Liverpool FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da li vjerujete u Kloppa i rebuilding?

1. Da
54
54%
2. Ne
46
46%

Ukupno glasova: 100

nerkolfc
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la nerkolfc » 14 apr 2021, 23:02

Fuerza je napisao/la:
14 apr 2021, 22:58
Biješe davno kad je Mane poslednji put u situaciji jedan na jedan uspio da pređe protivnika.
A dobro bilo je prilika, moglo se proći, nisu bili bez šanse, kad ne ide, ne ide. Sad se okrenuti PL, da su uđe u top 4. Nije sramota ispasti od Reala u LŠ.
Nemamo se brate na sta drugo okrenuti nego na PL.

Osvojili smo ligu, LP i to je super, ali zar je moguce da Klopp nije mogao sa ovom ekipom koji trofej vise podici? Bar jedan FA kup? Steta, imam osjecaj da ce im se dati jos jedna sezona da nesto pokušaju pa ce biti prodaje.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 apr 2021, 23:08

.
Zadnja izmjena: Arvid, dana/u 15 apr 2021, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 14 apr 2021, 23:14

Prodati:Keitu,Matipa,Oxa , Shaqirija,Firmina,Manea,Origija a Wijnaldum svakako odlazi.
Dolazak 4 5 igraca treba , inace vracamo se u standardnu borbu za 4 5 mjesto u narednim godinama.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 14 apr 2021, 23:16

Ovdje je potreban ozbiljan remont u svim linijama.
Napad ne radi. Sredina je tanka, odbrana jos tanja.
Ako ovakva ekipa udje unarednu sezonu nemamo se cemu nadati.
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 14 apr 2021, 23:18

Suki46 je napisao/la:
14 apr 2021, 23:14
Prodati:Keitu,Matipa,Oxa , Shaqirija,Firmina,Manea, ne Origija nego Salaha, a Wijnaldum svakako odlazi.
Dolazak 4 5 igraca treba , inace vracamo se u standardnu borbu za 4 5 mjesto u narednim godinama.
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 apr 2021, 23:27

Ovdje prvo treba kopati i noktima da se izbori top4 jer je EL kao sto je svojevremeno rekao Gabi SHIT. Takav udar na finansije i generalno privlacnost kluba za dolaske cemo tesko podnijeti. Imamo jos 2 sezone sa Kloppom i nema smisla da jednu potrosimo na potjeru za LŠ tek kad vidimo gdje smo na kraju sezone tek onda mozemo razmisljati o nekoj velikoj reformi igrackog kadra.

Bez obzira na sve Klopp i Pep moraju skontati kako igru prilagoditi spanskom Allenu u utakmicama u kojima igramo na postavljen bunker jer inace s cross i inshallah taktikom mozemo zaboraviti na nove trofeje.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 14 apr 2021, 23:51

Jadson im mora biti prvi prioritet u transfer roku

Jadson
Bissouma
Konate
Daka

Vratit cou i suareza po mogucnosti :kafa:

Nogirati saqa,oxa,firmina,origija,keitu, wajnalduma

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 apr 2021, 23:57

Ono sto mene najvise brine a sto se po mom misljenju vidjelo u ove 2 utakmice jeste to da mi bez Firmina nemamo nikakvu sponu izmedju veznog reda i napadacke linije, Jota se u toj ulozi na postavljenu odbranu nikako ne snalazi a i pressing mu je kvalitetom nivo ispod. Bice bas tesko rebuildat ovu ekipu i cudi me da se Klopp prihvatio takvog posla s ovim zadnjim produzenjem ugovora.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 15 apr 2021, 00:07

StevieG8 je napisao/la:
14 apr 2021, 23:57
Ono sto mene najvise brine a sto se po mom misljenju vidjelo u ove 2 utakmice jeste to da mi bez Firmina nemamo nikakvu sponu izmedju veznog reda i napadacke linije, Jota se u toj ulozi na postavljenu odbranu nikako ne snalazi a i pressing mu je kvalitetom nivo ispod. Bice bas tesko rebuildat ovu ekipu i cudi me da se Klopp prihvatio takvog posla s ovim zadnjim produzenjem ugovora.
Ovo jeste tuzna istina. Ja sam znao cesto reci u sali da je Firmino sistem Liverpoola i dok je covjek bio u formi unazad prethodne 2-3 godine, nije to bilo daleko od istine. Medjutim sad je velika kocnica ekipi, forma u raspadu a opet toliko stvari u sistemu Liverpoola zavisi bas od Firmina, nabrojao si i ti vecinu toga.

