Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Sjajno drugo, stvarno su bili perfektni.
Utakmicu po utakmicu do kraja, jos jedan veliki skalp je skinut u toj konacnoj borbi za top4.
Utakmicu po utakmicu do kraja, jos jedan veliki skalp je skinut u toj konacnoj borbi za top4.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Pored dovođenja stopera, jedan od prioriteta za ljeto je svakako da se Pogba zadrži u ekipi. Znamo oduvijek da je klasa, ali sad to stvarno pokazuje, vrhunsku sezonu igra.AlanSmith14 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 19:35Fantastično drugo poluvrijeme. Lekcija fudbala Spursima.
Pogba MOTM![]()
Ovaj United ako želi da napreduje podhitno mora naći zamjene za Lindelofa i Freda u prvih 11.

Važna pobjeda, Tottenham vjerovatno izbačen iz utrke, top 4 je sve izvjesniji, mislim da ne bi trebali zijanit ovo do kraja. Sad veći fokus na EL, pokušat to osvojit, valjda ne bude choke opet.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Da sumiramo, dobra utakmica danas. Spursima je realno dozvoljeno samo jednom da nam uđu u opasnu zonu i tada su nam dali gol. I toga ne bi bilo da ne bi smiješne Lindelofove intervencije. Nekad on odigra dobro... Ali što prije dotični bude cementiran za klupu, to bolje za nas. Nije on ta klasa. Malo me nervirala ona panika u 16 na samom kraju, ali srećom nismo bili kažnjeni.
Par crtica sa utakmice, u 2-3 navrata bio je tako dobar linkup na relaciji Pogba – Cavani da je to bila milina gledati. Onaj čisti fudbalski IQ u najboljem izdanju. Zbog ovakvih situacija će mi biti žao da stari majstor ode, ali ako će dovesti stvarno moćnog napadača za narednu sezonu, neću se puno žaliti. Nažalost, izgleda da je Cavani već nešta ispregovarao sa Bocom za naredne tri sezone, tako da se izgleda nećemo puno pitati nego nam je ganjati novog. Bilo bi dobro i da se nešto kvalitetno uradi i sa Pogbom. Ovakav Pogba, i u ovakvoj formaciji gdje je bliži napadu je suho zlato.
Dalje, cameo Masona Greenwooda – gol i asist. Svaka mu čast i nek nastavi raditi. Nešto kontam, recimo jedna moćna devetka (pod uslovom da Cavani ode), Rashford i Greenwood koji je nakon određenog period stagniranja ponovo krenuo naprijed – to je to. Martiala iskoristiti u nekom dealu (probaš ga ponuditi BVB-u kao dio paketa, why not...) i eto ga. Riješio napad.
Momci su ovdje već ranije napisali – Lindelof i Fred nastavljaju da „vise“ i oni u Unitedu, koji teži nečemu, ne mogu biti u 11. Smiješni faulovi, pogrešno procijenjene visoke lopte, „zaboravljanje“ igrača. Ono, daj više, dosta je. Dovoljno su dugo tu da se vidi da oni bolje od ovoga ne mogu, a to je nedovoljno. Po meni ja bi Lingarda sutra ponudio uz doplatu za Ricea. Win-win. Mi osigurali zadnji vezni (uz MCT-a) za narednu dekadu, a WHU dobio svog match-winnera.
Što se tiče Lindelofa... ovdje se ne smijemo zeznuti. Novi Harryev partner mora biti beton ako želimo ozbiljno. Dovoljno je pogledati šta znači, npr. jedan Virgil Liverpoolu, način na koji ih je njegov dolazak transformisao iz pretendera u contendera, te šta su oni sad bez njega. Ako dobro „odigramo“ ovo, plus recimo jedan klasni DMF, mi bi bili beton naredne sezone, bez obzira na rješenja gore.
Dakle, neke moje želje ostaju iste – odbrambeni, DMF, napadač i, na kraju, desno krilo. Ovim rasporedom. Odradi dobru zadaću u offsezoni i riješi dvije pozicije – miran si, jer automatski lakše pokrivaš i ove dvije pozicije gdje nisi toliko dobar.
Za kraj, uvijek je lijepo nagaziti Tottenham, ako ništa zbog Mouovog k....a i komentara, anusa Levya, a sama ekipa Spursa je puna nekakvih ljigavih tipova tipa Son, Dole Ali, Lamela, koje je sevap pobijediti, a u usput i isprebijati, ako se ukaže prilika. Rijetko mrska ekipa. Doduše, ne bi mi bilo mrsko da im se kako iz ruku „izbije“ Kane, ali teško da se to da očekivati, upravo zbog onog ćelavca.
