Manchester City FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

muXmania
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la muXmania » 10 jan 2011, 20:23

Torres Da Killa.!. je napisao/la:
muXmania je napisao/la:njima pare nisu važne, i ne boli ih uopšte što su bacili toliku lovu... daće oni još dvije-tri milijarde dok ne osvoje nešto pošteno..
Ako manchini nista ne postigne nabit ce ga nogom na kraju sezone, zatim ce dovest nekog world class strucnjaka kojem nece trebati pare vec ce prodati 5-6 igraca sitija za 100 miliona i od tih para napraviti tim koji ce dominirati engleskom sljedeceih 5-6 godina.

Pametnije je seiku da ulozi pare u upravu i skauting to bi ga doslo 20 miliona al bi za 2 godine napravio takvu fabriku koja bi proizvodila vlastite talente knpr Barcelona.

Zna li neko na koliko se procjenjuje seikovo bogatstvo?
oko 400 miliona je uloženo u pojačanja, ostatak od Miliarde koju je dosad uložio jeste u Trening i Youth Facillities ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 jan 2011, 20:26

Za Dzeku bi bilo najsigurnije (najbolje) da je pres'o u Bajern. Vec je naviknut na Bundes ligu, a Bajern je klub koji iz svakog igraca izvalci maksimum. Ko vrijedi, u Bajernu mora uspjeti. Siti i EPL? Adebajor je bio jedan od najboljih napadaca svijeta dok je igr'o u Arsenalu, a u Sitiju iz nekog razloga nije uspjeo :roll: . Dzeko sada prelazi u klub i ligu koja je drasticno drugacija (i kvalitetnija) od BL i Volfsburga. Siti je dokaz'o da nema problem sa tim da skartira igrace koje skupo plati. Dakle, pred Dzekom je borba u kojoj ce pokazat da li je dobar (vec znamo da je dobar) ili vrhunski igrac (mora biti vrhunski ako zeli igrati u Sitiju). Najbitniji je pocetak i prvi utisak... Od prvih 10ak utakmica bi mogla zavisiti njegova citava karijera. Ako zakaze, skartirat ce ga ko Adebajora, ako bljesne, zacementirat ce svoje mjesto i steci veliki ugled u svijetu fudbala. Pored kvaliteta sve zavisi od njegove prilagodljivosti i psihe (karaktera). Zelim mu puno srece, da vec protiv Vulfa zabije svoj prvi gol za Siti 8-) .

Ako Dzeko zablista, mog'o bi Siti u BiH imat makar priblizno navijaca kao Junajted :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 10 jan 2011, 23:12

[youtube][/youtube]
evo ko zeli pogledati film moze na youtube-u
svoj ti pos'o !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 jan 2011, 00:19

Brane je napisao/la:
marsovac je napisao/la:Zvucna pojacanja ManC od kako je Šeik na vlasti.
Džeko drugi najskuplji igrac bar po jednoj sportskoj stranici sa koje sam kopiro!

Robinho / Real Madrid / 32.5 milijuna
Wayne Bridge / Chelsea / 10 milijuna
Craig Bellamy / West Ham / 14 milijuna
Shay Given / Newcastle / 7 milijuna
Nigel de Jong / Hamburg / 17 milijuna
Garteh Barry / Aston Villa / 12 milijuna
Roque Santa Cruz / Blackburn / 16 milijuna
Carlos Tevez / Manchester United / 25 milijuna
Emmanuel Adebayor / Arsenal / 25 milijuna
Kolo Toure / Arsenal / 15 milijuna
Joleon Lescott / Everton / 22 milijuna
Sylvinho / Barcelona / slobodan igrač
Adam Johnson / Middlesbrough / 7 milijuna
Yaya Toure / Barcelona / 24 milijuna
David Silva / Valencia / 26 milijuna
Jerome Boateng / Hamburg / 10.5 milijuna
Mario Balotelli / Inter / 24 milijuna
James Milner / Aston Villa / 26 milijuna
Edin Džeko / Wolfsburg / 27 milijuna
Fali ti Kolarov 22.7 milijuna. Dobar igrac ali isto precijenjen.
Pazi Kolarov uopste nije toliko precenjen,to je odprilike prema partijama iz Lazia njegova realna vrednost,video si valjda i sam kako je igrao kada je tek dosao,ali onda povreda od 3.5 meseca pauze i ispao je iz forme,no ponovo pocinje da igra onako kako se od njega ocekuje mada potrebno je jos vise,kod Mancinia jos uvek nema potrebnu slobodu napada da sutira iz daljine sto mu je glavno oruzje vec je vise okrenut defanzivnim zadacima.
Uostalom za njega su davali mnogo vece novce nego sto je tih 22.7 miliona,(Inter,Real 30 mil)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 jan 2011, 00:37

@ Devile

Svakako da je Kolarov super igrac, ali mislim da je ovih 22-23 mil mnogo i da je, ako gledamo tu cifru, precijenjen igrac, kao uostalom i 80 % igraca Citya! Da je neko za njega nudio tih 30 mil kao sto ti kazes, on bi sigurno i presao u taj klub! Real i Inter su cini mi se nudili izmedju 15-20 mil, ali gazda Lazia je cekao unosniju ponudu i naravno, ko ce se drugi odreci tolikog kesha nego City! Slican slucaj je i sa Dzekom...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 jan 2011, 00:40

