FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Fareus1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Neko napisa da će bit simbolika vidjeti Baku kao debitanta u Želji na gostovanju u Bijeljini... 

Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
Pobjeda protiv Radnika i Olimpika aBd

Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
Frano Jelić
Igor Radaković
Arnel Novalić
Dragan Petrović
U tri utakmice koje je sudio Jelić naša ekipa je dobila 14 žutih i 1 crveni karton
Krupa 0:1 (5 žutih)
Borac 4:3 (5 žutih)
Krupa 2:1 (4 žuta i 1 crveni)
Igor Radaković
Arnel Novalić
Dragan Petrović
U tri utakmice koje je sudio Jelić naša ekipa je dobila 14 žutih i 1 crveni karton
Krupa 0:1 (5 žutih)
Borac 4:3 (5 žutih)
Krupa 2:1 (4 žuta i 1 crveni)
mosa lošmi stićko tit-ula!
Ovo sam i ja pisao. Ali tesko nasim ljudima objasniti. I kao sto je neko ranije napisao, s konja na magarca. Ali sta je tu je, treba covjeku dati podrsku, mozda upali.
-
- Kontakt:
Novi trener FK Željezničar, Blaž Slišković, stigao je na stadion Grbavica.
Slišković je oko podne došao na stadion Grbavica gdje je kratko posmatrao trening FK Željezničar, ekipe koju će voditi u narednom periodu. Potom se kratko obratio medijima.
"Moj prvi zadatak je da organizujem ekipu, da je psihički vratim u normalan kolosijek i da na takav način prilazimo svakoj utakmici. Gol će doći, važno je stvarati prilike. Naravno, kada napadač ne realizuje prilike, počne sumnjati u svoj kvalitet. To je sada dio mog zadatka, kako bi prilike bile što kvalitetnije realizovane", izjavio je Slišković.
On vjeruje da će imati dobar odnos s navijačima te smatra da oni ne traže previše od ekipe.
"Ne bojim se ničega. Željini navijači su specifični, uz Horde zla su najveća grupa u BiH. Trener mora biti spreman na aplauz, ali i na pogrdne riječi te provokacije. Sve ovisi o rezultatima. Nadam se da će moj rad biti prepoznatljiv na terenu, a ako bude kvalitetan i zadovoljavajući za navijače, vjerujem da će moj odnos s njima biti dobar. Oni ne traže puno od igrača, žele maksimum na svakoj utakmici. Došao sam da napravim najbolje što mogu i znam uz igrače, ali su oni najodgovorniji na terenu iako ja biram ekipu. Navijače pozdravljam i vjerujem da ćemo se skupa radovati", rekao je novi trener Plavih.
Baka je poželio posao kojim se bavi.
"Nedostajala mi je Premijer liga BiH, bio sam u Hong Kongu. Nedostajao mi je rad, pojavio se Željo i drago mi je zbog toga. Vjerujem da ću se napuniti energijom, rođen sam za teren, svaki dan bez njega je dosadan", završio je Slišković.
Popularni Baka je na poziciji trenera Plavih naslijedio Amara Osima, koji je otišao s te funkcije zbog loših rezultata.
Slišković je oko podne došao na stadion Grbavica gdje je kratko posmatrao trening FK Željezničar, ekipe koju će voditi u narednom periodu. Potom se kratko obratio medijima.
"Moj prvi zadatak je da organizujem ekipu, da je psihički vratim u normalan kolosijek i da na takav način prilazimo svakoj utakmici. Gol će doći, važno je stvarati prilike. Naravno, kada napadač ne realizuje prilike, počne sumnjati u svoj kvalitet. To je sada dio mog zadatka, kako bi prilike bile što kvalitetnije realizovane", izjavio je Slišković.
On vjeruje da će imati dobar odnos s navijačima te smatra da oni ne traže previše od ekipe.
"Ne bojim se ničega. Željini navijači su specifični, uz Horde zla su najveća grupa u BiH. Trener mora biti spreman na aplauz, ali i na pogrdne riječi te provokacije. Sve ovisi o rezultatima. Nadam se da će moj rad biti prepoznatljiv na terenu, a ako bude kvalitetan i zadovoljavajući za navijače, vjerujem da će moj odnos s njima biti dobar. Oni ne traže puno od igrača, žele maksimum na svakoj utakmici. Došao sam da napravim najbolje što mogu i znam uz igrače, ali su oni najodgovorniji na terenu iako ja biram ekipu. Navijače pozdravljam i vjerujem da ćemo se skupa radovati", rekao je novi trener Plavih.
Baka je poželio posao kojim se bavi.
"Nedostajala mi je Premijer liga BiH, bio sam u Hong Kongu. Nedostajao mi je rad, pojavio se Željo i drago mi je zbog toga. Vjerujem da ću se napuniti energijom, rođen sam za teren, svaki dan bez njega je dosadan", završio je Slišković.
Popularni Baka je na poziciji trenera Plavih naslijedio Amara Osima, koji je otišao s te funkcije zbog loših rezultata.
-
- Kontakt:
Potpis do kraja sezone, nije los potez, ne znamo ni mi a ni on na cemu smo.
- Sve smo dogovorili, Blaž Slišković je na Grbavici i već priprema utakmicu protiv Radnika u Bijeljini, ne znam odakle informacije da sa njim nije dogovoreno. Opet neka podmetanja i spinovanja... - kazao je Badžak za Faktor
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
Sretno Šefe!
Povedi nas u novu eru fudbala.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!
Povedi nas u novu eru fudbala.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Najpametniji potez ikad, ali ikad povučen je ovaj ugovor.
Iz više razloga.
Navijači očigledno nisu stali uz njega, radi prijašnjih dešavanja što u neku ruku i razumijem.
Opet se vodim logikom da je najbolje riješenje u ovom trenutku da probamo nekim čudom evropu izboriti.
Druga stvar, vjerovatno je cilj europa, nije nerealna a nije ni realna ali ne vjerujem da je krucijalna za ostanak na klupi,opet će se vagati kako je uticao na ekipu, kakav odnos ima sa banditima i slično.
A i ne vjerujem da je sam htio duži ugovor dok ne vidi s koliko novca raspolažemo za ljeto, čovjek očigledno radi vazda sa kvalitetnim igračima.
Šta nam je zrinjski u onom periodu maznuo kvalitetnih igrača ispred nosa...
Iz više razloga.
Navijači očigledno nisu stali uz njega, radi prijašnjih dešavanja što u neku ruku i razumijem.
Opet se vodim logikom da je najbolje riješenje u ovom trenutku da probamo nekim čudom evropu izboriti.
Druga stvar, vjerovatno je cilj europa, nije nerealna a nije ni realna ali ne vjerujem da je krucijalna za ostanak na klupi,opet će se vagati kako je uticao na ekipu, kakav odnos ima sa banditima i slično.
A i ne vjerujem da je sam htio duži ugovor dok ne vidi s koliko novca raspolažemo za ljeto, čovjek očigledno radi vazda sa kvalitetnim igračima.
Šta nam je zrinjski u onom periodu maznuo kvalitetnih igrača ispred nosa...
Ma ne mora nista znacit samo sam se sjetio tog perioda. Mozda ce vama donijeti pozitivan šok i napredak
Ostat ce trener dok je ova UO zbog pohvala."Pozitivno sam iznenađen sa ljudima iz Uprave kluba sa kojim sam razgovarao i sa kojim sam bio u kontaktu, da su realno shvatili situaciju. Shvatili su u kakvom trenutku se nalazi Željezničar i shvatili su da će izlazak u Evropu biti veoma težak. Ne kažem da će biti nemoguć, jer ne bih ni dolazio da ne mislim da je to moguće ostvariti."

