FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 13 apr 2021, 15:28

Skver je napisao/la:
13 apr 2021, 11:52
Sto puta receno, samo zakon o sportu i privatizacija kluba, pod uslovom da Ime i grb Slobode bude zasticeno, a ne sutra da neko kupi klub mijenja ime i grb zbog nekih svojih frustracija, svjedoci smo pljuvanja svega i svacega od ovih novokomponovanih politika i ideologija koji nisu napravili kilometra puta a da ne pricam da ljudima ne mogu obezbjediti nista, ni yebenu vakcinu....necu da mi neki Fadil sa nekom malinom kupi i vodi klub i da Sloboda igra u zelenim dresevima...Crveno crbi dres i petokraka na grbu i :salut:, to je zastitni znak ovog grada i kluba, ko hoce tako bujrum ko nece nek nas zaobidje i pravi sebi negdje drugo razne sitije, sporove i ostale.....
To se podrazumjeva. Joj kada valjkom izmolerisase onaj grb jbt. Uzas horor. Ali moja stara clanska je jos uvijek bila sa petokrakom, srpom i cekicem.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 apr 2021, 15:32

Sreca nasa pa ovi iz Krupe nece imati snage da potrce. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 13 apr 2021, 15:38

Probisvjet je napisao/la:
13 apr 2021, 11:12
Sky9 je napisao/la:
13 apr 2021, 10:50
Nema TV prijenosa iz krupe...
Bolje. Manje slagiranih i sa srcanim. Hvala onome ko se sjeti da nas postedi sikiracije.
:rol:

ps. A što neće imati snage ovi iz krupe?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 apr 2021, 19:16

Sky9 je napisao/la:
13 apr 2021, 15:38
13 apr 2021, 11:12
Sky9 je napisao/la:
13 apr 2021, 10:50
Nema TV prijenosa iz krupe...
Bolje. Manje slagiranih i sa srcanim. Hvala onome ko se sjeti da nas postedi sikiracije.
:rol:

ps. A što neće imati snage ovi iz krupe?
Poste. Primili se. :urnebes:

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 13 apr 2021, 19:43

Skver je napisao/la:
13 apr 2021, 11:52
Sto puta receno, samo zakon o sportu i privatizacija kluba, pod uslovom da Ime i grb Slobode bude zasticeno, a ne sutra da neko kupi klub mijenja ime i grb zbog nekih svojih frustracija, svjedoci smo pljuvanja svega i svacega od ovih novokomponovanih politika i ideologija koji nisu napravili kilometra puta a da ne pricam da ljudima ne mogu obezbjediti nista, ni yebenu vakcinu....necu da mi neki Fadil sa nekom malinom kupi i vodi klub i da Sloboda igra u zelenim dresevima...Crveno crbi dres i petokraka na grbu i :salut:, to je zastitni znak ovog grada i kluba, ko hoce tako bujrum ko nece nek nas zaobidje i pravi sebi negdje drugo razne sitije, sporove i ostale.....
Bravo
samo Sloboda

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 14 apr 2021, 08:16

tacno zakon o sportu, a dok se ne donese taj famozni i dugo najavljivani zakon, prst u uho i lagano promatrat ligu sa strane?
pogledajte zenicane, trenutno vise daju i trose na celika u kantonalnoj ligi, zelju, veleza, pitare... :crazy:

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 14 apr 2021, 10:08

Sariel1987 je napisao/la:
14 apr 2021, 08:16
tacno zakon o sportu, a dok se ne donese taj famozni i dugo najavljivani zakon, prst u uho i lagano promatrat ligu sa strane?
pogledajte zenicane, trenutno vise daju i trose na celika u kantonalnoj ligi, zelju, veleza, pitare... :crazy:
Do sada sto puta prezvakano, stabilizacija, dugovi blabla.
Jednostavno me vise to ne zanima, ogluho sam...uvjek isti izgovori, uvjek ista situacija....
Ovo im je zadnji put, ili igrajte fudbal ili recite nas cilj svake sezone je samo postojati i cao.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 14 apr 2021, 10:27

Sviuodbranu je napisao/la:
14 apr 2021, 10:08
Jednostavno me vise to ne zanima, ogluho sam...uvjek isti izgovori, uvjek ista situacija....
Ovo im je zadnji put, ili igrajte fudbal ili recite nas cilj svake sezone je samo postojati i cao.
Grad Tuzla izdvaja puno za Slobodu. To se radi na druge načine i dolazi do sredstava od privatnika. Grad ima mehanizme da ih pritisne da više daju za sport. Da ne nabrajam firme koje, svi mi to znamo. Za borbu za evropu i vrh tabele treba imati 2 miliona maraka po sezoni minimalno.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 apr 2021, 12:19

