English Premier League - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Ko će osvojiti Premier ligu?

Liverpool
25
17%
Manchester United
32
22%
Arsenal
17
12%
Chelsea
24
17%
Tottenham
1
1%
Manchester City
34
24%
Leicester
4
3%
Neko drugi
6
4%

Ukupno glasova: 143

Justin
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Justin » 20 apr 2021, 17:51

TheShed je napisao/la:
20 apr 2021, 17:45
Ne vidim u čemu je problem?

Najbolja, najgledanija i najstarija liga na svijetu zaslužuje takve cifre.
Mozda on misli da sve lige svijete trebaju da dobijaju jednaku cifru. Treba i ovaj nas domaci jad od lige pogurati. :think:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2021, 18:03

TheShed je napisao/la:

Kao prvo - poenta nije to. Poenta je da je EPL godinama prije počela nagrađivati neuspjeh, davati klubovima koji ne rade ništa osim zauzimanja mjesta nenormalne cifre i nije im smetalo njihovo zatvoreno takmičenje i klubovi kao Wolvesi koji mogu potrošiti više od drugih velikih klubova u drugim ligama, ali su se sad pobunili jer drugi hoće isto :zviz: Tad nije smetao manjak historije Tottenhama i sl., nije se štitio kompetitivni interes fudbala 'kao igre' :urnebes:

Kao drugo - ne vidim u čemu je problem, najbolja najgledanija najveća liga na svijetu (Super Liga) zaslužuje najbolje i najveće cifre....oh wait :pinokio:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 20 apr 2021, 18:16

Koliko sam primijetio nije bilo nikakve priče od strane osnivača "Superlige" oko izjednačavanja cijena TV prava za ostale lige u odnosu na EPL tako da ne znam odakle si izvukao taj zaključak? :hmmmmm:

Najbolja liga zaslužuje najbolje uslove, a svi smo dobro upućeni koja je najbolja liga na svijetu. :kafa:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2021, 18:19

Propustio si dio o 300m za svakog učesnika i 400m za pobjednika?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 apr 2021, 18:23

Justin je napisao/la:
20 apr 2021, 17:51
TheShed je napisao/la:

Mozda on misli da sve lige svijete trebaju da dobijaju jednaku cifru. Treba i ovaj nas domaci jad od lige pogurati. :think:
E znas da je smak svijeta kad se ja slazem sa tobom.

U Engleskoj je cifra odlično raspoređena i treba da bude uzor svim ostalim ligama.

I nije problem što drugi hoće isto, ko to brani Seriji A da da posljednjem 100 miliona, da da novom timu koji ulazi 150 miliona, ko to brani Špancima ili Francuzima?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 20 apr 2021, 18:24

To je "nagrada" za klubove koji bi trebali igrati tu ligu. Tako da ne znam kakvu korist od toga imaju recimo Wolves, Roma i Getafe.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2021, 18:36

TheShed je napisao/la:
20 apr 2021, 18:24
To je "nagrada" za klubove koji bi trebali igrati tu ligu. Tako da ne znam kakvu korist od toga imaju recimo Wolves, Roma i Getafe.
Ko je spominjao Wolves, Romu i Getafe?
Poenta je da je EPL godinama prije počela nagrađivati neuspjeh, davati klubovima koji ne rade ništa osim zauzimanja mjesta nenormalne cifre i nije im smetalo njihovo zatvoreno takmičenje i klubovi kao Wolvesi koji mogu potrošiti više od drugih velikih klubova u drugim ligama, ali su se sad pobunili jer drugi hoće isto :zviz: Tad nije smetao manjak historije Tottenhama i sl., nije se štitio kompetitivni interes fudbala 'kao igre'
Otelo je napisao/la:
20 apr 2021, 18:23
Justin je napisao/la:
TheShed je napisao/la:

U Engleskoj je cifra odlično raspoređena i treba da bude uzor svim ostalim ligama.

I nije problem što drugi hoće isto, ko to brani Seriji A da da posljednjem 100 miliona, da da novom timu koji ulazi 150 miliona, ko to brani Špancima ili Francuzima?
Upravo suprotno. EPL nagrađuje neuspjeh, nagrađuje uhljebe kojima je dosta da urade minimum i ostanu gdje jesu.

