Druže, hajde svega ti prestani pisati č i ć, očigledno ti ne ide nikako.bojamora je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:44Ti se se baš uživio i uživaš. Pojma ti nemaš. Čuj nije se trudio. Eeee ko je sve počeo za Želju navijati.ReX je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:37Amar ni posto ne smije ostati ni na bilo kakvoj poziciji jer je pokazo da ga boli qurac. Jel vi zamisljate da ce Amar raditi punom parom kao neki direktor il sta vec ako nije pokazivao ni 50 % zaintereosvanja dok je bio sef strucnog staba. Katastrofa bi bila dati mu neku ulogu, onda je bolje da je ostao glavni trener. Druga bi prica bila da je on stvarno imao zelju da nesto napravi pa okej, ovako ni posto!
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
E cuj Amara za sportskog direktora
Jos Serbu postaviti za sefa struke, pa da promjena bude potpuna..

Pročepit će negdje.
Mesa & Gilli

@bojamora
Da, legendo, uzivam. Zato sto je ovo prva PRAVA i ODLICNA stvar koje se desila u zadnje vrijeme da se stvari pokrenu ka boljem. I sve sto ide ka tome da Zelji bude bolje ja cu podrzavati i uzivati u tome. Kao sto cu uzivati kada Serbo, Memic, Selimovic i slicni vise ne budu dio Zelje. Kada Veselinovic, Eric, Kosoric i kompanija budu historija. Kada se ponovo Grbavica bude radila itd itd.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 11 apr 2021, 17:53, ukupno mijenjano 2 puta.
@igrajlopte 🐦
Jednom nam je Amar ostavio u amanet Memića.
Treba mu sada ispuniti taj amanet, jer koji će nam ku.rac drugi da mu dajemo novce koje nemamo a on nas svakako ne može odvesti u ligu šamiona. Saburat pa eventulano na kraju sezone vidjeti gdje smo, kud smo i u koji vakat smo.
Treba mu sada ispuniti taj amanet, jer koji će nam ku.rac drugi da mu dajemo novce koje nemamo a on nas svakako ne može odvesti u ligu šamiona. Saburat pa eventulano na kraju sezone vidjeti gdje smo, kud smo i u koji vakat smo.
Rade oni na tome od pocetka aprila, sa onom ublehom i demagogom nalicem su imali dogovor prije utakmice sa slobodom da ako kiksamo on preuzima poziciju sefa struke. Al poslije te utakmice nisu uspjeli u svojoj namjeri jer Amar nije htio da ide jer je vjerovao da mozemo izac iz te rezultatske krize. Al et svi smo vidjeli juce da ono sto je zapisano tako mora i bit.LjoZee je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:18Meni se cini da se odavno znalo da Amar ide cim vade ovi iz UO imena i kontakte.Nakon što je rukovodstvo FK Željezničar raskinulo ugovor sa šefom stručnog štaba Amarom Osimom, klub sa Grbavice je, kako saznaje "Avaz" kontaktirao Blaža Sliškovića o budućem angažmanu.
Popularni Baka prema saznanjima "Avaza" nije ni pristao, ni odbio saradnju i za sada se čeka njegov odgovor. Ukoliko on ne pristane preuzeti kormilo Željezničara, onda će tražiti se druge opcije.
Ma sa Mešom bi se moralo pričati ako ima iko sposoban blizu kluba makar, da to obavi. Postoji i kod njega Želja. Znam da je govorio da če doči kad budemo makar adekvatan glavni teren imali i on je prvi navijač Želje i Željo mi je u srcu i vjerujem da bi za manju platu radio nego u bilo kom drugom klubu. Samo što bi ja dotad stavio Mulaosmanovića kvalitetniji je od Joldića. Joldić se sa omladincim ne može izborit da bude među 3,4 kluba u omladinskoj ligi a mnogi ovdje pišu da imaom strašne omladince koje je Amar morao stavljat u prvih 11.Fareus1921 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:42Po meni ne treba sad žuriti i trčati pred rudu sa izborom novog trenera.Dati možda Joldiću šansu da vodi do kraja sezone ekipu i da proba nešto sa mladima jer sigurno s njima zna raditi.Ja nisam za to da se trenutno dovede neki trener sa strane kako bi vodio ovu ekipu jer jednostavno Europu si izgubio i tako će ti trener bezveze vodit ekipu do ljeta a pri tome ćeš mu ostat dužan plate.Moja je opcija da se izabere trener na ljeto a po meni najbolja rješenja bi bila Mulalić,Adžem,Nalić,Lalatović pa i probat sa Mehmedom ostvariti kontakt.Slišković bi teško mogao doći i da mu ponudimo kvalitetne uslove u naš klub prije svega radi rivaliteta koji se stvorio između nas i Zrinjskog kojeg je on vodio...