A pazi ovo Coentrao 40 mil.skoro,dakle duplo od Kolarova,a da li je uopste i bolji dalo bi se raspravljati. :roll:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 jan 2011, 00:44

Nisam u toku, ko nudi za njega 40 mil ?
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 jan 2011, 00:46

marconato je napisao/la:Nisam u toku, ko nudi za njega 40 mil ?
Toliko ga Benfica procenjuje,bice tu malog spustanja ali opet ce to biti negde oko 33-35.sto je presmesno,bolje Duska Tosica od Zvezde za milionce pazariti. :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 11 jan 2011, 00:46

Zastave BiH na M.City stadionu. Divota ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 jan 2011, 00:49

Devil je napisao/la:
marconato je napisao/la:Nisam u toku, ko nudi za njega 40 mil ?
Toliko ga Benfica procenjuje,bice tu malog spustanja ali opet ce to biti negde oko 33-35.sto je presmesno,bolje Duska Tosica od Zvezde za milionce pazariti. :mrgreen:
Pa moze i Zvezda Ignjatijevica procijenit na 10 mil, a to sto niko za njega nece dati ni vrecu makarona je druga stvar... ;)

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 11 jan 2011, 00:49

bparena je napisao/la:Zastave BiH na M.City stadionu. Divota ;)
Neprocjenjivo !
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 jan 2011, 00:52

Devil je napisao/la:A pazi ovo Coentrao 40 mil.skoro,dakle duplo od Kolarova,a da li je uopste i bolji dalo bi se raspravljati. :roll:
Klauzula u njegovom ugovoru kaze da on moze ici za 30 miliona.
Bayern je jedno vrijeme bio zainteresovan za usluge ovog igraca, ali su smatrali da je tih 30 miliona prevelika cifra i odustali su. Inace, ponovo se otvara pitanje oko ovog transfera u Bavarskoj, ali otom potom.

Sto se tice ovih Cityevih transfera, za mene je svaki preveliki, jer ovakav nacin poslovanja nogomet vodi u ponor, ali takva je danas situacija da je nogomet jedan ogroman biznis u kojem novac vodi glavnu rijec.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 11 jan 2011, 01:16

Ovdje se sada pise istoorija - ko u vrijeme Kulina Bana - dva najjaca Bosanca Ibrahimovic i Dzeko tresu Evropom...
Nevezano sto taj prvi igra za vikinge - sjeme mu je Bosansko i mi se ponosimo njima dvojicom...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jan 2011, 01:23

Devil je napisao/la:A pazi ovo Coentrao 40 mil.skoro,dakle duplo od Kolarova,a da li je uopste i bolji dalo bi se raspravljati. :roll:
Realna cijena Kolarova je između 10-15 mil koliko je nudio i Inter te Real..a kod Citya je gotov svaki igrac prelacen jedino bih izdvojio Teveza...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 11 jan 2011, 01:36

Nisu preplaceni A.Johnson, S.Given, C.Tevez(obzirom sta je pokazao mada nije vrijedio 25.m. kad je dolazio), G.Barry, D.Silva i J.Boateng. Niko od njih nije placen preko 15. milki osim Silve koji u posljednje vrijeme pokazuje odlicne igre.
Side before self

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 11 jan 2011, 01:56

http://forums.bluemoon-mcfc.co.uk/viewt ... 1&t=202942

Ovi lupaju glave oko sastavljanja pjesme :lol:
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 11 jan 2011, 02:33

Kakvih sve prijedloga ima.... :mrgreen: :roll:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 jan 2011, 15:38

Jeeeeeeeeecko
Je-e-e-e-e-e-e--e-ecko
Daylight come and
he slam the ball home

:mrgreen:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 jan 2011, 15:45

Himna Citija trebala bi biti ona:

Mančester si tiiiiiii, takav sam i jaaaaa, zato sam te dušooo zavolio jaaa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 11 jan 2011, 16:49

Ovaj zabar na klupi Citya je ziheras i zato City vjerovatno nece biti prvak. Nemam nista protiv ako se jedna ekipa dodje braniti niti cemo sad mi da se zalimo na nacin igre Citya dok god je u granicama fair playa ali City ziheraska igra nigdje nece dovesti. To sam primjetio jos prosle sezone, City se bori za Ligu Prvaka sa spudsima dolaze Arsenalu koji je nakon poraza od Wigana ostao na trecem mjestu i ispada iz trke za prvaka, i City dodje i odigra na 0 sa najjacim timom protiv skoro rezervnog tima Arsenala te na kraju ostaju bez lige prvaka. Ali dobro mozda titula i nije bas pod "mora se" mozda je cilj sigurno ucesce u Ligi Prvaka. Seici se razbacuju parama ali mora se priznati pametno su ulozili dosta novca u infrastrukturu koja je odlicna a to je i dokaz da naftasi misle na duzi period i buducnost.
Zadnja izmjena: -Paja, dana/u 11 jan 2011, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
Dio Arsenala

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.