Poenta nogometa je napredak, osvajanje trofeja, takmičenje. Koju inicijativu Arsenal ima da potroši 500m na nove igrače kako bi osvojio EPL a na kraju kao nagradu za to dobiju 10-20m više u odnosu na ono gdje su sad?

Također, kako se možete buniti na 'Milan, Inter kojih nema nigdje na evropskoj mapi' i 'čime su oni zaslužili da budu dio Super Lige', a ovamo ispodprosječan premijerligaški klub može potrošiti više od njih jer su u takmičenju kojem drugi nemaju pristup i taj novac dobijaju isključivo jer su im drugi to omogućili.

slika

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 apr 2021, 18:40

Upravo je ta jednaka podjela novca napravila Premier ligu najboljom na svijetu i najgledanijom. Koja inicijativa? Prestiž, titula, no vidim da se po tvom mišljenju fudbal igra radi i samo radi novca jer ti je argument "zašto ovo ako će dobiti samo ovo?".

Najzad što bi Arsenal potrošio 500 miliona u Superligi kad će Real potrošiti 800 miliona uzeti titulu, i onda ćeš za tri godine doći i reći: "zašto bi Arsenal potrošio 800 miliona u Superligi kad će na kraju dobiti samo 100 miliona više od drugoplasiranog?".
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 20 apr 2021, 18:41

A de skontajte te cifre koje spominjete za ispadanje i kakve pare EPL daje ekipama i onda uporedite sa parama koje se dobiju u LP.
Smijesno UEFA je sama dovela do ovoga.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 apr 2021, 18:45

Otelo je napisao/la:
20 apr 2021, 18:23
Justin je napisao/la:
TheShed je napisao/la:

Misliš da bi ovih 6 timova, pogotovo City, radili ovo što rade da posljednjeplasirane ekipe dobiju svega nekoliko desetina miliona manje nego oni, a jedni su tu samo da učestvuju i ispadnu, a drugi se bore za titulu i Ligu Prvaka?

Klinac je raspoređeno dobro. Bornemouth, Crystal Palace, Fulham uzimaju pare koje Liverpool, City, United i Chelsea misle da oni zaslužuju, a i u pravu su. Zato i hoće još.

To je problem sa engleskim klubovima ovdje. Problem sa Realom i Barcelonom je taj što ih je UEFA uskratila, i rade to godinama, za pare koje mogu dobiti. Osvojili su zajedno 7 LP u zadnjih nešto više od 10 godina, i mogli su dobiti duplo ili troduplo više para nego što su dobili, što će dobit sad u SL.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 20 apr 2021, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 apr 2021, 18:45

wadethegreat je napisao/la:
20 apr 2021, 18:41
A de skontajte te cifre koje spominjete za ispadanje i kakve pare EPL daje ekipama i onda uporedite sa parama koje se dobiju u LP.
Klubovi su sami digli cijene igrača, podigli plate u nebesa gdje je normalno da igrač ima 350.00 sedmično i onda plaću što ne zarađuju više novca. Kriva je i UEFA, kriva je i FIFA, ali su krivi i klubovi. Kriv je i Chelsea i Liverpool i Real i City. Niko nije nevin. Samo je sad došlo do toga da nagrade od UEFA nisu dovoljne da pokriju troškove operacija vodećih klubova i oni su skontali način na koji će pokriti troškove operacija. Dopustili su da plaćaju agentima, rodbini, ujacima basnosnovne cifre za dolazak igrača.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2021, 18:49

Otelo je napisao/la:
20 apr 2021, 18:40
Upravo je ta jednaka podjela novca napravila Premier ligu najboljom na svijetu i najgledanijom. Koja inicijativa? Prestiž, titula, no vidim da se po tvom mišljenju fudbal igra radi i samo radi novca jer ti je argument "zašto ovo ako će dobiti samo ovo?".

Najzad što bi Arsenal potrošio 500 miliona u Superligi kad će Real potrošiti 800 miliona uzeti titulu, i onda ćeš za tri godine doći i reći: "zašto bi Arsenal potrošio 800 miliona u Superligi kad će na kraju dobiti samo 100 miliona više od drugoplasiranog?".
Ne, Sky Sports, marketing, dobra infrastruktura i Engleski jezik kao globalni su napravili EPL najgledanijom na svijetu. Nikog nije briga što Wolvesi dobijaju puno para.