Bravo. Donekle "dobra" stvar je da je pokazao kakav je i pozitivno je da ovakav klošar neće ostati upisan kao nekakva legenda klubamaho_sa je napisao/la: ↑11 apr 2021, 16:52Moj Amare, bio si ogroman potencijal prije nekih 20-ak godina, predviđali su ti veliku karijeru, ali ne, ti ono mahalsko u sebi nikada nisi mogao prevazići. Bitnije ti je bilo da budeš prvi u selu, da filozofiraš, da se praviš arogantan bez da se zapitaš da li si ti baš majstor za sve. Fetiš ti je da sve bude "one man show", da se pitaš za svaku stvar, da nikome ne polažeš račune ali to nigdje ne može osim u BiH. Ne ulazim da li ti je bio samo novac bitan, tebi barem ne bi trebao biti, imao si ga i ima ti porodica, ali raditi ovakve stvari Želji, to ne razumijem. Na sebi nikada nisi radio ni u jednom segmentu života, posebno ne na trenerskom planu, što se vidjelo da dalje od ove baruštine nisi mogao dobaciti. Čak su te trenerski u BiH pregazili Dudići, Marinovići pa čak i jedan Musemić. Ono što si definitivno uspio je da zgadiš sebe većini navijača Željeznčara, što je baš iz tvoje pozicije bilo jako, jako teško uraditi. A nekada smo se u tebe kleli. Neka si živ i zdrav 100 godina, idi i molim te ne vraćaj se više nikada u Želju!
Zadnja izmjena: KapitenK, dana/u 11 apr 2021, 18:25, ukupno mijenjano 2 puta.
Upravu si ali i dosta toga zavisi da li je taj trener prelazno rješenje ili trener za budućnost tj. za naredne sezone
mosa lošmi stićko tit-ula!
Jbg mi smo u Sarajevu uvijek to miješali . N ije valjda da mi zbog toga zamjeraš.NC1312 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:49Druže, hajde svega ti prestani pisati č i ć, očigledno ti ne ide nikako.bojamora je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:44Ti se se baš uživio i uživaš. Pojma ti nemaš. Čuj nije se trudio. Eeee ko je sve počeo za Želju navijati.ReX je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:37Amar ni posto ne smije ostati ni na bilo kakvoj poziciji jer je pokazo da ga boli qurac. Jel vi zamisljate da ce Amar raditi punom parom kao neki direktor il sta vec ako nije pokazivao ni 50 % zaintereosvanja dok je bio sef strucnog staba. Katastrofa bi bila dati mu neku ulogu, onda je bolje da je ostao glavni trener. Druga bi prica bila da je on stvarno imao zelju da nesto napravi pa okej, ovako ni posto!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Po meni Baka bi bio najbolja opcija od ovih ostalih levata..
- svrakino1921
- Kontakt:
Kakvo bolan dovođenje a nemas love
Pa nisu oni jeftini
Baka,Jovic,Nalic gdje ces njima biti duzan plate nekoliko mjeseci
To su ozbiljni treneri i ljudi
Nama sad u ovom trenutku ne treba tkz.-bespotrebno kurchenje
Zavrsit sezonu sa Mulaosmanovicem i Serbom
I onda na ljeto vidjet za novog trenera
Imamo mi na ljeto puno posla
Vecini ovih idiota od tkz.igraca isticu ugovori
Moras poplacat i izmirit idiote
Jer ce nas tuzit i blokirat
Pa Baka sigurno nece trazit ispod 10 000 mjesecno
A koji ce nam quratz
Kad sigurno gubimo u Bijeljini
Pa nisu oni jeftini
A koji ce nam quratz
Ja sam prvi bio za smjenu Misimovića, mislim da bi ispali iz lige da nije otišao. Bilo mi je drago kad se Osim vratio. Ali izdešavalo se puno loših stvari, i drago mi je što je otišao. Krivo mi je što se nije sam povukao.
