FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 15 apr 2021, 14:58

Au vec pocelo kukanje za sudijama ami davno trebali zavrsiti posao. Al valja gol dati.. sa igracem vise
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 apr 2021, 15:04

Odlično, samo pritisak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 15 apr 2021, 15:07

fera je napisao/la:
15 apr 2021, 12:45
Nije trener kriv sto osim Kovacevica, Dupovca i Fanima nema igraca koji pruza blizu 50% od svojih mogucnosti i onog sto se ocekuje od njih...nije ali malo sutra.
Zadnjih par prelaznih rokova kao da se vinko i hadžija igraju gluhih telefona, necu spominjati odlaske jer to je neizbjezno i da svaki igrac ima zelju otici iz ove lige... Ili vinko ne zna da izvuce ni 50% iz ovih igraca, ne zna ih motivisati niti prilagoditi taktiku onom cim raspolaze ili hadžija nije sposoban da mu dovede ono sto mu treba i sto vinko trazi od njega. Mislim jednostavno da njih dvojica nisu dobra kombinacija i da ce u zavisnosti od rezultata bar jedan od njih morati napustiti klub.
Samo uzeti Mustedanagica za primjer bio u klubu pola sezone na posudbi i struka procijenila da nam treba i placen je za nase uslove ozbiljne novce da bi ta ista struka odma poslije toga procijenila da nam ne treba... Mene niko ne moze ubijediti da su Sušić i Mešanović loši igraci ali kad od njih na silu pokusavas napraviti Amara Rahmanovica umjesto da promijenis sistem i prilagodis ovim igracima koje trenutno imas onda dobijes ovo sto sad imamo.
Kazu ne planira se unaprijed nista a recimo za tog Rahmanovica su dovedene dvije zamjene prije nego nas je napustio, zinedin i dal i sta se desilo jedan se povrijedio u prvom nastupu a drugi valjda ne zna ili ne valja pa ne igra nikako dok je uzasni pejovic uvijek na terenu...

Vjerujem da cemo pobijediti Borca samo iz razloga jer smo sa Vinkom pobijedili do sad sve utakmice gdje je pobjeda bila imperativ jest da ni igra ni stanje s povredama ne opravdavaju taj optimizam. I sad vjerujem da cemo osvojiti titulu kao sto sam vjerovao i one sezone kad smo duplu uzeli s tim da sam tad bio dosta sigurniji.
Nadam se na ljeto da cemo napraviti par promjena bez obzira na to da li cemo osvojiti titulu ili ne. Ne mora to biti radikalno kao tjeranje trenera, SD i pola tima ali određene promjene se moraju desiti jer neke greske ponavljamo vec duzi period. Nisam optimistican po pitanju suradnje Vinka i Emira ne kazem da ni jedan ne valja ali slabo funkcionisu zajedno.

Pored ovih radova na stadionu koji nas ocekuju mi ne smijemo zaboraviti i zapostaviti sportski segment nikako niti smanjiti ulaganja u tim jer nismo pametno radili pa da sad imamo akademiju koja ce izbaciti par igraca za prvi tim kad dođe vrijeme da se ulaze u infrastrukturu. Umjesto da imamo akademce koji ce nam biti pojacanja kao u sezoni u kojoj smo uzeli duplu kad su ti momci donijeli timu dosta kvaliteta i svjezine mi cemo se jos par sezona morati osloniti na dovođenje polovnjaka kao sto je Pejovic za kojeg je najpozitivnija stvar koju sam procitao nebuloza da nije puno losiji od Sušića al da je zato puno jeftiniji...pa nije krompir u pitanju da ih se tako poredi...
Ne treba dramu praviti od svega ima jako puno stvari koje su ljudi u upravi dobro odradili i izvukli se iz nekih teskih situacija, greske u sportskom segmentu je mozda i lakse ispraviti, radi se na promjenama u akademiji doveden je stranac da je vodi, rjesava se pitanje stadiona sve su to stvari koje smo jako dugo cekali. Posebno treba uzeti u obzir period u kojem trenutno zivimo i cinjenicu da u ovom vremenu rijetko koji klub pravi korake prema naprijed vecina ih koraca prema potencijalnom bankrotu i krizi...nazalost takvo je vrijeme doslo da je i stagnacija dobra stvar samo da se ne nazaduje.

