Super League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

sljivo
Kontakt:

Re: Super League

Post Postao/la sljivo » 20 apr 2021, 09:28

Rovella je napisao/la:
20 apr 2021, 09:25
sljivo je napisao/la:
20 apr 2021, 09:22
Ideja iza čitavog projekta je novac. Nema to veze sa kompetetivnošću, fudbalom, ko gdje ulazi, koje ekipe mogu, šta sa drugima i slično. Na moto spasimo fudbal prodaje se ta priča. Za koju godinu ostat će ovih 20 timova da se takmiči, da lupa milijarde, a drugi će biti obesmisljeni i svedeni na nivo razvojnih liga i timova. Drugi ako su ikad imalo doprinjeli razvoju fudbala biće bačeni u smeće a njihovi navijači dovedeni do tačke da ne prate nikog ili da prate provincijske lige. Pošto nemaš koledže, fakultete i te zajebancije da igrači dolaze odatle, i nije jedna država, ovi će pokupovati sve drugo što valja po Evropi radi svojih igrica. Mnogi će se pripremati na to da tamo upadnu, trenutno i svoje im neće biti važno. Nema to veze kakve će biti tekme, ko će moći i šta. Cilj ne novac i taj cilj će i određivati sve drugo.
Not sure if UEFA 1992 or SL 2021 :hmmmmm:
Ne znam šta je ali je tako. Kod UEFE si mogao vidjeti da je neki tim iz pizde.materine dobio neke pare jer je odigrao koje kolo u ligi evrope ili da je dobio neke pare za neki razvoj, omladince... kod ovih to nema. Oni će biti dovoljni sebi a musti će sve ostalom pod pričom eto i vama damo 5 mjesta sa kojih ćete ispast pa će vas zamjeniti neko drugi.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 20 apr 2021, 09:32

Mislim da senilni starac iz Madrida i ostali retardi koji zagovaraju ovo smeće od lige nisu očekivali ovoliko protivnika lige.
Jasna stvar, zaboli njih za tim, ali iće ovo malo teže meni se čini.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 09:32

sljivo je napisao/la:
20 apr 2021, 09:28
Ne znam šta je ali je tako. Kod UEFE si mogao vidjeti da je neki tim iz pizde.materine dobio neke pare jer je odigrao koje kolo u ligi evrope ili da je dobio neke pare za neki razvoj, omladince... kod ovih to nema. Oni će biti dovoljni sebi a musti će sve ostalom pod pričom eto i vama damo 5 mjesta sa kojih ćete ispast pa će vas zamjeniti neko drugi.
Pa oformit ce ljudi SL2 i SL3 ako koncept uspije i privuce publiku. Sta je problem?
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 apr 2021, 09:36

Rovella je napisao/la:
20 apr 2021, 09:32
Pa oformit ce ljudi SL2 i SL3 ako koncept uspije i privuce publiku. Sta je problem?
To je super kad bi mogli uvjeriti ostale da će to biti i da će se raspodjela novca djeliti ravnomjerno. A tu ima još jedan problem, koliko je klubova u Evropi, hoće li svi dobiti šansu da tamo nešto naprave? Ko će to finsansirati i kako, kad glavnina prihoda će ići za ove founding fathers? Pa zato, pobogu, i prave ovo jer neće da ide novac nekome ko je iz pizde.materine i gleda ga 100 ljudi.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 20 apr 2021, 09:38

ovaj rovela sve zivo zna , jebote zna kad psg pristupa, zna da ce biti kvalifikacije za sl i sad i da ce se osnovati sl2 i sl3 , bas je vlasnicima stalo da dijele pare na jos vise klubova :rol: :tokralju:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 20 apr 2021, 09:38

Rovella je napisao/la:
sljivo je napisao/la:
20 apr 2021, 09:28
Sadašnja ideja SL nije takva. Možda dođe do nekih promjena koje će biti donesene zbog pritiska javnosti.
Oformljena je izričito za upumpavanje novca u petnaestak odabranih klubova koji će bez straha moći da bacaju pare dok ostali dio fudbalskog svijeta ostaje u margini.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 apr 2021, 09:39

