Epidaurus je napisao/la: ↑19 apr 2021, 22:35
JoeBleck je napisao/la: ↑19 apr 2021, 22:32
Ako su ovo uslovi klubovima i premije od takmicenja , ovo samo imbecil moze odbiti.
Ovo ili je tjeranje UEFE da enormno digne nagradne fondove ili je vise dokurcilo.
Ono sto UEFA moze uraditi uz konsuktaciju sa ostatkom klubova u Evropi je zabraniti sve izlazne transfere prema tih 16 timova koliko ce ih biti.
Onda dodjes do toga da kroz 3-4 godine kada okosnice timova odu u mirovinu , iste postaju neki igraci koji javnosti vise nisu zanimljivi nisu superstarovi.Dakle to mogu biti iskljucivo njihovi produkti.
Pita se dosta ovdje UEFA , moze im dosta nauditi.Ako su svi ostali klubovi protiv ovoga onda nema razloga da uz saglasnost UEFE ne dozvole izlazni transfer striktno u te timove.
Koga ce onda dovoditi Real i ostali za 5 godina ?Ko ce biti superstar Reala ? Blanco i Rodrygo ?
Barcelone ? Moriba i Collado?
Neodrzivo ako UEFA napravi pravi potez.
Sto se mene tice , volio bi vidjeti ovo takmicenje.
Rekao bih da ne postoji nacin da zabrane transfere u ovih 12 ekipa. Ne mogu oni odredjivati gdje igraci mogu igrati.
Mislim da moze.Ako se potpise dokument sa ostatkom klubova koji su izvisili sto stvara ogroman jaz i nezadovoljstvo onda igrac nema sta pitati da ide u jedan od tih klubova.Dakle moze ici gdje hoce ali u te klubove ne.
Ne mislim da ovo nije neizvodljivo jer je ogromno nezadovoljstvo medju ostalim klubovima.
UEFA koja je i dalje krovna organizacija u asocijaciji sa ligama moze izvesti ovo u roku od 24h kada bi potpisala direktno dokument samo sa predsjednicima ili nadleznim svih liga .
Mislis da ne interes Bayerna afirmisati igrace za Superligu?
Nije ni jednom klubu na Svijetu.
Naplatit ce masno ali dugorocno nece se nista postici.
Mislim da UEFA ima Assa u rukavu.