FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Rovella
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Rovella » 19 apr 2021, 16:56

Bundesliga je napisao/la:
19 apr 2021, 16:51
Ma sranje tesko. Ali vjerujem da ovih 12 klubova samo blefira i trazi vise para. Zbog toga ovo sve. Vjerujem da ce igrati Ligu Prvaka ali pod drugim uslovima. Ko ce gledati Bayu protiv Betisa, West Hama? Dosta mi bilo ono kad smo igrali protiv Getafea u Kupu Uefa. Jos je tad Bayo bio kudikamo slabiji. Takodjer ako se ovo ostvari logicno je da ce ti igraci napustati tim. Hoce i oni u jace takmicenje i pogotovo hoce vise da zaradjuju.
Mislis da ce Bayern igrat u ovom formatu?

slika

Ne bih rekao. ;)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2021, 17:01

Rovella je napisao/la:
19 apr 2021, 16:56
Mislis da ce Bayern igrat u ovom formatu?

slika

Ne bih rekao. ;)
Pa ako ostanu ovi najjaci u Ligi Prvaka onda hoce, a ako ne ostanu nadam se da nece. Kao sto sam i rekao ko ce gledati Bayerna protiv tamo nekih znj ekipa. Plus sto gube pare i igrace. Mislim da ovi najslavniji na ovaj nacin traze vise para i da ce to i izvuci. Jer Super liga bez potpore politicara ne moze biti osnovana.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 19 apr 2021, 17:03

19 apr 2021, 17:01
Jer Super liga bez potpore politicara ne moze biti osnovana.
Osnovana je vec. Svih 12 klubova je vec danas zvanicno napustilo ECA.

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 apr 2021, 17:04

Liga Prvaka naredne sezone prema trenutnoj tablici top 5 liga
Njemačka - Bayern, Leipzig, Wolfsburg, Frankfurt
Engleska - Leicester, West Ham, Everton, Leeds
Španija - Sevilla, Villarreal, Betis, Sociedad
Italija - Atalanta, Napoli, Lazio, Roma F
Francuska - Lille, PSG, Monaco

:urnebes: 'Moćna' UEFA i Čeferin :clap:

Kakav propust Bayerna...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2021, 17:06

Rovella je napisao/la:
19 apr 2021, 17:03
19 apr 2021, 17:01
Jer Super liga bez potpore politicara ne moze biti osnovana.
Osnovana je vec. Svih 12 klubova je vec danas zvanicno napustilo ECA.
Pogresno sam se izrazio. Ne moze startati ili se igrati. Ako ti EU ne da dzaba ti sve. Treba pristanak vlasti za takvo nesto.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 19 apr 2021, 17:07

thulkazal je napisao/la:
19 apr 2021, 17:04
Liga Prvaka naredne sezone prema trenutnoj tablici top 5 liga
Njemačka - Bayern, Leipzig, Wolfsburg, Frankfurt
Engleska - Leicester, West Ham, Everton, Leeds
Španija - Sevilla, Villarreal, Betis, Sociedad
Italija - Atalanta, Napoli, Lazio, Roma F
Francuska - Lille, PSG, Monaco

:urnebes: 'Moćna' UEFA i Čeferin :clap:

Kakav propust Bayerna...
Brzo stižete Real

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 apr 2021, 17:08

19 apr 2021, 17:06

Pogresno sam se izrazio. Ne moze startati ili se igrati. Ako ti EU ne da dzaba ti sve. Treba pristanak vlasti za takvo nesto.
Za što će ti EU dati dozvolu? Da se dva kolektiva/firme/fudbalska tima sastanu i odigraju meč? Ne lupaj...

Između ostalog Velika Britanija nije u EU a i ti političari iz EU se lagano kupe/prodaju za pare.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 apr 2021, 17:10

19 apr 2021, 16:51

Ma sranje tesko. Ali vjerujem da ovih 12 klubova samo blefira i trazi vise para. Zbog toga ovo sve. Vjerujem da ce igrati Ligu Prvaka ali pod drugim uslovima. Ko ce gledati Bayu protiv Betisa, West Hama? Dosta mi bilo ono kad smo igrali protiv Getafea u Kupu Uefa. Jos je tad Bayo bio kudikamo slabiji. Takodjer ako se ovo ostvari logicno je da ce ti igraci napustati tim. Hoce i oni u jace takmicenje i pogotovo hoce vise da zaradjuju.
Uefa je isključivi krivac za cijeli haos,uzimaju milijarde a klubovima daju mrvice.Oni umjesto da povećaju nagrade oni povećaju format takmičenja EL na 12 grupa i sad CL na 36 timova.

