English Premier League - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- Marsal
- Kontakt:
Re: English Premier League
Uvijek se upumpavalo u najveće klubove ali UEFA je zasrala sa FFP-om, gdje male klubove yebu kako stignu a Cityu i PSG-u pišu simbolične kazne. Isto kad te drot uhvati pijanog kako prolaziš kroz crveno, a piše ti kaznu za svjetla.aqarius je napisao/la: ↑19 apr 2021, 15:57Malo mi zasmeta to upumpavanje u Chelsea i City... pa Glazeri čitav život upumpavanju u United, pa još Francisko Franko je sve upumpavao u Real , drugi u Barsu.. itd. itd. Po tome plastika je zato što u ove u pumpa ju 15 godina a u ove 50 godina pa nije plastika. U sve i jedan klub se upumpava novac, samo je pitanje koliko su gazde pohlepne, neko više neko manje, pa koliko se u pumpa samo novca u Lester u Everton.. nikada nebi rekli..Brokula je napisao/la: ↑19 apr 2021, 13:10Joj sad se sjetili moralisat i prestajat navijat za klubove. Gdje ste bili kad je Uefa dopustala Celziju, Sitiju i ostalim da upumpavaju milijarde u timove, a da ostatak lige samo gleda sa strane, gdje PSG izdvaja po 200 miliona za jedan transfer, gdje su ti isti timovi kojima je UEFA dopustila da rade sta hoce najcesci ucesnici zavrsnice LP.
Hajte molim vas, jedno je buniti se na format, al to moralisanje neko je cinicno.
Zato i jest Arsenal pristao na ovo, eto mi ćemo poštovat FFP, a City će kupovat sve redom. Sad svi imaju jednake šanse, od Arsenala i Tottenhama do Barce i Reala.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ma UEFA ovo moze sasjec u korijenu. Ne nekim prijetnjama nego modelom finansiranja slicnom onom u PL gdje bi naravno i znacajno povecali pare koje daju i odnosu na ovo sad gdje je smijesno da osvajac CL dobije cca 80 miliona eura i to ako pobijedi sve utakmice u gr fazi.
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 19 apr 2021, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Jeb.at ih, zaradit ce novi timovi u LP fine pare pa ce i oni biti sve jaci, Leeds, Betis, Sociedad, Leicester, Atalanta, to su novi superjaki timovi u Europi 
Don't believe the hype.
- IlCapitano
- Kontakt:
Neka i dalje igraju EL i CL, niko im ne brani.Azpi je napisao/la: ↑19 apr 2021, 15:32Kako će manji klubovi dobiti strašne pare? 5 timova tih manjih ide, kakve strašne pare za manje timove,kad ih je 5 u priči?wadethegreat je napisao/la: ↑19 apr 2021, 15:25Mislim da bi ova ideja mogla cak biti i bolja za manje klubove ako se izvede kako treba.
5 ekipa ulazi u prvu po zasluzi a ako se formira drugi nivo kao sto je EL to se moze sve mijenjati sto se klubova tice ali da se ti klubovi konstantno mijenjaju.
Posto bi klubovi sami pregovarali oko TV prava i sponzora pare bi bile daleko vece kako za ove glavne tako i za manje klubove u odnosu na LP.
Kako ce se sve izvesti vidjet cemo. ali ako bi to odradili da osim tih 15 ova ostala mjesta nisu fiksna cak i da 80 posto para ode ovim vecima opet ce ovi manji klubovi dobiti strasne pare.
@pensioner pa jeste ali i nije. Na primjeru NBA i NFLa se vidi da to itekako moze funkcionisati.
Takmicenje se digne na veci nivo kada se dodje u fazu ispadanja svaka tekma je 10 puta znacajnija.
Vidjet cemo kako sta i da li ce se ovo uopste izvesti.
Sta ćeš sa 90% liga i timova na svijetu, za sta oni da igraju?
