Super League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Rovella
Kontakt:

Re: Super League

Post Postao/la Rovella » 19 apr 2021, 13:57

Captain4 je napisao/la:
19 apr 2021, 13:54
Šta kažeš ti, hoćemo li se ganjati po Seriji A iduće godine ili ćemo u finalu SL? :mrgreen:
Kad je Agnelli predlagao da oformite U23 i vi i Milan, niste htjeli. Sad mi imamo U23, a vi cete Seria A igrati sa Primaverom. Opet ste naguzeni. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 apr 2021, 13:57

Kad se malo bolje razmisli i nije losa stvar. Osnivači su razmišljali da osnuju elitniju Ligu prvaka gdje će pare ici klubovima koji i zasluže a ne gamadi iz uefe i ostalim buranija klubovima. Uredu je to u teoriji da eto i Bate borisov ima neku nadu, šansu, perspektivu, da dobijanjem tog novca za učešće u LP stigne ostale po organizaciji, ali nece. Ni oni, ni Benfica, Sporting, Dinamo i ostali koji dodju u Ligu prvaka da ih ovi drugi redovno tamburaju. Eventualno nekad dobace do 1/8 finala. Ali ama bas nikad ne bi neko uradilo neki značajniji sistemski iskorak da se približi velikanima. I to je gorčina fudbala kakvog znamo ali je već odavno realnost.

Poštujem ja i taj dio tradicije ali postaje stvarno dosadno gledati grupnu fazu lige prvaka i konstantno isti timovi koje pune ovi veliki. Lijepo bi bilo da i uefa popusti i da gledamo najveće klubove i u svojim nacionalnim prvenstvima.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Becker1
Kontakt:

Post Postao/la Becker1 » 19 apr 2021, 13:58

TarpiTarpi je napisao/la:
19 apr 2021, 13:52
IlCapitano je napisao/la:
19 apr 2021, 13:47
redbull93 je napisao/la:
19 apr 2021, 11:58
A sta cemo sa ostalim derbijima? Nije derbi samo real-barselona, totenham-arsenal. Imamo tu jos derbija velikih, pogotovo u engleskoj, za njihove navijace ovo je ubistvo. Sta ce liverpul-everton, arsenal-west ham... procajte sta hocete, al ovo je ubistvo pravog nogometa, jest da je i on otisao daleko od onog pravog, al ovo mu je kraj sigurno. Sad slobodno nek real i ove klubove presele u kinu, ko ameri nba ekipe, to samo sa amerima moze jbt.

Govorite protiv uefe, ovako, onako... uefa kakva god da je, pomaze manjim klubovima, ima neka solidarnost, a ovi hoce sve za sebe. E pa nadam se da ce dobiti toliki samar, da se nece dugo oporaviti.
Pa niko od ovih klubova neće da napusti lige. Ti derbiji će se i dalje desiti što se tiče njih. Tim ostalim klubovima i UEFI također niko ne brani da nastave takmičenja u CL i EL, jedina razlika je što veliki klubovi koji donose većinu novca više neće da im paraziti otkidaju više od pola.
Ma ja nije uredu da Porto dobije nagradu što je izbacio Juventusa, bolje da mrtvi Arsenal bez razloga dobije nez koliko vec milijardi. Ova superliga je šansa za propale ekipe koje žive na staroj slavi, za luzerske ekipe koje ne mogu prismrditi osvajanju lige prvaka i za ekipe kojima se sprema bankrot. Jedan do dva kluba ne spadaju ni u jednu od ovih vrsta.
Pa neka taj Porto kroz kvalifikacije ude u SL i dobit ce 10x vise novca

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 apr 2021, 14:00

JohnCleese je napisao/la:
19 apr 2021, 13:56

Pa niko od ovih klubova neće da napusti lige.
A sta ako ih uopšte ne budu pitali?!
Realno, sta ako ih izbace iz nacionalnih takmicenja?
Mozda potkupe neke ekipe iz svojih drzava i naprave svoje super nacionalne lige :rol:
Kao prvo ja i dalje sumnjam da će to napraviti. Ako naprave to je samo na štetu saveza i liga i malih klubova.

Kao drugo nije to poenta. Odgovarao sam čovjek na ovo 'šta je sa ovim derbijima tipa Arsenal-WH' kao da ovih 12 klubova hoće da tih derbija nestane. Oni su se jedino odvojili u takmičenje gdje će po svojim zaslugama uzimati pare koje ih sleduju.

Kažem opet ako su savezi pametni pristat će na ovo jer ovo samo može podići popularnost ovih klubova što će dovesti i više para za TV prava domaćih liga. UEFA je jedina koja će ga dobro ispušiti, a ostali uključujući i ove male mogu samo profitirati.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 19 apr 2021, 14:01

Epidaurus je napisao/la:
19 apr 2021, 13:30
Druze srz fudbala se odavno promijenila samo UEFA eto prodaje maglu i laze sirotinju da se ne bi pobunili. Pa prvi EPL je postao maksimalno komercijaliziran i nesto ne vidim da se ovi alkoholicari tipa Nevillea bune po tom pitanju.
Iz EPLa bar mozes ispat il se promovirat u isti. Sad ce **** totenhem 50+ godina bit medju top 12 klubova a manje trofeja od Želje imaju :rol:

Ne znam, prerano je dati sud ima i dobrih i losih strana. Volio bih da su tu porto, ajax, benfica itd umjesto bar 2 londonska kluba jer svakako ovi imaju prednost samo zbog novca iz EPLa u kojem vise nece ni igrati
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 19 apr 2021, 14:02

Sta ce biti sa sucima koji su pod okriljem fife i uefe il je to Pero vec sredio :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 19 apr 2021, 14:02

Sve ovo dolazi od čovjeka koji je zagovarao ideju da se jedna utakmica po kolu odigra u Americi. :tokralju:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 19 apr 2021, 14:03

L-Train je napisao/la:
19 apr 2021, 14:02
Sta ce biti sa sucima koji su pod okriljem fife i uefe il je to Pero vec sredio :D
Pa bar je sudije uvijek znao srediti. :kafa:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 apr 2021, 14:03

TheShed je napisao/la:
19 apr 2021, 13:49
:salut:

Pa ima li neko relevantan iz svijeta fudbala da je rekao da je ova liga dobra za fudbal? Neki trener, igrac, rukovodioc? Veliki sir Alex Ferguson je sve fino objasnio.

Vidim i englezi, navijaci ovih klubova koji su pozvani, se pobunili protiv lige. Sto i nije cudno, ipak su oni kolijevka fudbala.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 apr 2021, 14:03

BosniaBoston je napisao/la:
19 apr 2021, 14:01
Epidaurus je napisao/la:
19 apr 2021, 13:30
Druze srz fudbala se odavno promijenila samo UEFA eto prodaje maglu i laze sirotinju da se ne bi pobunili. Pa prvi EPL je postao maksimalno komercijaliziran i nesto ne vidim da se ovi alkoholicari tipa Nevillea bune po tom pitanju.
Iz EPLa bar mozes ispat il se promovirat u isti. Sad ce **** totenhem 50+ godina bit medju top 12 klubova a manje trofeja od Želje imaju :rol:

Ne znam, prerano je dati sud ima i dobrih i losih strana. Volio bih da su tu porto, ajax, benfica itd umjesto bar 2 londonska kluba jer svakako ovi imaju prednost samo zbog novca iz EPLa u kojem vise nece ni igrati
Iz EPLa ova velika sestorka moze ispast samo u teoriji. Cak i da ispadnu, nasli bi neki nacin da se il prosiri liga il neki klinac pa da je opet igraju. Ista stvar je i sa La Ligom i njihovom velikom trojkom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2021, 14:04

Moram priznati da sam sve više i više protiv superlige, kad vidim čemu to vodi i kakvoj sve moći idu prvo te ekipe pa onda i igrači. Neovisno o Bajerna, za kojeg bi volio ako ovo već ima da uđe jer inače gube dosta toga, prije svega na ekonomskom planu i popularnosti radi.

I još mi nešto nije jasno, kako je moguće u napraviti čitav toliki sistem i organizaciju a da bi se počelo već ove godine. To mi sve djeluje nerealno. Ni 1% nisu riješili pravnih zavrzlama a da ne govorimo nešto dalje. Gdje su tužbe, sudovi i ostale pizdarije. Za Bajramski turnir ti treba mjesec da se organizuješ.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 apr 2021, 14:04

19 apr 2021, 14:00
JohnCleese je napisao/la:
19 apr 2021, 13:56

Pa niko od ovih klubova neće da napusti lige.
A sta ako ih uopšte ne budu pitali?!
Realno, sta ako ih izbace iz nacionalnih takmicenja?
Mozda potkupe neke ekipe iz svojih drzava i naprave svoje super nacionalne lige :rol:
Kao prvo ja i dalje sumnjam da će to napraviti. Ako naprave to je samo na štetu saveza i liga i malih klubova.

Kao drugo nije to poenta. Odgovarao sam čovjek na ovo 'šta je sa ovim derbijima tipa Arsenal-WH' kao da ovih 12 klubova hoće da tih derbija nestane. Oni su se jedino odvojili u takmičenje gdje će po svojim zaslugama uzimati pare koje ih sleduju.

Kažem opet ako su savezi pametni pristat će na ovo jer ovo samo može podići popularnost ovih klubova što će dovesti i više para za TV prava domaćih liga. UEFA je jedina koja će ga dobro ispušiti, a ostali uključujući i ove male mogu samo profitirati.
I ja mislim da SL nece zaziviti
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 apr 2021, 14:05

sljivo je napisao/la:
19 apr 2021, 14:04
Moram priznati da sam sve više i više protiv superlige, kad vidim čemu to vodi i kakvoj sve moći idu prvo te ekipe pa onda i igrači. Neovisno o Bajerna, za kojeg bi volio ako ovo već ima da uđe jer inače gube dosta toga, prije svega na ekonomskom planu i popularnosti radi.

I još mi nešto nije jasno, kako je moguće u napraviti čitav toliki sistem i organizaciju a da bi se počelo već ove godine. To mi sve djeluje nerealno. Ni 1% nisu riješili pravnih zavrzlama a da ne govorimo nešto dalje. Gdje su tužbe, sudovi i ostale pizdarije. Za Bajramski turnir ti treba mjesec da se organizuješ.
Perez je zapoceo pricu o Superligi jos 2009. Ovo je ocito do detalja vec isplanirano.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 apr 2021, 14:05

FCSB (Steaua Bucharest) owner Gigi Becali: “We have been invited to join the Super League.”

Dakle jedan od ciljeva je podići na noge i napravit gigante od ovih historijskih ekipa :tokralju: :tokralju:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 apr 2021, 14:06

sljivo je napisao/la:

Prepremano je ovo odavno, samo misljena sam da ih je korona pozurila u svemu ovome i da ne bi ovako rano izasli s ovom idejom. Pokrili su se onim svim mogucim tuzbama i vjerovatno znaju sve posljedice, cim su ovako odvazni
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 19 apr 2021, 14:08

sljivo je napisao/la:
Nigdje nije zvanicno potvrdjeno da ce poceti odmah ove godine. Ako se UEFA urazumi, moze poceti 2024. Ako ne, onda moze vec ove. A i nije ovo bas preko noci, nepromisljeno i nenajavljeno.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 apr 2021, 14:08

dscile je napisao/la:
19 apr 2021, 14:03

Vidim i englezi, navijaci ovih klubova koji su pozvani, se pobunili protiv lige. Sto i nije cudno, ipak su oni kolijevka fudbala.
A nisu se bunili kad su oni to isto napravili 92 sa Skyem i formiranjem Premier lige. Dakle bukvalno ista stvar, jer su preuzeli kontrolu od asocijacije i sami upravljaju tom ligom od tad, a sve radi više novca.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 apr 2021, 14:09

Donnie Darko je napisao/la:
19 apr 2021, 14:05
FCSB (Steaua Bucharest) owner Gigi Becali: “We have been invited to join the Super League.”

Dakle jedan od ciljeva je podići na noge i napravit gigante od ovih historijskih ekipa :tokralju: :tokralju:
Jeste jeste

Sledeci su Notingem Forest i Marsej, a posle njih Hamburg.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 19 apr 2021, 14:09

Čak i da ne zaživi ovo je šamar UEFI samo takav i morat će kupiti mir ogromnim parama. Istina, ne ovim kakve se spominju u SL.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 19 apr 2021, 14:09

:rol:

Turbina Jablanica strongly against Super League.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.