Super League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Super League
u prijevodu PSG upada odmah poslije svjetskog u kataru[Bouhafsi] Info @RMCsport: Despite requests from several European clubs, Nasser Al Khelaifi has refused to take over the presidency of the ECA (association of big clubs). He explained that he wanted to help rebuild football by remaining a member of the ECA board and especially president of PSG.

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Naser potrošio silne milione kako bi se umilio FIFA-i i UEFA-i, da bi to na kraju sve palo u voduDonnie Darko je napisao/la: ↑19 apr 2021, 16:49u prijevodu PSG upada odmah poslije svjetskog u kataru[Bouhafsi] Info @RMCsport: Despite requests from several European clubs, Nasser Al Khelaifi has refused to take over the presidency of the ECA (association of big clubs). He explained that he wanted to help rebuild football by remaining a member of the ECA board and especially president of PSG.![]()

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- branimir85
- Kontakt:
Ide li sad i SuperSvjetsko, SuperEuropsko, SuperGalaktičko,SuperSvemirsko...sve je super, trljam ruke i jedva čekam, super tekme izmedju super igrača na super stadionima sa super navijačima koji plaćaju super skupe ulaznice sa super skupim kavijarom i super odabranim vinom.
#BuditeiviSuper#
#BuditeiviSuper#
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Ma nije Barbara neka kradja.

maj 2018:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Aj ovih ljudi sto misle da ce biti minimalna gledanost jer eto nece "pravi" navijaci ovo htjeti pratiti
rusit ce sve rekorde gledanosti,sve.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- anonymousHD
- Kontakt:
Real je napravio Ligu prvaka, Real je napravio Superligu. Propast nece, bice top.akisarajevo92 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 15:27Liga prvaka je nasljednik tih takmicenja, Superliga je nesto potpuno drugo i novo
UEFU samo zanimaju pare, njimanje vaznije ovih 12 klubova nego 1000 po cijeloj Evropi. Njih zajebaje sto ce gubiti gledanost, zvijezde, sto ce morati davati pare manjim klubovima.
Ja gledam siru sliku svega ovoga. U Spaniji, npr, godinama isti klubovi idu u LP, zaradjuju najvise para, manji klubovi poput Betisa jedva nekad dodju do EL, a da ne pricam o drugim klubovima, tipa Valencia i slicno koji su u dugovima do Boga oca. Fair play nista nije pomogao, Ceferin ne radi nista. Manji klubovi napokon ce imati sansu da se ne bore sa RM, Barcom i Atleticom za LP, drugi neki klubovi ce u LP, koji imaju manje para, a kroz to takmicenje samo mogu napredovati. Isto tako i za Europa ligu, gdje ce biti klubovi sa sredine tabele, koji nisu mogli ranije da dodju do tog takmicenje. Ovim otvaras vrata za klubove poput Osasune, Cadiza i drugih da odu i igraju Evropu i zarade pare. Superliga ce pomoci manjim klubovima.
https://www.giltedgesoccer.com/most-wat ... cer-games/
Najgledanije utakmice u ovoj godina kod Amera. Najgledanija utakmica (bez meksičkih), City Liverpool koju je gledalo nešto manje od milion ljudi. Po ovome teško da će se probiti na američko tržište.
Najgledanije utakmice u ovoj godina kod Amera. Najgledanija utakmica (bez meksičkih), City Liverpool koju je gledalo nešto manje od milion ljudi. Po ovome teško da će se probiti na američko tržište.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- BenjooJutub
- Kontakt:
Riješenje toga je da se uvede akt da klubovi koji su izvan Superlige klubovima u Superligi prodaju igrače proporcionalno njihovim prihodima. Dakle, ako Bayern kupuje igrača iz Evertona, on vrijedi 10 miliona. A ako Real hoće istog igrača, mora ga platiti 40 miliona. Tako da im te pare onda ništa ne znače.Burberry46 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 15:27Ma svi ce pristati da igraju Super ligu samo je pitanje vremena, pa za ucesce dobijes oko 450 miliona u doba korone ovo niko nece odbiti.![]()
Jedino mi je glupo sto ce domaca prvenstva biti bez nekog takmicarskog naboja. Ovi osnivaci imaju sigurno ucesce zavrsili 10. Ili 1.
UEFA je ipak ogromna organizacija, sa veeeelikom historijom. Prvi put u modernom kapitalizmu, novac bi mogao izvući deblji kraj.
Ma jasno je da je Agnelli idejni tvorac ovoga ali svaka mu cast kako je uspio skoro 3 godine od prve prave i konkretne ideje vuci za nos UEFU da mu dadnu kljucne poluge u odlucivanju vezanom za klupski evropski fudbal, a uz to i totalno nelegalno i nelegitimno dobiti mjesto u izvrsnom odboru UEFE jer se radi o sukobu interesa jer je predsjednik kluba koji igra evropska takmičenja...
Predsjednice ziv i zdrav nam bio...
Predsjednice ziv i zdrav nam bio...
It takes a special group of assholes to make UEFA the good guys

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Mislim da je fokus ovdje na Aziju. A sigurno će podići rejting u US.Mokes je napisao/la: ↑19 apr 2021, 16:57https://www.giltedgesoccer.com/most-wat ... cer-games/
⚜️~⚜️~⚜️

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Eh sad je već moguće da Roma uzme skudetto 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
I gdje je Leorey? Zanima me njegovo mišljenje u vezi ovoga, ali sasvim sam siguran da je i on pristalice ove ideje.
BTW:
BTW:
⚜️~⚜️~⚜️
- invincible1921
- Kontakt:
Zasto ?
- ASD
- Kontakt:
Opet nije isto. Jer kad se Premijer liga osnovala, nisu isključeni drugi klubovi kao sada.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 apr 2021, 17:01I gdje je Leorey? Zanima me njegovo mišljenje u vezi ovoga, ali sasvim sam siguran da je i on pristalice ove ideje.
BTW:
- Donnie Darko
- Kontakt:
šta godinu dvije? rušit će rekorde gledanosti od prvog dana, i gledanost će se povećavat iz godine u godinu.
Što se tiče suludih opravdavanja ovoga sa konceptom NBA lige:
Usporedbe sa američkim modelom su promašene jer američki model sporta nema nikakav nacionalni suastav natjecanja na profesionalnoj razini. NBA, NFL, NHL i ostalo su privatne kompanije koje drže monopol nad profesionalnim sportom. Ne postoje nikakve lige saveznih država koje su isprepletene sa NBA-om niti koje s NBA-om dijele natjecanja, prihode, upravljačku strukturu itd. Postoje nekakve manje profi lige gdje igraju igrači niže kvalitete, ali ti klubovi nemaju gotovo nikakve veze sa top ligama. Marginalizirane su, u njima se vrti smiješan novac. A to čeka i europske nogometne državne lige ako se Superliga osnuje. Samo u ligama petice postoji infrastruktura sa ogromnim stadiona u svim klubovima koja preko noći za većinu klubova postaje nerentabilna. Zašto Europa anti-monopolskim zakonima ne bi štitila poslove i klubove koji nisu dio Superlige? Kako vrijedi ubiti 99% tržišta na račun 1% nekakvih superklubova?
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 19 apr 2021, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.