Ne možeš mjeriti NBA i NFL sa fudbalom, i to je glavna greška i amera što drže klubove,niti Europu sa amerikom
Ne kontam.ovo branjenje ovog idiotskog projekta koji za jedini cilj ima dodatne pare za ovih 12+ klubova,a ostatak fudbalske planete ko yebe
'Ali neće imati iste prihode' - ma nemoj, to je cijela poenta. Kojom logikom oni mogu da uzimaju novac koji nije njihov?
Zašto bi RM ili Barca otkidali od svog dijela da daju nekoj žnj ekipi nešto što nije njihovo?
Ti klubovi btw ne rade baš ništa s tim parama. Imao si dosta ekipa koje doguraju daleko u LP ili se ubace u top 4 u domaćim ligama i baš ništa od njih ne vidiš, nikakav progres. Samo su zadovoljni da se uhljebe u LP pare i to im je dosta.
Svako neka dobije svoje. Ovih 12 klubova ne uzimaju nikom nešto što im pripada, uzimaju svoje pare u svoje ruke. CL i EL i UEFA mogu nastaviti operisati kao prije, generisati svoj novac. Problem je što oni neće to, hoće da im kapa s tuđe kašike.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- Marsal
- Kontakt:
Spominje li se ko bi mogao bit nasljednik Žozea?
- Chapman1886
- Kontakt:
Najavljuju nagelsmana mjesecima na kraju levy dovodi nagelsmana sa aliekspresa

Samo Sloboda | COYG
- Marsal
- Kontakt:
Nisu ga onda trebali ni otpuštat ako im je mrtvi Howe opcija.
Pazi format nove LP
Ekstra za bayern, psg i ostale farmere
Ekstra za bayern, psg i ostale farmere
Navijači Liverpoola su protiv SL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Samo nek pisaju protiv mafijaske org u obliku uefe/fife.
Pazi ti njima bahatost kao da su im igraci i klubovi robovi
Mogao bi Joshua put madrida ako bayo ne podvije rep
Pazi ti njima bahatost kao da su im igraci i klubovi robovi
Mogao bi Joshua put madrida ako bayo ne podvije rep
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Šta ako stvarno bude varijanta da ovi klubovi budu banovani iz EPL? Za CL me nije briga, ali ako ne bude više ove EPL koju znamo... 
Znam da top 4 i borba za Evropu gubi na važnosti, ali i dalje je tu borba za titulu i za opstanak u ligi, sasvim dovoljno zanimljivosti i borbe.
Znam da top 4 i borba za Evropu gubi na važnosti, ali i dalje je tu borba za titulu i za opstanak u ligi, sasvim dovoljno zanimljivosti i borbe.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ma nek budu hebem im sve pohlepno
fuj fuj fuj
fuj fuj fuj
Mogu ugasiti ligu ako se obistine ove najave o izbacivanju iz lige.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Daj Evra budi realan EPL bez ovih 6 klubova je mrtva i zar bi na kraju bilo neke velike razlike od Championshipa
Pa nisu Englezi budale
Pa nisu Englezi budale
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Ja se nadam da je tako, ali sigurno da će i FA biti pod ogromnim pritiskom sad, oni će prirodno da budu na strani UEFA-e u ovoj priči, samo je pitanje koliko mogu biti dosljedni.
Vrtim neke moguće scenarije u glavi trenutno, nisam još svario najbolje sve ovo, samo se nadam da ćemo ipak imati normalnu EPL, za sve drugo me nije toliko briga.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
Pa i sa ostankom ovih klubova u takmicenju EPL vise nikad nece biti normalna jer se sva borba svodi na titulu ili ono takmicenje koje ti je zagarantovano gdje god da zavrsis.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 19:01Ja se nadam da je tako, ali sigurno da će i FA biti pod ogromnim pritiskom sad, oni će prirodno da budu na strani UEFA-e u ovoj priči, samo je pitanje koliko mogu biti dosljedni.
Vrtim neke moguće scenarije u glavi trenutno, nisam još svario najbolje sve ovo, samo se nadam da ćemo ipak imati normalnu EPL, za sve drugo me nije toliko briga.![]()
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"