Retrospektiva moja neka:
Misimović je ušao u klub kad je koliko toliko bila dobra situacija, Bajić,Amir... Uz veliku energiju je animirao navijače da se izgradi isrok, dobije licenca, za to mu skidam kapu. Obečavao je kule neke, nešto.. dovodio je bruku igrača, mijenjao trenere kao na traci, na kraju smo bili došli u situaciju da nemamo ni igrača, ni trenera ( čast pokojnom Odoviću). Kasa je bila prazna, Šabanadžović se ekspresno prodao da se vrate pozajmice... Mislim da bi ispali u federalnu ligu, da je ostao. Dolaskom Osima, kreću bolje igre, napokon smo počeli nadigravati protivnike ( poraz Radnik, poraz sarajevo na Grbavici 0:3 , a bili smo bolji u obje utakmice)... Ne dobijamo licencu zbog uplatnice i kola polako kreću nizbrdo. Dolazi korona, nema publike, prekida se prvenstvo u kojem smo mi igrali najljepše, i sugurno bili najbolji. Dolazi situacija sa zaraženim igračima, 2x Izrael, i to je početak kraja... Nižu se sve lošije partije, određene sudijske nepravde, nedostatak novca i totalni krah ekipe.. po meni je kap prelila čašu nakon poraza od Krupe u gostima. Tad je trebalo da sam digne ruke i povuče se, to zamjeram... Zadnjih 4 kola je bilo mučno gledati i molio sam Boga da ode, i nek se ne vraćaju ni jedan ni drugi.. šta dalje? Mislim da je evropa izgubljena, ja bih se okrenuo podmlađivanju ekipe i mislim da je Mulaosmanović najbolje rješenje. Pokušati smanjiti troškove plata, napraviti borbenu ekipu i ne očekivati ništa do kraja sezone. Krivo mi je što se sve izdešavalo na stogodišnjicu kluba. Svi kolektivno stati pred ogledalo i sami sebi reči: Volim te Željo!!!!
Retrospektiva moja neka:
Misimović je ušao u klub kad je koliko toliko bila dobra situacija, Bajić,Amir... Uz veliku energiju je animirao navijače da se izgradi isrok, dobije licenca, za to mu skidam kapu. Obečavao je kule neke, nešto.. dovodio je bruku igrača, mijenjao trenere kao na traci, na kraju smo bili došli u situaciju da nemamo ni igrača, ni trenera ( čast pokojnom Odoviću). Kasa je bila prazna, Šabanadžović se ekspresno prodao da se vrate pozajmice... Mislim da bi ispali u federalnu ligu, da je ostao. Dolaskom Osima, kreću bolje igre, napokon smo počeli nadigravati protivnike ( poraz Radnik, poraz sarajevo na Grbavici 0:3 , a bili smo bolji u obje utakmice)... Ne dobijamo licencu zbog uplatnice i kola polako kreću nizbrdo. Dolazi korona, nema publike, prekida se prvenstvo u kojem smo mi igrali najljepše, i sugurno bili najbolji. Dolazi situacija sa zaraženim igračima, 2x Izrael, i to je početak kraja... Nižu se sve lošije partije, određene sudijske nepravde, nedostatak novca i totalni krah ekipe.. po meni je kap prelila čašu nakon poraza od Krupe u gostima. Tad je trebalo da sam digne ruke i povuče se, to zamjeram... Zadnjih 4 kola je bilo mučno gledati i molio sam Boga da ode, i nek se ne vraćaju ni jedan ni drugi.. šta dalje? Mislim da je evropa izgubljena, ja bih se okrenuo podmlađivanju ekipe i mislim da je Mulaosmanović najbolje rješenje. Pokušati smanjiti troškove plata, napraviti borbenu ekipu i ne očekivati ništa do kraja sezone. Krivo mi je što se sve izdešavalo na stogodišnjicu kluba. Svi kolektivno stati pred ogledalo i sami sebi reči: Volim te Željo!!!!
