OKK Spars

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

miky_hz
Kontakt:

Re: OKK Spars

Post Postao/la miky_hz » 23 apr 2021, 18:45

Eh sto usrase na kraju ova 3 poena jbt. Al solidna prednost +8 pred revans,kako su igrali drugo i kakve su probleme na zonu imali odlican rezultat.

Ovo je vrhunski sto rade na ovaj roster od bukvalno 6 igraca,da su pametni Muju bi skinuli da se odmori neko :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 23 apr 2021, 18:46

Kakve gluposti rade, poklonise im 3 poena na kraju.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 23 apr 2021, 18:47

edo07 je napisao/la:
23 apr 2021, 18:43
Ovih posljednjih 5 sekundi ce ih na kraju kostati finala...
Zasto bi? I umorni Spars ovo moze opet dobiti. Samo duge napade kao danas i s vecom upotrebom Kenana i no frks. :bih:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 23 apr 2021, 18:48

Kakva glupost Orelika na kraju, stvarno nemam riječi

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 23 apr 2021, 18:50

miky_hz je napisao/la:
23 apr 2021, 18:45
Eh sto usrase na kraju ova 3 poena jbt. Al solidna prednost +8 pred revans,kako su igrali drugo i kakve su probleme na zonu imali odlican rezultat.

Ovo je vrhunski sto rade na ovaj roster od bukvalno 6 igraca,da su pametni Muju bi skinuli da se odmori neko :)
to cak i ima smisla Bgm, mada mislim da pravila ne dopustaju svakako ne bi bilo lose
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 23 apr 2021, 18:51

u nedelju ce orelik da odcepi i klavzar sa klupe

ne more jedan suter kao sto je orelik dva meca za redom bacati ovako
dobre guzove ima Belma

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 apr 2021, 18:51

Sta bi tek bilo da imaju jos barem 2 solidna igraca, da prva petorka ne mora igrati po 40 min. Jos je svako drugi dan igraju utakmice. U par dana odigras 150 min...

Ne mogu i ne mogu da vjerujem ko je ovaj tim odabirao, na koji nacin planiraju doci do te ABA 1 lige sa ravnih 6 igraca u rotaciji?

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 23 apr 2021, 18:53

Kakve su šanse Zemuna protiv Studentskog, možemo li se nadati da i porazom u finalu Spars uđe u ABA ligu?
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 apr 2021, 18:59

Nek pocne s Memicem ili Buzom na PF nekoliko minuta, a Orelik na klupu. Poslije kad Orelik bude igrao, Kamenjasa malo posalje na klupu, a uvede Memica na 3-4 minute pred kraj cetvrtine. Nema smisla pocinjati s pet najboljih kosarkasa koji su istovremeno i jedini strijelci (+ Klavzar). Odmor od 5-6 minuta itekako znaci, pogotovo kad u 7 dana odigras 4 meca. Ilic takodjer moze odmoriti Gegic 7-8 minuta.

Nazalost, ako i odu do finala, s ovakvim rosterom i ovakvom rotacijom nemaju gotovo nikakve sanse ni protiv Studentskog, a ni protiv bilo koje ekipe iz aba lige. Zalosno je da kroz cijelu sezonu nisu mogli uklopiti jos 2 dobra kosarkasa u postojeci roster.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 23 apr 2021, 19:06

Ghuraba je napisao/la:
23 apr 2021, 18:59
Nek pocne s Memicem ili Buzom na PF nekoliko minuta, a Orelik na klupu. Poslije kad Orelik bude igrao, Kamenjasa malo posalje na klupu, a uvede Memica na 3-4 minute pred kraj cetvrtine. Nema smisla pocinjati s pet najboljih kosarkasa koji su istovremeno i jedini strijelci (+ Klavzar). Odmor od 5-6 minuta itekako znaci, pogotovo kad u 7 dana odigras 4 meca. Ilic takodjer moze odmoriti Gegic 7-8 minuta.