Situacija moze samo biti gora, treba shvatiti da Sloboda nije jedini problem u gradu. I ovo je super sto daju za reprogram. Sve sto vise daju zohari sve vise trpaju usvoj dzep, Sloboda im sluzi za pravljenje igraca, servisiranje njihovih potreba, za talove, dakle za promociju njihovih igraca i zarada od istih....dosta je vise davanja za potrebe raznih Rahmana koji godinama zive od Slobode a Slobodi nista....Sto cisci klub za potencijalnog kupca kada dodje za to vrijeme, dakle kada se izglasa zakon o sportu i klub stavi na prodaju sa svim zasticenim pravima....napraviti da Sloboda i stadion budu zajedno u paketu jer Tusanj je Slobodin.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 14 apr 2021, 12:22

Skver je napisao/la:
14 apr 2021, 12:19
Situacija moze samo biti gora, treba shvatiti da Sloboda nije jedini problem u gradu. I ovo je super sto daju za reprogram. Sve sto vise daju zohari sve vise trpaju usvoj dzep, Sloboda im sluzi za pravljenje igraca, servisiranje njihovih potreba, za talove, dakle za promociju njihovih igraca i zarada od istih....dosta je vise davanja za potrebe raznih Rahmana koji godinama zive od Slobode a Slobodi nista....Sto cisci klub za potencijalnog kupca kada dodje za to vrijeme, dakle kada se izglasa zakon o sportu i klub stavi na prodaju sa svim zasticenim pravima....napraviti da Sloboda i stadion budu zajedno u paketu jer Tusanj je Slobodin.
To necemo nikada docekati. Ako ulozi u stadion i jednu marku, poput ovog terena sada stadion ce ici Slogi a mi ko nas yebe. Stadion je uzet Slobodi ljudi, i nikada nece biti vracen. Mi nemamo svoj stadion, to je jedina istina.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 apr 2021, 12:28

14 apr 2021, 12:22

To necemo nikada docekati. Ako ulozi u stadion i jednu marku, poput ovog terena sada stadion ce ici Slogi a mi ko nas yebe. Stadion je uzet Slobodi ljudi, i nikada nece biti vracen. Mi nemamo svoj stadion, to je jedina istina.
Ulozio bi da moze, jer zna da nije njegovo, pusti lafine i price mahalske, usutili se jer ce NS BiH praviti terene sa lokalnom zajednicom, onaj Vico ako tako kaze, tako ce i biti, mozemo ga ne voliti ali frajer je ludi to ce sigurno napraviti sa UEFA....prvi teren ce biti Tusanj, pusti lafine da dolazi travnjak iz Holandije i ostale bajke...stadion od 50 miliona....u qrcu mom

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 apr 2021, 12:32

Treba to odyebati sa Tusnja nek igraju u istocnoj Bosni i tamo prave stadion od 50 miliona, a ne dodje na stadion na A tribinu i zali se na psovanje, bio prvi put u zivotu na nekom stadinu i pocne palamuditi....

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 14 apr 2021, 12:36

14 apr 2021, 12:22
Skver je napisao/la:
14 apr 2021, 12:19

Zna se ko je uzeo stadion Slobodi. Oni sto su u ilovaci jednom nogom, a htjeli bi da se igraju kao kada su bili "mali".
Nisu krivi oni sto su prigrabili vlast, krivi smo mi sto im se na guzi mo. Eno opcina Sarajevu predala Kosevo. Kod nas obratno.
Kod nas i kocku sa ulica kradu za vikendice. Granitnu.
Dobra je ona nasa:"Horilo, gorilo yebe se nas." Zato nas i nije briga sto nam ovi na vlasti razvlace pamet i kidaju hemoride, a mi sirimo none.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 apr 2021, 12:48

I veci od nas i stabilniji pa ih nikakvi toliko jaki ljudi ne uzimaju, a Slobodu jedva cekaju. Sve i da ocistimo klub, nece niko ovdje ulagati ogromne pare. Nezdrava smo sredina, uzasna liga, korumpirana (od Saveza, sudija pa svega ostalog), nigdje navijaca i pritiska kad treba, nikakve infrastrukture, nikakve dobiti od tog silnog ulaganja.

