Ljudi dragi,kakav crni UO,odlucuje onaj koji ce izdvojiti novac1921boy je napisao/la: ↑14 apr 2021, 11:56Zna se ko je protiv Bake u UO. Zbog penala u Bijeljini nema podršku cijelog UO bar za sadLjoZee je napisao/la: ↑14 apr 2021, 11:50Prije ce biti da unutar UO nisu svi za Baku. Da jesu do sada bi ga izabrali. Digli ruke jutros svi i gotovo. Vjerovatno neko iz UO nece pa ne moze jednoglasno sto je potrebno za izbor.MojaMalenkost je napisao/la: ↑14 apr 2021, 11:47Ko pritisce? Koje su to sile? Budi jasan do kraja nekad..
EDIT :
Sreća pa UO ima više članova, a ostali nisu za Nalića. Nadam se da će ostati pri toj odluci.
Ovo je izjava od čovjeka koji blizu kluba a ima i na klixu na forumu
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙
Sve se slažem s tobom brate, isto sam govorio i pred početak prvenstva i prije januarske skupštine, ali jednostavno od toga nema ništa. Džaba.1921boy je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:16Ima ljudi koji donose pare kad je tu i Amar i kad ga nema i kad je Senad tu i kad ga nema. Mene je sramota bilo kad je Husić rekao da su oni dolazili njega tražili bukvalno kao da prosiš. Ako nam prekid prvenstva, ove sudijske navlakuše i smrt trojice ljudi koji su bili Željo nisu dovoljan pokazatelj da se trebamo ujedinit onda nas treba "ugasiti" i završiti a i onda bi bila prepiranja ko je kriv za gašenje. A svi smo tu zbog jedne stvari zbog ŽELJE !Dejan1921 je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:08I ja sam za to isto ali od toga nema ništa. Kada se nije desilo prošle sezone kada je sezona prekinuta, pa i sada na zimu kada su ljudi bukvalno plakali po medijima daj da se udružimo, Željo je pred stečajem, neće nikada. Jedina nada je da nađemo nekoga sa strane koji će ovdje vidjeti sebi korist i kupiti klub i uložiti u njega. Sve ostalo nas vodi ka totalnoj prosječnosti i konstantnoj borbi na ivici opstanka kluba.
E ja kad sam to ovdje pisao još me napadali da trolam i da to pišem samo da opravdam Amara što imamo malo bodova1921boy je napisao/la: ↑14 apr 2021, 11:40Evo ja ću da se nadovežem na Adnana.
Ovo je stvarno istina "Željo" je godinama trn u oku svima ne zbog toga što smo najveći rivali i to već što nas neko planski uništava već duže vrijeme a pod time smatram navijače drugih klubova i savez. Vidjeli ste zadnjih dana sve portale,novine a i televizije.
Amar napustio Željezničar
Amar više nije trener Željezničara itd itd
Mi ovdje raspravljamo o Amaru a niko se ne oglašava o tome što nas sudije kolju i klat će nas i dalje ... Ja sam prvi pisao u revoltu da nas Mujić gura ali nakon što sam pogledo utakmicu ponovo sam shvatio da je ispravno dosudio i crvene i penal.
Za vrijeme mandata Misimovića nismo bili zakinuti ovoliko u nekom nizu penal za Zrinjski u Bijeljini, penal za Široki u 90+ na Grbavici ne mogu se sad sjetiti svega ali bilo je još par ali u različitim periodima ali ovo pet utakmica zaredom prvo Kosorićev gol Sarajevu, penal protiv TC na Grbavici , penal za TC na Tušnju , penali protiv Olimpika itd.
Stvarno je sramota da se mi između sebe dijelimo na ove ili one dok nas ljudi očigledno podkradaju i otimaju bodove. Razmišljam kao i većina vas šta bi bilo da smo dobili Sarajevo da su svi ovi golovi bili priznati ? Možda bi bili prvi ?
Smrt Džubura , smrt Ode a evo sad i Redže. Ako nas to ne ujedini da zajedno izađemo iz svega zajedno kao pobjednici i sa Amarom i sa Senadom. Da pokažemo taj inat silan bosanski da možemo funkcionisati zajedno kao što smo do skora zagrljeni, pjevali Grbavicu na punom jugu,istoku,sjeveru i zapadu i slavili pobjede,titule,kupove zajedno se radovali i sa Amarom kad je donosio trofeje i sa Senadom kad je izgrađivao stadion.
