fera je napisao/la: ↑15 apr 2021, 12:45
Nije trener kriv sto osim Kovacevica, Dupovca i Fanima nema igraca koji pruza blizu 50% od svojih mogucnosti i onog sto se ocekuje od njih...nije ali malo sutra.
Zadnjih par prelaznih rokova kao da se vinko i hadžija igraju gluhih telefona, necu spominjati odlaske jer to je neizbjezno i da svaki igrac ima zelju otici iz ove lige... Ili vinko ne zna da izvuce ni 50% iz ovih igraca, ne zna ih motivisati niti prilagoditi taktiku onom cim raspolaze ili hadžija nije sposoban da mu dovede ono sto mu treba i sto vinko trazi od njega. Mislim jednostavno da njih dvojica nisu dobra kombinacija i da ce u zavisnosti od rezultata bar jedan od njih morati napustiti klub.
Samo uzeti Mustedanagica za primjer bio u klubu pola sezone na posudbi i struka procijenila da nam treba i placen je za nase uslove ozbiljne novce da bi ta ista struka odma poslije toga procijenila da nam ne treba... Mene niko ne moze ubijediti da su Sušić i Mešanović loši igraci ali kad od njih na silu pokusavas napraviti Amara Rahmanovica umjesto da promijenis sistem i prilagodis ovim igracima koje trenutno imas onda dobijes ovo sto sad imamo.
Kazu ne planira se unaprijed nista a recimo za tog Rahmanovica su dovedene dvije zamjene prije nego nas je napustio, zinedin i dal i sta se desilo jedan se povrijedio u prvom nastupu a drugi valjda ne zna ili ne valja pa ne igra nikako dok je uzasni pejovic uvijek na terenu...
Vjerujem da cemo pobijediti Borca samo iz razloga jer smo sa Vinkom pobijedili do sad sve utakmice gdje je pobjeda bila imperativ jest da ni igra ni stanje s povredama ne opravdavaju taj optimizam. I sad vjerujem da cemo osvojiti titulu kao sto sam vjerovao i one sezone kad smo duplu uzeli s tim da sam tad bio dosta sigurniji.
Nadam se na ljeto da cemo napraviti par promjena bez obzira na to da li cemo osvojiti titulu ili ne. Ne mora to biti radikalno kao tjeranje trenera, SD i pola tima ali određene promjene se moraju desiti jer neke greske ponavljamo vec duzi period. Nisam optimistican po pitanju suradnje Vinka i Emira ne kazem da ni jedan ne valja ali slabo funkcionisu zajedno.
Pored ovih radova na stadionu koji nas ocekuju mi ne smijemo zaboraviti i zapostaviti sportski segment nikako niti smanjiti ulaganja u tim jer nismo pametno radili pa da sad imamo akademiju koja ce izbaciti par igraca za prvi tim kad dođe vrijeme da se ulaze u infrastrukturu. Umjesto da imamo akademce koji ce nam biti pojacanja kao u sezoni u kojoj smo uzeli duplu kad su ti momci donijeli timu dosta kvaliteta i svjezine mi cemo se jos par sezona morati osloniti na dovođenje polovnjaka kao sto je Pejovic za kojeg je najpozitivnija stvar koju sam procitao nebuloza da nije puno losiji od Sušića al da je zato puno jeftiniji...pa nije krompir u pitanju da ih se tako poredi...
Ne treba dramu praviti od svega ima jako puno stvari koje su ljudi u upravi dobro odradili i izvukli se iz nekih teskih situacija, greske u sportskom segmentu je mozda i lakse ispraviti, radi se na promjenama u akademiji doveden je stranac da je vodi, rjesava se pitanje stadiona sve su to stvari koje smo jako dugo cekali. Posebno treba uzeti u obzir period u kojem trenutno zivimo i cinjenicu da u ovom vremenu rijetko koji klub pravi korake prema naprijed vecina ih koraca prema potencijalnom bankrotu i krizi...nazalost takvo je vrijeme doslo da je i stagnacija dobra stvar samo da se ne nazaduje.
Sad tek kad ne igramo kao prije sudije postaju faktor jer mi se patimo jedan gol da postignemo i onda ti je svaka sudijska odluka duplo vaznija nego ranije...zato te price o Vici meni ne piju vode jer smo se mi sami doveli u situaciju da moramo o sudijama razmisljati.
Sretno Vinku i ekipi do kraja sezone jer bi sreca bas mogla i odlucii hocemo li uzeti titulu ili ne.
Pozdrav dobroj raji, nisam dugo pisao ni citao sta se pise,nadam se da ste svi dobro i zdravo to je najbitnije. Mene ovi nasi zamalo ne ubise al eto nekako sam prezivio