.......
Nije mu ovo prvi put da se ne pojavi na treningu kakva bahatost pa lik jedva ceka da ga smjene da nam tek onda sjedne za vrat tuzbom tj da nas ugasiLjoZee je napisao/la: ↑11 apr 2021, 13:32"Sjednica je večeras, situacija je specifična. I sam predsjednik Cerić koji nije u Sarajevu će biti naravno uključen, glavna tema je rezultatska kriza, pa ćemo vidjeti kako će se stvari izdešavati", kazao je za SportSport.ba ljubazni član UO FK Željezničar Nazif Hasanbegović.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.