Sad tek kad ne igramo kao prije sudije postaju faktor jer mi se patimo jedan gol da postignemo i onda ti je svaka sudijska odluka duplo vaznija nego ranije...zato te price o Vici meni ne piju vode jer smo se mi sami doveli u situaciju da moramo o sudijama razmisljati.
Sretno Vinku i ekipi do kraja sezone jer bi sreca bas mogla i odlucii hocemo li uzeti titulu ili ne.
Pozdrav dobroj raji, nisam dugo pisao ni citao sta se pise,nadam se da ste svi dobro i zdravo to je najbitnije. Mene ovi nasi zamalo ne ubise al eto nekako sam prezivio :mrgreen:
Ukaza nam se @AlfredNobel u obliku @fere,taman ljetos da imam sta citati ...
Cim zavrsim onaj Nobelov tekst od N.godine,odmah prelazim na ovaj roman.. :facepalm: :facepalm:

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 15 apr 2021, 15:10

Pantelija je napisao/la:
15 apr 2021, 14:58
Au vec pocelo kukanje za sudijama ami davno trebali zavrsiti posao. Al valja gol dati.. sa igracem vise
Ukazivanje na nepravdu i smutnju tebi kukanje? Treba šutit, pa završit ko Željezničar?
Nek nas uzmu pošteno prvi ću čestitati, a ne da mi poturaju Gigovića i kompaniju.
ORIGINAL 1987

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 15 apr 2021, 15:14

Puno se posljednjih dana u gradu na Miljacki govorilo o tome ko će biti glavni sudija meča između Sarajeva i Borca u okviru 26. kola Premijer lige BiH. Zvanično je odlučeno kako će to biti Elvis Mujić, a pomoćnici su mu Damir Lazić i Radislav Kačavenda. Četvrti sudija na ovom meču bit će Antoni Bandić.

Piše: Edin Isanović

Tako će pomenuti djelioci prvade biti pod velikim pritiskom pred okršaj prvoplasiranog i drugoplasiranog na tabeli.

Borac zaostaje pet bodova
Dakako, dolaskom novih ljudi u Komitet za suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali i predsjednika Saveza Vice Zeljkovića, bilo je do sada nekih čudnih sudijskih odluka koje su išle na ruku banjalučkom Borcu.

Stoga su u Bordo timu pribojavaju sudijskih odluka u okršaju za vikend jer tim iz Banja Luke zaostaje pet bodova za vodećim Sarajevom. U jutarnjim satima pojavila se informacija kako je prvobitno bio predložen Aleksandar Njegomirović, ali se kompromis našao u – Elvisu Mujiću.

Pomenuti sudija je protekli vikend dijelio pravdu na meču Željezničar – Mladost Doboj Kakanj koji je na kraju okončan rezultatom 4:4. Ipak, gosti su dosta ”galamili, nakon utakmice na Mujića koji im je dodijeli dva crvena kartona, a dosudio je i jedanaesterac za Plave.

No, bez obzira na pojedine propuste (neke odluke su bile opravdane), Mujić je nagrađen novim derbijem. Prethodno je sudio meč Olimpik – Velež. Dakle, tri posljednja kola sudija iz Banovića delegiran je u glavni grad BiH. S druge strane, najbolje bh. sudije Haris Kaljanac, Irfan Peljto (obojica sude evropske utakmice) i Admir Šehović su delegirani kao četvrte sudije. U najmanju ruku – čudno.
ORIGINAL 1987

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 15 apr 2021, 15:16

PeakyBlinders je napisao/la:
15 apr 2021, 15:10
Pantelija je napisao/la:
Ukazivanje na nepravdu i smutnju tebi kukanje? Treba šutit, pa završit ko Željezničar?
Nek nas uzmu pošteno prvi ću čestitati, a ne da mi poturaju Gigovića i kompaniju.
Nije kukanje,nikako. Imali smo do zadnjeg kola idealno sudjenje cak smo i pogurani.
Imao si u mostaru losije ok.
I sad kad su nam NASOM keivicom oni koji imaju sudije prisli sa 13 NA 5 bodova, hajmo kukati na sudije.

Da smo dobili sto smo trebali, sad bi bilo +10 i ne bi te interesovalo ko je sudija.
Ovako sad razmisljaj ko je i hoce li ili nece. Bitno je da ne primimo gol jer statisticka greska smo kad zabijemo jedan a ne dva.