Kao što kažeš sigurno da igrači neće igrati protiv Betisa i sličnih poluekipa i da će željeti igrati SL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 apr 2021, 17:11

nerkolfc je napisao/la:
19 apr 2021, 17:07

Brzo stižete Real
Bayernova uprava je uvijek bila staromodna. Tako je to i po ovom pitanju...

Teško će se oni odreći nečega na šta su navikli...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 19 apr 2021, 17:12

Nemojte biti budale nego se prikljucite super raji,jos vam Perez bude precjednik pa sta sta hocete vise :kafa:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2021, 17:14

thulkazal je napisao/la:
19 apr 2021, 17:08
19 apr 2021, 17:06

Za što će ti EU dati dozvolu? Da se dva kolektiva/firme/fudbalska tima sastanu i odigraju meč? Ne lupaj...

Između ostalog Velika Britanija nije u EU a i ti političari iz EU se lagano kupe/prodaju za pare.
Ne lupam. Imas izjave Johnsona iako Velika Britanija nije dio EU-a da ne podrzavaju ovo takmicenje. Takodjer Macrona, a i Italijani i Spanci slicno izjavljuju. Imas pravne postupke, sudove koje prvo treba proci da bi se ovo ostvarilo. Bit ce tu milion tuzbi. A kako ces igrati negdje ako ti ta drzava ne dozvoljava?

Ja uopste nisam protiv Super Lige samo znam da nije to tako lako ostvarivo. Ako zapocne nadam se da ce Bayern igrati inace ce to biti veliki propust i losa stvar za klub da ne igra.

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 19 apr 2021, 17:17

Cuj EU da nekom nesto zabrani, nemoj me... :rol:

A i ako zabrani, uvijek ima Budimpesta (znam da je Madj u EU :D ), Orban i Perez bi sagradili 12 stadiona za 6 mjeseci. :mrgreen:

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 19 apr 2021, 17:24

19 apr 2021, 16:36
Licemjerno i to jako. Znaci u redu je da su svi ti klubovi privatne prcije od kojih su mnogi cista plastika tipa PSG ili City, a nije u redu da igraju Super ligu? Mislim da od Super lige nece na kraju biti nista ali nemojte licemjerja. I UEFA i FIFA su teski mafijasi kojima su pare najbitnije. Zato i mijenjaju format od 2023/24-te. I tu ce igrati najbogatiji sa pozivnicama. Ja sam za vise utakmica jakih klubova u sezoni. A ne da moram cekati 6 mjeseci do nokaut faze. Svi dobijaju, i navijaci i klubovi. Treba u tu novu Ligu Prvaka ukljuciti i ostale timove iz ostalih liga. Takodjer veci fond nagrada jer ovo nije dovoljno.
Niko ovdje nije rekao da je i UEFA i FIFA mafija,ali ovo što radi ovih dvanaest izdajnika je protiv fudbala općenito,protiv liga,države svega.Samo oni i to je to.
Upravo se zbog njih i mjenja LP jer su to tražili godinama,da uzimaju još više para,sad žele svoju ligu,a šta je sa Dinamom,Zvezdom,Ajaxom,šta je sa svim ostalim klubovima Evrope oni ne postoje.
LP kakva god da je daje priliku i manjim da dodju pa koliko toliko.
Šta pobogu u ovom ima da traži Arsenal ili Totenhem pa biće 15-20 svake sezone u toj ligi pojavljivati se reda radi i uzimati pare,dok će druge treće lige polako da se gase jer nemaju novca,i dobešćemo se do koledž fudbala kao NBA i uzimanja od slabijih na Draftu ili tako nešto
Možda malo pretjerujem ali u biti tako ti dodje
Do kada bi opstala engleska treća liga ako im je vrh svega što rade da dodju do druga pa do premijer lige i dalje nemaju šta jer nemogu u super ligu
Ili posebno lige sa Balkana ili manjih zemalja kojim je praznik kada dodju u grupu i ugoste Barcu Bayern ili Liverpul
Zašto da se igra engleska liga,ako će arsenal završiti 11 i igrati tu Superligu
Draž fudbala je borba strast srce,ispadanje osvajanje tradicija ponos,.....zarnije lijepo vidjeti kada jedan Lester osvoji prvenstvo i kao nagradu sljedeće sezone igra LP dolaze mu u goste real Bayern
Zarnije lijepo vidjeti kup ggdjw Bayern gostuje nekom petoligašu i praznik fudbala za taj mali gradić