Nikad mi nije smetalo sto ne daje previse golova jer je radio sve ostalo pa su drugi davali vise golova nego sto im je realni domet i cijela ekipa je igrala ko dobro podmazana masina. Al' sad kad je on u kanalu, nit' daje golove a i ostalo je sve na ocajnom nivou. Bice zanimljivo ljeto u svakom slucaju, meni se cini da je i fizicki i igracki prime Firmina prosao i da on krece u lagani pad.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 apr 2021, 08:31

139 šuteva na Anfieldu ove godine i svega 3 gola, od toga dva u prošlom meču :tokralju:

Kad su se povrijedili VVD, Gomez i Matip nisam očekivao da će nam problem biti nemogućnost zabijanja golova. Već sam pisao o tome davno i ne mogu opet. Potreban je remont, potreban je kraj ove sezone i odmor; njima, Klopp, vama, pa i meni. Emocionalni rolerkoster week in - week out. Edwards već hoda po Kirkbiju sa crnom knjižicom i samo dodaje imena.

Tuga je što se ova era završuje sa samo četiri trofeja i da je tako kratko trajalo. Šteta zbog ispadanja u FA Kupu, volio bih da smo uzeli taj trofej.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 15 apr 2021, 09:21

Sto se tice uzroka ove lose sezone moze se krenuti od toga da je svima sezona cudna i syebana zbog generalne situacije u svijetu, naravno da je opao i kvalitet fudbala na najvecem nivou i logicno da sve mjere te nedostatak navijaca mnogo utjece na sve klubove tako da tu nema razlike u odnosu na sve ostale timove na svijetu.

Pored toga problem je bio na pocetku sezone u povredama, VVD prije svih cijelu sezonu OUT sto je veliki hendikep, izgubiti najjaceg defanzivca u timu i mozda na svijetu je hendikepcina, a onda su se redale povrede Gomeza, Matipa pa 70% sezone ih nema u timu, to su prva tri stopera ekipe. Ne zaboraviti da se TAA povrijedio u dva navrata i bio je odsutan u nekoliko tekmi sto takoder poremeti i individualca i tim. Odbrana je desetkovana, a kada igras kao Liverpul s Klopom tu nastaju veliki problemi i to svmo vidjeli koliko je izlozena odbrana bila u gotovo svim utakmicama sezone u svim takmicenjima, na prste jedne ruke se mogu prebrojati tekme gdje je bila sigurica. Uz to sve Alisson je imao par losih utakmica jer je i on izgubio samopouzdanje, nesigurnost kad ispred sebe ima mladahne stopere, neiskusne, uvukla se i kod njega.

Vezni red, mislim da je tu jedna od najvecih gresaka i to Klopova, kakvi god stoperi bili i koliko neiskusni mladici mislim da je bolje bilo da su igrali Williams i Philips nego Fabinho i Hendo jer tu je Liverpul popusio foru najvise, osim sto je odbran bila nikakva, iako moram priznati da su Fab i Hendo odigrali dosta tekmi korektno i cak djelovali nekad jako dobro oni nisu prirodni stoperi i tu je bilo hrpa kikseva, ne direktnih ali u kretnjama koja je krucijalna. Vezni je ostao beu najjacih destruktivaca, a i bez lidera hende koji je pola sezone povrijeden, takoder hendikepcina. To je sve rezultiralo sa hrpom kombinacija u veznom redu sto nikako nije dobro, isti slucaj kao s odbranom.

A onda na kraju dolazi napad od kojeg se nikako nije moglo ocekivati da ce tako grohnuti, sta bi tek bilo da Jota nije kupljen i da nije ovako explodirao...
Mane je katatrofalno odigrao sezonu, veliki pad forme, neobjasnjivo jednostavno za takvog igraca, Firmino takoder jako mlako i slabo, Salah je zabio dosta golova i koliko-toliko odrzao nivo ali opet nije ni blizu koliko moze, to se vidjelo i sinoc kad je choke-ao. Sinoc je on promasio polufinale 100%, a slijedili su ga Wijnaldum i Mane.