Nazalost, ako i odu do finala, s ovakvim rosterom i ovakvom rotacijom nemaju gotovo nikakve sanse ni protiv Studentskog, a ni protiv bilo koje ekipe iz aba lige. Zalosno je da kroz cijelu sezonu nisu mogli uklopiti jos 2 dobra kosarkasa u postojeci roster.
pa samo da je proci Podgoricu sta znas moze se desiti da Mladost iznenadi i stim posalje Spars u ABA 1, a i da ne bude tako treba ovo pobjediti jel do utakmice sa timom koji zavrsi predzadnjinu ABI ima dovoljno vremena da se oporavi i Polutak i Ponds a mozda i Ahmed stekne pravo nastupa
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 apr 2021, 19:17

InatSilniBosanski je napisao/la:
23 apr 2021, 19:06
pa samo da je proci Podgoricu sta znas moze se desiti da Mladost iznenadi i stim posalje Spars u ABA 1, a i da ne bude tako treba ovo pobjediti jel do utakmice sa timom koji zavrsi predzadnjinu ABI ima dovoljno vremena da se oporavi i Polutak i Ponds a mozda i Ahmed stekne pravo nastupa
Ma i ja se tome potajno nadam, jer Mladost ima prilicno dobar roster. Spolja imaju onog jednog bijelog Amerikanca, koji je uz Gegica vjerovatno najkompletniji bek u ligi. Imaju i Aranitovica i jos jednog malog Amerikanca, koji takodjer donose sigurne poene. Za ostale niske ne znam, ovi mi ovako iz glave padaju na pamet. Sto se tice visokih igraca, tu se ni ne sjecam skoro nikog. Znam samo da ima mladji Tanaskovic i meni se cini jos neki Amer. :D

Kad je u pitanju razigravanja s nekom ekipom iz aba lige, mislim da tu nemaju nikakve sanse i u najjacem rosteru da budu.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 23 apr 2021, 19:24

Kadija iscrpljuje ovih 5-6 igrača, još neki od njih poste, nije mi jasno da Ilić i Buza prije svega, ne mogu odigrati 10-tak minuta tokom utakmice, na kraju krajeva, uvedi Mičića i Memića 2-3 minuta, probaj, pa ako ide loše mjenjaj, ali probaj brate. Žalosno je da se u ovako dobru situaciju došlo, a dovedeš Pondsa kao Amerikanca i Ahmada kojeg ne možeš registrovati za završnicu. Ako ne bude rotirao, nema šanse da će postići zadovoljavajući rezultat u drugoj utakmici. Protiv Studentskog centra u eventualnom finalu minimalne su šanse i sa odmornim igračima a kamoli ovako iscrpljenim, ali da je doći do finala pa odigrati majstoricu sa Splitom.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 apr 2021, 19:28

Ghuraba je napisao/la:
23 apr 2021, 19:17
Ma i ja se tome potajno nadam, jer Mladost ima prilicno dobar roster. Spolja imaju onog jednog bijelog Amerikanca, koji je uz Gegica vjerovatno najkompletniji bek u ligi. Imaju i Aranitovica i jos jednog malog Amerikanca, koji takodjer donose sigurne poene. Za ostale niske ne znam, ovi mi ovako iz glave padaju na pamet. Sto se tice visokih igraca, tu se ni ne sjecam skoro nikog. Znam samo da ima mladji Tanaskovic i meni se cini jos neki Amer. :D

Kad je u pitanju razigravanja s nekom ekipom iz aba lige, mislim da tu nemaju nikakve sanse i u najjacem rosteru da budu.
Trey Drechsel je svjetloputi Amerikanac rasisto :mrgreen:

Stephane Gombauld, Francuz je cetvorka i Igbanu je trojka Nigerijac :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 23 apr 2021, 19:58

ma da samo u finale hoće ući, siguran baraž pa u njemu šta bude

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 23 apr 2021, 20:05

Ethel je napisao/la:
23 apr 2021, 19:28
Ghuraba je napisao/la:
23 apr 2021, 19:17

hahaahahqh :mrgreen:
meni se bas svidjela Mladost ne znam fakat al ja nesto imam osjecaj da mogu izbaciti Studentski, pa cak i napraviti problem ekipi iz ABA 1, ako se poklopi dan vanjskoj liniji onda ih je bas tesko cuvati
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 apr 2021, 20:08

Jesam dobro ovo skontao?

