To da, ali ono, ne bi bio ni prvi ni zadnji da tako dobije prsten a da je doprinos 0..doduse neki su duze bili u ekipi al ono..Chinaglia je napisao/la: ↑15 apr 2021, 17:12pa to bi bila jos veca bruka, dobijes prsten za koji nemas nikakvu zaslugu lol
NBA 2020/2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA 2020/2021
Bogotac na 31 ppg 49 43 92

Brunson igra dobro i ne znam zasto jos nije postao starter. Vjerovatno jer Luka i on ne bi nista mogli braniti.dirkules je napisao/la: ↑15 apr 2021, 16:21Prevelika je odgovornost na njemu i tu je problem nedostatak kvalitetnog sekundarnog playa. J. Rich. kao inicijator je ono meh, često veoma kritične odluke, ball handling mu nije jača strana. Da ne govorim dalje o ljudima iz prve petorke koji su operisani od lopte i manevru sa njom, maljevi u tom smislu (DFS i Kleber). U biti vrti ono što vrtiš sa Lukom ili igraj kroz Porzingisa, u čemu nisam zadovoljan. Zato se ova igra Brunsona nagrađuje da završava utakmice dok je J. Rich. na klupi, Brunson igra strašnu košarku ove sezone, legitiman startni play u ligi.

Ispade da je trejd za Richardsona bio los potez.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
-
- Kontakt:
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Od 101 novinara koji su juče preliminarno glasali za (trenutnog) MVP-ja ove sezone, 90 njih je stavilo Nikolu na prvo mesto!

Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
Cak 77% poena postize kad mu ekipa gubi dok recimo Lebron daje 81% kad vodi.Curry fakticki ne postoji na terenu kad je egal utakmica i kad treba odrzati prednost za pobjedu.Ne hejtam ga al ne mogu ovog guranja njega u top igrace lige.
23
Pa pumpa statistiku protiv odron ekipa. Pogledaj kakav je bio sastav Oklahome sinoc. Ljudi ni ne kriju da namjerno gube utakmice.
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
O cemu ti?Epidaurus je napisao/la: ↑15 apr 2021, 15:37Razlika izmedju Phille i Denvera je 3 utakmice. Sam score je bolji pokazatelj od pozicije u konferenciji obzirom da je Zapad jos uvijek osjetno jaci. Jokic jednsotavno igra bolju sezonu i korisniji je Denveru nego Embiid Phili te zbog toga jednostavno mora biti MVP. Sve drugo je kradja.