Generalno veliki pad ekipe u kompletu, za 50% su grohnuli sa energijom, nema presinga, ne kupe nicije lopte, nema zustrosti i odlucnosti u igri, to je rezultiralo s dosta individualnih gresaka kroz sezonu a to je samo vodilo ka jos veco nesigurnosti i padu samopouzdanja i dobije se ovakav rezultat na kraju. Sezona bez ijednog trofeja pa makar tog FA kupa je propast i za zaborav.

Dobro receno gore, ekipi i navijacima je potreban veliki odmor od svega da s ezaboraiv na fudbal totalno na mjesec-dva, poslati svse na neke puste otoke da napune baterije, samo sto tog odmora nece biti za transfer ekipu jer ce se morati raditi na osvjezivanju krvne slike ekipe,a do tad se i valjda oporave svi iz bolnice i vrate jos jaci.

Sezona za zaborav, ostaje samo borba za top4, ako to ne izbore onda ce biti velike posljedice.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 15 apr 2021, 09:40

Za mnoge nece ni biti odmora zbog europskog prvenstva :puke:

Prophet
Kontakt:

Post Postao/la Prophet » 15 apr 2021, 12:13

Koliko nama Salah dobrog donese, toliko sve to usere. Jedino njega i možemo nekom uvaliti, Manea i Firmina neće niko za dzabe. Očekujem prometno ljeto, 6-7 igrača out i osvježiti ekipu sa 4-5, pogotovo vezni red.

Dobar raspored do kraja sezone moramo iskoristiti i nekako završit u top 4. Daj Bože :pray:
“Of course I didn’t take my wife to see Rochdale as an anniversary present. It was her birthday. Would I have got married in the football season? Anyway, it was Rochdale reserves.”

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 apr 2021, 13:47

Čitavo jutro razmišljam o tome kako je sinoćnja predstava zapravo naša igra u zadnjih pet mjeseci:

0 - 15min :Odlično otvaranje sa dvije do tri izrazite šanse koje ne pretvaramo u gol
15 - 30min : Protivnik se polako vraća u meč, te počinje da kontrolira vezu. Vezni red Liverpoola počinje da griješi u dodavanjima, a ulazak u posljednju trećinu protivnika se završava lošim driblingom
30 - 45min : Par prilika za protivnika, kao i par kontri Liverpoola. Odlazak na poluvrijeme sa 0:0 ili minimalnim zaostatkom

45 - 60min : Par poluprika, prividna dominacija
60 - 75min : Niz dodavanja i niz ubačaja. Izmjena.
75 - 90min : Dodavanje oko gola protivnika i nadanje čudu, često period bez izrazite prilike.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 apr 2021, 19:02

Anketa perfectly balanced :D

Nego, pretpostavljam da ste vidjeli sve priče oko Superlige, a naš vlasnik je sebi zagrabio poziciju potpresjednika.
Six English clubs are among 12 European teams who have signed up to a breakaway Super League in an extraordinary development on the eve of Uefa’s announcement of a new Champions League format.

Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea and Tottenham Hotspur have signed up to the breakaway plan with Manchester City the last of Big Six to do so, **** with knowledge of the development have told The Times.
Mišljenje, kritike? Da li ćete pratiti i dalje Redse ili se okrećete drugom najvećem timu iz Liverpoola, Tranmere Roversima?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 18 apr 2021, 19:08

Naravno da cu pratiti, kad mogu svake godine gledati kako igramo protiv Engleskih balvana izbij nabij, mogu gledati i ovu super ligu koja ce inati dosta boljih utakmica.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 18 apr 2021, 19:19

.
Zadnja izmjena: Arvid, dana/u 22 apr 2021, 19:19, ukupno mijenjano 1 put.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 apr 2021, 19:22

Garry objasnio :salut: :salut: :salut:

Lično, ako se priključimo ligi neću do kraja života pogledati utakmicu Liverpoola. Nek se yebu.

A fucking joke.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 apr 2021, 19:22

Mene samo zanima kako ce motivisati igrace i Kloppa da se bore u takmicenju koje za navijace nema nikakav historijski, emotivni ni sportski znacaj.
Obicna masina za pravljenje para kojoj ce trebati nekoliko sezona da kreira nekakav smisao ako stvarno dodje do izbacivanja iz ostalih takmicenja. Uz to sta im znaci vise tog novca samo cijene svega skoce pa izadjes na isto, igraci hoce vece ugovore, transferi postaju skuplji, agenti zele provizije itd. Glupost, glupi Ameri :sick:

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 18 apr 2021, 22:01

:sick: bravo Neville, samo u brk :guz:
Walk on

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 3 gosta.