Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

legenda reala
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la legenda reala » 22 apr 2021, 01:59

Federer17 je napisao/la:
21 apr 2021, 23:55
Chinaglia je napisao/la:
21 apr 2021, 23:37
al necemo se lagati, talentovaniji su od nas za sport i jbg, sta da se radi...
Kad uzmes u obzir cinjenicu koliko djeca u Srbiji i Hrvatskoj imaju bolje uslove i rade sa nemjerljivo boljim strucnjacima (trenerima), onda ta tvoja teorija i nije bas tacna.
Kakvi uslovi bolan, nismo talentovani nikad bili za sport i to je sva istina, te vadione na nekakve uslove i slicno je glupost.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 22 apr 2021, 04:23

legenda reala je napisao/la:
22 apr 2021, 01:59
Kakvi uslovi bolan, nismo talentovani nikad bili za sport i to je sva istina, te vadione na nekakve uslove i slicno je glupost.
Apsolutno netacno, ali mi se ne da razglabati o tome.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 22 apr 2021, 04:25

TheChief je napisao/la:
22 apr 2021, 01:08
Ti stvarno mislis da ce Musi njegov ego dopustiti da ode u FMP ili neki slican klub ?
Kako sam i napisao, ako ima gram mozga u glavi, onda ce se odluciti na takav potez. Naravno, ne mora to biti striktno FMP, nego neki klub iz tog ranga.

Legendo, koliko god da si talentovan, to ne pije vode i nije nikakav garant uspjeha ako nemas razradjen sistem i zadovoljavajuce uslove. Mi u fudbalu do prije 2-3 godine nismo imali nijedan stadion s normalnom travom, a da ne pricam o tome da bar premijerligasi imaju takve stadione, fudbalske akademije, strucne trenere, ostalo osoblje itd. U kosarci unazad 15-ak godina nemamo nijedan bosnjacki klub koji igra bar aba ligu. Ako nemas ozbiljan seniorski klub, onda je logicno da nemas ni kvalitetan omladinski pogon. Eto Sparsi su radili nesto s tim mladim talentima i cinjenica je da su za relativno kratak period ipak napravili neke stvari. E sad zamisli da razradjen sistem 'regrutacije' imamo i u Tuzli, Bihacu, Zenici, Mostaru, a da opet oni najbolji iz tih 'centara' idu u tog imaginarnog abaligasa koji je recimo iz Sarajeva. U truhloj drzavi ti talenat gotovo nista ne znaci, osim u rijetkim slucajevima koji samo potvrdjuju pravilo.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 22 apr 2021, 18:49

Talenat ne postoji. Rad, rad i samo rad

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 22 apr 2021, 22:08

Tekashi je napisao/la:
22 apr 2021, 18:49
Šta ti bolan izvali. Po tom rezonu bi mali danas 2000 Mesija, Dončića, Jordana itd., ali su to sve pojedinci koji se Bogom danom nadarenošću i talentom izdvajaju od drugih. Svi ti isti treniraju kao i drugi, ali te druge njihovi treninzi i rad ne čini da postanu Mesi i ostale koje sam nabrojao. Možeš se ubiti trenirajući ali ako si parmak ne možeš do zvjezda.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 22 apr 2021, 22:37

Igral ovaj,makar na terminu negdje
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 22 apr 2021, 22:54

L-Train je napisao/la:
22 apr 2021, 22:37
Prevario se

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 apr 2021, 23:22

TheChief je napisao/la:
22 apr 2021, 22:54
L-Train je napisao/la:
22 apr 2021, 22:37
Prevario se

slika

Mada i on igra cak
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 23 apr 2021, 01:27

Federer17 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
Kad uzmes u obzir cinjenicu koliko djeca u Srbiji i Hrvatskoj imaju bolje uslove i rade sa nemjerljivo boljim strucnjacima (trenerima), onda ta tvoja teorija i nije bas tacna.
Jel' to samo Bosnjaci nisu nikad bili za sporta ili se tu racunaju i Bosanski Srbi i Hrvati ... :hmmmmm:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 apr 2021, 02:02

DaVinci je napisao/la:
23 apr 2021, 01:27
Jel' to samo Bosnjaci nisu nikad bili za sporta ili se tu racunaju i Bosanski Srbi i Hrvati ... :hmmmmm:
Samo Bošnjaci, mi se i kitimo tuđim perjem, pa govorimo kako smo talentovana nacija a ustvari su talentovani bosanski Srbi i Hrvati mi Bošnjaci smo operisani od sporta
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 23 apr 2021, 06:14

23 apr 2021, 02:02
DaVinci je napisao/la:
Samo Bošnjaci, mi se i kitimo tuđim perjem, pa govorimo kako smo talentovana nacija a ustvari su talentovani bosanski Srbi i Hrvati mi Bošnjaci smo operisani od sporta
De ne pricaj gluposti bolan.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 23 apr 2021, 09:31

