Pa de malo mucni glavom i promisli ko tu vrsi represiju i zabranjuje.
Super League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Super League
Ma 80% tih klubova su pred bankrotom osim Milana, Arsenala i City-a.edo07 je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:24Kako neko moze biti za ovu ligu..po kojem osnovu su Inter, Milan, Arsenal i Tottenham tu? A bgm i ostali klubovi...to haman Perez i Agneli odlucuju ko su najbolji klubovi ( u ovom slucaju najzaduzeniji klubovi na svijetu )...za ova dugovanja su iskljucivo krivi sami klubovi..povecavanjem plata igraca i davanjem astronomskih obestecenja..
Evo jos jedne pametnice sto misli da Real, Barca, United, Juventus i ostali veliki klubovi mogu bankrotirat 

- tuzlak1987
- Kontakt:
Inter i Milan jer su veliki klubovi, Arsenal jer je i veliki klub i ima ekstra infrastrukturu, Tottenham jer je u rastu i ima ekstra novi stadion. Uz to svi imaju armiju navijaca u Svijetu. Nisu se oni pozvali vec ih je neko pozvao sa razlogom.
Represiju ? Ta takmicenja su pod UEFA/FIFA i imaju pravo da zabrane kao sto ovi imaju pravo da se izdvoje. Osnivala bi se nekakva ESL a igralo bi se jos u takmicenjima i ligama pod okriljem UEFA/FIFA pa ne moze se na dvije stolice sjediti.
I sta je dobro u tome sto se bira klub na osnovu stadiona i broja navijaca, a ne na osnovu igara?tuzlak1987 je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:28Inter i Milan jer su veliki klubovi, Arsenal jer je i veliki klub i ima ekstra infrastrukturu, Tottenham jer je u rastu i ima ekstra novi stadion. Uz to svi imaju armiju navijaca u Svijetu. Nisu se oni pozvali vec ih je neko pozvao sa razlogom.
Tu smo dakle

Kao da se nije mogao ranije podici budzet na 7 milijardi, vec se morao cekati Perez da im se nayebe majki sa ovom Superligom, pa je sad prica Podiži uloge, obecavaj kule i gradove samo da ostanu

Niko nije rekao da to nisu veliki klubovi..nego unazad 10 godina nisu medju najboljim..i ne mogu o tome odlucivati 3-4 covjeka..dakle sam postupak odabira klubova nije uredantuzlak1987 je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:28Inter i Milan jer su veliki klubovi, Arsenal jer je i veliki klub i ima ekstra infrastrukturu, Tottenham jer je u rastu i ima ekstra novi stadion. Uz to svi imaju armiju navijaca u Svijetu. Nisu se oni pozvali vec ih je neko pozvao sa razlogom.
Ako to nisu najbolji klubovi onda se UEFA i fudbalska javnost nemaju cega bojati. Niko nece gledati ligu osrednjih klubova i projekat ce se sam ugasiti.edo07 je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:24Kako neko moze biti za ovu ligu..po kojem osnovu su Inter, Milan, Arsenal i Tottenham tu? A bgm i ostali klubovi...to haman Perez i Agneli odlucuju ko su najbolji klubovi ( u ovom slucaju najzaduzeniji klubovi na svijetu )...za ova dugovanja su iskljucivo krivi sami klubovi..povecavanjem plata igraca i davanjem astronomskih obestecenja..
Milan, Inter, Arsenal i Tott kvalitetom svakako ne pripadaju u ovu grupu ali postoje razlozi zasto su tu. Za Tott ne znam koji je razlog.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Zato što su 12 od 16 najvrijednijih fudbalskih klubova na svijetu. Ostala 4 su PSG, Bayern, Dortmund i Everton.
Barcelona i Madrid vrijede po 4.75 milijardi dolara, od sportskih kolektiva mislim da su samo Dallas Cowboysi ispred njih.
Barcelona i Madrid vrijede po 4.75 milijardi dolara, od sportskih kolektiva mislim da su samo Dallas Cowboysi ispred njih.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
za svu balavurdiju i slijepce ..... nađite mi jednog fudbalera ili bitnu ličnost iz svijeta fudbala van ovih 12 timova koji su podržali super ligu
ili uključite mozgove, ako ih imate i shvatite da to što volite gledati utakmice najvećih klubova nema značaja u ovoj priči koja je puno dublja
ili uključite mozgove, ako ih imate i shvatite da to što volite gledati utakmice najvećih klubova nema značaja u ovoj priči koja je puno dublja
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 20 apr 2021, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
Pa unutra su klubovi sa najjačim fan bazama. Neće ti popularnost i gledanost takmičenja dizati Lester, Atalanta ili Real Sociedad jbt.
Jedino bi se dalo diskutovati o Spursima.
Mislim, ja nisam ni za ni protiv SL, zasad sam neutralan, vidim i dobre i loše strane u svemu tome. Ali interesantno je pratiti prcanje jedne uefe.
Jedino bi se dalo diskutovati o Spursima.

Mislim, ja nisam ni za ni protiv SL, zasad sam neutralan, vidim i dobre i loše strane u svemu tome. Ali interesantno je pratiti prcanje jedne uefe.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Globalne firme koje vrijede nekoliko milijardi dolara sa ogromnim marketinskim i svakim mogucim potencijalom. Nije to Krivaja Zavidovici pa da ih tek tako ugasis lol
Ne moraju bankrotirati ali su medju glavnim krivcima sto je nogometno trziste naruseno i sto se dug klubova nagomilava..davanjem nerealnih plata i obestecenja..
Na kraju ce Talijani i Spanci organizovati zajednicku ligu kao sto Holandjani i Belgijanci rade. 

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Remember, remember the 5th of November.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.