Rovella je napisao/la:
20 apr 2021, 08:58
Otelo je napisao/la:
20 apr 2021, 08:53
Ne, Master kup moraš zaraditi, da budeš top 8 u prethodnoj godini, a ne da budeš 24, zayebavaš se i dođeš na kraju godine na master kup i dobiješ 350 miliona.
Kao sto je Federer zaradio u zadnjih godinu dana ne odigravsi ni jedan mec, a danas 8. na listi i upada u taj trudom zaradjeni zavrsni masters? Nemoj me... i silovat laznim moralom i patetikom, kao ne vidi niko kako trenutni svijet funkcionise. :roll:
Jel neko kriv Schwartzmanu što ima 2000 ATP bodova manje od Federera?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 20 apr 2021, 09:39

I još nešto, uefa bi se trebala prestati blamirati sa ovim prijetnjama, te ne možete za reprezetnaciju igrati, te ćemo vas izbaciti iz domaćih liga, te ćemo transfere zabraniti.
Nego, povećaj nagrade u LŠ i LE, ukini ovo besmisleno treće, sad već četvrto takmičenje ako se obistini ova super liga.

Nešto mi je sve ovo na vrat na nos za ovu superligu, preko noći izbaciše to, bez ikakvih detalja i uputa. Samo da će 3,5 milijarde 20 klubova podijeliti odmah.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Vagabundo88
Kontakt:

Post Postao/la Vagabundo88 » 20 apr 2021, 09:44

Ne znam odakle ikome ideja da ce PSZ, Bajern i ko jos prikljuciti toj ligi, sad ili za 5 godina? Mislite da UEFA nece da se zastiti? Ako kojim slučajem to i zazivi, UEFA ce svima ostalima da da papir na sto u kojem pise da se obavezuju da nece igrati niti jedno drugo takmicenje koje UEFA ne odobrava. Pa ko prekrsi ima da iskesira lepu svoticu da placa penale..

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 09:45

sljivo je napisao/la:
20 apr 2021, 09:36
Rovella je napisao/la:
To je super kad bi mogli uvjeriti ostale da će to biti i da će se raspodjela novca djeliti ravnomjerno. A tu ima još jedan problem, koliko je klubova u Evropi, hoće li svi dobiti šansu da tamo nešto naprave? Ko će to finsansirati i kako, kad glavnina prihoda će ići za ove founding fathers? Pa zato, pobogu, i prave ovo jer neće da ide novac nekome ko je iz pizde.materine i gleda ga 100 ljudi.
Ne, prave jer trenutno nije iskoristen puni potencijal koji fudbal kao industrija moze ostvariti na globalnom trzistu. Pravilo trzista je da ako stagniras, ti u sustini propadas. Opstanak u kapitalizmu, kako firmi ili klubova, tako i cijelih industrija, garantuje samo (postepeni) rast, a rast je moguc samo kontinuiranim promjenama i poboljsanjima, prilagodjavanjem. U suprotnom, propadas. Ljudi su to vidjeli na vrijeme, corona to propadanje samo ubrzala i dovela sve pred svrsen cin.

Mozes zazmiriti na realnost i u 2021 drzati zanatsku obucarsku radnju, cudit se sto nemas musterija i uzdisat za dobrim starim romanticarskim vremenima, a mozes i **** otvorit oci i shvatit da se u 2021 od zanatske obucarske radnje ne moze zivjeti i prehranjivati porodica, taman da su ti svi do cukundjeda bili obucari.

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

WeinhausGisela

Post Postao/la WeinhausGisela » 20 apr 2021, 09:46

Ko igra super ligu nemoze ništa drugo igrat i tacka!
Pa šta bi oni da igraju superigu gdje još vise zarađuju, i da onda još vise dominiraju domaćim takmičenja?

Da sam Uefa treba uvest zakon samo onoliko trošiti koliko imaš i naravno nema pravljenje dugova OSIM za omladinu, infrastrukturu itd.
Mia san mia

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 09:55

phily je napisao/la:
20 apr 2021, 09:38
ovaj rovela sve zivo zna , jebote zna kad psg pristupa, zna da ce biti kvalifikacije za sl i sad i da ce se osnovati sl2 i sl3 , bas je vlasnicima stalo da dijele pare na jos vise klubova :rol: :tokralju:
Ne znam sve i ne trudim se da znam, vec nisam glup i vodjen mentalitetom mase, a ni financijski nepismen. ;)

Vlasnicima je stalo da fudbalska industrija GENERISE vise para i iskoristi puni potencijal globalnog trzista. Ko ne shvata tu recenicu i razliku izmedju generisanja i ostvarivanja prihoda, taj nema sta danas diskutovati o globalnim desavanjima. U svoju avliju i sadi krompir. Da ne idem sad sa recenicama i frazama - ono bi mijenjalo fudbal i kapitalizam, a bira vlast koja ga **** godinama.