Phila s Embiidom: na paceu od 65 pobjeda u sezoni sa 82 utakmice
Denver s Jokicem: na paceu od 52 pobjede u sezoni sa 82 utakmice
Bukvalno nema ravnog Embiidu ove sezone ako pricamo o korisnosti. To takodjer potvrdjuje i njegov net rating koji je 3. u ligi i jedini je od igraca Phile u top 15. Na prvom, drugom i cetvrtom mjestu su igraci Utahe kod kojih je dakle u pitanju timski rezultat pa su clanovi najbolje petorke u samom vrhu.
Mozemo pricati o izostancima, odnosno mozemo pricati samo o izostancima jer to ce biti jedini razlog ako Embiid ne bude MVP.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Brunson je u našoj rotaciji idealan za 6th mana, predvodnika second unita i da završava utakmice s obzirom kako igra i ne vidim načina na koji bi ga se mogli odreći osim da bude dio paketa za neku "zvijezdu". Momak igra zrelu košarku, kao da je veteran a ne da igra treću sezonu.Justin je napisao/la: ↑15 apr 2021, 18:16Brunson igra dobro i ne znam zasto jos nije postao starter. Vjerovatno jer Luka i on ne bi nista mogli braniti.dirkules je napisao/la: ↑15 apr 2021, 16:21Prevelika je odgovornost na njemu i tu je problem nedostatak kvalitetnog sekundarnog playa. J. Rich. kao inicijator je ono meh, često veoma kritične odluke, ball handling mu nije jača strana. Da ne govorim dalje o ljudima iz prve petorke koji su operisani od lopte i manevru sa njom, maljevi u tom smislu (DFS i Kleber). U biti vrti ono što vrtiš sa Lukom ili igraj kroz Porzingisa, u čemu nisam zadovoljan. Zato se ova igra Brunsona nagrađuje da završava utakmice dok je J. Rich. na klupi, Brunson igra strašnu košarku ove sezone, legitiman startni play u ligi.![]()
Ispade da je trejd za Richardsona bio los potez.
Što se tiče J. Richa, taj trade treba gledati iz perspektive potrebe našeg rostera, a to je bila defanzivna prisutnost na perimetru, mi osim DFS-a nismo imali koga poslati na All star bekove ili krila da ih koliko toliko uspori a kojih je puna liga. I naravno da bude sekundarni play, šutira barem 35% iz vana. Na početku sezone u prva dva tri mjeseca sam ga "branio", bila je korona, propustio je određen broj utakmica, pa je trebalo vremena da se vrati u fizičku formu. Ali kako sezona prolazi nisam impresioniran kako igra, nimalo. On je tako nekonstantan da to iritira, čak je i THJ-a nadmašio u tome. Jednu odigra vrhunski, onako kako se očekuje pa ga nema sljedeće 3-4 tekme odnosno bude odron. Već formiran igrač a ima "rookie" sindrom kretanje i odluka. Nema izgrađen osjećaj za play na terenu, kada šta treba da koristi. Prvi put u karijeri je negativan u +/- statsu, onda malo koji ozbiljan igrač bi šutao 31% za 3 pored spacinga koji kreiraju Luka i KP.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
O tome da Jokic igra bolju sezonu od Joela cak i ako zanemarimo izostanke. To na kraju krajeva i brojke potvrdjuju.Clutch je napisao/la: ↑15 apr 2021, 20:33O cemu ti?Epidaurus je napisao/la: ↑15 apr 2021, 15:37Razlika izmedju Phille i Denvera je 3 utakmice. Sam score je bolji pokazatelj od pozicije u konferenciji obzirom da je Zapad jos uvijek osjetno jaci. Jokic jednsotavno igra bolju sezonu i korisniji je Denveru nego Embiid Phili te zbog toga jednostavno mora biti MVP. Sve drugo je kradja.![]()
Phila s Embiidom: na paceu od 65 pobjeda u sezoni sa 82 utakmice
Denver s Jokicem: na paceu od 52 pobjede u sezoni sa 82 utakmice
Bukvalno nema ravnog Embiidu ove sezone ako pricamo o korisnosti. To takodjer potvrdjuje i njegov net rating koji je 3. u ligi i jedini je od igraca Phile u top 15. Na prvom, drugom i cetvrtom mjestu su igraci Utahe kod kojih je dakle u pitanju timski rezultat pa su clanovi najbolje petorke u samom vrhu.
Mozemo pricati o izostancima, odnosno mozemo pricati samo o izostancima jer to ce biti jedini razlog ako Embiid ne bude MVP.
Jest jest zato je Embiid bio ociti frontrunner za MVP nagradu do trenutka kada se povrijedio. A istim tempom nastavi i nakon povratka.
Mental gymnastics
Mental gymnastics

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Koja mentalna gimnastika? Jokic ispred Embiida po skoro svim statistickim pokazateljima. Mislim ocito je jbt, ne treba cak nikakav poseban trud da se to vidi.
Bio je i James u MVP prici do povrede Davisa pa je svakom zivom bilo jasno da igra za klasu losiju sezonu i od Jokica i od Joela.
Bio je i James u MVP prici do povrede Davisa pa je svakom zivom bilo jasno da igra za klasu losiju sezonu i od Jokica i od Joela.
Pusti bio je u priči, kako je Embiid onda bio očiti frontrunner?Epidaurus je napisao/la: ↑15 apr 2021, 21:26Koja mentalna gimnastika? Jokic ispred Embiida po skoro svim statistickim pokazateljima. Mislim ocito je jbt, ne treba cak nikakav poseban trud da se to vidi.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Jokic MVP bez dileme
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Epi gymnastics.Clutch je napisao/la: ↑15 apr 2021, 21:42Pusti bio je u priči, kako je Embiid onda bio očiti frontrunner?Epidaurus je napisao/la: ↑15 apr 2021, 21:26Koja mentalna gimnastika? Jokic ispred Embiida po skoro svim statistickim pokazateljima. Mislim ocito je jbt, ne treba cak nikakav poseban trud da se to vidi.

dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Clutch je napisao/la: ↑15 apr 2021, 21:42Pusti bio je u priči, kako je Embiid onda bio očiti frontrunner?Epidaurus je napisao/la: ↑15 apr 2021, 21:26Koja mentalna gimnastika? Jokic ispred Embiida po skoro svim statistickim pokazateljima. Mislim ocito je jbt, ne treba cak nikakav poseban trud da se to vidi.
Frontrunner jeste bio ali ubjedljivi sigurno ne. Uostalom bio je i James jedno vrijeme frontrunner za MVPa bez obzira na to sto je po svim parametrima igrao losije od ove dvojice. Ja opet pitam, kako je moguce pricati o mentalnoj gimnastici za Jokicev MVP slucaj kada covjek po vecini statistickih parametara igra bolju sezonu od Joela? Jos je u pojedinim razlika bas ubjedljiva.
Kakav James? Bio po Ramoni, Windhorstu i ekipi, ali čak i oni su se bili potpuno umirili kako je sezona odmicala. U periodu pred Embiidovu povredu je i national media krenula s ozbiljnim narativima o Embiidovoj MVP sezoni jer je bilo očito da se ističe u odnosu na sve ostale.Epidaurus je napisao/la: ↑15 apr 2021, 21:50Clutch je napisao/la: ↑15 apr 2021, 21:42Pusti bio je u priči, kako je Embiid onda bio očiti frontrunner?Epidaurus je napisao/la: ↑15 apr 2021, 21:26Koja mentalna gimnastika? Jokic ispred Embiida po skoro svim statistickim pokazateljima. Mislim ocito je jbt, ne treba cak nikakav poseban trud da se to vidi.
Frontrunner jeste bio ali ubjedljivi sigurno ne. Uostalom bio je i James jedno vrijeme frontrunner za MVPa bez obzira na to sto je po svim parametrima igrao losije od ove dvojice. Ja opet pitam, kako je moguce pricati o mentalnoj gimnastici za Jokicev MVP slucaj kada covjek po vecini statistickih parametara igra bolju sezonu od Joela? Jos je u pojedinim razlika bas ubjedljiva.
Nije mentalna gimnastika tvrditi da Jokić ima slučaj za MVP, jer apsolutno igra fantastičnu sezonu. Mentalna gimnastika je tvrditi da je neko korisniji od Embiida ove sezone. Dakle, nagradu će ili dobiti Embiid zbog najbolje sezone i najboljeg rekorda Sixersa (uobičajeni MVP kriterij), ili Jokić jer je odigrao fantastičnu sezonu a Embiid propustio prevelik broj utakmica da bi konkurisao za nagradu.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Felixians4
- Kontakt:
nuggetsima bi zapravo pasalo da spuste jokari šanse za mvp-a tankiranjem jer kak spada idu odmah na lakerse. a onda ono gledaš,neće oni bit favoriti protiv nikog,mogu neopterećeno izaći. u prvoj rundi su upset šanse uvijek više,posebice u ovoj situaciji s ozljedama - davis i lbj vjerojatno tempiraju da budu fit taman za playoff ,do kraja travnja obrva ulazi polako u ritam nazad.
lebron james je bio VODEĆI u MVP utrci zasluženo dobru trećinu, Embiid je istina preuzeo to vodstvo,al dizanejm scorea DEN te novim serijskim izostancima Embiida Jokara je zasluženo na čelu. Stlano jedna te ista rasprava.
lebron james je bio VODEĆI u MVP utrci zasluženo dobru trećinu, Embiid je istina preuzeo to vodstvo,al dizanejm scorea DEN te novim serijskim izostancima Embiida Jokara je zasluženo na čelu. Stlano jedna te ista rasprava.
Naravno da je Jokić na čelu ali su tome kumovali drugi faktori, i to je sve što ja tvrdim.Felixians4 je napisao/la: ↑15 apr 2021, 22:02nuggetsima bi zapravo pasalo da spuste jokari šanse za mvp-a tankiranjem jer kak spada idu odmah na lakerse. a onda ono gledaš,neće oni bit favoriti protiv nikog,mogu neopterećeno izaći. u prvoj rundi su upset šanse uvijek više,posebice u ovoj situaciji s ozljedama - davis i lbj vjerojatno tempiraju da budu fit taman za playoff ,do kraja travnja obrva ulazi polako u ritam nazad.
A James jest bio vodeći, doduše tebi, Ramoni i Windhorstu.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.