Ja ne vjerujwm u dvijw stvari koje moram gledati

Da je svaka ekipa na terenu naloženija od nas

I da je svaka utakmica od prve minute i sekunde,sarajevo na svojoj polovini i iz minute u minut se povlacimo sve vise golmanu u krilo.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 apr 2021, 15:20

Bolje da je Njegomirovic Bogami. Kad znas da te krade i kolje znas da je njihov i da svojim navlaci. Ovako te tvoj unistava..to je gore i vece od samog fudbala
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 15 apr 2021, 15:24

Ovaj umjesto da je završio u zatvoru poslije tekme na Grbavici, on dobio priliku da sudi derbi.
Čovjek koji mrzi FKS iz dna duše.

Definitivno se nešto mora uraditi, samo ne znam šta ?
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 15 apr 2021, 15:26

Testo je napisao/la:
15 apr 2021, 15:24
Nikakve koristi ne bi bilo da Klub opet traži izuzeće.

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 15 apr 2021, 15:29

Joj da hocemo vise pocet igrat kako treba u pm.Sanjao sam poluvrijeme 2-0 za Borac.Jao kako bi nas to dotuklo..Ja vjerujem u pobjedu!I grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima <3
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 15 apr 2021, 15:30

zamisli da parmak nije prokockao 12+ sad bi nas kompletno bolio khurac ko nam sudi i kad. Nakon sto budemo ganjali bod na kosevu protiv borca, cekat ce se jedna sudijska greska kako bi se nasao krivac za izgubljenu titulu
NEMA NAZAD

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 15 apr 2021, 15:30

Bravo za Bordo prijatelje, svaka vam cast na javljanju. Savez je leglo kriminalaca, nesto se sprena na nasu stetu, sto prije treba reagovat.

A inace ovi sto govore kao da smo jedino mi krivi u ovoj stiuaciji, ocigledno ne zive u ovoj nakaradnoj drzavi gdje ti za posao treba stela nakon zavrsenog fakulteta. Jako i u kost!
Amer Dupovac!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 15 apr 2021, 15:35

Pantelija je napisao/la:
Znači ako smo mi losi, ako smo odigrali lose ove 4 tekme u nastavku sezone, trebamo im se nagu.ziti još i dati ovih pet bodova prednosti ovako kroz sudijske kompenzacije ? Ne smijemo se borit za sebe... tako to po tebi doktore ispada.

Neka dodju na Kosevo i neka posteno strpaju nam tri komada, niko od nasih navijaca im rijec jednu jedinu ne bi rekao.
I naravno da je bitno sudjenje, i naravno da je uticalo na ishod zadnje utakmice. Sudijske odluke su u stanju da te uniste i kada si top sa formom i samopouzdanjem a kamo li kada je forma klimava kao kod nas.
Bili smo odlucni u Mostaru, pa izmisliše penal, bili smo odlicni u Brestu pa nam ponistise gol. Radnik je bio odlican 80 minuta protiv Zrinjskog pa izmisliše penal. I milijarde primjera ima.
I ti sad hoces reci da mi na takve stvari ukoliko bi se desile ne trebamo reagovat jer eto zaboga, losi smo, veliki strucnjak u vidu Pantelije nije zadovoljan igrom i ne treba se zaliti na sudjenje ukoliko bude potrebe i ne treba ukazivati na moguce mutne radnje, e svasta. I treba sad razgulit svakog u klubu od igraca do cistacice. Ne do Bog da mi nekad skupimo redove i damo podrsku kad je bas bas potrebno.

Bezveze tjerate neku svoju pricu, losi smo i klimavi i to niko ne osporava, isto kao sto ne treba niko da osporava ove situacije kada neko od nasih u klubu ukazuje na ove lopovluke.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 15 apr 2021, 15:38

Rahma je napisao/la:
15 apr 2021, 15:30
Bravo za Bordo prijatelje, svaka vam cast na javljanju. Savez je leglo kriminalaca, nesto se sprena na nasu stetu, sto prije treba reagovat.

A inace ovi sto govore kao da smo jedino mi krivi u ovoj stiuaciji, ocigledno ne zive u ovoj nakaradnoj drzavi gdje ti za posao treba stela nakon zavrsenog fakulteta. Jako i u kost!
A ko govori ?
Vjeciti negativac i pesimista, Pantelija. Covjek koji ni nakon niza od 20 utakmica neporazenosti nije bio zadovoljan kako treba.
I Hollyman, debil koji na poluvremenu utakmice u Brestu psuje porodice, famelije, djecu i mrtve, igracima i strucnom stabu.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 15 apr 2021, 15:39

Ako treba obavjestiti UEFU.
A ovom keru dati do znanja da neće imati mira ako ne bude sudio pošteno.

