Sportski komentatori

jestamaji
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la jestamaji » 18 apr 2021, 11:18

Celtic je napisao/la:
18 apr 2021, 10:46
jestamaji je napisao/la:
17 apr 2021, 18:28
svaka mu stoji! sve živa istina, sve te televizije imaju ili jedan komentatorski par po sportu da valja ili nijedan
Meni su na Sport Klubu (Srbija) užasni komentatori, isto da im je mrsko prenositi i nemaju nikakvih emocija, isto da jedva čekaju da utakmica završi, dok npr. na Hrvatskom Sport Klubu su mi jako dobri komentatori i onaj dvojac što je komentarisao Real M - Barcelona mi je super i vidi se da ljudi znaju svoj posao. Na Arenama mi je samo super onaj komentator što prenosi Južnoamerički fudbal.
otprilike tako, ali to upravo potvrđuje ovo što je drago tvrdio. par njih su ok, ostatak tj velika većina za podvoz.
naravno ivković brani svoju avliju, ali to može nekom drugom, ne nama!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 apr 2021, 12:44

jestamaji je napisao/la:
18 apr 2021, 11:17
LlullSergio je napisao/la:
17 apr 2021, 22:30
Ala se šibaju na kvizu, svaka epizoda je strasna.
Otelo je napisao/la:
18 apr 2021, 09:47
E ovaj rezultat nisam očekivao :D
meni su ovaj puta iznenađujuće malo znali.

naravno, uvijek ima pitanja koja su zamka, kao npr. ono sa madžarima i plivanjem/mačevanjem, ali ne znati gdje su bile olimpijade 1952 ili ne odgovoriti iste sekunde u kome su finalu igrali brazil i italija je po meni više nego porazno
I meni je to loše što to ne znaju, pogotovo fudbal i sp. pa nije brazil 20 puta osvojio pa se ne možeš sjetit
nema potpisa

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 apr 2021, 13:25

po meni bi svako ko voli sport i ko ga dugo prati na ovome kvizu morao cca pola pitanja odgovoriti.
od preostale polovine imaš tri grupe pitanja: ona koja su specifična za određeni sport i koje možeš uglavnom znati samo ako isti pratiš, “zamka pitanja“ gdje je šansa pola pola da odgovoriš i uglavnom je odgovor “ono drugo“ i na kraju pitanja koja samo slučajno možeš znati.

kviz je dobar ali u najmanje trećini emisija učesnici podbace, a ovo sinoć je bilo skoro pa katastrofa.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 18 apr 2021, 16:40

zasto kad podesim na hrvatski jezik na daljinskom sport klub 1 ostane na srpskom, a ostali se podese na hrvatski. ja depresivne smarace poput gojka, viska i plavsica vise organski ne mogu slusat....povraca mi se kad ih cujem. plavsic i u ovom zadnjem kvizu smara ko pegla. kao on zna dosta toga, ali nikako da ga potrefe pitanja(a fula on sto 90% ljudi zna). ili znao je odgovor, ali eto nesto ga odvuklo na pogresan... i kao i on se potreseo na kobeovu smrt, a vidis da ga boli **** za sve zivo, da meteor padne u studio ne bi promjeno cehre...definicija energetskog vampira, treba ga poslat da radi nesto oko tehnike, nek predje u racunovodstvo, pise za portal...za prenose je dozivio burnout, radi na autopilotu isto kao i viskovic, gojko....jos je gore kad se viskovic pretvara da mu je stalo sa svojom fake dramaturgijom...uplatit staza sto im fali i prijevremena penzija, inace gube gledatelje

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 18 apr 2021, 17:14

Ne možeš mijenjat komentatora na SK1 zato što su razdvojene HR i SR verzija, tj. imaš dva kanala. Na ostalim možeš zato što je isti kanal u pitanju.

Ako si na Telemachu imaš SK1 HR verziju koja je SD. Telecom nema taj kanal.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 18 apr 2021, 17:28

Mogao se ovaj Stefan dobiti :mrgreen:

Brazil su morali znati, a OI opet bih ja licno znao na ponudjenim jer nisam bio siguran za Oslo. Aj Helsinki se zna ali ZOI je potesko znati.

Citam ove youtube komentare i toliko kritika nekog lika radi grba Citya. E bas puno pratim fudbal, ali lincovati bilo koga jer ne zna tacno grb Citya ili bilo kojeg kluba. Mislim vizuelno pamtim grbove,ali da tacno znam kad mi opisujes sta je sta na kojem grbu...wtf. Cak sam ovaj i znao mada bih i ja propustio prvi odgovor i sacekao ponudjene odgovore,ali ne znam jel vi smatrate da je pod must to znati ?

Cak bih za plivanje i Madjarsku ih pohvalio jer su isli logikom i znali su za jedan relativno poznat sport kao sto je plivanje da su Madjari tu jaki.

Kiksevi bi mogli biti Rios i Gregor. Gregora se moglo znati, pogotovo na ponudjenim.