Po mom mišljenju fudbal se igra zbog takmičenja i osvajanja trofeja na najvećem nivou. Novac je tu kao inicijativa klubovima da kupuju igrače i napreduju i osvajaju. Da ima neka druga motivacija ne bi me bilo briga za novac, nisam materijalna osoba ni najmanje.

Real neće potrošiti taj novac jer će biti salary cap.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 20 apr 2021, 18:50

Direktno si spominjao TV prava ostalih liga u odnosu na EPL, zato su u priči Wolves, Roma i Getafe.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 apr 2021, 18:51

Otelo je napisao/la:
20 apr 2021, 18:45
Klubovi su sami digli cijene igrača, podigli plate u nebesa gdje je normalno da igrač ima 350.00 sedmično i onda plaću što ne zarađuju više novca. Kriva je i UEFA, kriva je i FIFA, ali su krivi i klubovi. Kriv je i Chelsea i Liverpool i Real i City. Niko nije nevin. Samo je sad došlo do toga da nagrade od UEFA nisu dovoljne da pokriju troškove operacija vodećih klubova i oni su skontali način na koji će pokriti troškove operacija. Dopustili su da plaćaju agentima, rodbini, ujacima basnosnovne cifre za dolazak igrača.
Nikad neću skontat argument da igrači zrađuju previše novaca. Pare su tu, tako je kako je, kome te pare tačno trebaju ići? Jer očigledno ne trebaju ići igračima, umislit će se ufurat će se šta već. Primaju puno para za šutanje lopte, bit će više motivisani ako budu fukare opet kao prije 50 godina, bit će bolje nama ispred TVa ako oni budu manje bogati.

Kome stotine miliona, milijarde koje se ulažu trebaju ići? Vlasnicima klubova umjesto igračima? Ili ćemo otići malo u neki fantasy svijet gdje te pare trebaju ići u dobrotvorne svrhe.

Istu priču ljudi furaju u NBA, preplaćeni bla bla, ljudi se izborili pravedno za pare koje oni zarađuju i uzeli ih direktno iz džepa kriminalaca iznad njih. Fudbaleru su plaćeni mnogo manje nego što trebaju biti plaćeni, oni su ti koji prodaju fudbal, njih ljudi gledaju, al ne treba te pare preusmjerit svugdje samo ne njima u džep.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 20 apr 2021, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 apr 2021, 18:52

@donnie tvoje mišljenje @ilcapitano ok

Ne želim zapravo više da se upuštam u raspravu, niti da pokušavam da nekom nešto objasnim jer se nećemo složiti ne za pet postova, nego za ovih 27 hiljada što ih imam nakucano. Svakom njegovo, uživajte u gledanju Superlige, al znam da je ja lično nikad sam neću upaliti.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 apr 2021, 18:57

Otelo je napisao/la:
20 apr 2021, 18:52

Ne želim zapravo više da se upuštam u raspravu, niti da pokušavam da nekom nešto objasnim jer se nećemo složiti ne za pet postova, nego za ovih 27 hiljada što ih imam nakucano. Svakom njegovo, uživajte u gledanju Superlige, al znam da je ja lično nikad sam neću upaliti.
Ja samo dajem razloge zašto ovi timovi to rade, i po meni su to opravdani razlozi.

Nisam u potpunosti na strani ove super lige, ima mnogo stvari tu koje mi se ne sviđaju, ali UEFA je najveći krivac u svemu ovome, da su oni radili svoj posao kako treba do ovoga ne bi došlo.

Ne moraš gledati, poštujem. Meni je vala svejedno bilo CL bilo SL isti q, na kraju će se sve svest na isto, s tim da će UEFA manje para staviti u svoj džep, a uvijek ću biti sretan kada je to slučaj.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 20 apr 2021, 18:59

Otelo je napisao/la:

slika
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 apr 2021, 19:14

Donnie Darko je napisao/la:
20 apr 2021, 18:57
Otelo je napisao/la:

Ja samo dajem razloge zašto ovi timovi to rade, i po meni su to opravdani razlozi.