Ne branim nikoga ali apelujem da se malo više uključimo svi znamo šta znači riječ "Željezničar" u bosanskohercegovačkom fudbalu ali i u regionalnom.
1921 - 2021
100 godina nije malo, 100 godina prkosa i ponosa.
Sve nas ista bolest spaja a ona se zove "Željo"
Sad ih nigdje a urotili se svim silama da Amara otjeraju zajedno sa pitarima. Ispunili su svoj cilj i sad se slade. Ne znam gdje si ti tad bio kad sam se sa 50 njih raspravljo i pokušavo im objasnit da su se savez i sudije urotili protiv nas jer je plan da bude jedan muslimanski, jedan srpski i jedan hrvatski klub a mi se tu ne uklapamo.Nisam zagovornik teorija zavjera ali indikativno je i tačno to da nas nisu dirali jedino za vrijeme Misimovića a znam pouzdano da je cijela njegova garnitura i on lično bili dobri sa čelnicima saveza. Elem uspješno su Amara otjerali sa razlogom da nemamo dovoljno bodova da odemo u evropu.
Ako Jasko odlučuje onda je Baka defintivnoCunami87 je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:20Ljudi dragi,kakav crni UO,odlucuje onaj koji ce izdvojiti novac1921boy je napisao/la: ↑14 apr 2021, 11:56Zna se ko je protiv Bake u UO. Zbog penala u Bijeljini nema podršku cijelog UO bar za sad
EDIT :
Sreća pa UO ima više članova, a ostali nisu za Nalića. Nadam se da će ostati pri toj odluci.
Ovo je izjava od čovjeka koji blizu kluba a ima i na klixu na forumu
mosa lošmi stićko tit-ula!
bojamora e bas iz tog razloga se mi trebamo ujediniti i cuvati svetinju od dusmana koji ga zele unistiti i ugasiti.. ali dzaba to zagovarati sve dok ima likova koji raspravljaju ko je bolji izbor za klub amar ili senad..
da li je moguce da postoje navijaci Želje koji ne vide sta se nama iz sezone u sezonu radi od strane saveza i sudija.. da ne vide koliko nas neko pokusava unistiti.. da li je moguce da je tema amar/senad vaznija od toga da nas se krade iz kola u kolo i sistemski unistava iz sezone u sezonu ?!
da li je moguce da postoje navijaci Želje koji ne vide sta se nama iz sezone u sezonu radi od strane saveza i sudija.. da ne vide koliko nas neko pokusava unistiti.. da li je moguce da je tema amar/senad vaznija od toga da nas se krade iz kola u kolo i sistemski unistava iz sezone u sezonu ?!
Zadnja izmjena: adnan1921, dana/u 14 apr 2021, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
Primjetio sam da jedini ljudi na ovom forumu koji uopste spominju ime Senada Misimovica su oni koji su ga tjerali svim mogucim snagama. U svakom argumentu kad se njegovo ime spomene to dolazi od forumasa koji su veoma anti-on. I tako se stalno vrti taj covjek s vremena na vrijeme ovdje iz nekog vjestackog razloga, a svi znamo da je historija i da se nije lud vise vracat, odnosno da je uradio svoje. Interesantno.

@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Pa onda to nisu pritisci na klub nego previranja unutar kluba. Onako ispada dojam da neko van kluba pravi neke pritiske. Ocito je da i u klubi vlada slicna podjela kao i medju navijacima. Pusikurci vs. zeljovci..LjoZee je napisao/la: ↑14 apr 2021, 11:50Prije ce biti da unutar UO nisu svi za Baku. Da jesu do sada bi ga izabrali. Digli ruke jutros svi i gotovo. Vjerovatno neko iz UO nece pa ne moze jednoglasno sto je potrebno za izbor.MojaMalenkost je napisao/la: ↑14 apr 2021, 11:47Ko pritisce? Koje su to sile? Budi jasan do kraja nekad..