Pametna duzina ugovora. Na ljeto cemo vidjet sta i kako. Da ne dajes pare na raskid, a lahko je novo potpisati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
napokon jedna normalna izjava i najava utakmice.. po 3 boda i nista drugo ! veliko postovanje prema amaru i njegovim rezultatima ali ne mozes najavljivat utakmicu recenicom ekipa koja ne zabije go ne moze pobijedit.. sretno baka samo u kost !
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
-
- Kontakt:
Sretno Baka. Ako ispune uslov koji si dao, a vezan za dugove prema igracina onda samo za to imas moj naklon.. Jedino sa "cistim racunom" mozemo biti realni i u potpunosti se baviti terenom..
Pročepit će negdje.
Zbog ovog sam priželjkivao Baku zbog njegovog realnog gledanja na ekipu i komentara podrške prema igračima ;
Daleko od toga da su ovi igrači zaboravili igrat samo malo treba razbuditi
On kaže sam da uvijek ide na pobjedu bilo vani ili doma i to tako treba biti uvijek kod ekipe Željezničara ma ko bio protivnik sa druge strane
Igrači će morati promijeniti pristup prema grbu koji nose na prsima
Povedi nas Baka
Daleko od toga da su ovi igrači zaboravili igrat samo malo treba razbuditi
On kaže sam da uvijek ide na pobjedu bilo vani ili doma i to tako treba biti uvijek kod ekipe Željezničara ma ko bio protivnik sa druge strane

Igrači će morati promijeniti pristup prema grbu koji nose na prsima
Povedi nas Baka

Ima li trening sad iza podne?
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
I treba napomenuti da je sam Sliskovic ispao korektan cim je pristao na ugovor na kakav je pristao. Drugi bi kao sto jesu trazili ugovor na par godina sto nama u ovoj situaciji ne odgovara.
Evropa nije nemoguca misija i uz malo srece valjda doguramo
Evropa nije nemoguca misija i uz malo srece valjda doguramo
- dibidus1921
- Kontakt:
Koliko stručnjaka na tastaturama i tribinama Grbavice ima, nama ne treba ni amar ni blaz ni 5i ni 10i. sebi smo najveci dusmani
S JUGA SE PJESMA ORI, BORI SE ŽELJO BORI !
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Hansestadt, Mamba21, NazorUso, Sarajevskigigant1921 i 38 gostiju.