Zar nije to draž fudbala a ne da Barca nabije **** dug od milijardu i onda ode u drugo takmičenje jer nema para pa mora izmisliti da se lupa kao i većina ovih samo nazvanih najboljih 12,
Ja sma apsolutno protiv toga,hoću da gledam Bayern kada gostuje i bilefeldu i Dortmundu
Vjerujem da isto misli svaki navijač Liverpula i da želi ići u goste Midlsbrou kao i kristal plasu
Derbi je derbi jer se igra jednom dvaput godišnje i to je to a ne svaki par dana gubi čari i draž
Možda griješim ali moj je stav da je ovo sramota i treba apsolutno sve ovo zaustaviti ako se može i spriječiti da s nikada ponovi

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 apr 2021, 17:28

19 apr 2021, 17:14
Ne lupam. Imas izjave Johnsona iako Velika Britanija nije dio EU-a da ne podrzavaju ovo takmicenje. Takodjer Macrona, a i Italijani i Spanci slicno izjavljuju. Imas pravne postupke, sudove koje prvo treba proci da bi se ovo ostvarilo. Bit ce tu milion tuzbi. A kako ces igrati negdje ako ti ta drzava ne dozvoljava?

Ja uopste nisam protiv Super Lige samo znam da nije to tako lako ostvarivo. Ako zapocne nadam se da ce Bayern igrati inace ce to biti veliki propust i losa stvar za klub da ne igra.
Da evo sad sam i ja pročitao izjavu Borisa. Samo ne vidim šta on i ministarstvo za sport ima raditi osim u blokiranju dozvole za event... Vjerovatno je ovo guranje da se ugrabe kakve dodatne pare :mrgreen:

Kako ja to vidim... Klub A i Klub B zeli igrati utakmicu na Emirates-u. Prestavi plan lokalnoj upravi, prođe procedura, dadneš pare i dobiješ dozvolu za event. Ne vidim šta Boris Jonhsom tu ima raditi osim u davanju/blokiranju dozvole. Slično kao organizacija koncerta...

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 apr 2021, 17:33

Karl-Heinz Rummenigge: “FC Bayern did not participate in the planning of a #SuperLeague. We are convinced that the current Champions League in football guarantee a reliable. Bayern welcomes the reforms of the #UCL because we believe it's the right step for the development of European football"

Rummenigge: "I don't think the Super League will solve the European clubs' financial problems caused by Corona"

Rummenigge: "All clubs in Europe should rather work together to ensure that players' salaries and agent fees are adjusted to the income in order to make European football more rational."
Zadnja izmjena: dirkules, dana/u 19 apr 2021, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 apr 2021, 17:35

Logično da će KHR to izjaviti kada uskoro dolazi na poziciju 'head of UEFA's executive committee' i to umjesto Andrea Agnellia - osobe koja igra značajnu ulogu u osnivanju superlige :D

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2021, 17:40

thulkazal je napisao/la:
19 apr 2021, 17:28
Da evo sad sam i ja pročitao izjavu Borisa. Samo ne vidim šta on i ministarstvo za sport ima raditi osim u blokiranju dozvole za event... Vjerovatno je ovo guranje da se ugrabe kakve dodatne pare :mrgreen:

Kako ja to vidim... Klub A i Klub B zeli igrati utakmicu na Emirates-u. Prestavi plan lokalnoj upravi, prođe procedura, dadneš pare i dobiješ dozvolu za event. Ne vidim šta Boris Jonhsom tu ima raditi osim u davanju/blokiranju dozvole. Slično kao organizacija koncerta...
Pa mogu ne izdati dozvolu ili proglasiti citavo takmicenje nelegalnim ili nepriznatim. I sta ces onda? Uglavnom ja sam za Ligu Prvaka ili Super Ligu u kojoj cu moci gledati Bayern svake sedmice protiv najjacih ili najslavnijih. A ne da gledam grupe protiv Dinama, Bate Borisova i tek kroz 6 mjeseci nokaut faza u kojoj ako ispadnes to ti je to do iduce godine. I tako sve u krug. Bolje je ovako ligasko takmicenje ili ovo kao final eight u kosarci sto UEFA predlaze. Ili da gledam ligu protiv Mainza, Freiburga itd. Dosadno brate, a jos bi klub rastao i vise zaradjivao. Ljudi bi vise uzivali u dosta vecem broju jakih utakmica. Znam, ovi manji bi mozda ispusili, ali puse i ovako. Vecina ih ne moze ni grupe proci. Odavno je Liga Prvaka takmicenje najbogatijih. Zbog toga mafijasi iz UEFE i hoce mijenjati sistem takmicenja jer im ne odgovara da se ugase ili da izgube milijarde prihoda. I oni ce slati pozivnice i praviti sistem koji odgovara najbogatijim. Bas njih briga za ovu sitnu buraniju.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 apr 2021, 17:53