I ovo za Jimmy Floyda su isto trebali znati :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 apr 2021, 17:51

Ne bi ni ja grb znao , možda bi pogodio nakon ponuđenih. Mislim da sam do sad sve znao oko zimskog sporta i šaha. Baš je teško bilo glavno, koga je predstavljao na oi otac agasija, daj ba :) ne bi iran pogodio iz sto pokušaja
nema potpisa

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 apr 2021, 18:05

Admir_Sa je napisao/la:
18 apr 2021, 17:51
Ne bi ni ja grb znao , možda bi pogodio nakon ponuđenih. Mislim da sam do sad sve znao oko zimskog sporta i šaha. Baš je teško bilo glavno, koga je predstavljao na oi otac agasija, daj ba :) ne bi iran pogodio iz sto pokušaja
A prije toga glavno pitanje prelagano, ono za Egipat i Eurobasket. Ne sviđa mi se što su prevelike razlike o težini od epizode do epizode. Ne smatram se nekim sportskim znalcem, da sam bio na kvizu bio bih užasan, no u nekim epizodama znam 12 od 20, a u drugima jedva 3 od 20.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 18 apr 2021, 19:06

messilla je napisao/la:
18 apr 2021, 17:14
Ne možeš mijenjat komentatora na SK1 zato što su razdvojene HR i SR verzija, tj. imaš dva kanala. Na ostalim možeš zato što je isti kanal u pitanju.

Ako si na Telemachu imaš SK1 HR verziju koja je SD. Telecom nema taj kanal.
sve su prilike da cu zrtvovat HD za bolji audio dozivljaj. zaista su nepodnosljivi. inflacija prenosa je doprinjela njihovom burnoutu. da makar imaju zehru humora, pa nekad bace provalu...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 apr 2021, 19:20

:shhh:
18 apr 2021, 17:28
Mogao se ovaj Stefan dobiti :mrgreen:

Brazil su morali znati, a OI opet bih ja licno znao na ponudjenim jer nisam bio siguran za Oslo. Aj Helsinki se zna ali ZOI je potesko znati.

Citam ove youtube komentare i toliko kritika nekog lika radi grba Citya. E bas puno pratim fudbal, ali lincovati bilo koga jer ne zna tacno grb Citya ili bilo kojeg kluba. Mislim vizuelno pamtim grbove,ali da tacno znam kad mi opisujes sta je sta na kojem grbu...wtf. Cak sam ovaj i znao mada bih i ja propustio prvi odgovor i sacekao ponudjene odgovore,ali ne znam jel vi smatrate da je pod must to znati ?

Cak bih za plivanje i Madjarsku ih pohvalio jer su isli logikom i znali su za jedan relativno poznat sport kao sto je plivanje da su Madjari tu jaki.

Kiksevi bi mogli biti Rios i Gregor. Gregora se moglo znati, pogotovo na ponudjenim.

I ovo za Jimmy Floyda su isto trebali znati :D
ma nemože niko sve znati ali neke stvari su stvarno da se zamisliš i teško je prihvatiti da to neki profesionalni sportski komentator ne zna.

ali to je uvijek tako, imaš sportske komentatore kojima je sport posao i ljubitelje sporta kojima je to ili hobi ili strast ili oboje. svako poznaje sport iz svoga ugla, ali u znanju sportske istorije uvijek prednjače ljubitelji sporta. nažalost kada se nađe neki komentator koji je stvarno lud za sportom onda je on uglavnom dobar kao fan a loš kao profesionalac, npr. srle, iznimaka je stvarno jako malo posebno za širok dijapazon sportova.
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 18 apr 2021, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 18 apr 2021, 19:23

Admir_Sa je napisao/la:
18 apr 2021, 17:51
Ja sam nekad davno citao o poznatim Armencima i znam da imas Nalbandiana, Kardashiane, clanove System of a Down i Agassi. Kao i Darko bih stavio Armenija i to bih bio siguran zbog imena, bas me Iran iznenadio.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 apr 2021, 19:25

to je nešto što ili znaš jer si čuo ili moraš nagađati. ko voli i gleda tenis trebao bi to znati.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 apr 2021, 19:29

pade mi napamet blažičko, taj je svaku potrebnu i nepotrebnu glupost znao a bio je jako kvalitetan komentator

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 18 apr 2021, 20:47

jestamaji je napisao/la:
18 apr 2021, 19:25
to je nešto što ili znaš jer si čuo ili moraš nagađati. ko voli i gleda tenis trebao bi to znati.
Mora znati da je otac Andrea Agassija nastupao za Iran na OI ? :rol:

De nemoj me zaje.bavati.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 18 apr 2021, 21:18

Meni djeluje da Darko igra kao da mu život ovisi. Previše razmišlja frajer ko Gvardo kad razmišlja o taktici u LP. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 apr 2021, 21:43

18 apr 2021, 20:47
jestamaji je napisao/la:
18 apr 2021, 19:25
Mora znati da je otac Andrea Agassija nastupao za Iran na OI ? :rol:

De nemoj me zaje.bavati.
ne zaje.bajem. ako si gledao agassija to je dovoljno puta spomenuto u prijenosima. ako si rođen kasnije onda je u redu to ne znati

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 21 apr 2021, 00:21

Ubi Obrez brašno na kvizu
nema potpisa

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 21 apr 2021, 21:13

Ovaj komentator na SK1 Hr sto sad komentira City je meni najbolji trenutno na nasim prostorima. Ne znam kako se zove, ali je eksplozivan, kad su neke prilike ja skacem po stanu :urnebes:

Kek
Kontakt:

Post Postao/la Kek » 21 apr 2021, 21:14

Goran Grgić

Apostolos
Kontakt:

Post Postao/la Apostolos » 22 apr 2021, 10:01

Sve više sam uvjeren da Obrez vara. Sumnjiv mnogo. Kao on razmišlja. Gledajte druge dok razmišljaju pogled u plafon ili češu glava vrte očima a on jok. Uvijek gleda u pravcu ekrana. I ko iz pichke izvuče odgovor u 19 sekundi

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 4 gosta.