Ako Zemun prodje u finale s Sparsima, Sparsi idu direktno u ABA1? Ako je to tačno, zašto je to tako?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 apr 2021, 20:13

Belmin6 je napisao/la:
23 apr 2021, 20:08
Jesam dobro ovo skontao?

Ako Zemun prodje u finale s Sparsima, Sparsi idu direktno u ABA1? Ako je to tačno, zašto je to tako?
Jesi. Zato sto Srbija ima maksimalan broj predstavnika u ABA 1 (pet), tako da ce Mladost Zemun i ako pobjedi u tom mecu igrati baraz sa Borcem iz Cacka kao najlosije plasiranim srpskim predstavnikom u ABA 1.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 apr 2021, 20:20

Ethel je napisao/la:
23 apr 2021, 19:28

Hahaha, znam da je bijelac i da ima bas brutalnu statistiku. :mrgreen:

Sad sam malo 'prostudirao' njihov roster. Ovaj Igbanu nije igrao protiv Makedonaca, a ima 12.5 ppg i 5 rpg. Vjerovatno ga nece biti ni sutra, a izgleda da im je on bas bitan igrac.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 23 apr 2021, 22:18

ja sam evo sad gledao par utakmica Studentskog Centra pored ovoga Mcgee koji je vanserijski suter Sparsi ne mogu sacuvati ovoga Bryona Allena koji je kume moj zvijer, lik je imao par utakmica po 40 poena i u ABA 1, kidao je i u Njemackoj bas zvijer Bgm, za klasu bolji od pola ABA 1 igraca na pleju, Klavzar ima jako brze noge, ali je preslab za njega i on takve igrace najvise voli Zaha koliko god srcan bio i koliko god imao dobar pritisak ne moze ga ispratiti u promjenama . . .
Po meni jedini ga u sacuvati moze Shamorie Ponds kako god zvucalo on je jedini imao susreta sa takvim igracima kroz karijeru, u vecini slucajeva na koledzu bio je jako dobar u takvim situacijama, bilo bi fer i od njega da pokaze da ima neke koristi

U reketu i pored dosta dobrih igraca tipa Barovic i Tejic Spars ooet ima prednost Kamenjas je dosta disciplinovan i ima totalnudominaciju u reketu, tu je jos i Gedaminas koji je isto jak k'o konj puno slabiji nazad, ali u napadu televizor u boji za sve igrace u ABA 2.

Gegic ce isto igrati bitnu ulogu i ocekujem iskreno da ce eksplodirati u potencijalnom finalu, takoder doprinos svih igraca je krucijalan. U koliko se zaustavi vanjska linija Studentski je dosta ranjiva ekipa vjerujte mi kljuc te utakmice je energicna odbrana prvenstveno bek sutera i pleja
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 23 apr 2021, 23:06

ovisnik je napisao/la:
23 apr 2021, 19:24
Kadija iscrpljuje ovih 5-6 igrača, još neki od njih poste, nije mi jasno da Ilić i Buza prije svega, ne mogu odigrati 10-tak minuta tokom utakmice, na kraju krajeva, uvedi Mičića i Memića 2-3 minuta, probaj, pa ako ide loše mjenjaj, ali probaj brate. Žalosno je da se u ovako dobru situaciju došlo, a dovedeš Pondsa kao Amerikanca i Ahmada kojeg ne možeš registrovati za završnicu. Ako ne bude rotirao, nema šanse da će postići zadovoljavajući rezultat u drugoj utakmici. Protiv Studentskog centra u eventualnom finalu minimalne su šanse i sa odmornim igračima a kamoli ovako iscrpljenim, ali da je doći do finala pa odigrati majstoricu sa Splitom.
Buza jedino posti ja mislim, a on vala igra ko da posti cijelu godinu. A Sparse je realno zajebala nasa liga, igraju NBA raspored zadnje dvije sedmice.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.