19 apr 2021, 17:40
Pa mogu ne izdati dozvolu ili proglasiti citavo takmicenje nelegalnim ili nepriznatim. I sta ces onda? Uglavnom ja sam za Ligu Prvaka ili Super Ligu u kojoj cu moci gledati Bayern svake sedmice protiv najjacih ili najslavnijih. A ne da gledam grupe protiv Dinama, Bate Borisova i tek kroz 6 mjeseci nokaut faza u kojoj ako ispadnes to ti je to do iduce godine. I tako sve u krug. Bolje je ovako ligasko takmicenje ili ovo kao final eight u kosarci sto UEFA predlaze. Ili da gledam ligu protiv Mainza, Freiburga itd. Dosadno brate, a jos bi klub rastao i vise zaradjivao. Ljudi bi vise uzivali u dosta vecem broju jakih utakmica. Znam, ovi manji bi mozda ispusili, ali puse i ovako. Vecina ih ne moze ni grupe proci. Odavno je Liga Prvaka takmicenje najbogatijih. Zbog toga mafijasi iz UEFE i hoce mijenjati sistem takmicenja jer im ne odgovara da se ugase ili da izgube milijarde prihoda. I oni ce slati pozivnice i praviti sistem koji odgovara najbogatijim. Bas njih briga za ovu sitnu buraniju.
Dozvolu za događaj - utakmicu mogu blokirati ali proglasiti neko takmičenje nelegalnim - za to moraš imati argumente i to je malo teže za održati...

Sve je sad na organizaciji Superlige kako ce ovo pregovarati i podmazati parama nadute političare. Osim ako ne bude neki veliki fijasko u pregovorima, UEFA je prošlost.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 19 apr 2021, 17:59

19 apr 2021, 17:40
thulkazal je napisao/la:
19 apr 2021, 17:28

Ma brate to uopšte ne bi bile veće utakmice,kako će biti veća utakmica u 10 koli lupam Real dočekuje Totenhem koji je zadnji nema nikakve ambicije uopšte,igra eto da odigra je dobija brdo para,Real naravno igra za titulu i dobiće,isto kao u NBA kako će biti bitna utakmica kada igraju LA Lejkersi i Charlotte jedni za prvo mjesto drugi tankiraju jer ih boli **** za utakmicu svakako su zadnji i nemaju šta izgubiti niti dobiti,osim bolje draft pozicije,u ovom slučaju Totenhem neće ispasti to im je utjeha.
I svake godine isto igraju isti više derbi nije derbi,pa će početi kao i u NBA ko odluči probiti salary cap ili ti ga ovdje potrošiti 300 miliona odjednom postaje bitan faktor i tako dalje i tako dalje,a ovamo svaki dan dolaze vjesti Kalos e gase mali klubovi
Brate cijeli svijet je protiv ove bolesne ideje,to nije liga najjačih već liga najglasnijih para predvodjena Perezom Annelijem i Glejzerima.
Anjeli nije uspio napraviti jak Juve i sa Ronaldom sada će uništiti LP nebili dobio još para i opet će im biti džaba

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2021, 18:02

thulkazal je napisao/la:
19 apr 2021, 17:53
possible options include action to stop the plan under competition laws, or imposing club ownership structures with greater fan involvement.

Evo nekih od opcija u Engleskoj. Problem je sto se mnoge drzave bune protiv ovoga, Francuzi su zestoko protiv Super Lige. Vidjet cemo, ali ocekujem veci dio kolaca od UEFE za najbogatije i pozivnice. Kako bi ih barem malo primirili. A glupa UEFA to tek planira uvesti za 3 ili 4 godine :rol:

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.