Da, imat ce elita vise novca, ali ce i ostali imati vise novca. Mijenja se (povecava) apsolutni iznos generisanog novca, ali procenti raspodjele ostaju isti. Kad lige/savezi dobiju 8% - nije isto 8% od 1 milijarde i 8% od 4 milijarde. Kad Zeljo dobije 5% od transfera za Dzeku - nije isto 5% od 15 miliona i 5% od 60 miliona.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 apr 2021, 09:56

Puno ljudi ovdje nije debatovalo na preTrump /pol/ and it shows.
Gefufna, inače brat, iz jednog logical fallacya u drugi u svojim nastojanjima da odbrani obećani džennet

nego mene zanima kad recimo Donnie priča da će grupne utakmice Superlige biti duplo gledanije od bilo kojeg finala LP. Ko je tačno ta publika koja će početi gledati superligu, a da nije gledala finale Lige prvaka ? :hmmmmm:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 apr 2021, 09:57

@rovella, slažem se, ali ja tako nisam doživio ovaj projekat. Doživio sam ga u smislu da se žele spasiti ovi očevi (to kaže sinoć Pero prema onim komentarim kako je Barsa ušla u priču) a druge ko hebe, a to podvlačiš pod priču za spas fudbala i nužnim korakom koji se treba napraviti. Ok je i to, ali brate mrš iz UEFE, iz FIFE i iz domaćih takmičenja (koja su pod UEFOM) i radi šta hoćeš. Ovi koji nisu sa vama nemoj da diraš i sve ok.

Noćas sam po Perinim komentarima vidio da još uvijek nemaju ništa i da razmišljaju u hodu, mogli bi ovako mogli bi onako. Kad startaš takav projekat ti imaš jasnu, usmjerenu i ozbiljnu priču, i ne zanimaju te špekulacije i komentari na twitteru. To ja sinoć nisam vidio. Pa on se hvali kako bi to brzo trebalo početi a ništa nema, ni sistema, ni organizacije, ni infrastrukture, niti kakvog ugovora sa nacionalnim savezima, ni sa državom, gdje je sjedište, kakav je pravni status, gdje, šta, ko... ništa. Lik komentariše geri nevila i bejla. I sad bi ko JP Morgan trebao doći i iskeširati par milijardi. Malo sutra. Prije mi liči na neki blef i ucjenu ka UEFA nego li nešto drugo.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 apr 2021, 09:57

Rovella je napisao/la:
20 apr 2021, 09:55
phily je napisao/la:
20 apr 2021, 09:38
Ne znam sve i ne trudim se da znam, vec nisam glup i vodjen mentalitetom mase, a ni financijski nepismen. ;)

Vlasnicima je stalo da fudbalska industrija GENERISE vise para i iskoristi puni potencijal globalnog trzista. Ko ne shvata tu recenicu i razliku izmedju generisanja i ostvarivanja prihoda, taj nema sta danas diskutovati o globalnim desavanjima. U svoju avliju i sadi krompir. Da ne idem sad sa recenicama i frazama - ono bi mijenjalo fudbal i kapitalizam, a bira vlast koja ga **** godinama.

Da, imat ce elita vise novca, ali ce i ostali imati vise novca. Mijenja se (povecava) apsolutni iznos generisanog novca, ali procenti raspodjele ostaju isti. Kad lige/savezi dobiju 8% - nije isto 8% od 1 milijarde i 8% od 4 milijarde. Kad Zeljo dobije 5% od transfera za Dzeku - nije isto 5% od 15 miliona i 5% od 60 miliona.
:salut:

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 20 apr 2021, 10:05

samo jel ovaj Čaušević napusen prenosi informacije sa daily mail isto kao da je od vidovite azire sa kasikama iz expressa prenio informacije

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 10:07

sljivo je napisao/la:
20 apr 2021, 09:57
@rovella, slažem se, ali ja tako nisam doživio ovaj projekat. Doživio sam ga u smislu da se žele spasiti ovi očevi (to kaže sinoć Pero prema onim komentarim kako je Barsa ušla u priču) a druge ko hebe, a to podvlačiš pod priču za spas fudbala i nužnim korakom koji se treba napraviti. Ok je i to, ali brate mrš iz UEFE, iz FIFE i iz domaćih takmičenja (koja su pod UEFOM) i radi šta hoćeš. Ovi koji nisu sa vama nemoj da diraš i sve ok.