23 apr 2021, 02:02
DaVinci je napisao/la:
Slazem se donekle ... ja bih to malo ublazio pa utipko da smo mi sporadicno sportski talentovani ko narod jer bilo je tu i tamo vrhunskih imena u proslosti i pokoji trenutno ... al' zato smo vrhunski, number 1 champions of the world u svim ostalim sferama zivota kao javasluk, korupcija, kriminal, nepotizam, diskriminacija itd. itd. ... da se shisha pika ko olimpijski sport pa nebi niko od nas se stigo kvalifikovat' na Olimpijadu a kamoli medalju osvojit ... tako da ima tu talenta samo ih treba pravilno prema shishi usmjerit' ... tu veliku ulogu vec rade svi sportski radnici ... :bih:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 23 apr 2021, 10:00

Federer17 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
Momak, ti pričaš gluposti.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 apr 2021, 12:17

Ma legenda bubno i pogodio da ce Cibona dobit Cedevitu, pa se sad osilio i poceo opasno lupat...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 apr 2021, 13:39

Chinaglia je napisao/la:
dzanan musa ako propadne kao kosarkas, to nece biti nista cudno, mnogi talentovani kosarkasi su propali i propasti ce, samo sto je to kod nas "velika stvar", jer bas i nismo previse talentovani za sport, pa nemamo mnogo musa, nurkica, pjanica, dzeka, to je kod nas "anomalija", s druge strane kod srba i hrvata je uobicajeno da imaju talentovane sportiste i mozda oni imaju bolje uslove za razvoj itd, al necemo se lagati, talentovaniji su od nas za sport i jbg, sta da se radi... kod njih "musa" propadne, oni naprave novog "musu", kod nas "musa" propadne, cekamo 15 godina novog "musu"
Kojim se sportom bave tvoja djeca I koliko ulazes u njih toliko ces i dobiti.
Vjerujem da I tvoja djeca jasu konje I kad pozele se baviti nekim sportom ti im priustis I postavljas postepene ciljeve, kao cale Jokicu.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 23 apr 2021, 13:45

Mirza25 je napisao/la:
22 apr 2021, 22:08
Tekashi je napisao/la:
Šta ti bolan izvali. Po tom rezonu bi mali danas 2000 Mesija, Dončića, Jordana itd., ali su to sve pojedinci koji se Bogom danom nadarenošću i talentom izdvajaju od drugih. Svi ti isti treniraju kao i drugi, ali te druge njihovi treninzi i rad ne čini da postanu Mesi i ostale koje sam nabrojao. Možeš se ubiti trenirajući ali ako si parmak ne možeš do zvjezda.
Ne treniraju, imas onih koji ustaju u 5 u 6 da prije svih mogucih treninga odrade suterski sami, kad nije sezona.. Mislim da je Malik Beasley pricao kako od malih nogu ustaje u 5 da odradi suterski trening pa onda jos 2 3 razna treninga u toku dana.. A imas one koji vise odmaraju nego sto rade na sebi kad ne traje sezona.. Moras biti vanserijski talenat da to sebi mozes priustiti, 1 od milion.. Ovakvih kao Musa u americi imas puno puno vise nego kod nas, pa nam Musa izgleda kao novi Jordan u mladjim kategorijama..znas koliko talentovane djece njihove ne bude ni blizu NBA lige, u srednjoj rasturaju na koledzu griju klupu ili igraju u drugoj diviziji.. Talenat ce te dovesti do nekog nivoa, ostalo je na tebi da to razvijas i radis na sebi..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 23 apr 2021, 13:52

jest odabrao klub svaka cast

ne znam samo odakle mu ideja da ce on biti neki faktor u ekipi koja je jedan od favorita za EL posebno kad uzmes u obzir da je idealna rotacija vec uspostavljena u trenutku kad je on dosao

znaci ti treba da budes duplo bolji od konkurencije da upadnes u istu, ti ne da nisi duplo bolji nego nisi ni na nivou "starosjedilaca"

al dobro, iduca sezona je njegova, toga nikad nece ponestati
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 23 apr 2021, 14:05

Džanan Musa jasno poručio: Naredne sezone ću biti zvijer!

05/02/2019
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 23 apr 2021, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 apr 2021, 14:08

Stižu velike stvari :kafa:

Nestašica mrežica u Turskoj ;)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 23 apr 2021, 20:04

JHam je napisao/la:
23 apr 2021, 13:45
Mirza25 je napisao/la:
22 apr 2021, 22:08
Tekashi je napisao/la:
Ne treniraju, imas onih koji ustaju u 5 u 6 da prije svih mogucih treninga odrade suterski sami, kad nije sezona.. Mislim da je Malik Beasley pricao kako od malih nogu ustaje u 5 da odradi suterski trening pa onda jos 2 3 razna treninga u toku dana.. A imas one koji vise odmaraju nego sto rade na sebi kad ne traje sezona.. Moras biti vanserijski talenat da to sebi mozes priustiti, 1 od milion.. Ovakvih kao Musa u americi imas puno puno vise nego kod nas, pa nam Musa izgleda kao novi Jordan u mladjim kategorijama..znas koliko talentovane djece njihove ne bude ni blizu NBA lige, u srednjoj rasturaju na koledzu griju klupu ili igraju u drugoj diviziji.. Talenat ce te dovesti do nekog nivoa, ostalo je na tebi da to razvijas i radis na sebi..
Steta sto Malik nije od malih nogu ustajao u 5 da nauci normalno ljudsko ponasanje.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.