Pročepit će negdje.
davno sam ja govorio da cemo mi praviti senada od blata.. jos jednom ponavljam nisam niciji igrac vazan mi je samo Željo ali cinjenica je da ovi danas nisu u stanju ni odrzavati ono sto je senad napravio.. nazalost !ReX je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:31Primjetio sam da jedini ljudi na ovom forumu koji uopste spominju ime Senada Misimovica su oni koji su ga tjerali svim mogucim snagama. U svakom argumentu kad se njegovo ime spomene to dolazi od forumasa koji su veoma anti-on. I tako se stalno vrti taj covjek s vremena na vrijeme ovdje iz nekog vjestackog razloga, a svi znamo da je historija i da se nije lud vise vracat, odnosno da je uradio svoje. Interesantno.![]()
a mislim da ce nam isto tako u skorije vrijeme biti i sa amarom.. kad dodje trener koji ce imati slicne ili cak gore rezultate od amara opet cemo se kleti u njega i dizati ga u nebesa.
Potpuno se slazem. Podrzao sam i Senada, mojih 10 stogodisnjih stoje na istoku. Podrzati cu i buduce. Ne vidim razloga za dalju raspravu. Ljudi ne gledaju solucije, nego se uvjek vracaju unazad a ovaj ReX nije nista konkretno uradio sam po tom pitanju, nego je prvi doletio da provocira.
- lijevapolutka
- Kontakt:
ljudi dragi, Senad je prošlost, kao sto je i Amar prosšlost, kao sto su proslost i Zujo i Telibecirević i ini predsjednici i treneri. imamo li imalo mozga da gledamo u sadasnjost i buducnost
moSa ljoŽe
vidis da nemamolijevapolutka je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:41ljudi dragi, Senad je prošlost, kao sto je i Amar prosšlost, kao sto su proslost i Zujo i Telibecirević i ini predsjednici i treneri. imamo li imalo mozga da gledamo u sadasnjost i buducnost

-
- Kontakt:
Ado svaka tebi čast. Samo mislim da si na pogrešnoj adresi. Ovdje mahom raja navija za Želju a ne za pojedince.adnan1921 je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:44vidis da nemamolijevapolutka je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:41ljudi dragi, Senad je prošlost, kao sto je i Amar prosšlost, kao sto su proslost i Zujo i Telibecirević i ini predsjednici i treneri. imamo li imalo mozga da gledamo u sadasnjost i buducnostkonstantno se vracamo u proslost i nista ne cinimo po tom pitanju da se malo posvetimo sadasnjosti i buducnosti.. a sadasnja situacija je gora da ne moze biti jedino jos da se ugasimo kao kolektiv..
Polarizacija i pljuvačina po svemu što ima veze sa Željom prije 2015 ti je na drugoj adresi.
Željezničar za život cijeli!
- I ja sam pročitao te natpise, ali mogu vam potvrditi samo to kako me niko iz Željezničara nije kontaktirao,niti sam obavio razgovor kazao je Slišković kratko za ****.
Jedan od favorita za klupu Željezničara je Zlatan Nalić, bivši trener Slobod
Jedan od favorita za klupu Željezničara je Zlatan Nalić, bivši trener Slobod
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
-
- Kontakt:
Podrzao si Zelju i izgradnju stadiona. Nisi podrzao Senada. Nije Senad gradio nego Zeljo i zeljini navijaci medju kojima je bio i Senad, kao i brojni drugi ljudi koji su zasluzni za realizaciju tih projekata.Tristan10 je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:39Potpuno se slazem. Podrzao sam i Senada, mojih 10 stogodisnjih stoje na istoku. Podrzati cu i buduce. Ne vidim razloga za dalju raspravu. Ljudi ne gledaju solucije, nego se uvjek vracaju unazad a ovaj ReX nije nista konkretno uradio sam po tom pitanju, nego je prvi doletio da provocira.
Razlika izmedju Senada i nekih bahila koji su trenutno u klubu je sto je Senad svojom imovinom garantovao zavrsetak zapocetih projekata. Trenutno osim Badzaka u klubu nemas takvog covjeka. Problem Senada je bio slicne prirode kao i Amarov, a to je nemogucnost da priznaju neke svoje greske. Prevelik ego njih dvojice je doveo do podjela. Da su normalni sad bi imali izgradjen jug, vjerovatno bi u realizaciji bio i kamp, imali bi puno stabilniju finansijsku situaciju i bili u najmanju ruku konkurentniji na terenu. Ovako imamo klub pred gasenjem..