Vrijeme je da se pomirimo sa tim i zadovoljimo se mrvicama, nekakvom bljesku u Evropu (koja je btw. jos nepovoljnija po nas i ako je izborimo, ovaj nizi rang takmicenja u Evropi) tako da ostaje da se prati klub iz ljubavi prema imenu, bojama, grbu, gradu i tjesimo se i mastamo o necemu. A to "necemu" je smijesno, jadno, cemerno, skoro pa nebitno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 apr 2021, 12:48

14 apr 2021, 12:36

Zna se ko je uzeo stadion Slobodi. Oni sto su u ilovaci jednom nogom, a htjeli bi da se igraju kao kada su bili "mali".
Nisu krivi oni sto su prigrabili vlast, krivi smo mi sto im se na guzi mo. Eno opcina Sarajevu predala Kosevo. Kod nas obratno.
Kod nas i kocku sa ulica kradu za vikendice. Granitnu.
Dobra je ona nasa:"Horilo, gorilo yebe se nas." Zato nas i nije briga sto nam ovi na vlasti razvlace pamet i kidaju hemoride, a mi sirimo none.
To ce sve zakonski urediti kada se izglasa zakon o sportu, zato ga i ne izglasavaju da mogu ucjenjivati, imati svoje interese, samo zakon o sportu...zna se dobro ciji je Tusanj i ko igra na njemu....ne mogu dva kluba igrati na Tusnju ne znam kakva da je trava, hibrid ili nesto drugo...ucjenjivao da ce dovesti stanovnistvo Simin Hana pred opstinu ako mu ne dadnu stadion...pa nek dovede da vidimo i to...al to su lafine....samo zakon o sportu, svakako neda niko ni marke dok ne bude njegovo...nije problem nek Azmir kupi Slobodu ako je toliko voli, eno mu i stadion neka pravi, al sve u dogovoru a ne jalijaski uci na stadion i reci da je to stadion svih klubova na opstini, ok ako je tako nek igra i Proleter, Mladost iz Soline, Mladosr G. Tuzla, OFK Tuzla...po toj definiciji svi imakđju pravo, al u qrcu imaju....

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 apr 2021, 12:53

Stadion se morao uzeti od Slobode zbog straha od dugova.
Sarajevo sada vraća stadion jer ima investitora i stabilnu finansijsku situaciju.

Što se tiče zakona o sportu, džaba to sve kada nema investitora.
Azmir je klub iskoristio zbog politike, sad radi protiv njega.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 apr 2021, 12:59

Nek oni prvo izglasaju zakon o sportu, a za kasnije cemo vidjeti...zato svako i moze raditi sta hoce.....nek u ovoj zemlji urede zakone, onda ce biti i napredak a ne da svaki kromanjonac moze biti milioner.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 14 apr 2021, 13:17

ASD je napisao/la:
14 apr 2021, 12:53
Sarajevo sada vraća stadion jer ima investitora i stabilnu finansijsku situaciju.

Znam za tu pricu i zasto je pricana. O tome sam popuno obavjesten. To je prica bila Jasminova i njegovih jataka samo da bi uhljebili u stadion svoje birace i poslusnike, a investiranjem u izgradnju i renoviranje dio budjetskog novca usmjerivali svojim ahbabima.
Zeljesnicar u dugovima-nikad mu stadion nece uzeti
Siroki u dugovima- nikada mu nece stadion uzeti itd. To je prica za manje pismene birace. Koji je to stadion u Evropi otet zbog dugova? :urnebes: :urnebes:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 apr 2021, 13:30

14 apr 2021, 13:17
ASD je napisao/la:

Znam za tu pricu i zasto je pricana. O tome sam popuno obavjesten. To je prica bila Jasminova i njegovih jataka samo da bi uhljebili u stadion svoje birace i poslusnike, a investiranjem u izgradnju i renoviranje dio budjetskog novca usmjerivali svojim ahbabima.
Siroki u dugovima- nikada mu nece stadion uzeti itd. To je prica za manje pismene birace. Koji je to stadion u Evropi otet zbog dugova? :urnebes: :urnebes:
Jesta prica za djecu ali su ga uklnjizili sad, pa neka ga onda lijepo vrate Slobodi, Sarajevo dobi Kosevo, a Kosevo pravila cijela BiH....Sloga ima pravo na Tusanj isto ko i ostali klubovi koji su na teritoriji grada Tuzle, mada su ovi iza table, kao Vrbanjusa, Olimpik i ostali na Kosevo, mogu samo tu biti gosti....

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 apr 2021, 13:30

14 apr 2021, 13:17
ASD je napisao/la:

Nije to samo slučaj kod Slobode. Nego mnogo šire od ovih prostora.
Kad nemaš imovinu, nemaju ti šta uzeti da nadomjeste dugove.
Ovako, kad imaš stadion, mogu ti ga uzeti.

Rudar Ugljevik je imao stadion u svom vlasništvu ali su zbog dugova ga biti prisiljeni prodati i kupio ga Stanišić.

Jedino, možda stvarno to neki žele, da Sloboda zbog dugova mora prodati stadion podrinjskom koncernu.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []