Super League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Super League
Bas su se Perez, Agnelli i ostali uz finansiranje jedne od najvecih banki svijeta zaletili sa necim ovakvim, a da prije toga nisu ispitali sve moguce scenarije do najmanjeg detalja 

- Marsal
- Kontakt:
Dobra poenta.Osman
@OsmanZtheGooner
Arsenal planned for the next 10 years in 2005 based on false promises made by Uefa RE Financial fair play and Uefa couldn’t do the walk on the grounds. Arsenal stabbing Uefa in the back is not bad for me. Uefa kept failing with their promises

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
SCHALKE 04 je 13ti klub koji je prihvatio pozivnicu i ujedno prvi njemački klub.
- Donnie Darko
- Kontakt:
12 godina detaljno planiraju kako šta, siguran sam da Perez i ostatak najmoćnijih ljudi u fudbalu ne znaju šta rade

Svi bi podržali SuperLigu ali da je otvorenog karaktera. Da se može ispasti i da se može ući u nju. Da prvak svake države ima šansu da zaigra istu, pa makar kroz kvalifikacije.
U pravu su što se tiče raspodijele novca, treba više ići klubovima, ali ne možeš napraviti privatnu ligu i svoju zatvorenu prciju
U pravu su što se tiče raspodijele novca, treba više ići klubovima, ali ne možeš napraviti privatnu ligu i svoju zatvorenu prciju
Ovo Pero u roku od 24h zavrsava.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Kako zatvorena? Pa nude 25% (5/20) mjesta svake godine. To je vise nego sto UEFA trenutno nudi non-elite klubovima iz istocne Europe, sa Balkana i sl.SF6 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:32Svi bi podržali SuperLigu ali da je otvorenog karaktera. Da se može ispasti i da se može ući u nju. Da prvak svake države ima šansu da zaigra istu, pa makar kroz kvalifikacije.

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Ovako će se LŠ svesti na nivo LE, a LE će se svesti na nivo... čega? Toga da će midtable ekipe poput Leedsa, Burnleya, Sasula itd. moći izaći u Evropu ili neki klubovi iz žnj liga?
Zanimljiva situacija, evropska takmičenja će igrati klubovi koji u uobičajenim okolnostima to nikad ne bi uspjeli, a samim tim će i liga biti kompetitivnija, a i klubovi koji izbore određene pozicije na tabeli će naravno biti finansijski nagrađeni od strane uefe.
Iako je ovo smrt one Lige šampiona koju poznajemo i neće nositi ni izbliza istu onu važnost.
U suštini nisam ljubitelj nastanka Superlige, ali više nema nazad, to je već gotova stvar. Ne vjerujem da postoji išta na svijetu što ovo može ponišititi, dobro su se oni pripremili.
Zanimljiva situacija, evropska takmičenja će igrati klubovi koji u uobičajenim okolnostima to nikad ne bi uspjeli, a samim tim će i liga biti kompetitivnija, a i klubovi koji izbore određene pozicije na tabeli će naravno biti finansijski nagrađeni od strane uefe.

Iako je ovo smrt one Lige šampiona koju poznajemo i neće nositi ni izbliza istu onu važnost.
U suštini nisam ljubitelj nastanka Superlige, ali više nema nazad, to je već gotova stvar. Ne vjerujem da postoji išta na svijetu što ovo može ponišititi, dobro su se oni pripremili.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Da li je moguće da kriminalac Perrez vrti uefu oko malog prsta?
Zar nema nitko tko može spriječiti ovog spletkaroša?
Zar nema nitko tko može spriječiti ovog spletkaroša?
- nextterrain
- Kontakt:
Isto da nisu sve isplanirali kako i šta, što se tiče pravnog i organizacijskog smisla. Pa u pitanju su cifre u milijardama i milijardama isto da su se sastali prije 2 mjeseca i shvatili hoćemo mi ovu Super ligu, dobro nam zvuci 

- ElCartel11
- Kontakt:
Ni u UEFA im nesmije nista 
Jer se nisu to udruzili Sassuolo, Getafe, Elche i slični vec najjaci klubovi na svijetu. I oni znaju, da ne mogu protiv njih udruzenih.
Napravice neki dogovor sigurno.

Jer se nisu to udruzili Sassuolo, Getafe, Elche i slični vec najjaci klubovi na svijetu. I oni znaju, da ne mogu protiv njih udruzenih.
Napravice neki dogovor sigurno.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Btw JP ima jedan od najjacih ako ne i najjaci pravni tim. Ljudi su prekucali igricu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Nije kompetitivno takmičenje kad znaš da 15 klubova MORA igrati bez obzira na rezultate. To ubija natjecateljsku draž.Rovella je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:35Kako zatvorena? Pa nude 25% (5/20) mjesta svake godine. To je vise nego sto UEFA trenutno nudi non-elite klubovima iz istocne Europe, sa Balkana i sl.SF6 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:32Svi bi podržali SuperLigu ali da je otvorenog karaktera. Da se može ispasti i da se može ući u nju. Da prvak svake države ima šansu da zaigra istu, pa makar kroz kvalifikacije.
U pravu su što se tiče raspodijele novca, treba više ići klubovima, ali ne možeš napraviti privatnu ligu i svoju zatvorenu prciju![]()
pa kome je pomogao ovaj njihov FFP, vise klubova su poslali u bankrot nego sto su im pomogliMarsal je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:30Dobra poenta.Osman
@OsmanZtheGooner
Arsenal planned for the next 10 years in 2005 based on false promises made by Uefa RE Financial fair play and Uefa couldn’t do the walk on the grounds. Arsenal stabbing Uefa in the back is not bad for me. Uefa kept failing with their promises![]()
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
- Kontakt:
Treba sacekati prve prave korake, koliko god bilo nerealno u ovom trenutku, UEFA i dalje drzi stvari u svojim rukama, a to su nacionalna prvenstva, ako se ne postigne dogovor, izbacice ih iz nacionalnih prvenstava i onda ce superligu igrati u sestokruznom sistemu koji ce navijacima dosaditi u roku od tri godine.
Porediti Ameriku, tj NBA sa fudbalskim klubovima iz evrope je nemoguce, amerikanci se vezu za igraca, rijetko za klubove kako je to u Evropi.
Porediti Ameriku, tj NBA sa fudbalskim klubovima iz evrope je nemoguce, amerikanci se vezu za igraca, rijetko za klubove kako je to u Evropi.
"JOŠ OD 1926"
- Donnie Darko
- Kontakt:
Novi format Lige Prvaka, koji su jutros usvojili btw, uključuje pozivnice za velike klubove koji se nisu uspjeli plasirati. Tako da dođe na isti q. 12-13 od tih 15 klubova će je svakako igrati, i onda imaš 2 engleza koji bi dobili pozivnicu.SF6 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:39Nije kompetitivno takmičenje kad znaš da 15 klubova MORA igrati bez obzira na rezultate. To ubija natjecateljsku draž.Rovella je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:35Kako zatvorena? Pa nude 25% (5/20) mjesta svake godine. To je vise nego sto UEFA trenutno nudi non-elite klubovima iz istocne Europe, sa Balkana i sl.SF6 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:32Svi bi podržali SuperLigu ali da je otvorenog karaktera. Da se može ispasti i da se može ući u nju. Da prvak svake države ima šansu da zaigra istu, pa makar kroz kvalifikacije.
U pravu su što se tiče raspodijele novca, treba više ići klubovima, ali ne možeš napraviti privatnu ligu i svoju zatvorenu prciju![]()
Ovo apsolutno nije istina. Svaka franšiza u NBA ligi, ima masivnu bazu fanova koji su tu uvijek bez obzira na rezultate. I u Americi, a i širom svijeta. Fanove igrača imaš i u fudbalu, armija navijača je došlo u Real sa Ronaldom npr, to je prirodno.veteran 1987 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:41Treba sacekati prve prave korake, koliko god bilo nerealno u ovom trenutku, UEFA i dalje drzi stvari u svojim rukama, a to su nacionalna prvenstva, ako se ne postigne dogovor, izbacice ih iz nacionalnih prvenstava i onda ce superligu igrati u sestokruznom sistemu koji ce navijacima dosaditi u roku od tri godine.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 19 apr 2021, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nude al samo ovim prvacima jakih liga. Dok uefa nudi svakomeRovella je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:35Kako zatvorena? Pa nude 25% (5/20) mjesta svake godine. To je vise nego sto UEFA trenutno nudi non-elite klubovima iz istocne Europe, sa Balkana i sl.SF6 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:32Svi bi podržali SuperLigu ali da je otvorenog karaktera. Da se može ispasti i da se može ući u nju. Da prvak svake države ima šansu da zaigra istu, pa makar kroz kvalifikacije.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- anonymousHD
- Kontakt:
Ma doslovno se vraćaš 15-20 godina unazad kada si imao i treće takmičenje, tj. Intertoto Cup.
Kup Kupova je proglašen kao fail, ali se na kraju ispostavi kao najbolje takmičenje na svijetu. Tako će i ovo biti, pogotovo jer će ovih 5 mjesta slobodnih značiti mnogo, svi će želit da ulete i da zgrabe tih 350, pogotovo manji klubovi. To bi njih digao iz mrtvih.
- nextterrain
- Kontakt:
SF6 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:39Nije kompetitivno takmičenje kad znaš da 15 klubova MORA igrati bez obzira na rezultate. To ubija natjecateljsku draž.Rovella je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:35Kako zatvorena? Pa nude 25% (5/20) mjesta svake godine. To je vise nego sto UEFA trenutno nudi non-elite klubovima iz istocne Europe, sa Balkana i sl.SF6 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 14:32Svi bi podržali SuperLigu ali da je otvorenog karaktera. Da se može ispasti i da se može ući u nju. Da prvak svake države ima šansu da zaigra istu, pa makar kroz kvalifikacije.
Kako će ubiti natjecateljsku draž kad se od početka bore za 8 pozicija koje vode u 1/4 i nagradni fond je 500 M ? Sve se vrti oko para i to je to, mogu i ja biti romantik neki, al nemam ja šta tu biti protiv i za. Nit su moje pare i pratim ovaj sport ko hobi, a i taj hobi izgleda da ulazi u novu fazu

- majestic24
- Kontakt:
Uefa i njeno moralisanje,a na kraju jedino sto ih muci su pare i to je to.
Umjesto da pokusavaju naci neki balans i da se neke stvari dogovore,oni zele ucjenom. Mislim stvarno....koliko su glupi u uefi vidi se u ovome sto zele zabraniti igracima koji nastupaju u tom takmicenju da igraju za svoje drzave.
Umjesto da pokusavaju naci neki balans i da se neke stvari dogovore,oni zele ucjenom. Mislim stvarno....koliko su glupi u uefi vidi se u ovome sto zele zabraniti igracima koji nastupaju u tom takmicenju da igraju za svoje drzave.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.