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
hajde baka vise sta cekas
Da u pravu si, pogresno sam se izjasnio, podrzao sam klub tada, isto kao sto sam i sada podrzao ovim 100 godisnjim kartama. I to je glavna pointa. Tako potpuno me ne zanima i ne pripadam lokalnom mahalasenju. Niko ne sprijecava sada ljude da budu sponzori.MojaMalenkost je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:48Podrzao si Zelju i izgradnju stadiona. Nisi podrzao Senada. Nije Senad gradio nego Zeljo i zeljini navijaci medju kojima je bio i Senad, kao i brojni drugi ljudi koji su zasluzni za realizaciju tih projekata.Tristan10 je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:39Potpuno se slazem. Podrzao sam i Senada, mojih 10 stogodisnjih stoje na istoku. Podrzati cu i buduce. Ne vidim razloga za dalju raspravu. Ljudi ne gledaju solucije, nego se uvjek vracaju unazad a ovaj ReX nije nista konkretno uradio sam po tom pitanju, nego je prvi doletio da provocira.
Razlika izmedju Senada i nekih bahila koji su trenutno u klubu je sto je Senad svojom imovinom garantovao zavrsetak zapocetih projekata. Trenutno osim Badzaka u klubu nemas takvog covjeka. Problem Senada je bio slicne prirode kao i Amarov, a to je nemogucnost da priznaju neke svoje greske. Prevelik ego njih dvojice je doveo do podjela. Da su normalni sad bi imali izgradjen jug, vjerovatno bi u realizaciji bio i kamp, imali bi puno stabilniju finansijsku situaciju i bili u najmanju ruku konkurentniji na terenu. Ovako imamo klub pred gasenjem..
-
- Kontakt:
Niko nije sprecavao ni Amara da bude trener u proslom sazivu. Krmali svi i danas imamo to sto imamo.. I jedan i drugi slusali svoje pusikurce..Tristan10 je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:51Da u pravu si, pogresno sam se izjasnio, podrzao sam klub tada, isto kao sto sam i sada podrzao ovim 100 godisnjim kartama. I to je glavna pointa. Tako potpuno me ne zanima i ne pripadam lokalnom mahalasenju. Niko ne sprijecava sada ljude da budu sponzori.MojaMalenkost je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:48Podrzao si Zelju i izgradnju stadiona. Nisi podrzao Senada. Nije Senad gradio nego Zeljo i zeljini navijaci medju kojima je bio i Senad, kao i brojni drugi ljudi koji su zasluzni za realizaciju tih projekata.Tristan10 je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:39Potpuno se slazem. Podrzao sam i Senada, mojih 10 stogodisnjih stoje na istoku. Podrzati cu i buduce. Ne vidim razloga za dalju raspravu. Ljudi ne gledaju solucije, nego se uvjek vracaju unazad a ovaj ReX nije nista konkretno uradio sam po tom pitanju, nego je prvi doletio da provocira.
Pročepit će negdje.
Ljubinko Drulović kandidat za trenera FK Željezničar?
Poznato ime iz Srbije
FK Željezničar u potrazi je za novim trenerom.
Nakon utakmice protiv Mladosti (4:4) na Grbavici, sporazumno je raskinuta saradnja sa Amarom Osimom, te je rukovodstvo kluba krenulo u pregovore sa potencijalnim nasljednicima.
Dosta imena se povezuje sa Željezničarom. Kao najozbiljniji kandidati istaknuti su Blaž Slišković i Zlatan Nalić, a srpski mediji danas su objavili informaciju kako je među kandidatima i legendarni fudbaler Ljubinko Drulović.
Navodno, bivši trener Partizana i selektor Srbije je nalazi se u užem krugu kandidata za klupu sarajevskih Plavih, a odluka o novom treneru bi mogla biti poznata veoma brzo.
Drulović je poznato ime u svijetu fudbala,a u bogatoj fudbalskoj karijeri je slavu stekao igrajući za Porto od 1994. do 2001. godine.