svrakino1921 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:59Kakvo bolan dovođenje a nemas love
Pa nisu oni jeftini
A koji ce nam quratz
Nemoj bgt, nek i Serbo ide
Ovako se ljudi nadaju Bazdarevicu. Pa onda hladan tush, i dodje nam neki ficfiric. Isto ko kad nam je Krcma dosao. Ljudi se nadali ozbiljnom treneru, ali sipak.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 11 apr 2021, 18:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Povećala se dnevnica izgleda.KapitenK je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:53Kod: Označi sve
Bravo. Donekle "dobra" stvar je da je pokazao kakav je i pozitivno je da ovakav klošar neće ostati upisan kao nekakva legenda klubamaho_sa je napisao/la: ↑11 apr 2021, 16:52Moj Amare, bio si ogroman potencijal prije nekih 20-ak godina, predviđali su ti veliku karijeru, ali ne, ti ono mahalsko u sebi nikada nisi mogao prevazići. Bitnije ti je bilo da budeš prvi u selu, da filozofiraš, da se praviš arogantan bez da se zapitaš da li si ti baš majstor za sve. Fetiš ti je da sve bude "one man show", da se pitaš za svaku stvar, da nikome ne polažeš račune ali to nigdje ne može osim u BiH. Ne ulazim da li ti je bio samo novac bitan, tebi barem ne bi trebao biti, imao si ga i ima ti porodica, ali raditi ovakve stvari Želji, to ne razumijem. Na sebi nikada nisi radio ni u jednom segmentu života, posebno ne na trenerskom planu, što se vidjelo da dalje od ove baruštine nisi mogao dobaciti. Čak su te trenerski u BiH pregazili Dudići, Marinovići pa čak i jedan Musemić. Ono što si definitivno uspio je da zgadiš sebe većini navijača Željeznčara, što je baš iz tvoje pozicije bilo jako, jako teško uraditi. A nekada smo se u tebe kleli. Neka si živ i zdrav 100 godina, idi i molim te ne vraćaj se više nikada u Želju!

- Fareus1921
- Kontakt:
Koliko sam ja upratio,Misimović je jedini doveo glavnog sponzora u klub.bablaz1 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 18:00Ja sam prvi bio za smjenu Misimovića, mislim da bi ispali iz lige da nije otišao. Bilo mi je drago kad se Osim vratio. Ali izdešavalo se puno loših stvari, i drago mi je što je otišao. Krivo mi je što se nije sam povukao.
Retrospektiva moja neka:
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
Uglavnom se slažem s tobom samo što mislim da bi dobro bilo da su obadvojica što bliže klubu i ako ičim mogu neka pomognu. I jedan i drugi su htjeli sve najbolje za klub.bablaz1 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 18:00Ja sam prvi bio za smjenu Misimovića, mislim da bi ispali iz lige da nije otišao. Bilo mi je drago kad se Osim vratio. Ali izdešavalo se puno loših stvari, i drago mi je što je otišao. Krivo mi je što se nije sam povukao.
Retrospektiva moja neka:
Pa da i lici da se odavno vec priprema teren. U izjavama UO nema uopste neke iznenadjenosti i slicno. Poslije Slobode Osim nije uopste pricao o buducim utakmicama, to sam i pisao ovdje. Jucer na press-u je spominjao pritisak ljudi iz kluba na njega i igrace.Ratoborni je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:51Rade oni na tome od pocetka aprila, sa onom ublehom i demagogom nalicem su imali dogovor prije utakmice sa slobodom da ako kiksamo on preuzima poziciju sefa struke. Al poslije te utakmice nisu uspjeli u svojoj namjeri jer Amar nije htio da ide jer je vjerovao da mozemo izac iz te rezultatske krize. Al et svi smo vidjeli juce da ono sto je zapisano tako mora i bit.
Da, ali najbitnije je bilo sto prije prelomiti zbog naredne sezone, takodjer. Najteze ga je bilo "skinuti" sa pozicije trenera zbog titula i svega i mislio sam da nece prelomiti, ali eto desilo se.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- PointBlank
- Kontakt:
Bas, bolje im je da se ne kurce.. dobit ce po pičci sigurnoSudoHusika je napisao/la: ↑11 apr 2021, 17:25A ove ****, proigraju li sada... ulošci na šajbama će biti mala maca šta vas čeka. **** one beskičmene.