Noćas sam po Perinim komentarima vidio da još uvijek nemaju ništa i da razmišljaju u hodu, mogli bi ovako mogli bi onako. Kad startaš takav projekat ti imaš jasnu, usmjerenu i ozbiljnu priču, i ne zanimaju te špekulacije i komentari na twitteru. To ja sinoć nisam vidio. Pa on se hvali kako bi to brzo trebalo početi a ništa nema, ni sistema, ni organizacije, ni infrastrukture, niti kakvog ugovora sa nacionalnim savezima, ni sa državom, gdje je sjedište, kakav je pravni status, gdje, šta, ko... ništa. Lik komentariše geri nevila i bejla. I sad bi ko JP Morgan trebao doći i iskeširati par milijardi. Malo sutra. Prije mi liči na neki blef i ucjenu ka UEFA nego li nešto drugo.
Nisi dozivio, jer ne slusas, odnosno cujes samo ono sto zelis cuti. Ljudi kazu fudbal umire i ne iskoristavamo puni potencijal ni priblizno, moramo uzeti vise para, jer smo u **** kapitalizmu, a dinosauri po savezima i odborima nimukajat.

Da ljudi poduzetnickog mentaliteta imaju razradjen projekat u detalj prije starta i da ih pokolebava svaka sumnja, ti i ja danas ne bi tipkali na mobitel, ne bi bilo interneta, zivjeli bi u pecinama. Start projekta je nekada bitniji nego sav njegov timeline sa detaljima. U vecini slucajeva je bolje donijeti pogresnu odluku, nego ne donijeti nikakvu.

Ne znam ko mijenja svijet, ti i ja piskaranjem po forumu ili, da idemo bas sa ekstremnim primjerom, Elon Musk sa propalim projektima lansiranja. Ti i ja cemo uvijek naci diskusiju u kojoj smo u pravu, a on ce 67 puta imati eksploziju na lansiranju. Ali zato kad uspije sezdesetosmi put...

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 10:12

Blejzer10 je napisao/la:
20 apr 2021, 09:56
Puno ljudi ovdje nije debatovalo na preTrump /pol/ and it shows.
Gefufna, inače brat, iz jednog logical fallacya u drugi u svojim nastojanjima da odbrani obećani džennet

nego mene zanima kad recimo Donnie priča da će grupne utakmice Superlige biti duplo gledanije od bilo kojeg finala LP. Ko je tačno ta publika koja će početi gledati superligu, a da nije gledala finale Lige prvaka ? :hmmmmm:
Nije dzenet, ali bolje i potocic mlijeka i vina, te makar 5 djevica (mogu i sa operisanim himenom kod plasticnog hirurga u Dečićima, ako nema bolje), nego propast i vjecni dzehenem.

Gledat cemo ti i ja, ali i djeca od 8-14 godina, kao ti i ja sto smo poceli u tim godinama. Samo mi tada nismo imali toliko izbora, ovi danas imaju. Ti i ja smo drkali na 90 minuta sadrzaja na VHS, ovi danas drkaju na milijardu besplatno raspolozovoh minuta full diverzifikovanog sadrzaja. A drkamo i ti ja. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Rovella, dana/u 20 apr 2021, 10:16, ukupno mijenjano 1 put.

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 10:16

.
Zadnja izmjena: Rovella, dana/u 20 apr 2021, 10:16, ukupno mijenjano 1 put.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 20 apr 2021, 10:16

Nesto kontam , ne vidim fkt sad problem u svemu ovome.

Evo posto smo se uhvatili komparacije da najboljih 8 tenisera igra Masters Kup i tako puni dzepove , tako je slucaj i sa ovim turnirom.
Dakle ovdje je 95% klubova koji pripadaju skupini top 20
Pojedini nece nastupiti iz licnih razloga , bas kao i u tenisu u 80% slucajeva ne bude onih najboljih 8 tu vec 6 do 7.

Uzrok su povrede , zasicenost i koji vec qurac nije.

Onda cemo se uhvatiti i onog zanimljivog turnira Evrope vs Svijeta.Sto recimo nas Damir ne dobije sansu da igra ispred recimo Nadala ?
Iz istog razloga zasto je u u ovom turniru Barcelona a ne Espanyol.

Ovo je Super liga , liga za sebe.Liga najjacih klubova.Niko ne moze osporiti format koji je jako dobar i nacin da se bukvalno svaka utakmica igra kao derby.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.