Također, igrao je za Benficu i Partizan, dok je u trenerskoj karijeri jedno vrijeme vodio i reprezentaciju Srbije.
Posljednji angažman imao je na klupi U23 selekcije Uzbekistana, a vodio je kratko Srbiju, Makedoniju, U19 selekciju Srbije. Također, radio je još u Banatu, Dravi, te u Angoli.
Željezničar je, podsjetimo, u nizu od osam utakmica bez pobjede u Premijer ligi BiH i takav niz je po svemu sudeći ekipu koštao borbe za Evropu.
Trenutno su sarajevski Plavi tek na sedmom mjestu Premijer lige BiH sa 39 bodova i pozicija koja bi mogla voditi u Evropu im bježi šest bodova.
Odluka o novom treneru trebala bi stići veoma brzo, a vidjet ćemo hoće li novi trener biti na klupi na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.
Neko se šali sa nama
Poznato ime iz Srbije
FK Željezničar u potrazi je za novim trenerom.
Nakon utakmice protiv Mladosti (4:4) na Grbavici, sporazumno je raskinuta saradnja sa Amarom Osimom, te je rukovodstvo kluba krenulo u pregovore sa potencijalnim nasljednicima.
Dosta imena se povezuje sa Željezničarom. Kao najozbiljniji kandidati istaknuti su Blaž Slišković i Zlatan Nalić, a srpski mediji danas su objavili informaciju kako je među kandidatima i legendarni fudbaler Ljubinko Drulović.
Navodno, bivši trener Partizana i selektor Srbije je nalazi se u užem krugu kandidata za klupu sarajevskih Plavih, a odluka o novom treneru bi mogla biti poznata veoma brzo.
Drulović je poznato ime u svijetu fudbala,a u bogatoj fudbalskoj karijeri je slavu stekao igrajući za Porto od 1994. do 2001. godine.
Također, igrao je za Benficu i Partizan, dok je u trenerskoj karijeri jedno vrijeme vodio i reprezentaciju Srbije.
Posljednji angažman imao je na klupi U23 selekcije Uzbekistana, a vodio je kratko Srbiju, Makedoniju, U19 selekciju Srbije. Također, radio je još u Banatu, Dravi, te u Angoli.
Željezničar je, podsjetimo, u nizu od osam utakmica bez pobjede u Premijer ligi BiH i takav niz je po svemu sudeći ekipu koštao borbe za Evropu.
Trenutno su sarajevski Plavi tek na sedmom mjestu Premijer lige BiH sa 39 bodova i pozicija koja bi mogla voditi u Evropu im bježi šest bodova.
Odluka o novom treneru trebala bi stići veoma brzo, a vidjet ćemo hoće li novi trener biti na klupi na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.
Neko se šali sa nama
Sa ovim razmisljanje se ne slazem, jer nije konstruktivno razmisljanje. Treba se gledati hoce li Zeljo biti u boljoj ili losijoj poziciji sa jos nekoliko sponzora. Normalno u boljoj, i treba se podrzati neovisno ko je u klubu, isto kao i ranije. Normalno da bi bio u boljoj poziciji i treba se podrzati iskljucivo radi kluba. I to je konstruktivno razmisljanje. Ta tribina i dalje stoji tu, isto kao sto bi jos neki igrac i dalje bio tu radi veceg budzeta i slicno.MojaMalenkost je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:56Niko nije sprecavao ni Amara da bude trener u proslom sazivu. Krmali svi i danas imamo to sto imamo..Tristan10 je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:51Da u pravu si, pogresno sam se izjasnio, podrzao sam klub tada, isto kao sto sam i sada podrzao ovim 100 godisnjim kartama. I to je glavna pointa. Tako potpuno me ne zanima i ne pripadam lokalnom mahalasenju. Niko ne sprijecava sada ljude da budu sponzori.MojaMalenkost je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:48
Podrzao si Zelju i izgradnju stadiona. Nisi podrzao Senada. Nije Senad gradio nego Zeljo i zeljini navijaci medju kojima je bio i Senad, kao i brojni drugi ljudi koji su zasluzni za realizaciju tih projekata.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 14 apr 2021, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
Ma 100 % Nalic

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Argentina, zeljovolimte i 58 gostiju.