FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 19 apr 2021, 01:36

Evander je napisao/la:
19 apr 2021, 01:11
Historicar je napisao/la:
19 apr 2021, 00:50
ElCartel11 je napisao/la:
19 apr 2021, 00:17
Zlatko Zahovic
Ma jok njega, taj se ne bi trijeznio nikako.Spominjao sam Vladimira Matijaševića što je dugo radio u Čukaričkom, kontaktirati ga dok je slobodan.
Znas li princip rada Čukaričkog? Pokupiti mlade igrace iz cijele zemlje, rano ih promovirati u prvi tim i prodati. Rezultat im je apsulutno u drugom planu.
Dovodio je i iskusnije igrace u Čukarički, ne samo mlađe.I nije baš da im je rezultat bio u drugom planu, 2015 su osvojili kup pobjedivši Partizan 1:0, te su imali nekoliko izlazaka u Evropu. Dugo pratim njihov fudbal, Matijašević bi bio idealno rješenje za nas. Pored Čukaričkog, bio je 6 mjeseci sportski direktor AEK-a iz Atine.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 apr 2021, 01:46

Kometa je napisao/la:
18 apr 2021, 22:31
FRANK RIBERY je napisao/la:
18 apr 2021, 22:13
Klub je izgubio kompas. Pa pogledajte na sta nam lici omladinski pogon. Ne mozemo meda ni u jednom uzrastu. O cemu mi ovdje pisemo. Sve sto se radilo zadnjih nekoliko mjeseci je cisti amaterizam. Recite mi jednu ozbiljnu ekipu koja prodaje dvojicu najboljih igraca u zimskom prijelaznom roku. Vinka izuzetno postujem, ali Sarajevo nema nikakav stil igre, mi nemam nijedan segment u kojem smo bolji od konkurenata.

Imamo masu pretplacenih igraca, u tom smo lider u prvenstvu.
Cista logika je bilo prodati Rahmanovica i Tatara i uzeti pare ako ti za pola godine idu besplatno.Sada je druga stvar sto nisu pogodili sa Mesanovicem i Smiljanicem.
Kakva bolan logika, sad ti visi ne samo titula (pisi propalo) nego bi u nekom scenariju mogao ostati bez evropskih takmičenja. To ne rade ambiciozni i ozbiljni klubovi, sad je svima jasno koliko smo ambiciozni...

Prodao si njih dvojicu, uzeo si nekoliko stotina hiljada eura, jesi ih mozda ulozio u kadar, naravno da nisi.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 apr 2021, 01:50

Jednostavno receno rasuli smo se kao kula od karata (opet),u svakom smislu.
Klub je administrativno preglomazan,ekipa nagomilana i lose selektirana,klubom rukovode nesposobni uhljebi bez znanja i zelje da konkretno doprinesu klubu,bez ugleda u fudbalskim krugovima.
Nesto su oni i osvojili i uradili,ali cisto na misice,uzmes titulu u ligi gdje imas nekoliko puta vece finansije od najveceg rivala i to naguzove i smatras to uspjehom. Sposobna uprava i sportski segment bi sa startnom pozicijom koju smo mi imali/imamo vec sada bio daleko ispred ostatka lige.
Ali eto,ovo je Bosna i Bošnje u njoj,nema ovdje selameta zadugo ni u kojoj oblasti.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 apr 2021, 01:59

Evo nam šanse da zaigramo LP :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 apr 2021, 02:02

bodi123 je napisao/la:
19 apr 2021, 01:59
Evo nam šanse da zaigramo LP :mrgreen:
Jok, zovu Super Liga. Uskoro zvanicno.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 19 apr 2021, 02:05

Kaze 450 mil svakom ko igra, mogao bi nas čika Nam pogurati gdje da se uvalimo

TinoSexSusic
Kontakt:

Post Postao/la TinoSexSusic » 19 apr 2021, 02:42

Prema informacijama koje ja imam, imali smo opet sukob unutar kluba, na jednoj strani Emir, na drugoj Vinko i igraci. Emir je snosio odgovornost i to je bila kap koja je prelila casu. Promjene na terenu cete vidjeti vec od sljedeceg kola. Vinko je dobio odredjene uslove koje mora ispuniti, inace i njemu je noga na kraju sezone.
P.S. Neki pisu da Vinko nije dobio nogu sad zbog neke otpremnine, to nije istina, zapravo je Vinko juce, kao sto ste mogli procitat u medijima, preuzeo cijelu odgovornost, medjutim posto mediji nemaju pristup informacijama ili ne zele da pisu krupnu sliku, a svi znamo koliko nas mediji "vole", Vinko je otisao u klub i dao svoj mandat na raspolaganje, sto je takodjer bio jedan od razloga hitne sjednice.
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"

Za Bordo-Bijele boje i Sarajevo grad!!!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 apr 2021, 02:49

TinoSexSusic je napisao/la:
19 apr 2021, 02:42
Prema informacijama koje ja imam, imali smo opet sukob unutar kluba, na jednoj strani Emir, na drugoj Vinko i igraci. Emir je snosio odgovornost i to je bila kap koja je prelila casu. Promjene na terenu cete vidjeti vec od sljedeceg kola. Vinko je dobio odredjene uslove koje mora ispuniti, inace i njemu je noga na kraju sezone.
P.S. Neki pisu da Vinko nije dobio nogu sad zbog neke otpremnine, to nije istina, zapravo je Vinko juce, kao sto ste mogli procitat u medijima, preuzeo cijelu odgovornost, medjutim posto mediji nemaju pristup informacijama ili ne zele da pisu krupnu sliku, a svi znamo koliko nas mediji "vole", Vinko je otisao u klub i dao svoj mandat na raspolaganje, sto je takodjer bio jedan od razloga hitne sjednice.
Hajde sto je sa Vinkom imao sukob vjerovatno zbog nedovodjenja pojacanja ali sto sa igracima i kako je to on licno mogao negativno na njih uticat ?

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 19 apr 2021, 03:03

Ma djabe vam raja ovo neko lupetanje oko informacija, realno niko nista ne zna. Ja se samo nadam da cemo nekako spasiti ovo. Ali opet nesto sumnjam da cemo proigrati odlaskom Hadzije nema smisla.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

TinoSexSusic
Kontakt:

Post Postao/la TinoSexSusic » 19 apr 2021, 03:11

ajdohordas je napisao/la:
19 apr 2021, 02:49
Hajde sto je sa Vinkom imao sukob vjerovatno zbog nedovodjenja pojacanja ali sto sa igracima i kako je to on licno mogao negativno na njih uticat ?
Ne smijem previse toga iznijeti u javnost, ustvari ne bih smio nista, ali ne mogu da dopustim pojedincima ovde da stvaraju laznu sliku o svemu, pa po cijenu mog otkaza!
Ukratko Vinko i Emir odnos Hansi Flick i Hasan Salihamidzic, samo sto mediji nemaju pristup nasem klubu, da bi pisali o internim stvarima.
Drugo, ovo sto prica mali Salcin je usko povezano s Emirovim narusavanjem atmosfere medju igracima. Eto toliko.
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"

Za Bordo-Bijele boje i Sarajevo grad!!!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 apr 2021, 03:24

I sada će igrači proigrati a Vinko napraviti takvu postavku na terenu da će se svi frapirati.
SF film.
- FKS -

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 19 apr 2021, 03:47

Ako se neko “otjera”, onda se MORA dovesti zamjena koja je bar 5x bolja od prethodnika, a pogotov NE vraćati bivše osobe koje su bile u klubu (po najviše se odnosi na kvazi legende)...
Bordo bijeli za život cijeli!!

TrajniKulinBan
Kontakt:

Post Postao/la TrajniKulinBan » 19 apr 2021, 03:50

19 apr 2021, 03:11
ajdohordas je napisao/la:
19 apr 2021, 02:49
Ne smijem previse toga iznijeti u javnost, ustvari ne bih smio nista, ali ne mogu da dopustim pojedincima ovde da stvaraju laznu sliku o svemu, pa po cijenu mog otkaza!
Ukratko Vinko i Emir odnos Hansi Flick i Hasan Salihamidzic, samo sto mediji nemaju pristup nasem klubu, da bi pisali o internim stvarima.
Drugo, ovo sto prica mali Salcin je usko povezano s Emirovim narusavanjem atmosfere medju igracima. Eto toliko.
:rol: :rol: :rol: :rol:

TrajniKulinBan
Kontakt:

Post Postao/la TrajniKulinBan » 19 apr 2021, 04:00

Historicar je napisao/la:
19 apr 2021, 00:13
hordasDoboj je napisao/la:
19 apr 2021, 00:07
Pojavit ce se dosta dezinformacija u sljedecem periodu, jer kod nas ne moze biti lose nego mora biti jos gore. Primjer je da je neko nakon poraza od Borca napisao da nema plata, ali je to neko ovdje odmah demantovao.

Neko napisa i slazem se da bi trebala organizovat prijateljska protiv nekog nizeligasa da se malo napuni samopouzdanje i da malo izbjezbamo zavrsnicu, al i tu treba nac nekog ko jr bas los u odbrani da bi im mogli napravit akciju :shifty: i to mozemo tek sljedece srijede.
Ovi sa Klixa su danas spominjali finansije:
"Kako saznajemo, ni finansijska situacija nije bila bajna, što je utjecalo i na katastrofalan prelazni rok, gdje su tek u finišu stigla pojačanja, koja iz ove perspektive djeluju kao ishitrena i neplanska"
Fino je to klix ''saznao'' da se nema para, ali zaboravili su da je husari i cmiljanicu dato milion KM. Za te pare mogla su se potpisati 2-3 vrhunska igraca na godinu i po ili dvije. Sto znaci da je para bilo i previse ali celavo majmunce nije mislilo na klub nego na sebe.

P.S. Da klub mene placa kao savjetnika za taldzije, mi bi davno igrali LP :rol: :rol:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 19 apr 2021, 04:10

Joj da je kako zadrzat ovih +2, pa u Ligu Prvaka hehe :lol:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 19 apr 2021, 04:18

E čuj pa po cijenu mog otkaza! :rol: :rol: :rol: :rol:

Milkanoviću jesi li to ti? :rol:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 apr 2021, 04:30

Opet moram povuć paralelu između nas i jednog od najvećih svjetskih klubova. Kažete, izgubili smo dva igrača, što ostali ne igraju. Pisao sam već, i Liverpool je izgubio samo dva, pa vidi belaja. Izostankom VVDa i Matipa, napad ne funkcioniše nikako, Firmino je totalno beskoristan, bekovi su statistički među najgorim u ligi, Alisson je na nivou Erića... I da, znam da Liverpool nije finansijski najmoćnija ekipa lige (mada su u Engleskoj svi osim Cityja tu negdje), al pričamo o klubu koji je prošle sezone postavio rekord - matematički najbrže osigurana titula, koji je sezonu prije toga osvojio LP a ligu izgubio za 1 bod i to sa 97 osvojenih bodova, a još jednu sezonu prije toga igrao finale LP. Znači, klub koji je u zadnje tri sezone u samom vrhu engleskog i evropskog fudbala. Nije to Leicester koji bljesne i osvoji titulu pa se vrate par koraka unazad. Takav Liverpool, sa jednim od najboljih trenera na svijetu, koji je sam sebi sklapao ekipu kroz pet sezona, doživi ovakav pad. Da li je to West Ham organizaciono i finansijski ispred Liverpoola? Da li Liverpool na papiru ima bolje igrače i trenera od Leicestera i West Hama? Ekipa koja ima Salaha, jednog od najboljih igrača svijeta zadnje tri godine, najbolji bekovski par u ligi, jednog od najboljih DMFa u Evropi... Ovako grohne, samo gubitkom dva igrača? I to povredama, ne prodajom. Kako su odjednom Salah, Mane, Firmino, TAA, Robertson, Alisson, Wijnaldum, Ox... zaboravili igrat? Samo nek neko smisleno odgovori, bez vadiona "nisu najbogatiji u ligi". Znam, al su se nosili s najbogatijom ekipom zadnje tri sezone i uzeli dva velika trofeja, a sigurno su bogatiji i moćniji od Leicestera i West Hama koji su ispred njih.
Nama se dešava ono što se dešava njima. Na papiru nam je ekipa dobra, trener nam je odličan, al loše igramo, štaviše, očajno.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 19 apr 2021, 04:40

Hajdeee je napisao/la:
19 apr 2021, 03:24
I sada će igrači proigrati a Vinko napraviti takvu postavku na terenu da će se svi frapirati.
SF film.
Ne mogu.proigrat jer su izbacene dvije jako vazne karike iz tima a nisu dovedena bar priblizna pojacanja to je valjda jasno do sad svima al mogu se bar zalagat i probati na misice nesto da urade.Sto se tice Emira taj ublehas je trebao jos na ljetnom otici kad smo evropu igrali jer su i djeca u obdanistu znala da nam fali napadac

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 19 apr 2021, 04:41

SaNa je napisao/la:
18 apr 2021, 23:07
HeraklitMracni je napisao/la:
18 apr 2021, 23:05
Emir je bio pripremio produzenje jos na godinu Hebibovicu
Nemam rijeci..
Nadam da se to sad nece desiti

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 19 apr 2021, 04:44

Kometa je napisao/la:
18 apr 2021, 22:31
FRANK RIBERY je napisao/la:
18 apr 2021, 22:13
Klub je izgubio kompas. Pa pogledajte na sta nam lici omladinski pogon. Ne mozemo meda ni u jednom uzrastu. O cemu mi ovdje pisemo. Sve sto se radilo zadnjih nekoliko mjeseci je cisti amaterizam. Recite mi jednu ozbiljnu ekipu koja prodaje dvojicu najboljih igraca u zimskom prijelaznom roku. Vinka izuzetno postujem, ali Sarajevo nema nikakav stil igre, mi nemam nijedan segment u kojem smo bolji od konkurenata.

Imamo masu pretplacenih igraca, u tom smo lider u prvenstvu.
Cista logika je bilo prodati Rahmanovica i Tatara i uzeti pare ako ti za pola godine idu besplatno.Sada je druga stvar sto nisu pogodili sa Mesanovicem i Smiljanicem.
E bas je logika uzet milion na zimu da bi na ljeto zijanio 5

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: laznokrilo, Morpheus i 15 gostiju.