Par crtica sa utakmice, u 2-3 navrata bio je tako dobar linkup na relaciji Pogba – Cavani da je to bila milina gledati. Onaj čisti fudbalski IQ u najboljem izdanju. Zbog ovakvih situacija će mi biti žao da stari majstor ode, ali ako će dovesti stvarno moćnog napadača za narednu sezonu, neću se puno žaliti. Nažalost, izgleda da je Cavani već nešta ispregovarao sa Bocom za naredne tri sezone, tako da se izgleda nećemo puno pitati nego nam je ganjati novog. Bilo bi dobro i da se nešto kvalitetno uradi i sa Pogbom. Ovakav Pogba, i u ovakvoj formaciji gdje je bliži napadu je suho zlato.
Dalje, cameo Masona Greenwooda – gol i asist. Svaka mu čast i nek nastavi raditi. Nešto kontam, recimo jedna moćna devetka (pod uslovom da Cavani ode), Rashford i Greenwood koji je nakon određenog period stagniranja ponovo krenuo naprijed – to je to. Martiala iskoristiti u nekom dealu (probaš ga ponuditi BVB-u kao dio paketa, why not...) i eto ga. Riješio napad.
Momci su ovdje već ranije napisali – Lindelof i Fred nastavljaju da „vise“ i oni u Unitedu, koji teži nečemu, ne mogu biti u 11. Smiješni faulovi, pogrešno procijenjene visoke lopte, „zaboravljanje“ igrača. Ono, daj više, dosta je. Dovoljno su dugo tu da se vidi da oni bolje od ovoga ne mogu, a to je nedovoljno. Po meni ja bi Lingarda sutra ponudio uz doplatu za Ricea. Win-win. Mi osigurali zadnji vezni (uz MCT-a) za narednu dekadu, a WHU dobio svog match-winnera.
Što se tiče Lindelofa... ovdje se ne smijemo zeznuti. Novi Harryev partner mora biti beton ako želimo ozbiljno. Dovoljno je pogledati šta znači, npr. jedan Virgil Liverpoolu, način na koji ih je njegov dolazak transformisao iz pretendera u contendera, te šta su oni sad bez njega. Ako dobro „odigramo“ ovo, plus recimo jedan klasni DMF, mi bi bili beton naredne sezone, bez obzira na rješenja gore.
Dakle, neke moje želje ostaju iste – odbrambeni, DMF, napadač i, na kraju, desno krilo. Ovim rasporedom. Odradi dobru zadaću u offsezoni i riješi dvije pozicije – miran si, jer automatski lakše pokrivaš i ove dvije pozicije gdje nisi toliko dobar.
Za kraj, uvijek je lijepo nagaziti Tottenham, ako ništa zbog Mouovog k....a i komentara, anusa Levya, a sama ekipa Spursa je puna nekakvih ljigavih tipova tipa Son, Dole Ali, Lamela, koje je sevap pobijediti, a u usput i isprebijati, ako se ukaže prilika. Rijetko mrska ekipa. Doduše, ne bi mi bilo mrsko da im se kako iz ruku „izbije“ Kane, ali teško da se to da očekivati, upravo zbog onog ćelavca.
Da li ja nisam upratio disukusije o tome ili stvarno niko ne potencira to da Pogba MORA igrati bliže golu tj. ispred dva DMF!? Pa to je ključna stvar u igri Uniteda koja može riješiti brdo problema ... Čak i pod cijenu da se igra neki dijamant bez klasičnih krila, Paul mora igrati današnju poziciju.
Nevjerovatna je razlika u kvalitetu njegovih igara kada igra povučeno u odnosu na ovo danas.
Nevjerovatna je razlika u kvalitetu njegovih igara kada igra povučeno u odnosu na ovo danas.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Ma, pisalo se o tome više puta, čak i dok je Mourinho bio, i tad je Pogba bolje partije redovno na AMF pružao, a ovo sad gdje je čak više kao neko lijevo krilo mu još bolje odgovara. U svakom slučaju, jasno da je bolji što je bliži golu, te da nije za varijantu da igra CMF u pivotu sa nekim, pogotovo ne u jačim utakmicama.AlanSmith14 je napisao/la: ↑11 apr 2021, 21:37Da li ja nisam upratio disukusije o tome ili stvarno niko ne potencira to da Pogba MORA igrati bliže golu tj. ispred dva DMF!? Pa to je ključna stvar u igri Uniteda koja može riješiti brdo problema ... Čak i pod cijenu da se igra neki dijamant bez klasičnih krila, Paul mora igrati današnju poziciju.
Davno je to bilo... ja sam čak vrtio ideju da bio fol da se proba na "10". Tad još nije Bruno bio tu i zvučalo mi je ko dobra ideja, jer bili smo baš tanki za dat gol i nismo mogli normalno složiti šansu
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:

Vecinom hladni pozdravi sa bivsim trenerom. Koliko sam upratio samo Lindelof se izgrlio i ispricao s njim, ostali se samo zacas rukovali i bjezi
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
A gdje neće, svaki put kad nešto nije dobro, “throw the player under the bus”. Dobro mu Shaw šamarčinu svezao nije, šta mu je sve radio. Sad fol brani Sona, a kada dogori do nokata, i taj će Son otići u tri lijepe. Kod njega je jedini kontinuitet taj da “odabrana” guzica nizašta ne može biti kriva, svi ostali jesu. Sad pomalo cima upravu zbog manjka pojačanja, naredni je “player betreyal”. Već viđeno
I ja bih mu stope ljubio da me ovako uhljebio, Evans je ozbiljan stoper za ovog amatera...
Nije United daleko od borbe za titulu, kvalitetan stoper, rezervni desni bek, zadnji vezni i eventualno krilo, pod uslovom da Cavani ostane jos jednu godinu.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Nisam stigao pisati, drugi dio sam gledao.
Bitna 3 boda, ali moraju se dovesti kljucni igraci.
Nevjerovatno koliko drugi dio sezone igra united bolje nego prvi.
Bitna 3 boda, ali moraju se dovesti kljucni igraci.
Nevjerovatno koliko drugi dio sezone igra united bolje nego prvi.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Mini kolekcija golova i poteza od jučer.

Al sto Pogba igra u zadnje vrijeme. Kontra Granade je bio tanak, ali je ovo bio vintage performance...
Ne vidim da United, ovakav kakav je sad, nije konkurentan ovoj "kremi" koja je usla u zavrsnicu LP.
Kad ne mozes rutinirati u grupi ekipe iz Turske i ne zasluzujes da igraj ovu fazu
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Imali smo puno laksu grupu nego sto je ovo polufinale pa smo svejedno uspjeli zavrsiti u EL. Moze se diskutovati o pariranju svakom od polufinalista, mozda bi i mogli na kraju krajeva, ali je fakt da smo svoju sansu propustili protiv puno slabijih ekipa nego sto su ove koje se nalaze u zavrsnici.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Joj, kad vidim ovog Matića na terenu, prođe me volja za gledanjem. Isto ko da ti sad neko servira TV sa katodnom cijevi kao zadnju riječ tehnike.
Ali zato Cavani - Oldie, but Goldie
Ali zato Cavani - Oldie, but Goldie

Cavani 

Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Joj žutog za Pogbu, ubili ga od batina, ništa... i kad frajeru puče film odmah žuti. Samo nakon ove poslednje scene mu već visi crveni. Bilo bi dobro Donnya ubaciti na poluvremenu da ne bi čekali kraj sa 10 igrača
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.