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 15 apr 2021, 15:39

Testo je napisao/la:
Ovaj umjesto da je završio u zatvoru poslije tekme na Grbavici, on dobio priliku da sudi derbi.

Da ce siljiti za " njih " to se zna. Napasti od prve minute i rijesiti sve dileme. A ako doticni pocne da sere, zivog ga ne treba pustiti sa Koseva ko mu **** mater i njemu i Vici
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 15 apr 2021, 15:41

Ja vjerujem u nase momke da se sa svim nedacama izborimo...
Znam da ce dati sve od sebe i da ce nas obradovati.
Ako budu igrali do zadnjeg atoma snage, pozrtvovanja, srcanosti, niko nam ne moze nista...
Idemo momci, idemo bordo divovi, zavrsite i ovo Prvenstvo u subotu. :njanjanja: :njanjanja:

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 15 apr 2021, 15:42

Hamagara je napisao/la:
15 apr 2021, 15:39
Testo je napisao/la:

Da ce siljiti za " njih " to se zna. Napasti od prve minute i rijesiti sve dileme. A ako doticni pocne da sere, zivog ga ne treba pustiti sa Koseva ko mu **** mater i njemu i Vici
Majke mi inače ne mrzim nikoga, ali ono đubre kad vidim hoće mi nešto biti.
Ja ne znam kako se neki igrači mogu suzdržati a da ga ne udave.
Hebibović je 2 puta pocrvenio kod njega.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 15 apr 2021, 15:42

U subotu po pobjedu i +8 ako Bog da :bih: :kafa:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 15 apr 2021, 15:43

Pantelija je napisao/la:
15 apr 2021, 15:16
PeakyBlinders je napisao/la:
15 apr 2021, 15:10
Pantelija je napisao/la:
Nije kukanje,nikako. Imali smo do zadnjeg kola idealno sudjenje cak smo i pogurani.
Imao si u mostaru losije ok.
I sad kad su nam NASOM keivicom oni koji imaju sudije prisli sa 13 NA 5 bodova, hajmo kukati na sudije.

Da smo dobili sto smo trebali, sad bi bilo +10 i ne bi te interesovalo ko je sudija.
Ovako sad razmisljaj ko je i hoce li ili nece. Bitno je da ne primimo gol jer statisticka greska smo kad zabijemo jedan a ne dva.

Ja ne vjerujwm u dvijw stvari koje moram gledati

Da je svaka ekipa na terenu naloženija od nas

I da je svaka utakmica od prve minute i sekunde,sarajevo na svojoj polovini i iz minute u minut se povlacimo sve vise golmanu u krilo.
Upravu si.
Činjenica je da smo loši, preloši.
Činjenica je da smo bez Rahmanovića i Tatara slabiji 70%.
Činjenica da se ukazivalo na ovo i oni koji su ukazivali bili su ismijavani i napadani.
Činjenica je da sa ovom ekipom da sada počinje liga teško da bi evropu izborili (4. mjesto).
Činjenica je da treba neko odgovarat, da treba mjenjat drastično na svim poljima.
I još milion činjenica..

ALI eventualan lopovluk, krađu, bezobrazluk... saveza, sudija na našu štetu u nastavku ne treba AMNESTIRAT tolikom SAMOKRITIČNOŠĆU zarad onog što bi naš klub dobio odnosno izgubio. Najmanje su ovdje sad bitni pojedinci a dosta ih je koji trebaju odgovarat ali to treba ostavit po strani.

Klub ako izgubi titulu teško bi se oporavio, ova situaciju ako prokockamo upali bi u onaj očaj i luzerski mentalitet kao komšinice nakon 0:3 pa 3:3 u onoj sezoni kad im je Amer Bekić presudio, oni se od toga neće nikad oporavit kao što se mi od ovog ne bi oporavili.
Krađu zanemarit pričom sami smo krivi jest jednako pušiona odma za narednih 5 godina sigurno ako ne i više. Ukazivat, pritiskat, premirat.. sve radit kako ne bi sve prokockali jer smo onda u velikom, prevelikom problemu. Ješić period je mala maca za ovo što nam moglo biti nakon neosvajanja titule.

Pare nam trebaju i pored one dobre cifre od LP i titule, šta bi tel bilo da tih para nema.

Bravo za Bordo Prijatelje!!
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 15 apr 2021, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amkeivke, Bordo10, ubipara i 22 gosta.