Nisam u potpunosti na strani ove super lige, ima mnogo stvari tu koje mi se ne sviđaju, ali UEFA je najveći krivac u svemu ovome, da su oni radili svoj posao kako treba do ovoga ne bi došlo.

Ne moraš gledati, poštujem. Meni je vala svejedno bilo CL bilo SL isti q, na kraju će se sve svest na isto, s tim da će UEFA manje para staviti u svoj džep, a uvijek ću biti sretan kada je to slučaj.
Moj najveći problem leži u Liverpoolu i svim principima kojima se taj klub qrčio. Znam da ćeš odgovoriti sa argumentom: "Niste osvojili ništa dok FSG nije došao i donio pare". No, možda svoje lične razloga zašto sam protiv Superlige ni ne mogu potpuno argumentovano da odbranim, niti da objasnim, a niti da nekog ubjedim u suprotnom. Principijano mi nije u redu, čak i ako se slažem da je UEFA najveći krivac i da su davno trebali početi sa uvođenjem određenih promjena, čak i ovaj novi format sa historijskim koeficijentnom nije ništa drugo nego: "ne sikiraj se Henry ako zbog povreda ostanete bez top 4", ali neću stvarno da ulazim u dalju raspravu. Ode da čitam Pottera, završio četvrti dio danas i koliko su ga osakatili nije humano. Deset godina možda nisam čitao četvrti dio i zaboravio sam šta su sve izbacili u filmu i promijenili :puke:

Vidim da me je ovaj "arsenalovac" citirao, no ipak mi je davno blokiran, pa ne vidim šta je, al pretpostavljam ništa bitno.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 20 apr 2021, 19:38

TheShed je napisao/la:
20 apr 2021, 18:16
Koliko sam primijetio nije bilo nikakve priče od strane osnivača "Superlige" oko izjednačavanja cijena TV prava za ostale lige u odnosu na EPL tako da ne znam odakle si izvukao taj zaključak? :hmmmmm:

Najbolja liga zaslužuje najbolje uslove, a svi smo dobro upućeni koja je najbolja liga na svijetu. :kafa:
:salut:

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 20 apr 2021, 19:48

Donnie Darko je napisao/la:
20 apr 2021, 18:51
Otelo je napisao/la:
20 apr 2021, 18:45
Nikad neću skontat argument da igrači zrađuju previše novaca. Pare su tu, tako je kako je, kome te pare tačno trebaju ići? Jer očigledno ne trebaju ići igračima, umislit će se ufurat će se šta već. Primaju puno para za šutanje lopte, bit će više motivisani ako budu fukare opet kao prije 50 godina, bit će bolje nama ispred TVa ako oni budu manje bogati.

Kome stotine miliona, milijarde koje se ulažu trebaju ići? Vlasnicima klubova umjesto igračima? Ili ćemo otići malo u neki fantasy svijet gdje te pare trebaju ići u dobrotvorne svrhe.

Istu priču ljudi furaju u NBA, preplaćeni bla bla, ljudi se izborili pravedno za pare koje oni zarađuju i uzeli ih direktno iz džepa kriminalaca iznad njih. Fudbaleru su plaćeni mnogo manje nego što trebaju biti plaćeni, oni su ti koji prodaju fudbal, njih ljudi gledaju, al ne treba te pare preusmjerit svugdje samo ne njima u džep.
Upravo igraci iznose ovaj produkt oni treniraju trce lome noge itd.
Oni su ovdje najmanji problem. Corona je dovela klubove u krizu posebno Spanske divove.
Uefa na LP uzima bukvalno milijarde a hrane klubovima milione odnosno oni jedu biftek a ovima daju pastete.
Ja nemam nista protiv da klubovi uzimaju sve pare od takmicenja jedini moj problem sa SL je format i ta fiksnost.
Ako to budu rijesili u buducnosti nekako vrh ovako opet cu ispratiti ovo ako nista jer mrzim UEFu iz dna duse i ovu propagandu koja se sada plasira kao da su to neki Sveci. FIFU da ne spominjem. Super liga moze biti super :D samo eto da se format promijeni mada tesko ali vidjet cemo hoce li ovo sve uspjeti. To da su se neki klubovi prepali moze ali i ne mora biti istina moze biti i dezinformacija cista iz suprotnog tabora ovo je sada rat totalno sve je dozvoljeno.

Zaključano

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.